martk je napisal/-a:Ne nabijat. Če je BMW, pa če ima konje, je pa že športni avto. Velja tudi za ostale "športne" avte. Pejd dirkat z M3, al pa audi R8... s takim, kot ga v trgovini dobiš, pa ti od vse športnosti ostane le prestiž, ki so ga pa prigarali dejansko športni avti neke firme.
SAVINJCAN je napisal/-a:bravo![]()
![]()
m3 cliota prehiti samo po avtocesti
Voith je napisal/-a:zasnova je dosti bolj 'športna' kot pri cliotu naprimer.
sprednji pogon je stvar ekonomije, ne trakcije ali česa podobnega.
hatchback vs coupe?
clio recimo, ali pa katerikol tako imenovani mali športnik je v osnovi podpovprečen avto s podpovprečnimi voznimi lastnostmi, narejen čimbolj ekonomično. če takemu avtomobilu daš motor ki je dosti močnejši kot so imeli snovalci karoserije v glavi ko so jo spacali, je to nevaren in zanič avto.
se pa zgodi pribljižno v enem primeru od petdesetih, da iz take formule izpade nekaj dobrega. recimo stari mini je bil odličen avto po takem receptu.
Bruned je napisal/-a:Zato so po mojem mnenju tele pocket rocket stvarce za vozit M3 porsche ..... pa za kazat se.
Bruned je napisal/-a:Imajo zmage na zaprti speglani progi!
BAGGIO je napisal/-a:Voith - torej katero super duper mašino na zadnji pogon imaš?
alanq4 je napisal/-a:@ voith
torque steer? A je treba it z gasom u ovink? Sej ni čudno da nekateri ne znajo peljat fwd hitro. U ovinku se daje gas po občutku ne pa polno da ti pol volan trga iz rok in gra avto ravno u drevo.
Sej če pri rwd u ovinku pohodiš se boš ravno tako zavrtel...
alanq4 je napisal/-a:Zmage v motosportu v zgodovini so na rwd zato ker je bil fwd prekompliciran.
Najalazje je vrzt motor spredaj vzdolžno in menjalnik ter potegnit kardan nazaj.
alanq4 je napisal/-a:Tehnika gre pač naprej in novi hot hachi so izredno hitri.
alanq4 je napisal/-a:Še en lep primer dveh rivalov.
Izvoz z avtoceste, jaz v alfi 155 pred mano mulo v bmw e36 na 17 col super duper gumah.
110 na uro in je komaj zvozil da ga ni vrglo ven, jaz pa sem mu bil za ritjo in se dolgočasil
Voith je napisal/-a:alanq4 je napisal/-a:@ voith
torque steer? A je treba it z gasom u ovink? Sej ni čudno da nekateri ne znajo peljat fwd hitro. U ovinku se daje gas po občutku ne pa polno da ti pol volan trga iz rok in gra avto ravno u drevo.
Sej če pri rwd u ovinku pohodiš se boš ravno tako zavrtel...
torque steer je pojav, ki se pojavi pri pospesevanju v ravni crti..
druga trditev ni res. v ovinek rwd pohodis in ko rit odnese jo lahko brez problema lovis ker so krmilna kolesa v popolnem stiku s podlago in jim ni treba skrbeti za pogon, se pravi faktor, ki zmanjsuje trakcijo.
Voith je napisal/-a:alanq4 je napisal/-a:Zmage v motosportu v zgodovini so na rwd zato ker je bil fwd prekompliciran.
Najalazje je vrzt motor spredaj vzdolžno in menjalnik ter potegnit kardan nazaj.
verjetno se zavedas, da gre v motosport ogromno denarja in ce bi bilo kompliciranje na racun pridobitve vec prostora res stvar ki bi zmagovala dirke, bi v to brezkompromisno vlagali vsi. nic kar se obnese ni prezakomplicirano.
Voith je napisal/-a:alanq4 je napisal/-a:Tehnika gre pač naprej in novi hot hachi so izredno hitri.
supercar. - hot hatchi nebodo nikoli spadali v ta razred. nazalost.
Voith je napisal/-a:alanq4 je napisal/-a:Še en lep primer dveh rivalov.
Izvoz z avtoceste, jaz v alfi 155 pred mano mulo v bmw e36 na 17 col super duper gumah.
110 na uro in je komaj zvozil da ga ni vrglo ven, jaz pa sem mu bil za ritjo in se dolgočasil
to je relativno. mogoce je imel gume pozrte do konca, al je bil pa samo newbie voznik. dejstvo je, da bi isti vozik na istih gumah odpeljal v bmwju hitreje, tudi ce je samo 320.
Voith je napisal/-a:
clovek pel zadn pogon po ovinkih pa spredn pol pa porocej..
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov