Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Po avg 27, 2007 4:18 pm

jaz bi ti priporoču passata. Po mojem soliden avto, razen če maš smolo

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Po avg 27, 2007 4:53 pm

AVTOR TEME:
moje realne želje pa so: zanesljivost, majhna poraba, ceneno vzdrževanje...
pa tako majhnega avta nebi več imel... vvsaj velikost megana, astre... kot kaze bi bila to še najboljša izbira .

Torej bi rad imel srednji nižji razred. Ne pa par let stare in zgonjene srednje in velike avtomobile nemških premium proizvajalcev.

Luky

Napisal/-a Luky Po avg 27, 2007 4:58 pm

sej kdo pa reku naj glih zgonjenega kup... :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po avg 27, 2007 4:59 pm

dros je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1557375
Tole kup pa ne jamri... :P Majhna poraba, udobje na nivoju, da o varnosti ne govorimo...

avto ma 111k km

kolk jst razumem ne rabi takega avta! Nov avto je le nov

aja rabljen golf ni precenjen? :roll:

tista tema s citroenom je bolj ko ne edina... (ampak zato imaš garancijo)

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Po avg 27, 2007 5:05 pm

kolesar je napisal/-a:
dros je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1557375
Tole kup pa ne jamri... :P Majhna poraba, udobje na nivoju, da o varnosti ne govorimo...

avto ma 111k km

kolk jst razumem ne rabi takega avta! Nov avto je le nov

aja rabljen golf ni precenjen? :roll:

tista tema s citroenom je bolj ko ne edina... (ampak zato imaš garancijo)

VSAK rabi tak avto :lol: !!!!
Za tole mašino je 111kkm slaba tretjina, če ne četrtina!

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Po avg 27, 2007 5:36 pm

pilgrim je napisal/-a:Zakaj je smiselno kupiti NOV avto?
ker:
- imaš tri leta garancije,
- je vse novo, od gum naprej...
- se ti ni treba ukvarjati z avtomobilom, le na redne servise ga voziš,
- nobene skrite napake in neznane zgodovine ne dobiš za "doto",
- ga bo čez leta lažje prodati (avto bo mlajši, boš prvi lastnik...),
- ni nihče kadil in svinjal po avtu pred teboj,
- ugodna financiranja (razmisli ali se sploh splača dajati gotovino),
- imaš velikansko izbiro in si lahko zmišljuješ kaj bi in kaj ne bi imel v opremi.

Rabljene avtomobile kupujejo ljudje, ki imajo X denarja, sline pa točijo po avtomobilih, ki stanejo Xkrat2 ali Xkrat3 denarja. potem pa pač moraš kupiti rabljen avto s 100kkm in najprej narediti velike servise, menjati gume, očistiti pepelnike, zamenjati prežgane zice...

res je, da nov avto izgubi v trenutku, ko ga postaviš na cesto, del vrednosti. ampak za to ceno dobiš vse tiste zgoraj omenjene ugodnosti.

se popolnoma strinjam, če bi jaz imel 13-16k€ in kupoval avto bi bil za moje potrebe idealen:
Megane Team 1,5 dCi 85
15.550 (osnovna cena)
+ 1,100 (za karavana)
- 2.700 (eko popust)
- 200 (opcija brez alu feltn)
- ?? ponavadi se da še kake 100 zbit ali pa kake zimske gume nažicat če se mal sprehodiš med prodajalci
=13.750 € za avto, kar ostane pa raje za dopust

...bi šel pa s predracunom se na opel - mislim da bi bila astra s ceno tm tm.
Zadnjič spremenil -tomi-, dne Po avg 27, 2007 6:17 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 27, 2007 5:39 pm

Se opravičujem, ampak eni ste pa talenti za finance.

Kupil bi nov avto, za to bi vzel kredit, keš ki ga mate dal v delnice/sklade.

Nov avto v 1. letu zgubi 20% cene, kredit boste preplačali 20%, s skladi! boste pa zaslužil 10%. Katera logika. Jaz vam čestitam.

Se ne čudim zakaj je Slovenc v zadnjem času preveč zadolžen in slabo vpliva na gospodarstvo.

Nov avto se izplača če ga imaš vsaj 4,5 + let!

Moje mnenje: Če maš keš greš in skeširaš rabljen avto, ki veliko manj zgublja z leti, plus tega nimaš nobenega problema ne s kreditom ne s skladi. P.S.: Ko daš v sklad si zavezan, da prej ne dvigneš denar pred iztekom roka. Če ne so penali. Torej boš po logiki enega izmed vas imel dva tanka bencina zastonj šele ko boš dobil ven denar iz skladov, če bo donosen seveda.

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Po avg 27, 2007 5:58 pm

Kar se teh 20,30% izgube vrednosti takoj v prvih letih mene niti toliko ne moti ker smo pač pri nas navajeni, da je avto pri hiši 10+ let in 200+ kkm, posledično mi je veliko bolj pomembno da je avto lepo ulaufan in vzdrževan ...mimgrede nismo mel nobenih toyot ali vwjev, kar škode in renojčke smo mel/imamo.

lp

@Auslander: veliko varnih kilometrov s čemerkoli se boš že vozil

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 27, 2007 6:07 pm

-tomi- je napisal/-a:Kar se teh 20,30% izgube vrednosti takoj v prvih letih mene niti toliko ne moti ker smo pač pri nas navajeni, da je avto pri hiši 10+ let in 200+ kkm, posledično mi je veliko bolj pomembno da je avto lepo ulaufan in vzdrževan ...mimgrede nismo mel nobenih toyot ali vwjev, kar škode in renojčke smo mel/imamo.

lp

@Auslander: veliko varnih kilometrov s čemerkoli se boš že vozil

Če mate res avto po tolk let doma se vam sigurno splača novga met, če vam je to tolk pomembno. Kar se pa tiče ulaufanosti ti pa raje ne povem, kaj se s kvazi novimi avtomobili dela na parkiriščih firm, kaj šele ko avto pride z ladje.

volvo s40
Nov uporabnik

Napisal/-a volvo s40 Po avg 27, 2007 6:42 pm

Priporočam vlovo s 40.

Sam sem imel isti problem imel sem max. 17000 € in nisem vedel kaj kupiti. Za ta denar imaš zelo veliko izbiro.

Bom šel kar povrsti

1. Najprej sem šel gledat in preizkusit alfo 147 1.9 jtd l. 05. Razočaranje slaba končna izdelava... pač italjan.

2. Hyundai coupe 2.0 l.04. Kaj naj rečem korejci so še vedno korak zadaj.

3. Potem sem se začel zanimati za nemce. Golf, bmw 3, passat, astra. Občutna razlika v izdelavi , v vožnji itd.

4. Kaj mi še ostane SKANDINAVCI. Zlo se mi je dopadel SAAB 9-3 samo na žalost jih je v slo. zelo malo. Iskal sem ga 4 mes. vendar vsakemu je nekaj mankalo prestar, preveč prevoženih, slabo ohranjen itd. Na koncu sem obupal nad iskanjem.

5. Ostane še volvo s40 TO JE TO. Udobje kakršnega si lahko samo želiš, da o varnosti sploh ne govorim, vozne lastnosti itd. Nemci se lahko skrijejo

Kupil sem Volovo s 40 1.6D 110km, 49500km poraba ,4.8L padež v nižji razred za registracijo.
Motor lepo vleče nikoli nimaš občutka da imaš premal moči. Servis na vsakih 20000km, glavni servis pa šele na 240000km!!! Cene servisov in delov so zelo podobni kot pri vw ali bmw-ju.

Vsak, ki je pelu volvota je bil navdušen, nekateri niso mogli verjet, da se pelje bolš kot bmw.

Za 16500€ sem dobil avto 1 klase.

Priporočam ti tega za 1000€ mogoče 1500€ še spusti ceno pa si na 16000€.http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1543879#

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 27, 2007 6:49 pm

volvo s40 je napisal/-a:Priporočam vlovo s 40.

Sam sem imel isti problem imel sem max. 17000 € in nisem vedel kaj kupiti. Za ta denar imaš zelo veliko izbiro.

Bom šel kar povrsti

1. Najprej sem šel gledat in preizkusit alfo 147 1.9 jtd l. 05. Razočaranje slaba končna izdelava... pač italjan.

2. Hyundai coupe 2.0 l.04. Kaj naj rečem korejci so še vedno korak zadaj.

3. Potem sem se začel zanimati za nemce. Golf, bmw 3, passat, astra. Občutna razlika v izdelavi , v vožnji itd.

4. Kaj mi še ostane SKANDINAVCI. Zlo se mi je dopadel SAAB 9-3 samo na žalost jih je v slo. zelo malo. Iskal sem ga 4 mes. vendar vsakemu je nekaj mankalo prestar, preveč prevoženih, slabo ohranjen itd. Na koncu sem obupal nad iskanjem.

5. Ostane še volvo s40 TO JE TO. Udobje kakršnega si lahko samo želiš, da o varnosti sploh ne govorim, vozne lastnosti itd. Nemci se lahko skrijejo

Kupil sem Volovo s 40 1.6D 110km, 49500km poraba ,4.8L padež v nižji razred za registracijo.
Motor lepo vleče nikoli nimaš občutka da imaš premal moči. Servis na vsakih 20000km, glavni servis pa šele na 240000km!!! Cene servisov in delov so zelo podobni kot pri vw ali bmw-ju.

Vsak, ki je pelu volvota je bil navdušen, nekateri niso mogli verjet, da se pelje bolš kot bmw.

Za 16500€ sem dobil avto 1 klase.

Priporočam ti tega za 1000€ mogoče 1500€ še spusti ceno pa si na 16000€.http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1543879#

Lepo, da si našel avto zase. Isto sem jaz poslušal od brata, da je pa Mondeo zakon in se isto ostali skrijejo. Trenutno vozim Hyundai Coupeja in je daleč od j**c....torej to nam pove, da je vsak avto za nekoga. Nauk: Probaj čim več in nato izberi!

V vsakem primeru pa res dvomim, da lahko danes res veliko sfališ s katerim koli nakupom.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po avg 27, 2007 7:22 pm

FBR je napisal/-a:Se opravičujem, ampak eni ste pa talenti za finance.

Nov avto v 1. letu zgubi 20% cene, kredit boste preplačali 20%, s skladi! boste pa zaslužil 10%. Katera logika. Jaz vam čestitam.

Se ne čudim zakaj je Slovenc v zadnjem času preveč zadolžen in slabo vpliva na gospodarstvo.

Moje mnenje: Če maš keš greš in skeširaš rabljen avto, ki veliko manj zgublja z leti, plus tega nimaš nobenega problema ne s kreditom ne s skladi. P.S.: Ko daš v sklad si zavezan, da prej ne dvigneš denar pred iztekom roka. Če ne so penali. Torej boš po logiki enega izmed vas imel dva tanka bencina zastonj šele ko boš dobil ven denar iz skladov, če bo donosen seveda.

Mislim ti si skregan sam s sabo! :bonk
A če bi pa na keš kupu nov ALI star avto pa nebi izgubil na vrednosti avtomobila?

Glede skladov nimaš pojma. Skladi nimajo roka do katerega more keš bit noter. Vezano bančno varčevanje ima penale, skladi NISO vezano varčevanje pri bankah. Pri skladih lahko ven vzameš kadarkoli hočeš ali pa imaš kolkerdolgo hočeš, fora je le v tem da si časom ko je denar noter pada davek na dobiček.

Naj vrnem izjavo o gospodarstvu:Ni čudno da pri taki zdravi kmečki pameti slovencev , ki seže samo do prvega ovinka, gre gospodarstvu tako slabo če ima folk doma v štumfu keš da kupuje rabljene avtomobile na mesto, da bi ga investiral V gospodarstvo. :P

Nazaj na temo:
Avto nov ALI star izgublja ceno, odvisno od znamke do modela se izguba giblje od 20-40% po prvem letu, kasneje pa vedno manj.
Računica je v tem da če kupiš novo limono je*beš prodajalca, če kupiš rabljeno limono pa si zaje*bal. Če rabiš avto da se boš brezskrbi nekaj časa vozil je gotovo smiselno met nov avto.

Si pa že ugotovil da ima vsak svoj avto...

Kakorkoli ta forum je v zadnjem času vsaj tolko napredoval da se ne kregamo (več tolko) ali so korejci bolj zanesljivi ali škart roba, ali so nemci precenjeni in francozi fauš narejeni , ampak je preraslo v kregarijo novi/rabljeni
:vc
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Po avg 27, 2007 7:31 pm

CEEDA si kupi maš 7 let mir al pa ko ga prodajaš recimo je star 4 leta ma še vedno 3 leta garancije dobiš že kar dosti opreme pa še finančno ti bo zneslo to je z moje strani drugače pa vsak ima svoje mišlenje. :D

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 27, 2007 7:43 pm

Templar je napisal/-a:

Mislim ti si skregan sam s sabo! :bonk
A če bi pa na keš kupu nov ALI star avto pa nebi izgubil na vrednosti avtomobila?

Glede skladov nimaš pojma. Skladi nimajo roka do katerega more keš bit noter. Vezano bančno varčevanje ima penale, skladi NISO vezano varčevanje pri bankah. Pri skladih lahko ven vzameš kadarkoli hočeš ali pa imaš kolkerdolgo hočeš, fora je le v tem da si časom ko je denar noter pada davek na dobiček.

Naj vrnem izjavo o gospodarstvu:Ni čudno da pri taki zdravi kmečki pameti slovencev , ki seže samo do prvega ovinka, gre gospodarstvu tako slabo če ima folk doma v štumfu keš da kupuje rabljene avtomobile na mesto, da bi ga investiral V gospodarstvo. :P

Nazaj na temo:
Avto nov ALI star izgublja ceno, odvisno od znamke do modela se izguba giblje od 20-40% po prvem letu, kasneje pa vedno manj.
Računica je v tem da če kupiš novo limono je*beš prodajalca, če kupiš rabljeno limono pa si zaje*bal. Če rabiš avto da se boš brezskrbi nekaj časa vozil je gotovo smiselno met nov avto.

Si pa že ugotovil da ima vsak svoj avto...

Kakorkoli ta forum je v zadnjem času vsaj tolko napredoval da se ne kregamo (več tolko) ali so korejci bolj zanesljivi ali škart roba, ali so nemci precenjeni in francozi fauš narejeni , ampak je preraslo v kregarijo novi/rabljeni
:vc

Kregarije ni pri meni glede znamk, ker se zavedam, da ima vsaka svojo ceno in prednosti.

Da bodo ljudje varčevali v gospodartvu bo pa potrebno najprej razvit zaupanje. Dokler si bodo direktroji izplačevali 10x plače za nagrade in podobno, ker je firmo dobro spravil v stečaj...brez komentarja!

Kar se pa tiče računice...je nisi spodbil. Pri tvoji še vedno izgubljaš na dveh koncih skupno več, kot pridobivaš na enem.

Sem se pa res zmotil, da pri skaldu vzameš ven kadar hočeš. Seved z izkupičkom, ki je razlika med nakupom in prodajo.

Sam vem, da tudi če bi imel veliko več denarja ne bi kupoval novega. Kupiš 1l ali pa 6 mesecev starega če je že tako nujno, da je vse novo in si na konju.
-------------------------------------
Definitivno glej vse kar tebi odgovarja, ne glede na to ali je dober zunaj ali znotraj.
Zadnjič spremenil FBR, dne Po avg 27, 2007 7:59 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Po avg 27, 2007 7:44 pm

zdravo!

sam sem bil 2 leti nazaj pred isto odločitvijo... iz starih gajb katere so mesečno vzele preveč denarja in ivcev an "nov" avtomobil...

isto bilo... ali bmw serije 3 ali pa nov avto - seveda manjši...

na koncu je padel nov avto ... pa ti povem zakaj... 2 leti garancije, nove gume, novi fedri, novo vse,.... prvič sem jest prdnil notri, prvič vse... no skoraj vse... občutek noveg avtomobila je fantastičen... zdej pa realnost... ker boš vzel dokaj nov avto ga boš kasko zavaroval... vse avtomobile katere so ti našteli so visoko na lestvici zavarovanj... če nimaš bonusa bo težko... jaz sme kupil takrat fabijo RS in sem skrajno zadovoljen... vse kar si zaželiš od opreme, sprejemljivo zavarovanje in kasko... čez par mesecev mi poteče garancija ampak vsaj ti dve leti sem bil 100% zadovoljen... je res da se boš z volovotom peljal lepše, prav tako z bmw ali mercedesom, ampak če boš imel kredit si verjetno ne želiš še dodatnih stroškov .. plus avtomobili višjega razreda imajo ponavadi veliko več kilometrov, zato moraš dodati še kar nekaj za servise in pa stvari katere se enostavno pokvarijo oz izrabijo... razen če poslušaš nekatere paciente kateri bi najraje pokazali superiornost svojih avtomobilov...

vzami nov avto nižjega razreda... in pa seveda pojdi vse tudi sprobat...

in vzami tistega v katerem se boš najbolje počutil... pa če prav bo to Renault Thalia... :lol: - avto kupuj od znotraj... ne tistega kateri ti je najlepši...

lp

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po avg 27, 2007 8:33 pm

FBR je napisal/-a:
Kregarije ni pri meni glede znamk, ker se zavedam, da ima vsaka svojo ceno in prednosti.

Da bodo ljudje varčevali v gospodartvu bo pa potrebno najprej razvit zaupanje. Dokler si bodo direktroji izplačevali 10x plače za nagrade in podobno, ker je firmo dobro spravil v stečaj...brez komentarja!

Kar se pa tiče računice...je nisi spodbil. Pri tvoji še vedno izgubljaš na dveh koncih skupno več, kot pridobivaš na enem.

Ja dobro pa devaj v štumf.

Glede računice si TI malo čudno manipuliral s številkami(delaš mogoče v naši vladi?). 20% izgubiš pri kreditu v 5 letih in ne v prvem letu, 10% pridobiš v enem letu sklada in odvisno od avtomobila v 5 letih izgubiš 50-70% pa ni važno ali je nov ali star. Procentualno izgubita praktično enako dajte malo poračunat pa boste videli da je tako. S tem da boš pri rabljenem vedno najmanj 2. lastnik...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po avg 27, 2007 8:46 pm

mito155 je napisal/-a:zdravo!

sam sem bil 2 leti nazaj pred isto odločitvijo... iz starih gajb katere so mesečno vzele preveč denarja in ivcev an "nov" avtomobil...

isto bilo... ali bmw serije 3 ali pa nov avto - seveda manjši...

na koncu je padel nov avto ... pa ti povem zakaj... 2 leti garancije, nove gume, novi fedri, novo vse,.... prvič sem jest prdnil notri, prvič vse... no skoraj vse... občutek noveg avtomobila je fantastičen... zdej pa realnost... ker boš vzel dokaj nov avto ga boš kasko zavaroval... vse avtomobile katere so ti našteli so visoko na lestvici zavarovanj... če nimaš bonusa bo težko... jaz sme kupil takrat fabijo RS in sem skrajno zadovoljen... vse kar si zaželiš od opreme, sprejemljivo zavarovanje in kasko... čez par mesecev mi poteče garancija ampak vsaj ti dve leti sem bil 100% zadovoljen... je res da se boš z volovotom peljal lepše, prav tako z bmw ali mercedesom, ampak če boš imel kredit si verjetno ne želiš še dodatnih stroškov .. plus avtomobili višjega razreda imajo ponavadi veliko več kilometrov, zato moraš dodati še kar nekaj za servise in pa stvari katere se enostavno pokvarijo oz izrabijo... razen če poslušaš nekatere paciente kateri bi najraje pokazali superiornost svojih avtomobilov...

vzami nov avto nižjega razreda... in pa seveda pojdi vse tudi sprobat...

in vzami tistega v katerem se boš najbolje počutil... pa če prav bo to Renault Thalia... :lol: - avto kupuj od znotraj... ne tistega kateri ti je najlepši...

lp

x2

matia
Novinec

Napisal/-a matia Po avg 27, 2007 9:24 pm

Ker se ravnokar učim za izpit iz ekonomije pač morm tole pokomentirat. letos nam je asistent 3x preračunal kako se kupuje avto. in ker vidim da se najbolj ne spoznaš ti bom razložil. recimo: nekaj let si pošteno delal in si uspel privarčevati 100 000€. če imaš dobro izobrazbo in dobro delovno mesto do tega denarja prideš. sedaj pa si pred dilemo. 1. ali del teh sredstev porabiš za nakup avtomobila in s preostalim delom varčuješ naprej ali pa 2. za nakup vzameš kredit in s celotnimi sredstvi varčuješ naprej.
1. kupiš avto za 30 000€ (pasat, audi a4, bmw 3) in za varčevanje ti ostane 70 000€. ta denar naložiš v sklad ki ima vsaj 12% letni donos (povprečje je 12% donos; glede na razmere je lahko mnogo več, težje manj saj ti borzn hiše okvirno znajo svetovati), po 6 letih dobiš 140 000€ in po 12 letih kar 280 000€ . super ne vendar...
2.vzameš kredit za 30 000€ in za varčevanje imaš 100 000€. pod enakimi pogoji kot pod 1. imaš sedaj po 6ih letih 200 000€ in po 12 400 000€. od tega odšteješ še 30 000€ kredita in 9000€ obresti in imaš 361 000€

razlike je 81 000€ v tvoj plus. imel pa si ravno tako nov avto. mal je za razmislit.

OT: S40 je za moje pojme super izbira

Lp matia

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po avg 27, 2007 9:33 pm

matia je napisal/-a:

Ker se ravnokar učim za izpit iz ekonomije pač morm tole pokomentirat. letos nam je asistent 3x preračunal kako se kupuje avto. in ker vidim da se najbolj ne spoznaš ti bom razložil. recimo: nekaj let si pošteno delal in si uspel privarčevati 100 000€. če imaš dobro izobrazbo in dobro delovno mesto do tega denarja prideš. sedaj pa si pred dilemo. 1. ali del teh sredstev porabiš za nakup avtomobila in s preostalim delom varčuješ naprej ali pa 2. za nakup vzameš kredit in s celotnimi sredstvi varčuješ naprej.
1. kupiš avto za 30 000€ (pasat, audi a4, bmw 3) in za varčevanje ti ostane 70 000€. ta denar naložiš v sklad ki ima vsaj 12% letni donos (povprečje je 12% donos; glede na razmere je lahko mnogo več, težje manj saj ti borzn hiše okvirno znajo svetovati), po 6 letih dobiš 140 000€ in po 12 letih kar 280 000€ . super ne vendar...
2.vzameš kredit za 30 000€ in za varčevanje imaš 100 000€. pod enakimi pogoji kot pod 1. imaš sedaj po 6ih letih 200 000€ in po 12 400 000€. od tega odšteješ še 30 000€ kredita in 9000€ obresti in imaš 361 000€

razlike je 81 000€ v tvoj plus. imel pa si ravno tako nov avto. mal je za razmislit.

OT: S40 je za moje pojme super izbira

Lp matia

še bolše bi bilo da bi denar že postopoma vlagal v razne sklade, bi ti prej naraslo na 100.000 iz tega stališča 8)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 27, 2007 9:33 pm

Templar je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:

Ja dobro pa devaj v štumf.

Glede računice si TI malo čudno manipuliral s številkami(delaš mogoče v naši vladi?). 20% izgubiš pri kreditu v 5 letih in ne v prvem letu, 10% pridobiš v enem letu sklada in odvisno od avtomobila v 5 letih izgubiš 50-70% pa ni važno ali je nov ali star. Procentualno izgubita praktično enako dajte malo poračunat pa boste videli da je tako. S tem da boš pri rabljenem vedno najmanj 2. lastnik...

Ja res je. Pri kreditu izgubljaš kolkor je EOM + porazdelitev začetni str. Ampak v tem primeru, ko ti razlagaš, za avto (si sam reku) v 1. letu izgubiš največ. Torej mlajši ko je avto več izgubljaš, torej je tukaj bolje imeti čim starejši avto. To je prvo dejstvo. Kot drugo. Če se gremo že čist finančno. Ta čas ko imaš ti svoj keš v skladih, moraš tako financirat sam kredit, kot da sploh ne bi imel sklada, ker s tem denarjem še ne razpolagaš. Torej sproti iz donosa sklada ne pokrivaš kredita.

Bistvo je, da bo nov avto v prvih 3 letih daleč največ cene izgubil! In iz tukaj izhaja logika, da največ tudi izgubiš z novim avtom. Tukaj ti je kredit + skalad le slaba tolažba.

Kar se pa tiče, da prvi prdneš. Najprej si pejt pogledat kaj folk dela za avti preden ga vi dobite v roke pa boste vidli, da ni glih čist nedolžen, direkt iz sestavljalnice vn pripeljan avto. Ljudje, ki jih imajo na testni par krogov in tisti, ki jih prestavljajo po parkirišču se dobesedno izživljajo na njih. BTW: Ko je bil lani pripeljan Porsche v luko so mu nabil blokado na 30km/h...le zakaj?!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov