Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če dec 06, 2007 6:31 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:... pomembna razlika je zgolj v tem, da za XANTIO ne najdeš (oz. na splošno težko najdeš) kupca - saj sem ti lepo povedal, da si optimist glede cene

LP

A si pogledal , kaj je dal gor , da bi kupil a? V Italiji je ta šrot po 1000€ ne pa celo premoženje za Xantio pa nebo šlo pod 1500€ daj ne piši buš in kupi jo tisiti , ki to ceni in vem, da je to eden najboljših Citroen vozil Slogan : Xantia edini Citroen narejen po Nemško :!: To drži pa govorite kar hočete.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če dec 06, 2007 7:27 pm

A tole še ni lockano? :shock:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če dec 06, 2007 8:42 pm

bass je napisal/-a:A tole še ni lockano? :shock:

Zakaj bo pa enega xxx še odprl a če ni Dojče se ne sme pisat ali kaj
:?: :?: :?: :D ;) Pa vse kar tukaj napišemo so samo ideje za določen znesek no nekomu lahko koristi, samo to . ;)

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če dec 06, 2007 9:07 pm

mogoče bi bla xsara res prava izbira...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe dec 07, 2007 8:09 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1593907#
www.Avto.net - 1.slovenski avtomobilski sejem na internetu
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Pe dec 07, 2007 9:27 pm

sonček, vprašanje, če bo agregat 1.0 primeren za tvoje potrebe...pa kot
sem že rekel, ne glej avtov brez klime, če že kupuješ za ta denar....
Lep dan!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe dec 07, 2007 9:48 pm

Sonček smešn si mi že :D prvo praviš da bi mel nizko porabo...... pol da neb mel nizkega avta....pol da si s kmetije...... pol ti je problem pozim ker more dober it u breg..... pol da bosta avto vozla tud starša.......maš 4000 evrov..... na tvojem mestu bi zbral Jeepa....kaj druga ti ne morem priporočat.....

Če že gledam pri mojem....... kupo ga z 320 tisoč prevoženimi.....lepo vzdrževan mal manj očuvan.... 96 letnik z vso opremo .....po pravic sem bil mal skeptik kaj vse bo crknilo pri taki kilometrini..... pol leta se že samo vozim in tankam... nardil 15.000km in vse špila kot more... poraba najmanj 8.7 največ 15..... ni da ni brega da neb prišu :D

bencinar

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1749070

diesel

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1476961

Pri obeh maš klimo.... el. paket...air bag.....ni da ni.... 4x4.... reduktor ( če boš vlaču drve :D ) lahk se voziš po njivah ne samo po makadamu.... peljal se boš pa kot gospod...lepo visoko.. občutek varnosti....

Kaj naj ti še rečem?:D Stroški vzdrževanja niso nič kaj večji kot z osebnim avtom...če se le mal znajdeš in najdeš prave ljudi za nabavo rezervnih delov ( če sploh kaj crkne:D ) O prostornosti ne bi..... pelu dvosed pa je blo še placa.......

Če pa te še tole ne prepriča o vzdržljivosti..... pol pa res ne vem :D

Ko so ameriški mulci hotli uničit Jeepa....
http://www.youtube.com/watch?v=gGFASxRPM10
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So dec 08, 2007 10:54 am

JEEP je za 20.000 km letno - "ugodno" ?

Si upaš primerjat "ugodnost" z recimo PANDO 4X4 - ki je za zahteve povprčnega uporabnika "z dežele" (beri : slabše vozne razmere, sneg .... ) čisto dovolj zmogljiva, v določenih primerih na račun manjših mer + teže pa vsekakor boljša kot JEEP in podobni "velikani"

Ali recimo SUBARU FORESTER - če želiš več udobja - ki je spet terensko dovolj zmogljiv, na cesti pa vsekakor boljši ?

LP

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So dec 08, 2007 11:04 am

Ivan36 je napisal/-a:
KARL ABARTH je napisal/-a:... pomembna razlika je zgolj v tem, da za XANTIO ne najdeš (oz. na splošno težko najdeš) kupca - saj sem ti lepo povedal, da si optimist glede cene

LP

A si pogledal , kaj je dal gor , da bi kupil a? V Italiji je ta šrot po 1000€ ne pa celo premoženje za Xantio pa nebo šlo pod 1500€ daj ne piši buš in kupi jo tisiti , ki to ceni in vem, da je to eden najboljših Citroen vozil Slogan : Xantia edini Citroen narejen po Nemško :!: To drži pa govorite kar hočete.

Drži ali ne - bistvo je, da moraš avto prodat - to ti govorim !

O njegovi ceni pa ne odločaš ti, ampak tržišče. Tvoje mnenje, da je najboljši CITROEN, in da je konkurenca "šrot" so zgolj slaba tolažba.

"Šrot" je pri prodaji predvsem avto, ki se težko oz pod ceno proda. Njegove lastnosti so stvar neke druge debate.

LP

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So dec 08, 2007 11:13 am

Panda mislim da odpade ker bi rad prostornost.....na foresterja pa niti pomislu nisem :)
Pa čeprav je jeep videt velikan..... je dolg pičle 4 metre 20 in zelo dobro okreten na terenu.....reku je 4000 evrov..... v tem rangu pa jeepi so.... ostalih avtov pa ne poznam da bi lahk delu primerjave....Konc koncev bi mu lahk reku tud subaru justy 4WD ;)

Je pa res da je jeep dokaj neudoben za po asfaltu na račun trdih aks......ko pa se ga navadiš pa ne greš več z njega :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
mihc182
Novinec

Kraj: Križe

Napisal/-a mihc182 So dec 08, 2007 11:23 am

Na tvojem mestu bi vzel BMW-ja..
-----TUNING IS NOT A CRIME-----

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So dec 08, 2007 6:36 pm

mihc182 je napisal/-a:Na tvojem mestu bi vzel BMW-ja..

Ampak stroški vzdrževanja so pa tud 2x višji al pa trikrat, poraba pa glede na konje niti ni tako visoka.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne dec 09, 2007 1:33 pm

Vse kaže, da bom si nabavil vw polo l.98 tam okoli, ker se mi zelo dopade avto pa še vw je, ker ga mam najraje kot pa renoja.

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne dec 09, 2007 1:50 pm

sonček je napisal/-a:Vse kaže, da bom si nabavil vw polo l.98 tam okoli, ker se mi zelo dopade avto pa še vw je, ker ga mam najraje kot pa renoja.

:EE
OK zaj pa si me nasmejal
V vsasek primeru pa fajn nabavi

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če jan 31, 2008 6:40 pm

Od, kar sem dal tukajle temo se nisem še resni nič lotil iskanja drugega avta. Počas bom že prišel do enga pametnega avta samo prej še rabim mal informacij. Tale audi zlasti tisti s 4 vrati je precej boljši. Avto mora obvezno imeti 4 ali pet vrat. Obvezno avtomatsko klimo, servo, električni pomik stekel, dal.cent.zaklepanje,......
Honda na žalost odpade (beri prenizek avto), drugače pa naj bolj zanesljiv avto.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1851499#

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1851573

Mi zna kdo kaj več povedat o teh dveh avtov. Na enem piše, da je poraba 8l. Osebno me zanima kako se kej obnese na cesti, vzdrževanje, deli (so dragi ali ne).

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če jan 31, 2008 7:03 pm

Kupi lepo ohranjenega, pa ne bo problemov.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če jan 31, 2008 7:18 pm

Matjazy je napisal/-a:Kupi lepo ohranjenega, pa ne bo problemov.

To že vem, beri moje stare poste.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe feb 01, 2008 12:18 am

Če daš meni za dedro 2500€ ti jo prodam. Od opreme ma el. nastavljiva ogledala in vsa stekla pomična, avtomatska klima, abs, airbag, 1.9td, letnik 96. Ker zdej pa že tak dolgo kopuješ avte, da pomoje nič neboš kupil, al pa se že mal norce delaš iz nas, sploh ko v drugih temah pišeš kolk avtov si mel. Odloči se kaj bi mel, čeprav glede na tvoje izkušnje o kupovanju vozila sploh nebi pričakoval odpiranja teme o nakupu.
Se opravičujem, ampak sem mogo napisat tale post.
LP Rok

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe feb 01, 2008 12:36 am

Drocky je napisal/-a:Če daš meni za dedro 2500€ ti jo prodam. Od opreme ma el. nastavljiva ogledala in vsa stekla pomična, avtomatska klima, abs, airbag, 1.9td, letnik 96. Ker zdej pa že tak dolgo kopuješ avte, da pomoje nič neboš kupil, al pa se že mal norce delaš iz nas, sploh ko v drugih temah pišeš kolk avtov si mel. Odloči se kaj bi mel, čeprav glede na tvoje izkušnje o kupovanju vozila sploh nebi pričakoval odpiranja teme o nakupu.
Se opravičujem, ampak sem mogo napisat tale post.

Zanimiva je tale tvoja izmišljena zgodba.
Če ne veš bom avto kupil spomladi prej ga ne kupim.
lp

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe feb 01, 2008 11:23 am

se opravičujem ker maš dve temi odprti in se že vlečejo več kot en mesec.
Pa maš kak poseben razlog za nakup točno na pomlad?
LP Rok
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov