Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne avg 19, 2007 10:56 pm

poglej
www.poraba.com

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Ne avg 19, 2007 11:17 pm

evo podatki:

Hyundai Accent 1.3 sem našel več podatkov, je pa teža med 950kg in 1t
Renault Clio 1.2 825kg
Renault Clio 1.4 850kg
za renaulta je bil podatek od 1991 letnika naprej, torej prvi clio.

podatke sem pobral z carfolio
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po avg 20, 2007 12:01 am

ekonomičen je dizel, toda, če se hočeš vozit z 5-6l/100km in to z B. potem kupi 1.0,1.1 mootor, če že vzemi swifta 1.0 ta naj bi pil 5l, 1.3 pa naj bi 6l, samo ti svetujem če že kupi tok, da ima avto vsaj 60 km.

lp

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po avg 20, 2007 5:33 pm

Nejko87 je napisal/-a:KARL ABARTH zadnič ti povem!

smetiš temo ti!

zapelji na dvigalo ax potem 106 in saxo, preglej kako in s čim je sestavljen!!!
šele ko to narediš ni začni spet neki nabijat!
po kateri koli del pojdi nov na servis original.. na vrečki sta znaka citroen in peugeot!
spodaj pa piše PSA
tako da nehaj?
ne zastopiš?
kdor to napiše kar je u tabeli mu ne vrjamem NIČ!
nisem rekel da je direktno ADAC kriv, lahko so tisti ki so priskrbeli podatke, ampak še skoz za tem stoji.

bistvo,
IceRazor-ju hočem dobro, in po moji logiki naj se NE ozira na uno "raziskavo"

Zate je statistika nič, s tem si začel smetit temo. Na žalost je ne zmoreš pa je dokazat ! To je bistvo problema.

S tvojo domnevo, da so avtomobili enaki – takšne naj bi bile tudi okvare hočeš dopovedat, da statistika ne drži.

To kar ti ne veš oz nočeš vedet je dejstvo, da je statistiko pripravljajo strokovno usposobljeni ljudje, katerih število posredovanj pri okvarah znaša prek kot 2 milijona na letni ravni. In imajo stvari črno na belem zabeležene, lahko jih potrdijo v vsakem trenutku.

Sedaj pa se odloči zgolj odloči : kaj pomenijo tvoje domneve in kaj pomenijo iz prakse strokovnjakov pridobljena statistika.

Tvoje domneve statistika prikaže kot povsem zgrešene. In za razliko od tebe, ki lahko po forumu pišeš neresnice, zavajaš javnost, smetiš temo, strokovnjaki, ki pripravljajo statistiko zanjo odgovarjajo. Če podatki ne bi bili resnični, bi jo morali že zdavnaj ukinit, za neresnice pa kazensko odgovarjat.

In če si tako zaskrbljen na račun statistik - odpri novo temo, pa se bomo tam pogovorili. Tu brez dokazov, človeku ki sprašuje zgolj škoduješ.

LP

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Po avg 20, 2007 5:52 pm

blindek je napisal/-a:jaz pa bmwja z 1.6 mašino ne predlagam nikakor, ker je avto enostavno pretežak za tako mašino in z tem avto ne gre nikamor in še poraba je visoka...potem raje 1.8is

če je šele pred kratkim dobiu ispit je 1.6 popolnoma zadosti...
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po avg 20, 2007 9:00 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:
Nejko87 je napisal/-a:KARL ABARTH zadnič ti povem!

smetiš temo ti!

zapelji na dvigalo ax potem 106 in saxo, preglej kako in s čim je sestavljen!!!
šele ko to narediš ni začni spet neki nabijat!
po kateri koli del pojdi nov na servis original.. na vrečki sta znaka citroen in peugeot!
spodaj pa piše PSA
tako da nehaj?
ne zastopiš?
kdor to napiše kar je u tabeli mu ne vrjamem NIČ!
nisem rekel da je direktno ADAC kriv, lahko so tisti ki so priskrbeli podatke, ampak še skoz za tem stoji.

bistvo,
IceRazor-ju hočem dobro, in po moji logiki naj se NE ozira na uno "raziskavo"

Zate je statistika nič, s tem si začel smetit temo. Na žalost je ne zmoreš pa je dokazat ! To je bistvo problema.

S tvojo domnevo, da so avtomobili enaki – takšne naj bi bile tudi okvare hočeš dopovedat, da statistika ne drži.

To kar ti ne veš oz nočeš vedet je dejstvo, da je statistiko pripravljajo strokovno usposobljeni ljudje, katerih število posredovanj pri okvarah znaša prek kot 2 milijona na letni ravni. In imajo stvari črno na belem zabeležene, lahko jih potrdijo v vsakem trenutku.

Sedaj pa se odloči zgolj odloči : kaj pomenijo tvoje domneve in kaj pomenijo iz prakse strokovnjakov pridobljena statistika.

Tvoje domneve statistika prikaže kot povsem zgrešene. In za razliko od tebe, ki lahko po forumu pišeš neresnice, zavajaš javnost, smetiš temo, strokovnjaki, ki pripravljajo statistiko zanjo odgovarjajo. Če podatki ne bi bili resnični, bi jo morali že zdavnaj ukinit, za neresnice pa kazensko odgovarjat.

In če si tako zaskrbljen na račun statistik - odpri novo temo, pa se bomo tam pogovorili. Tu brez dokazov, človeku ki sprašuje zgolj škoduješ.

LP

...strokovnjaki pri adacu pravijo da skok iz 12 nadstropne stolpnice izboljša počutje...
joke
glej, niti pod razno se ne mislem ukvarjat s tabo, nisi še naredu tega kar sem ti reku.
ps...
ne, zame so te statistike čisto zgrešene... nekje je napaka. vidim po rezultatu.
ja dokazi se vsak dan mimo tebe vozijo.
če je avto sestavljen z istimi deli ne more nekje crkovat, drugje pa ne...razen če so bili peugeoti 106 letniki 2003, ax in saxo pa letiki okol 97.. .kapiš?

rekel sem ti glede original nadomestnih delov -> preveri... nisi
rekel sem ti da si od blizu oglej avtomobile -> nisi
drugače nebi več pisal bedarij po forumu...
požvižgam se na tvoje... mislim adacove statistike... vsaj sedaj ko sem videl to.
+izstopam iz debate, ker ne vodi nikamor... samo kak karton bom fasal.
oprostite za smetenje teme, in uživajte v dobrem počutju, ki je statistično gledano najbolše ta mesec.
lp
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To avg 21, 2007 7:37 am

Škoda, da si se sploh oglasil v tej temi - lahko bi v kakšni drugi temi obdelali področje statistik.

Enaki avtomobili, deli ... seveda, razumem domnevo. Ampak to je zgolj domneva.

To kar tvoji domnevi manjka je potrditev, dokaz da drži.

2 milijona strokovnih posegov ima svojo težo. To je način prikaza kako v praksi zgleda tvoja domneva.

Zakaj je tako - to bi se dalo, kot rečeno odbdelat v posebni temi. Razlogov je veliko.

In lahko preprosto "ne verjameš". Ne more pa na račun tvojega "ne verjamem" biti strokovno delo nekoga nič.
Ker lahko v vsakem trenutku potrdijo to kar zapišejo, za razliko od tebe, ki svoje izjave ne moreš potrdit, ker je zgolj domeva.

LP

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nejko87 To avg 21, 2007 12:28 pm

kako ne razumeš :lol:
TO NI DOMNEVA!
TO JE DEJSTVO!
in še vedno... nisi preveril... ta debata bi lahko trajala 2 posta offtopica, ne pa da smeti(va) temo že par strani...
kot sem reku izstopam iz debate.
kaj nucaš dokaz s sliko? a ne morš it na servis? a ne morš pregledat par avtov od kolegov na dvigalu?
in kdo sploh si ti da ti bom dokazoval, iskal slike na netu, slikal avtomobile... kdor to bere in vsaj malo pozna naštete avtomobile ve o čem se gre... in zanimivo da se noče oglasit - izpostavt, ker pol tako kot jaz nebo mogu tega nehat... tko kot js ne, ker mi greš na moški spolni organ s to tvojo trmo in slepim prepričanjem ki jih forsiraš naprej... drugim..
glede zgoraj omenjenih avtov ti povem iz iskušenj! zato sem trmast, ker mi ne bo nek osebek težil da je vse drugače ker nekje tako piše.

moderatorja bi prosil da "očisti temo" od mojih postov naj pusti le tega kjer priporočam nakup ob neupoštevanju statistik ki mu jih je posredoval veleum karl abarth..
lp
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To avg 21, 2007 1:08 pm

Pusti Korla, Nejko. On je kot kak težaven vaščan, ki je izgubil že 50 tožb, pa še vedno premika tirmane 2 metra na sosedovo...

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich To avg 21, 2007 1:44 pm

megana bencinarja vzem samo to bo kratkoročna rešitev.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To avg 21, 2007 3:01 pm

A je že kaj kupil???? Sedaj so odlična kolesa na razprodaji imajo Disc zavore spredaj in zadaj, ter polno vzmetenje. 8)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To avg 21, 2007 5:43 pm

Nejko87 je napisal/-a:kako ne razumeš :lol:
TO NI DOMNEVA!
TO JE DEJSTVO!
in še vedno... nisi preveril... ta debata bi lahko trajala 2 posta offtopica, ne pa da smeti(va) temo že par strani...
kot sem reku izstopam iz debate.
kaj nucaš dokaz s sliko? a ne morš it na servis? a ne morš pregledat par avtov od kolegov na dvigalu?
in kdo sploh si ti da ti bom dokazoval, iskal slike na netu, slikal avtomobile... kdor to bere in vsaj malo pozna naštete avtomobile ve o čem se gre... in zanimivo da se noče oglasit - izpostavt, ker pol tako kot jaz nebo mogu tega nehat... tko kot js ne, ker mi greš na moški spolni organ s to tvojo trmo in slepim prepričanjem ki jih forsiraš naprej... drugim..
glede zgoraj omenjenih avtov ti povem iz iskušenj! zato sem trmast, ker mi ne bo nek osebek težil da je vse drugače ker nekje tako piše.

moderatorja bi prosil da "očisti temo" od mojih postov naj pusti le tega kjer priporočam nakup ob neupoštevanju statistik ki mu jih je posredoval veleum karl abarth..
lp

Podatek, da so vozila enaka, ker so na videz enaki deli še ne pomeni, da so sestavljeni iz enako kvalitetnih delov.

Znani ti morajo biti natančni podatki o t.i. delih prve vgradnje – kje se nabavlja, kje se proizvaja, kako se proizvaja, kakšna je zahtevana kvaliteta, kakšna je dejanska kvaliteta, kakšna je selekcija kvalitete delov … pa o proizvodnji, zahtevani kvaliteti ... ipd.

Si mogoče kakšen tehnolog, delaš v nabavni službi, kontroli kakovosti, karkoli podobnega pri proizvodnji omenjenih vozil ?

Seveda ne, daleč od tega. Tako, kot si daleč od tega, da boš pregledal 2 milijona vozil na leto

Zato pa si videl nekaj vozil in odprl nekaj embalaž rezervnih delov - in zato veš veliko več kot tisti iz tovarne in tisti iz ADAC-a.

Bravo !

LP

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nejko87 To avg 21, 2007 6:07 pm

smiliš se mi
85x deli niso enaki na pogled ampak isti. na embalaži in na delu sta znaka citroen peugeot
ni ti še jasno...
če imaš kakega mulca ali pa kolega ga prosi da ti razloži zadevo..
fak

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To avg 21, 2007 6:12 pm

Nejko87 je napisal/-a:smiliš se mi
85x deli niso enaki na pogled ampak isti. na embalaži in na delu sta znaka citroen peugeot
ni ti še jasno...
če imaš kakega mulca ali pa kolega ga prosi da ti razloži zadevo..
fak

Eno so rezervni deli, drugo je t.i. prva vgradnja. O slednji očitno ne veš nič.

Od tebe bi lahko pričakoval, da to razlikuješ.

Kot 2 milijona od nekaj primerkov.

LP

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nejko87 To avg 21, 2007 9:24 pm

http://www.psa-peugeot-citroen.com/docu ... 692907.pdf
http://www.cars-directory.net/history/citroen/saxo/
http://www.answers.com/topic/citro-n-saxo
http://mypugclub.tripod.com/id23.html - kode motorja iste
http://www.psi.co.il/pic/tec/EngineCodes.htm
http://www.psa-peugeot-citroen.com/en/hp1.php
http://www.106owners.co.uk/forums/showt ... 551&page=2
http://en.wikipedia.org/wiki/Peugeot_106
http://en.wikipedia.org/wiki/Citroen_Saxo
engine, springs, struts, shock absorbers, manifolds, exhaust system, gearbox, brakes, chassis, and 90% of the underlying bodywork is identical to a saxo and made in the same factory

http://findarticles.com/p/articles/mi_m ... i_87460196
http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/ ... tm?t=43104
http://f50.parsimony.net/forum202158/
a ti jih še našibam...
a ti skeniram vrečke v katerih so stvari za moj avto, gor sta pa oba znaka?
a boš zdj že nehu?
kwa ti še naredim?
še skoz nis pogledu avtomobila od blizu, spodaj itd...
avta sta enaka... razen
-blatnik
-luči
-zadnja in pa sprednja havba
-odbijača...
vse ostalo od stekel do vrat, motorjev, skratka vse je pa isto!
dolžan si mi pa 10 eur za moj čas, ko ti razlagam stvari katere bi si lahko ogledal prej..
da ne boš narobe razumel... 106 s1 = ax
106 s2 = saxo
s tem da imajo vsi štirje enake motorje (1.0,1.1,1.4,1.6 16v), prednje steklo, (za vrata nisem 100%) menjalnike, roke, zglobe... u glavnem vse stvari ki crkujejo...
kwa ti še povem...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To avg 21, 2007 9:32 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Pusti Korla, Nejko. On je kot kak težaven vaščan, ki je izgubil že 50 tožb, pa še vedno premika tirmane 2 metra na sosedovo...
... :lol: :lol: :lol: :tomidelej:
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k To avg 21, 2007 9:37 pm

da veste vsako temo spremenit v kreganje...

res ste talenti za to...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To avg 21, 2007 10:39 pm

Za kupovanje vozila si je treba vzeti čas in ne kr nekaj kupiti an blef, gledat avto.net, salomonov oglasnik in bolha in ne bo dolgo trajalo, da bi se prikazal kakšen zanimiv oglas.
lp

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To avg 21, 2007 10:49 pm

sonček je napisal/-a:Za kupovanje vozila si je treba vzeti čas in ne kr nekaj kupiti an blef, gledat avto.net, salomonov oglasnik in bolha in ne bo dolgo trajalo, da bi se prikazal kakšen zanimiv oglas.
lp

najbolše si je npr. na a.com odpret 4 račune in spraševat kot 4 osebnosti.

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich To avg 21, 2007 10:53 pm

DaDek je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:Za kupovanje vozila si je treba vzeti čas in ne kr nekaj kupiti an blef, gledat avto.net, salomonov oglasnik in bolha in ne bo dolgo trajalo, da bi se prikazal kakšen zanimiv oglas.
lp

najbolše si je npr. na a.com odpret 4 račune in spraševat kot 4 osebnosti.

kaj te ne dobijo? in zakj bi to delal? sej ma vsak nekej pameti pr sebi i vsak bi mogu kakega mehanika poznat al pa vsaj it do njega da mu svetuje.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov