Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr sep 19, 2007 11:52 pm

Sej fural so tud Ople pa Forde pa so bli sestavljeni huj k kakšen indijski voz. Pac so nemška vozila in nemci so zelo patriotični kar se tiče njihovih izdelkov. Kar se tiče stereotipov je pri slovencih edn najmocnejsih glede nemške kvalitete.

To pa še ne pomen, da ne kupt Golfa 1,4 TSI. Po mojem mnenju edn najbolsih nakupov in ne glede kako mi je Bravo všeč, bi ti jz raje priporocal Golfa s tem motorjem, je enostavno super motor za svojo ceno.

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Če sep 20, 2007 12:15 am

malce mi je smešno vse tole skupi-kdo-kaj
itak nas imajo italjani(tuljoti)ter nemci(švabi) za balkan,(najbrž nas ima celi svet)
in nam poturiji slabšo robo!kot tudi za slabše izdelke od hrane ,elektronike itd....
najbrž je kkšen od vas zaposlen,pa najbrž tud ve da se za različne trge smatra drugačna kakovost......
sam vprašanje je kam mi spadamo?oz.kaj dobimo!
je pa tako-sem za golfa!
ker 1.pravilo je-ki bi ga moral poznati vsak normalen človk!-NE KUPUJ NOVE STVARI!
porodne težave in tako dalje!
za 20.000eur (kar sploh ni malo denarja)imaš možnosti še pa još!

drugač pa-živiš samo enkrat-kupi si kar si želiš!
pa tud če ga voziš po servisih

jst nebi kupil nič od tega!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če sep 20, 2007 6:15 am

Zadnč sem v delu prebral da je vsak deveti avto, ki se vozi po zemlji made in germany.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Če sep 20, 2007 2:03 pm

[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
marinaio
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a marinaio Če sep 20, 2007 3:05 pm

HOLLAND je napisal/-a:To k nekateri govorite, da avto MORA bit nemški se mi zdi tudi že malo preživeto! Moje mnenje je, da slabih avtomobilov na trgu ni več, ker je konkurenca enostavno prevelika, da bi si katera znamka sploh upala privoščit večje napake!
Drgači je pa Fiat naredu ogromen napredek in so sedanji fiati meni osebno bolj prijetni kot pa večno trdi in pusti VW-ji, ampak se jih na žalost še zmeraj drži slab glas in samo v tem je problem Fiatov.

x2
si me prehital drugače bi jaz kak tak post napisal :P
osebno gre glas za bravota ker je kvaliteta ne zaostaja več tolko za VW in oblika je veliko lepša...moje mnenje!!!

itak nas imajo italjani(tuljoti)

od kdaj se italjanom reče tuljoti?????????

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če sep 20, 2007 5:55 pm

Pavel_P je napisal/-a:Ne vem kaj si želel dopovedat s temi linki. Sam nisem niti za fiat, niti za vw, kot sem napisal, predvidevam pa da bi ti lahko kakšen vw-jevec natrosil na desetine takih linkov, sploh če bi zavzeli vse nemce, kot si ti vse italjane.
Če se pa slučajno nisva razumela.. govoril sem o stereotipih. Italijani - šlamparija, Nemci - kvaliteta. Pa tko je pač med ljudmi, meni je vseeno, je pa ponavadi v vsaki stvari nekaj resnice. Ne vem čemu omenjaš poznavalce, če pa govorim o stvareh, ki jih pozna povprečen petnajstletnik ;)

Vprašal si po čem so znani italijani in sem ti odgovoril.
Sicer ob omembi italije v avtomobilski industriji jaz osebno najprej pomislim na Ferrari.

Kar se stereotipov tiče pa:
Če je od povprečnega petnajstletnika foter nekje pri 25ih enkrat imel nekaj italijanskega in je zaribalo, ne pomeni, da vsi italijanski avtomobili od začetka zgodovine pa do danes ribajo.
Po drugi strani, ko je ta foter potem kupil golfa2 dizlna in mu laufa še do danes, to ne pomeni, da je golf5 skoraj neuničljiv avto kot je bil dvojka.

Časi se spreminjajo in samo še bosanci in slovenci še žulijo golfe kot da so svetinja.

Pokaži malo inteligence pa se losaj kmečkih stereotipov, ki izvirajo iz leta 1985.
Če ne se pa zapelji do prvega vw salona in se zicni v passata, potem se pa odpelji do alfinega salona pa se zicni v 159 in poročaj o kvaliteti. Obenem se zavedaj, da so tanartabulši novi 2.0TDIji končno že common rail tehnologija,(ki so jih btw imele že alfice iz l.98 ) ta pa je izum fiat grupe.
Fantje, sami sebi v skledo pljuvate s takimi ignorantskimi "poznavalskimi" izjavami.

Tehnologija gre naprej, avtodeli so od istih proizvajalcev pa ne glede na poreklo podjetja, ki avtomobile izdeluje. Welcome to 2007.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če sep 20, 2007 7:46 pm

@Bass: lej, prvo kot prvo nisem ničesar vprašal, sploh ker fiat niti slučajno ni v ospredju mojega zanimanja v avtomobilizmu :)
Drugo, tega navajanja common raila ne morem sprejet kot dokaz o superiornosti Italijanov, ker nisem poznavalec Nemcev in ti ne morem kontra linkov dajat, da bi ti dokazoval kaj vse so pa oni naredil. (Pa to tudi ni namen te teme!). Je pa ena izmed zadnjih stvari od VWja vsem poznani dsg menjalnik, npr v golfu, ki ga ne prekaša tudi oh in sploh super športni ferrari, čeprav bi bilo to nekako za pričakovat.
Kot tretje pa glede stereotipov: če je mel fotr od nekoga en avto in mu ni crknil, iz tega ne bo nastal noben stereotip. Nastane pa, če se to dogaja večim, množično, če to postane praksa. Je pa res, da kar je bilo včasih, ni nujno da je tudi danes, to se strinjam.
Pa še kot zadnje: v mojem prvem postu ni bilo nikakeršnjih mnenj, predlogov, trditev ali česarkoli. Samo poskušal sem razložiti tist post pred mano in podal dejstva. O kredibilnosti le teh pa nisem razglabljal, tako da mojih prepričanj niti ni treba izpodbijat, ker jih nimam ;) Če jih pa že mam pa temeljijo zgolj na teh stereotipih, ampak se z njimi ne obremenjujem ;)

Pa lep pozdrav

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Če sep 20, 2007 8:05 pm

marinaio je napisal/-a:od kdaj se italjanom reče tuljoti?????????

od zmjri :lol: :P
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če sep 20, 2007 8:23 pm

Včasih se vprašam, če mogoče eni zanalašč postavljajo taka vprašanja ("golf/VW/nemški avto vs. ne-švabska znamka X"), ker se narod vedno stepe, povsem predvidljivo.
VW-jevci navijajo za svoje, včasih malo preveč goreče, kot da je VW edini avto, na drugi strani pa sem in tja tradicionalne kretenske izjave, da je golf/VW en drek od avta...
Skratka:
:pop:
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če sep 20, 2007 8:45 pm

Pavel_P je napisal/-a:Je pa ena izmed zadnjih stvari od VWja vsem poznani dsg menjalnik, npr v golfu, ki ga ne prekaša tudi oh in sploh super športni ferrari, čeprav bi bilo to nekako za pričakovat.

DSG ni razvil VW, ampak BorgWarner, VW-ju so ga samo prvemu licencirali. Btw. to je ameriška firma. Kar potencialno ruši še en stereotip heh.

Glede izbire Bravo/Golf... zapelji oba in se upoštevaje ceno primerljivih modelov odloči. Golfa TSI sem že fural in se zelo lepo pelje, slaba stran je neizrazita oblika in še posebej dolgočasna notranjost. Dizli so glasni, sploh stari 1.9. Bravo je definitivno bolj atraktiven (lepota je subjektiven pojem), fural ga pa še nisem, tk da ne morem nič reči. Kar se dizlov tiče sem fural Alfo 156 1.9 mJet, in je super motor.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če sep 20, 2007 9:36 pm

Pavel_P je napisal/-a:Je pa ena izmed zadnjih stvari od VWja vsem poznani dsg menjalnik, npr v golfu, ki ga ne prekaša tudi oh in sploh super športni ferrari, čeprav bi bilo to nekako za pričakovat.

:lol:
Ni vse v milisekundah...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če sep 20, 2007 10:18 pm

bass je napisal/-a:

Ni vse v milisekundah...

V čem pa? Ravno za milisekunde se borijo in milisekunde štejejo. Pa naj bo 0-100khm, 402m ali pa za krog na progi. Če tako pogledaš tudi v motorju ni vse. Tudi v legi ni vse. Je pa vse skupaj celota in vse, vse šteje.

Je pa lahko se na koncu tkole zasmejat in dat tak odgovor...

tha_man, hvala za info.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe sep 21, 2007 1:14 am

Pavel_P je napisal/-a:
bass je napisal/-a:

Ni vse v milisekundah...

V čem pa? Ravno za milisekunde se borijo in milisekunde štejejo. Pa naj bo 0-100khm, 402m ali pa za krog na progi. Če tako pogledaš tudi v motorju ni vse. Tudi v legi ni vse. Je pa vse skupaj celota in vse, vse šteje.

Je pa lahko se na koncu tkole zasmejat in dat tak odgovor...

tha_man, hvala za info.

Naj se borijo, konec koncev sem jaz še vedno za manual in mi pošteno dol visi za vse vrste drugih menjalnikov. In če pogledaš odprto kuliso ferotovega ročnega menjalnika in poslušaš kovinsko poezijo zvoka, ki jo daje od sebe pri menjavi prestav, potem razumeš na kaj ciljam.

Saj je npr. porsche turbo super avto z nerealnimi zmogljivostmi za relativno ugodno ceno, a nima tiste iskrice, tistih malih detajlov, ki ti polepšajo življenje.
To pa so italijani vedno bolj obvladali in to ni stereotip temveč dejstvo.

Podobno je z golfovim dsg-jem: saj je zakon in vse, a kaj ko se meni po domače j**e za dsg, ker ga vgrajujejo v dolgočasen avto. Hitrost in sekunde na progi meni še ne pomenijo uživaške vožnje. Avto ni samo podatek od 0-100. ;)
Golf mi je enostavno dolgčas od avta. Pa ma lahko od veyrona motor, razumeš?
In dolgočasen mi je ravno zato, ker gledam nanj kot na celoto. Če bi gledal samo na motor in menjalnik, bi se mi verjetno zelo dopadel, a kot si sam poudaril je avto več kot pa le par komponent...

apolo
Nov uporabnik

hmmm

Napisal/-a apolo Pe sep 21, 2007 8:02 am

Skratka to je večna dilema... Za golfa skoraj vsak pravi, da je seljački avto. Včeraj sem ga šel gledat pa ne razumem kaj je tako seljačkega saj je vreden 1.4 140HP bivših 5.000.000 miljonov. Je pa res da gre avto drugo leto ven (pride 6) in oblikovno ni toliko zanimiv kot Bravo, ki pa jasno ne bo držal nobene cene. Moje sanje so sicer BMW 3 coupe (nov model), ampak to je predrago vzdrževanje pa cene še niso padle. Včeraj sem šel gledat tudi Bravota, ki je sicer v notranjosti manj solidno narejen kot golf, sem se pa zmenil za testno vožnjo (150 konjski bravo). Najbolj me skrbi kvaliteta ker ne bi rad skoz po servisih hodu. :-)))) Da ne bo potem ta bravo čez 5 let novoletna jelka na armaturki (imam kolege alfiste in to je grozno). Po drugi strani pa je golf res že malo zastarel pa bi se v njemu počutil kot en star dedek (kar mal poglejte po cesti kakšen folk voz golfa)... ampak baje je po kvaliteti boljši... ma kaj pa vem spet bluzim... skratka v ponedeljek grem probat bravota potem se bom pa odloču

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson Pe sep 21, 2007 9:27 am

hladni je napisal/-a:Če se nekdo hoče šminkirat leto ali 2 potem naj kupi bravota, ker bo golf zunaj nov in mislim da bo v senci pol. Fiat je fiat, slab sploh ni, vendar do zdaj še niso naredili poštenega avtomobila roko na srce,ne vem zakaj bi to bil zdaj bravo. Zato ker je lep znotraj? Meni osebno pač kič ni všeč in dajem na vse ostalo, sem pristaš nemške konzervative.

:tomidelej: Fiat do sedaj še res ni naredil nobenega poštenega avtomobila, za razliko od VW (pa ne mislinm zdaj golfa)! Poglejte TOUAREG-a ali PHEATON-a z vso opremo, pa ga primerjajte naprimer z Fiatovim podobnimi modeli. Ne morete, a ne? Ker Fiat v takšen rang še zdaleč ni prišel!
Res pa je da se je meni Fiat in Alfa Romeo, zasral zaradi tega, ker ima dost mojih prijateljov in 'mulcov' jih v moji bližini in non stop neki crkuje. Vem da so zdaj bolje narejeni Fiati in Alfe, samo te vseeno odvrne od nakupa letega, ker vidi človek kaj s s avtomobili te znamke dogaja.
Passat 1.8T ---> BMW 523i

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe sep 21, 2007 12:53 pm

Po drugi strani pa je golf res že malo zastarel pa bi se v njemu počutil kot en star dedek (kar mal poglejte po cesti kakšen folk voz golfa)..
Zastarel? Ker so ga začeli prodajati "že" leta 2004? Ali glede oblike? - Ja, ta res ni tako drzna kot pri kakem leonu ali novem "spaceship" civicu, ampak še vedno je čisto OK. Povsem dovolj skladna, vsekakor je golf lepši in bolj eleganten od kakega 307, focusa ali (bognedaj) corolle...
Glede lastnikov golfa - hja, v Sloveniji so pač malo starejši, ker si golfa malo težje kupi populacija, ki si ga lahko privošči v normalni razviti državi. Malo je pa krivo tudi to, da nejateri od tistih, ki bi ga sicer lahko kupili, tudi malo nasedejo anti-VW propagandi...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe sep 21, 2007 5:07 pm

Mislim, da je bolje, da debato o makaronih, kofetu, klasični glasbi in raznih vozilh FERRARI, TOUAREG ipd., ki ne sodijo v okvir debate, prihranimo za kakšno drugo temo.

Če se posvetimo primerjavi BRAVO : GOLF - ne gre prezreti dejstva, da FIAT v vsej zgodovini nemškega konkurenta ni uspel narediti GOLF-a - v smislu prodajnega uspeha, imidža, priljubljenosti, cenjenosti, ohranjanja vrednosti ipd. - skratka vsega, kar EU kupci iščejo, želijo, pričakujejo in očitno tudi najdejo v GOLF-u.

FIAT očitno tega niso sposoben - oz tisto kar so ponudili kupcu v zgodovini (RITMO, TIPO, BRAVO/BRAVA, STILO ... ) EU kupcu ni bilo dovolj dobro z vidika ponujenih lastnosti, kljub ugodni ceni.

Pri GOLF-u je zadeva bistveno drugačna - cena ima pri GOLF-u svojevrsten imidž - tako rabljen (posebno dizelski agregati) kot nov ima GOLF sloves dragega, precenjenega - na drugi strani je skozi zgodovino vedno dosegal odlične rezultate na trgih EU, velikokrat je bil najbolje prodajan avto v EU.

Primerjava GOLF : BRAVO je zame najlepše ilustrirana s pregovorom " Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni". EU kupci skozi zgodovino to najbolje potrjujejo.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov