Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Tad
Novinec

Napisal/-a Tad Če nov 29, 2007 9:59 pm

Priemerjava vožnja z Lantro al z audijem ne vem, če lahko primerjamo!
Sem se že v obeh peljal pa ni primerjave.
S tem pa ne bom reko da je lantra slab avto.

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Če nov 29, 2007 9:59 pm

jst sm pred pol leta prodal audija istega zelene barve 145.000 km :) prodal sem ga za 3500€ zasluzil sem 500€ nakuncu sva bila zadovoljna kupec in jaz moram pa rect da avtu ni nic manjkala pa tudi ohranjen je bil dobro tako da se bos moral spustit na realna tla poba.

LP
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Če nov 29, 2007 10:10 pm

danes se veliko kupcev vpraša, ne samo o porabi, temveč kolk me bo stalo samo vzdrževanje posameznega avta, kolk stanejo deli, pa servis in podobno, vemo pa, da nemci, posebej Audi in BMW ni ravno poceni za vzdrževati, in mladi kupijo raj, nekaj kar jim je v dosegu, tisti ki pa ima denar pa kupi novejše, če ne kar novo. Daj normalno ceno in realno povej kaj je potrebno postoriti na avtu in ga boš hitro prodal. Podi pošten do potencialnega kupca. :oops:

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po mar 10, 2008 2:58 pm

AudiBoy je napisal/-a:
TDI freak je napisal/-a:
paskvale je napisal/-a:Če ti bo kdo kupil tale stara j***a za 2,5 k€ lahko do stropa skačeš. Kilometre že lahko zbrišeš, letnice pa ne. In ta je tista, ki ti zbija ceno. Kdo pa misliš, da bo kupil staro škatlo, bencinca, ki ne potegne ne vem kako, povrh vsega pa je še AUDI, kar pomeni da so deli DRAGI, kar je pomembno ker je avto star. Povrh vsega je pa še trivratnik in grde (ampak res grde) barve.
Audiji so dobri novi, tisti s turbino (benz ali diesel). Tvoj pa je star in brez turbine. To, da je Audi, ti le še zbije ceno. Sem bil dovolj jasen? Sicer pa servisna knjižica še zdaleč ni garancija, da je z avtom vse OK. Nisi prvi lastnik in ne veš kaj se je z avtom dogajalo pred teboj. Zresni se!

Sicer so pa cene na avtonetu v povprečju pretirane za 20 do 30 %.

Primer: Ford KA je na avtonetu letnik 2002 4.900 €. Kolegica je prejšnji teden kupila letnik 2004 (vsa oprema, 1. lastnik, 45.000 km) za 3.000 €.

Štekaš? Cene na avto.net predstavljajo želje prodajalcel vozil. Izkaže se, da so te želje v veliki meri resno pretirane. Ne rečem pa, da se ne da avta po pretirani ceni prodati. Velikokrat se najde kakšen najstnik, ki ga je razmeroma enostavno nategnit! :D

Nimaš pojma kaj govoriš, korejci in njim podobni avtomobili se lahk sam skrijejo pred nemci :EE

zabijte si to v glavo! :roll:

Zanimivo pa je, da je Hyundai boljši od vseh nemcev po zanesljivosti (sploh Audi je nekje pri repu, sploh če gledamo med premium znamkami). Auch kaj? :roll: 8) :P Boljši so že nemci po nekaterih lastnostih. Ne pa po vseh. Tako da ti AudiBoy (dodaj si še Fan pred Boy) zabij si v glavo moj prvi stavek: VZDRŽLJIVOST NOVIH HYUNDAIJEV JE BOLJŠA KOT PA TVOJA OMILJENGA ZNAMKA.
Kvaliteta avta ni lepa plastika, sijoča havba, močno motorji, kvazi športno podvozje.
Howgh 8)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po mar 10, 2008 6:55 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Zanimivo pa je, da je Hyundai boljši od vseh nemcev po zanesljivosti (sploh Audi je nekje pri repu, sploh če gledamo med premium znamkami). Auch kaj? :roll: 8) :P
)

.... :D - TI pa Gustelj sta svetovna prvaka po glupavoči, kar se tiče tega foruma...- pacijenta na m2 :roll:

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po mar 10, 2008 6:58 pm

Dr.M3 je napisal/-a:
AudiBoy je napisal/-a:
TDI freak je napisal/-a:
paskvale je napisal/-a:Če ti bo kdo kupil tale stara j***a za 2,5 k€ lahko do stropa skačeš. Kilometre že lahko zbrišeš, letnice pa ne. In ta je tista, ki ti zbija ceno. Kdo pa misliš, da bo kupil staro škatlo, bencinca, ki ne potegne ne vem kako, povrh vsega pa je še AUDI, kar pomeni da so deli DRAGI, kar je pomembno ker je avto star. Povrh vsega je pa še trivratnik in grde (ampak res grde) barve.
Audiji so dobri novi, tisti s turbino (benz ali diesel). Tvoj pa je star in brez turbine. To, da je Audi, ti le še zbije ceno. Sem bil dovolj jasen? Sicer pa servisna knjižica še zdaleč ni garancija, da je z avtom vse OK. Nisi prvi lastnik in ne veš kaj se je z avtom dogajalo pred teboj. Zresni se!

Sicer so pa cene na avtonetu v povprečju pretirane za 20 do 30 %.

Primer: Ford KA je na avtonetu letnik 2002 4.900 €. Kolegica je prejšnji teden kupila letnik 2004 (vsa oprema, 1. lastnik, 45.000 km) za 3.000 €.

Štekaš? Cene na avto.net predstavljajo želje prodajalcel vozil. Izkaže se, da so te želje v veliki meri resno pretirane. Ne rečem pa, da se ne da avta po pretirani ceni prodati. Velikokrat se najde kakšen najstnik, ki ga je razmeroma enostavno nategnit! :D

Nimaš pojma kaj govoriš, korejci in njim podobni avtomobili se lahk sam skrijejo pred nemci :EE

zabijte si to v glavo! :roll:

Zanimivo pa je, da je Hyundai boljši od vseh nemcev po zanesljivosti (sploh Audi je nekje pri repu, sploh če gledamo med premium znamkami). Auch kaj? :roll: 8) :P Boljši so že nemci po nekaterih lastnostih. Ne pa po vseh. Tako da ti AudiBoy (dodaj si še Fan pred Boy) zabij si v glavo moj prvi stavek: VZDRŽLJIVOST NOVIH HYUNDAIJEV JE BOLJŠA KOT PA TVOJA OMILJENGA ZNAMKA.
Kvaliteta avta ni lepa plastika, sijoča havba, močno motorji, kvazi športno podvozje.
Howgh 8)

He, he, 4 mesece star post ti je stopil na žulj! Je pa res, da je bila tema vmes že 10 x zlorabljena... :lol:

Imaš prav, cene na avto.net so pretirane za ca. 20%. To se je pokazalo pri prodaji zadnjih dveh naših gajbic, ki sta bili med cenejšimi na netu, interes za ogled se je pojavil šele, ko je šla cena po telefonu za kakšnih 15% dol...

Podobna zgodba je sledila pri nakupu nadomestka... Če gre za tržno nezanimiva vozila, ki jih je na trgu poleg tega še ogromno, je pač treba s ceno dol, ali pa ga pač zvoziš do konca...

Pepsi, za koliko si potem prodal?

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Po mar 10, 2008 7:58 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Zanimivo pa je, da je Hyundai boljši od vseh nemcev po zanesljivosti (sploh Audi je nekje pri repu, sploh če gledamo med premium znamkami). Auch kaj? :roll: 8) :P Boljši so že nemci po nekaterih lastnostih. Ne pa po vseh. Tako da ti AudiBoy (dodaj si še Fan pred Boy) zabij si v glavo moj prvi stavek: VZDRŽLJIVOST NOVIH HYUNDAIJEV JE BOLJŠA KOT PA TVOJA OMILJENGA ZNAMKA.Kvaliteta avta ni lepa plastika, sijoča havba, močno motorji, kvazi športno podvozje.
Howgh 8)

:lol: :lol: :D

Ti pa maš smisel za humor, vsaka čast si me spravo v smeh. 8)

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Po mar 10, 2008 8:31 pm

Res da statistika lahko laže, ampak dejansko tudi korejci posekajo vse nemce po vrsti v ne oz. manjpokvarljivosti. Kdaj vam bo končno prebilo, švaboljubi? Res, da "luksuza" ki ga imajo nemci :roll: v korejcih ni :roll: , feedback iz servisov pa pove svoje. Itak pa VSAK CIGAN SVOJGA KOJNA HVAL' Sprijaznite se. Če v drugih "industrijah" delajo boljše replike kot originale, zakaj bi bila avtoindustrija izjema? 10 let vsaj švabi lezejo dol in dol po lestvicah zanesljivosti.... Kaj ti rabi, če imaš električno nastavljive sedeže, ogrevane šipe povsod.... če stvari crkujejo? Meni osebno je za razliko od veliiiiiko uporabnikov tega foruma avto zgolj prevozno sredstvo, od katerega pričakujem da me pripelje od točke A do točke B. Ko sem kupoval prvi avto, sem raje vzel katro, kot pogojno boljšega yugota. Zakaj? Ker katra vžge pri -30, edini strošek so sprednji ležaji in to je to. Jaz želim avto, ki dela. Nehajte se, prosim delat norca iz korejcev, ker kljub temu, da neke izdatne tradicije izdelave motornih vozil nimajo, jemljejo stvar prekleto bolj resno kot npr VW, ki se lahko pohvali EDINO s pogonskimi agregati. Avto pa ni samo motor ;)

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Po mar 10, 2008 8:31 pm

čemu smeh?

Slika

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Po mar 10, 2008 8:59 pm

Glej, prav dov mi visi kaj kažeš na tisi sliki. To je ena reklama za"riževe avte"....

Pa bodite spet pametni kk so cool pa nvm ka še, to se tolažite ker nimate dnarja za kak konkreten avto...

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To mar 11, 2008 12:23 am

W_Golf
če misliš, da imaš denar ti, ker voziš FW, se motiš. Si eden izmed prepotentnežev, ki mislijo, da samo oni vozijo avto ostali pa imajo denar za riž. Ti ga nimaš i n če ti je stari kupo avto se ne kurči po forumu. Za tvojo vednost, da korejci delajo (KIA) motorje za LEXUS in naj bedarija je drugim govoriti kaj majo in kaj ne, zato sem namenoma napisal, da ti foter kupuje avtomobile, kajti, če bi moral sam potem nebi dajal druge v nič. Ja in svet stoji na FW jih?????? Halo prosim. :shock:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To mar 11, 2008 12:47 am

samo mesarec je napisal/-a:svet stoji na FW jih?????? Halo prosim. :shock:

....skoraj... :P - no pa še na kakšnem bmw-ejčku, mercedesu ter seveda AUDI-ju :lol:

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To mar 11, 2008 12:54 am

Ahahaha še Renault in Alfa Romero sta pred omiljenim Audijem. :P :-P Tudi ostala nemška elita ni ravno pri vrhu. Vsaj po tej plati so daljnevzhodni očalarji precej nabrisali evropsko elito in ne-elito. Kako je Alfa sploh lahko pred Audijem, če se kao skoz kvari in delajo par 100k km brez težav ( :P )! Če hočemo zanesljivost iz VAGa je najbolje vzet Škodo, pa še najceneje! :-P

W_Golf: koliko let imaš? So dovolj prsti na rokah da pokažeš? Verjetno si eden izmed tistih ki enačiš kvaliteto plastike z zanesljivostjo! :P
Zadnjič spremenil Dr.M3, dne To mar 11, 2008 12:56 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To mar 11, 2008 12:55 am

samo mesarec je napisal/-a:W_Golf
če misliš, da imaš denar ti, ker voziš FW, se motiš. Si eden izmed prepotentnežev, ki mislijo, da samo oni vozijo avto ostali pa imajo denar za riž. Ti ga nimaš i n če ti je stari kupo avto se ne kurči po forumu. Za tvojo vednost, da korejci delajo (KIA) motorje za LEXUS in naj bedarija je drugim govoriti kaj majo in kaj ne, zato sem namenoma napisal, da ti foter kupuje avtomobile, kajti, če bi moral sam potem nebi dajal druge v nič. Ja in svet stoji na FW jih?????? Halo prosim. :shock:

podpis
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf To mar 11, 2008 8:13 am

Na vse to le :D :D
Kk je živčn folk tuki :shock: aja pa ni mi foter kupo avta, bi js prej vprašu kok ste stari vi. Nima smisla debatirat z otrocmi, ki so komi spregovorili in zdj... vaaa lj tt avto stari... :?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To mar 11, 2008 8:27 am

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf To mar 11, 2008 8:33 am

ban je napisal/-a:Kaj pa tole? :wink:
http://www.avtoin.com/news.php?id=2397

Ne to ni res :lol: To si ziher ti napisov :D

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To mar 11, 2008 8:34 am

W_Golf
hvala za kompliment, da sem še otrok, hvala tudi s hčerkine strani.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To mar 11, 2008 1:04 pm

avtor se sporoca tole:

Audi prodan za 3800€
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov