Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Po okt 22, 2007 1:50 pm

Takole izgleda...

Sem pa klicala v neko firmo v LJ in pravi da računajo 21 eur/h in da bi ena oseba potrebovala cca 10h za tako delo oz če bi delala dva, potem 5 ane

Kot kaže bom mogla peljat v neko tako firmo, račun pa bom poslala temu tipu, ker se mi že en teden ne oglasi na telefon, da bi se dogovorila kako in kaj. :?

Ja ja sej vem, kakšni komentarji me spet čakajo...Probejte se zadržat v smislu tistih "i told you so" :)
Priponke
zadaj.jpg
spredaj.jpg
stranska1.jpg
stranska.jpg

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po okt 22, 2007 1:53 pm

js tega nebi dajau dol z vapom.probaj s fenm segret rob nalepke pa jo poj dol vlec pa zravn poj s fenom grej.

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Po okt 22, 2007 2:00 pm

Da bi sama jaz to dol dajala? Ker potem je treba še spolirat, da se ne vidi nič od nalepk...Je kar velik da bi s fenom to dajala dol pismo...Se ti ne zdi?Poleg tega lahko kej poškodujem al pa tko nardim, da se bo še poznalo od nalepk, česar pa nočem...

Fen nič ne uniči barve al pa pleha?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po okt 22, 2007 2:08 pm

fen(za lase) ne unic nc barve ali pleha.je vap bol skodljiv pod velikim pritiskom in vrocino.ja pa reces bratu ali sestri al kolegici pa usaka svoj fen pa gremo na delo.bol je to kokr pa 200 eur dat za delo.pa ne z nohti prevec praskat. ce niso nalepke dolgo cajat na avtu(ce se nau poznala razlika v barvi)poj nau treba polirat

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po okt 22, 2007 2:17 pm

V vsakem primeru obvezno najprej poskusi sama - za probo najprej eno majhno nalepko (ali del) in boš videla, kako gre in se potem odločiš. Ali pa plačaj dosti in dobi nazaj malo ali morda nič - glede na teden molka. Da o času in živčkih ne govorimo...

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Po okt 22, 2007 2:21 pm

To je res, če probam nekje sama, pa vidim kako gre, ni panike.

Kako pa je s poliranjem, recimo je to isto, če bi ga potem peljala v neko avtopralnico polirat? Ker drugače sem dala dol iz plastike en del nalepke pa se kar vidi, mislim da so ble nalepke gor od junija

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Po okt 22, 2007 2:22 pm

Z navadnim fenom za lase ne moreš falit, na soncu se barva tudi segreje pa ni nč narobe :)
Sva pred leti z sosedom odstranjevala nalepke na njegovem avtu na ta način.
Je pa res da traja to preden vse odstraniš.

Uporabniški avatar
TDI freak
Novinec

Kraj: okolica Celja

Napisal/-a TDI freak Po okt 22, 2007 2:24 pm

Tut sam sm kupu avto z nalepko od firme na haubi, še sreča da je bla samo na haubi, nalepke sm spravu dol z fenom kot so ti že nekateri povedal in ne z vapom :roll: , pol sm poliru havbo strojno vendar se še vedno ko pogledaš pod določenim kotom pozna kaj je blo gor, tk da se bojim da nebos spravla vse dol z poliranjem, ob straneh in zadaj že mogoče kjer avto ponavadi ni tako izpostavljen soncu, spredaj na havbi pa mislim da se bo še poznalo, odvisno je tudi kolko let so ble nalepke gor, pa ta o 10-ih urah je bosa, sam ti te nalepke s fenom dobim veliko prej dol, če hočeš ti jih pomagam spravt dol :P

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po okt 22, 2007 2:29 pm

TDI freak je napisal/-a:Tut sam sm kupu avto z nalepko od firme na haubi, še sreča da je bla samo na haubi, nalepke sm spravu dol z fenom kot so ti že nekateri povedal in ne z vapom :roll: , pol sm poliru havbo strojno vendar se še vedno ko pogledaš pod določenim kotom pozna kaj je blo gor, tk da se bojim da nebos spravla vse dol z poliranjem, ob straneh in zadaj že mogoče kjer avto ponavadi ni tako izpostavljen soncu, spredaj na havbi pa mislim da se bo še poznalo, odvisno je tudi kolko let so ble nalepke gor, pa ta o 10-ih urah je bosa, sam ti te nalepke s fenom dobim veliko prej dol, če hočeš ti jih pomagam spravt dol :P

Tezko ji bos pomagau ker si z druzga konca slo :)
drgac pa po tablci sodec si z doline pa ce so nalepke od junija je to 5 meseceu od tega pa ce je blo mogoce 2 tedna soncatuki gor.tko da...

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Po okt 22, 2007 2:32 pm

10 ur dela pa 21€ /h je čist preveč. vpraši še kšno drugo firmo kok računa, al pa kšno podobno firmo - pomoje da tam kjer polirajo avtomobile, bi tut znal kej o temu vedet... če že ne bi mogla sama dol dat - poliranje te pa pride max. 100€ sam to je vrh glave...

na prvi pogled zgleda uredu avto, barva je lepa.

Lp

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Po okt 22, 2007 2:34 pm

Drugač sem iz Tržiča ;) Avto sem kupila na Jesenicah, tam pa tudi ni tolk mal sončka no:)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po okt 22, 2007 5:12 pm

.....mesečno naj ti da "tip" 100 evrčkov, pa vozi tak avto nekaj časa in mu reklamo delaj, potem, ko se ti nekaj "cvenka" nabera, pa daj to lepo dol "spucat" pa avto spolirat..
P.S je pa res, če hočeš spodobno naredit in potem spolirat tako, da avto ne bo lisast, ko bo sonce posvetilo vanj, je več kot pet ur dela sigurno....

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po okt 22, 2007 5:16 pm

Fen u roke, boš videla kako fen-omenalno gredo nalepke dol. Bo pa vsekakor ostalo nekaj lepila na barvi, nalepke pa bodo garantirano popolnoma odstranjene. Jaz sem lepilo odstranil s čistilnim bencinom, a to sem delal na starejši kamp prikolici, tako da se nisem sekiral kaj bo z barvo, a je ni čisto nič poškodovalo. Kaj bi pa to naredilo na avtu žal nevem. Je pa res ekstremno preflikan, upaj samo da ni to že dolgo tako, ker bo sicer za vedno vidno kaj je pisalo na nalepkah, še posebno če ni barva kovinska.

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Po okt 22, 2007 5:30 pm

lepilo od nalepk se da učinkovito odstraniti tudi z manjšo količino strojnega oziroma kostnega olja (NE MOTORNEGA - da ne bo pomote) in suho krpo
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po okt 22, 2007 5:33 pm

nalepke boš lepo dol spravla s fenom!

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po okt 22, 2007 6:16 pm

Najprej kritika – dobronamerne sorte

Po mojem prepričanju si naredila napako pri samem nakupu – osebno bi zahteval, naj odstranijo nalepke, pa se potem, na podlagi videnega (kvaliteta opravljene odstranitve) pogajal o ceni.
Nikakor mi ne gre "skupaj" vprašanje: zakaj oni sami niso odstranili nalepk – če so profesionalci (napis na avtu) je to zanje »mačji kašelj« - so se bali »posledic« ?

Ampak – sedaj je avto tvoj, pa da ne boš počenjala še kakšnih neumnosti in dodatne škode bi osebno to delo zaupal mojstru – bolje je sedaj plačati dražje za kvalitetno odstranitev + morebitno poliranje, kot kasneje popravljat poškodovan lak.

Glede cene : najprej se mi zdi pretiran potreben čas ( 10 h) - malce se dodatno pozanimaj še pri kom (stranki ali mojstru)

Dalje glede cene : osebno sem vedno »kleparijo« zaupal mojstru, ki je bil dražji od povprečja – ampak glede na »izdelek« mi ni bilo nikoli žal tistih nekaj dodatnih cekinov. Najdražja je po mojem prepričanju slabo popravljena "kleparija".

LP
Zadnjič spremenil KARL ABARTH, dne Po okt 22, 2007 6:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po okt 22, 2007 6:21 pm

čuješ,če lahko napise odzadi dol spraviš s fenom kjer je lepilo nanešeno na barvo brez POSLEDIC bojo še nalepke šle

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Po okt 22, 2007 7:42 pm

Pejt do enga malarja-tapetnika oni imajo MEGA velike fene nalepke bojo dol v pol ure za 5x manj denarja.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po okt 22, 2007 8:20 pm

Fen za lase je vredu ampak traaaaja.
Industrijski fen 600°C pa občutek in jih imaš v več kot pol krajšem času dol.Ostanke lepila se lahko tudi z akrilnim razredčilom odstrani.
Po odstranitvi pa z polir pasto in polirko parkrat čez potegnt pa bo vredu.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To okt 23, 2007 4:40 pm

black je napisal/-a:Fen za lase je vredu ampak traaaaja.
Industrijski fen 600°C pa občutek in jih imaš v več kot pol krajšem času dol.Ostanke lepila se lahko tudi z akrilnim razredčilom odstrani.
Po odstranitvi pa z polir pasto in polirko parkrat čez potegnt pa bo vredu.

Ona bi rada samo nalepke dol potegnila, ne zažgala celega avta :]
S 600 st. C se pa ja ni za hecat niti na plehu, kaj šele letvice, odbijači ... ?!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov