Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Če avg 02, 2007 2:57 pm

No jz mam tale mlincek od 1,4 TS, ampak imam 146, kar pomen, da mam visjo koncno, ampak pospeske zaradi teze malce slabse, kakor 145 model. Zdej kok sm su najvec po stevcu, ker realne nism nikol mogu zmert..., su sem 210 kmh po ravnem, po višnje gorskem klancu po AC dol, sem zabil do konca števca. Tezko vrjet? Je ja, je pa tud res, da je tovarniška koncna 187kmh, kar pomen, da mal vec celo lahko gres (oni imajo omejeno pisto, ce se ne motm), ampak števc laze, tko kokr pri vsakem avtomobilu.

Poraba mešane voznje je 8l, civic pokuri 7l, Corse pa nism mel niti se nism vozu, tako da nebi vedu. Olja mi ne pije nc, vec kilometrov nardim, bol gre, prtljaznik je ogromn (cca. 390 litrov), bremze dobre, lega odlicna, samo volan bi lahko bil malce bol neposredn in malce trsi (servo je malce mehak).

V glavnem motor je edn bolsih kar sem jih vozil in zna presenetit (poraba bi lahko bla vseeno malce nizja hehe) in je dalc od tega kokr piše na papirju. Sem probaval ze z vsemi podobnimi razredi in sm bil redko kdaj premagan. Najbol je pa bil porazen Golf 3 1,8 90KM, tega sem pustil za cele 2 dolzine avta. Ampak poznam cloveka in mislmo, da motor neki mori, ker tako slabo NE BI smel it.

Ce te se kaj zanima o tem motorju nasplosno kar vpraši, nobenih lazi ne bo, ampak sama dejstva iz izkušenj.

Uporabniški avatar
ru7
Novinec

Napisal/-a ru7 Če avg 02, 2007 3:09 pm

Lepo opisano

:thumbs up:
I would make no more than 0.5 horsepower. A horse can make 1, and since I'm not a horse, then 0.5 hp sounds like a good figure.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če avg 02, 2007 3:34 pm

Corsa 1.4 twinport gre po klančku navzdol 210 po števcu potem pade v blokado pri cca 6600 obratih :twisted: ...po ravnem prleze tm do 195 ce ma dobr dan :D ..

p.s števec ima prekleto natančen.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če avg 02, 2007 3:51 pm

speedfreak je napisal/-a:Corsa 1.4 twinport gre po klančku navzdol 210 po števcu potem pade v blokado pri cca 6600 obratih :twisted: ...po ravnem prleze tm do 195 ce ma dobr dan :D ..

p.s števec ima prekleto natančen.

Zanimivo da imam podatek, da tale corsa naredi 33.0 kmh pri 1000 rpm v peti prestavi. Tak da pri 210 kmh bi imela 6350 rpm, pri blokadi še nekaj kmh vec.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
civic 99
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a civic 99 Če avg 02, 2007 4:05 pm

Dejch je napisal/-a:No jz mam tale mlincek od 1,4 TS, ampak imam 146, kar pomen, da mam visjo koncno, ampak pospeske zaradi teze malce slabse, kakor 145 model. Zdej kok sm su najvec po stevcu, ker realne nism nikol mogu zmert..., su sem 210 kmh po ravnem, po višnje gorskem klancu po AC dol, sem zabil do konca števca. Tezko vrjet? Je ja, je pa tud res, da je tovarniška koncna 187kmh, kar pomen, da mal vec celo lahko gres (oni imajo omejeno pisto, ce se ne motm), ampak števc laze, tko kokr pri vsakem avtomobilu.

Poraba mešane voznje je 8l, civic pokuri 7l, Corse pa nism mel niti se nism vozu, tako da nebi vedu. Olja mi ne pije nc, vec kilometrov nardim, bol gre, prtljaznik je ogromn (cca. 390 litrov), bremze dobre, lega odlicna, samo volan bi lahko bil malce bol neposredn in malce trsi (servo je malce mehak).

V glavnem motor je edn bolsih kar sem jih vozil in zna presenetit (poraba bi lahko bla vseeno malce nizja hehe) in je dalc od tega kokr piše na papirju. Sem probaval ze z vsemi podobnimi razredi in sm bil redko kdaj premagan. Najbol je pa bil porazen Golf 3 1,8 90KM, tega sem pustil za cele 2 dolzine avta. Ampak poznam cloveka in mislmo, da motor neki mori, ker tako slabo NE BI smel it.

Kolko pa imaš kaj čas sekund do 100 km/h ?? Hondo Civic 1.4 90 HP neseš po pospeških???? LP
Ce te se kaj zanima o tem motorju nasplosno kar vpraši, nobenih lazi ne bo, ampak sama dejstva iz izkušenj.

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Napisal/-a Štrubelj Če avg 02, 2007 4:06 pm

kaj se največ kvari pri civicih, pa kaj se najbol kvari pri alfi 145/146, tko da če bom to kupoval, da vem kaj gledat? Sori k sm s tem tok tečn, ampak bi rad mel čimveč podatkov, da se nebi zafrknu pri nakupu. Pa za corso bi tut rad vedu :D

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če avg 02, 2007 4:16 pm

Kiviki so zelo zanesljivi, a večinoma zjahani, znajo popiti malo olja, alfa ima serisko napako variator, ki ga za male pare zamenjaš, corsa pa ne vem, niti me ne zanima.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Napisal/-a Štrubelj Če avg 02, 2007 4:19 pm

in kako vem da variator ne dela? niti ne vem kaj je to (pač ne vem veliko :P )

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Če avg 02, 2007 4:52 pm

Veš tako, da ko prizges motor, le-tega poslusas. Namrec, ko je variator faze su v falus, dobi motor zvok kot dizl (ruzlja kot traktor).:) Menjat ti ga ni treba takoj, ker avto ne bo imel kakršnih kol problemov, razen zvoka, seveda. To menjas, ko menjas jermene, ker se mora za menjavo variatorja, motor odpret. Pravjo tudi, ko variator crkne (in ti bo, bod sigurn v to), naj bi motor malce vec bencina pokuril, performanse naj bi bile slabse itd., ampak po resnic povedan, jaz tega nism opazil. :)

Drugace pa poleg variatorja, zna it še kakšen LMM, ter motorcek za prednje brisalce. Le-te stvari sedaj dobiš dokaj poceni. To je več al mn vse.

Civic je dokaj neproblematičen, naj bi ble lambde malce vecji problem, kar je pa itak potrošni materjal. Ceprav mi imamo doma l.03 Civica, tako da za ta model, ki ti sprasujes ne vem tocno kaj in kako je z vzdrzevanjem, sem ga samo parkrat vozil.

Civic 99: Alfa 146 1,4 ima po tovarniških podatkih 11,2 in 187 koncne. Ima pa prijatu 6 gen. 90KM civica in smo sprobal 5x na brnčičevi in sem ga premagal 4 proti 1. Seveda je mozno, da je slabse startal, ali da je imel kakšno težavo za katero ni vedel itd. Je pa slo neprimerno bolje kakor Golf 3 1,8 90KM, kater dobesedno kokr sm ze prej povedal ni imel za burek. Lahko bi se našteval katere sem zmagal in proti katerim zgubil, ampak nebi blo nobene poante. Itak nism za drage, ampak za tišanje po progi. Zato bo letos treba it na Nurbergring. :)

Uporabniški avatar
ru7
Novinec

Napisal/-a ru7 Če avg 02, 2007 5:08 pm

Hmm, Civici 1.4 v večini nimajo problemov s porabo olja, ker niti niso tko za tiščat narejeni (razen če je teran ko je hladen, kot vsak avto). Dejch si probal kdaj rollin start? Kolk pa je težka tvoja?
I would make no more than 0.5 horsepower. A horse can make 1, and since I'm not a horse, then 0.5 hp sounds like a good figure.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Če avg 02, 2007 5:15 pm

Nismo probaval rolling starta se z nobenim. :) Nobenmu ni zanimivo, pa se vsi imamo mlincke brez navora. :) Mors vedt, da se pod 4k nic ne dogaja, potem pa motor pobesni k zival.

Tale civic 1,4 ne kuri nc olja oz. ker kol drug VTEC v to sm sigurn, ESi motorji pa ga kar lepo.

Aja pa še to, ce bos uzel 1,4 motor s klimo se priprav na zelo pocasno premikanje. Ker z vklopljeno klimo gre neprimerno pocasnej in se izogibam klime as much as posible, ker navora ni in se razlika kar opazi.

Kok je tezka? Povsod je drgac. Meni v vozniški piše 1160kg, nekje piše 1220kg itd. V glavnem avto ni glih najlazji na svetu in zato sem rekel, da ce bi se enkrat kupoval bi vzel 1,8 TS motor. Ker kuri skoraj enako in je nasplosno isti motor, sam da ima vec navora in vec moci. :)

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Če avg 02, 2007 5:45 pm

corsa gre okol 200 po stevcu .. z 195/16" ... z original gumami pa nisem niti poskusal ker me je prej postalo strah.
Slika

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Če avg 02, 2007 9:34 pm

Mja blo nam dolgcas, pa smo celo sli en drag butnt. Smo sli 4 poskuse, kle je pa trenutno sam en link, ker se mi zdi brezveze dajat vse to na youtube. Ce koga zanima, here u go.

Je pa to 146 1,4 proti golf 3 1,8

http://www.youtube.com/watch?v=h9jFA0F0oCU

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če avg 02, 2007 10:04 pm

... kivik je za mulca brez denarja (ker ga ne bo rabu) če pa misli it dirkat mislim da je z 1.4 faliral ... iz tega motorja se ne da izvleč nič več kot 90 km razen turbo variant kar je prav saj obstajajo tudi kiviki za divjake :D jaz sem nad njim presenečen ker je odličen za vozit precej fluiden motor poraba 7.7 max in tudi 6.3 - Koper - Ljubljana Koper po predpisih ... Alfa je najcenejši avto, za divjat pa 1.4 premalo da od sebe raje bi si ustrelil tisto belo 2.0 Ti 147 na plin ki se je prodajala lani ... pri Corsi sem bil razočaran nad obnašanjem avta podvozje z 15 col feltnami se zvija ko ga stiskaš -prešvoh se mi je zdela ... kivik ni slab moj ima 215/40 R16 na podvozju ni nič menjano vse original in drži v redu ... a plava . malo bi ga moral utrdit in spustit a se mi ne da ker ga verjetno ne bom imel dolgo ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Napisal/-a Štrubelj Pe avg 03, 2007 2:36 pm

mad, o kermu civicu pa ti govoriš ? ker model, a ta k ga maš na sliki al ker drug? Sej najbrš majo iste hibe, sam tko me zanima.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Pe avg 03, 2007 3:10 pm

Dejch je napisal/-a: Najbol je pa bil porazen Golf 3 1,8 90KM, tega sem pustil za cele 2 dolzine avta. Ampak poznam cloveka in mislmo, da motor neki mori, ker tako slabo NE BI smel it.

Ti 1.8 motorji ne grejo nikamor. Mamo doma pasatta res ,da je težji ,enak motor in z tem motorjem res nikamor ne gre. Je pa res ,da je bila po števcu ,ko je bil še v mladih letih :) ,končna po ravnini 210. LP
AH NI NAM LAHKO!

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk Pe avg 03, 2007 3:16 pm

pomojem mnenju bi uzel alfo

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Pe avg 03, 2007 3:49 pm

štrubej kak to da si na začetku tema spraševal o civicu vtiju in konkurenci zaj pa prešaltal na 1,4 motorje? jaz če bi mel tako izbiro ne bi premišljeval o švohni varianti, ker konjev nikoli ni preveč, če ne pretiravaš...

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe avg 03, 2007 4:02 pm

soso je napisal/-a:
Dejch je napisal/-a: Najbol je pa bil porazen Golf 3 1,8 90KM, tega sem pustil za cele 2 dolzine avta. Ampak poznam cloveka in mislmo, da motor neki mori, ker tako slabo NE BI smel it.

Ti 1.8 motorji ne grejo nikamor. Mamo doma pasatta res ,da je težji ,enak motor in z tem motorjem res nikamor ne gre. Je pa res ,da je bila po števcu ,ko je bil še v mladih letih :) ,končna po ravnini 210. LP

Pa sej v bistvu sploh ne vem zakaj ne gre nikamor. Golf 3 je kar lahek avto, za današnje razmere, ima 90KM in dost navora. V glavnem nism pricakoval, da gre tako slabo.

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Napisal/-a Štrubelj Pe avg 03, 2007 5:08 pm

Corleone je napisal/-a:štrubej kak to da si na začetku tema spraševal o civicu vtiju in konkurenci zaj pa prešaltal na 1,4 motorje? jaz če bi mel tako izbiro ne bi premišljeval o švohni varianti, ker konjev nikoli ni preveč, če ne pretiravaš...

zato ker me je skor kap k sm pogledou stroške registracije :roll: za vtija pride 1100€, za 1.4 pa okol 700€, tko da nevem ... ampak rad bi pa čimveč vedu o tem, ker najbrš bom kasnej kej tazga kupvou
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov