SIMY001 je napisal/-a:Kar se tiče podvozja novega leona je ta na žalost bolj identičen podvozju golfa IV.Človek bi mislu da ima isto podvozje kot golf V ampak ni tako.
A ni tako, kako pa potem je?

LP
SIMY001 je napisal/-a:Kar se tiče podvozja novega leona je ta na žalost bolj identičen podvozju golfa IV.Človek bi mislu da ima isto podvozje kot golf V ampak ni tako.
CupraR je napisal/-a:Ne prbijaj.
Novi Leon pa ima podvozje od A3!! Fedre in mislm da tut amortizerjepa ima recimo enake kot Golf V. (če bo kdo pametoval pejt na eibach.de pa preber kataloške cifre)
vinccent je napisal/-a:abbe je napisal/-a:a3 je za ceu razred visje k pa leon,kar se voznje in udobja tice.
jst se v audiju velik bl pocutm k u leonu
Jah to pa sploh ne vem zakaj bi tako blo, popolna neumnost. Lahk bi vedel, da imata a3 in leon IDENTIČNO podvozje. a3 tam do 2005 je mel težave da je poskakoval po cesti, kasneje so to odpravili. Ja, leon je naravnan bolj športno kot a3, drugače vožnja pa je zelo podobna, kaj te nebo če pa sta kot jajce jajcu. A3 ima notri bolj mehko plastiko od leona, ampak ne nujno bolj kvalietno. Srednje opremljen a3 je zelo blizu leonu, drugače je ko se začne pri a3 z lesom, alumijijem,bež sedeži. Pač na oko je a3 znotraj lepši to moramo priznat. Imaš tudi več izbire pri opremi, čeprav jo preplačaš.
V končni fazi, pa dobiš pri leonu za to ceno 30% več opreme že serisko, ki je a3 nima serisko.
Bil sem v dilemi al 2 let starega a3 ali dam nekaj več in mam novega leona. Imam pa ogromno izkušenj z obema in mi ni žal.
LP
sašo5 je napisal/-a:CupraR je napisal/-a:Ne prbijaj.
Novi Leon pa ima podvozje od A3!! Fedre in mislm da tut amortizerjepa ima recimo enake kot Golf V. (če bo kdo pametoval pejt na eibach.de pa preber kataloške cifre)
....kaj je pa A3 kot golf V ? - na obojih + octavija je zadaj prostorska prema "multi link" z dvojnimi vodili (spredaj pa s štirimi) komplet aluminij....
...in ne "pametujem" 101% je tako, da se pa "različno" vozijo je pa seveda res in tudi logično(si si že sam odgovoril - en od dejavnikov je širina in višina avta), verjetno sam veš kolk dejavnikov vpliva na to.....
seat je napisal/-a:Namreč HONDA 2.2 dizel bi me prišla 2300€ dražje kot 1.8iVTEC(pa imata enako konjenico le dizel ima enkrat večji navor)in se mi 2300€ niti pod razno nebi z dizlom nikol poplačalo pa še cestnina bi z dizlom bla kr neki višja.Izjeme so akcije kjer je cena dizla enaka ceni bencinskega motorja tko kot se to imel pri Leonu.
golfTDI je napisal/-a:eni pač ne gledajo na to koliko se jim dizel splača pa koliko prevozijo letno,ampak ga kupijo zaradi navora in samega načina vožnje.dosti je takih.
Kael je napisal/-a:Audi A3 1.9 TDI dizel pride 21.800 €, Leon 1.9 TDI Reference pa pride 18.105€. Se pravi razlike je 3.500€, Golf V 1.9 TDI Trendline pa 17.840€ s tem da nima klime. Poleg 4 krogcev katere plačaš za Audija, je samoumevno, da bo za skoraj 4.000€ dražji audi boljši... Toliko denarja toliko muzike (s tem pa tudi povezanimi stroški... zavarovanje, cena servisev,...).
seat je napisal/-a:golfTDI je napisal/-a:eni pač ne gledajo na to koliko se jim dizel splača pa koliko prevozijo letno,ampak ga kupijo zaradi navora in samega načina vožnje.dosti je takih.
Ja res je kar si napisal in se čist strinjam z tabo.A živimo v času ko vsi preračunavamo kaj se nam splača in kaj ne.Sej ne rečem tudi meni je vožnja z TDI-jem bla v veselje a žal mi je sedaj računica pokazala,da se mi enostavno ne splača razen,če bi dobil dizla po enaki ceni kot bencinerja potem takoj zamenjam.
Pri Leonu sem dobu dizla za enako ceno kot 1.6 bencinerja in se mi je splačalo zj pa ne več.Če bodo imeli avti enake cene bom presedlal nazaj na dizla drugače bomo pa preračunavali.
Je pa z dizlom pravi užitek vozit pozimi,ker navor in nizki obrati delata svoje pa tudi prestavljanja je precej manj.
vinccent je napisal/-a:na srečo so se očitno pri seatu zavedali, da so nekatere stvari bolj čip narejene in ponujajo ogromno stvari kot dodatek. Skratka zadeva zna zelo lepo zgledat, žal so tudi cene temu primerne. Komplet alu delov na vratih je 120eur recimo. Ampak ok....tako pač je.
SIMY001 je napisal/-a:Bom povedal na kaj sem ciljal pri podvozjih: Golf IV in novi leon imata zadaj takole podvozje
Golf V pa ima pritrjeno na šasijo zadnje desno in levo kolo fizično ločeno,zato je tudi vožnja čez ovinke pri ''poflikanem'' asfaltu lepša-ne odnaša zadnjega konca.
SIMY001 je napisal/-a:Bom povedal na kaj sem ciljal pri podvozjih: Golf IV in novi leon imata zadaj takole podvozje
Golf V pa ima pritrjeno na šasijo zadnje desno in levo kolo fizično ločeno,zato je tudi vožnja čez ovinke pri ''poflikanem'' asfaltu lepša-ne odnaša zadnjega konca.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov