Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po jan 21, 2008 1:34 pm

slovenskisin je napisal/-a:
dnovak24 je napisal/-a:vprašajte se kuk km bo zdržala vw mašina al pa reno :D :D

vw pa bmw pa mercedes to so daleč pred vsemi z dizli.

Hehe, kaka Alfica požre švabske dizle...JTD je terna ;) Pa še vozjo se k traktorji, vse trese in mnogo preglasne so.

ha ha ha jst sm s svojmu 1.9 tdi 130 ks udaru dol za parkrat alfo 166 2.4 jtd.
zj k mam pa 160 ks pa se vti-ja dol butnem.

drgac pa ce se je avtor odlocu za 1.5 dci z 101 km se je zato odlocu.poj najbol da tisti k veste kva je treba merkat pri nakupu avta s takim motorjem mau poveste.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a slovenskisin Po jan 21, 2008 1:50 pm

Ja? Čudno passat 130 konjev gre dobro, vendar se mi ne zdi, da gre nekaj posebno hitro. Je pa še vedno traktor. Sploh, ko ga prižgeš in ugasneš, tud med vožnjo, je dost bol glasna, kot recimo pri Audiju a6.

Lahko vprašam katero verzijo mašine pri Alfi?

Kar se tiče R. mašin:

Te mašine so vredu, sam pač pazi turbino...ne ganjaj mrzle. Drugač nam dela k urca že lep čas doma. Avto sploh ni len pri tej verziji mašine, lepo potegne...tudi kakega hribčka se ne ustraši.
Slika

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Po jan 21, 2008 1:51 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Jaz ne vem kaj se VAGovci v vsaki temi nekam hudo pametni delate, potem vam pa nekdo prilima tehnične podatke ... se pa spet pizdite. :P
Če 1.5dci premore praktično tok moči kot 1.9 TDI ne vem kje je težava :?: V drugi temi pa govorite kako je 1.9TDI čist ok za A6 ali kako je SDI čist dovolj za Golfa. Dejte bit malo resni.

Zakaj smo pa vagovci pametni? no sej smo. Drgač pa skoraj vedno renojvci začnejo pluvat čez švabe. Mogoče so nevoščlivi,nevem.
Res je, pri tdi je navor drugače razporejen in 100konjski 1.9tdi je primeren za v težji avto kot pa 1.5dci 100km. Pri renoju moraš zmer močnejši motor kupit za enako vožnjo, kot pri vag. Mene osebno ne prepriča 1.5dc, bi raje vzel 1.9dci.

Pa ne se kregat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jan 21, 2008 1:53 pm

slovenskisin je napisal/-a:Ja? Čudno passat 130 konjev gre dobro, vendar se mi ne zdi, da gre nekaj posebno hitro. Je pa še vedno traktor. Sploh, ko ga prižgeš in ugasneš, tud med vožnjo, je dost bol glasna, kot recimo pri Audiju a6.

Lahko vprašam katero verzijo mašine pri Alfi?

Kar se tiče R. mašin:

Te mašine so vredu, sam pač pazi turbino...ne ganjaj mrzle. Drugač nam dela k urca že lep čas doma. Avto sploh ni len pri tej verziji mašine, lepo potegne...tudi kakega hribčka se ne ustraši.

una k ma okol 140 km al ksnga vec.ma jo kolega.je od fotra negouga pa smo se parkrat jagal pa sm ga udaru dol v pospeskih da o legi ne govorim
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a slovenskisin Po jan 21, 2008 2:00 pm

Potem je ta mašinca verjetno:
2.4 JTD 10V 2.387 cm³ 110 kW (150 CV) @4000 rpm 305 Nm @1800 rpm 210 9,9 sec
Tvoj ma pa (original konji) 9.8s, tk da ga nisi mogel nekaj orenk prehitet, razen če tisti ne zna vozit najbolje.
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jan 21, 2008 2:08 pm

slovenskisin je napisal/-a:Potem je ta mašinca verjetno:
2.4 JTD 10V 2.387 cm³ 110 kW (150 CV) @4000 rpm 305 Nm @1800 rpm 210 9,9 sec
Tvoj ma pa (original konji) 9.8s, tk da ga nisi mogel nekaj orenk prehitet, razen če tisti ne zna vozit najbolje.

ja to je ce gledas do 100km/h k pa poj naprej proti 200.no koncno ma pa on vecjo k jest.
meu sm gor 19" pa sm ga dol udaru.sj je uporabnik foruma pa bo povedau ce je to prebrau.pa sj negre se zato da se zj prepucavamo ampak gre za to k je en tm napisau da jtd je pa terna.
moj motor je pd in je predpotopn motor star nevem kok docim je alfa mislm da comon rail pa kao sodobn motor po ga pa dol udarm.tok o telih jtd.
avtorju se opravicujem za off.nebom vec
Ni vse res kar napišem

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po jan 21, 2008 2:47 pm

Zakaj smo pa vagovci pametni? no sej smo. Drgač pa skoraj vedno renojvci začnejo pluvat čez švabe. Mogoče so nevoščlivi,nevem.
Res je, pri tdi je navor drugače razporejen in 100konjski 1.9tdi je primeren za v težji avto kot pa 1.5dci 100km. Pri renoju moraš zmer močnejši motor kupit za enako vožnjo, kot pri vag. Mene osebno ne prepriča 1.5dc, bi raje vzel 1.9dci.

Pol boste pa zlo razočarani nad novimi VAG dizli (recimo 2.0 v A4). :twisted: So baje precej bolj kultivirani od starih - precej bolj podobni sodobnim dizlom ostalih firm. Boste sedaj primorani že za Golfe kupovati 170 konjske mašine. Da bo vsaj podoben filing s tistim negosposkim butanjem navora (ki da nekaterim pametnim potem občutek da vozijo formulo) in potem nič :P In manj trakktorskim pridihom (da ne bo spet krega - ta očitek je bilo slišati v vsakem drugem testu Audija s TDIjem kot premium avtomobilu).

Dr.M3, ti dam za primer dizl motor od forda, posluš forda nato še recimo vwja al bmwja pa boš videl razliko. Ford je res traktor, vw je mal bolš, bmwja pa sploh ne slišiš al je benz al dizl

In to ima z vzdržljivostjo ki si jo tako navajal kakšno vlogo?
Zanimivo je to da potem nemci niso v vrhu po zanesljivosti če imajo tako super motorje...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po jan 21, 2008 3:17 pm

golfTDI je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:ti ga priporočam,šparovček glede goriva,potegne pa tudi čisto dovolj!

moj je v večini časa na rdečem polju do 4 brzine pa mi kaže 7.0l porabe,ob normalni vožnji pa 5.8.

a nisi ravno ti pred nekaj meseci jamral da je prešvoh,da te že vsak z golfom prehiteva,al neki tazga?

ja,to je blo predn sem dobil pozdrave s policije
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jan 21, 2008 3:56 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
golfTDI je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:ti ga priporočam,šparovček glede goriva,potegne pa tudi čisto dovolj!

moj je v večini časa na rdečem polju do 4 brzine pa mi kaže 7.0l porabe,ob normalni vožnji pa 5.8.

a nisi ravno ti pred nekaj meseci jamral da je prešvoh,da te že vsak z golfom prehiteva,al neki tazga?

ja,to je blo predn sem dobil pozdrave s policije

ja kasno ma vezo svoh motor s poloznicami?mislm za umret tole.sj tut z ficotm dobis lahko kazn,pa a to pomen da ni svoh?kr neki.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po jan 21, 2008 4:56 pm

pol če ti je avto prešvoh,nabašeš na radar,in kar naenkrat ti avto ni več prešvoh.
jebeš čiptuning pa to,eno kazen plačaš in je problem kar se moči tiče,rešen :lol: :lol:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po jan 21, 2008 5:20 pm

Jao VAGovci, pa ste še eno temo zaspamali. Čestitke

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Po jan 21, 2008 5:56 pm

golfTDI je napisal/-a:pol če ti je avto prešvoh,nabašeš na radar,in kar naenkrat ti avto ni več prešvoh.
j**eš čiptuning pa to,eno kazen plačaš in je problem kar se moči tiče,rešen

se čist strinjam. človek kupuje avto za vozit ne za dirkat (drugač bi pomoje po RS-u spraševal). in takoj je prešvoh mašina ker je "samo" 1,5. avtor je pomoje hotu slišat naslednje odgovore:

-da se s to mašino da čist lepo pelat - napram 80 konjski ima ta že variabilno turbino in je navor lepše razporejen, bolj uporabna tudi v višjih obratih, raje se zavrti
-da si lahko kdaj tut med hitrejšimi na cesti (pa ne zdej pretiravat ker vem da gre mogoče kkšen M3 mimoSlika)
-da je dost vzdržljiva (ni znana po napakah tako kot prve 1,9 dci 120).
-da se za moje pojme z minimalnimi stroški dost dobr prevažaš naokol - torej priporočam

makro je napisal/-a:(čeprav imam občutek, da ima polovica vseh članov na a.com neomejen proračun).

res deluje tako. tukaj s(m)o prisotni v glavnem avtomobilski navdušenci, oziroma tisti ki na tak ali drugačen način radi investirajo malo več v avto kot drugi. in takrat ko pride na forum kaj vprašat tudi kdo ki mu je avto pač prevozno sredstvo mora seveda (med drugim) poslušat komentarje zakaj si ni izbral najmočnejšega motorja ki je na voljo v izbranem modelu - tko pač je

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Kraj: Šentjernej

Napisal/-a benf1 Po jan 21, 2008 6:01 pm

1,5 dCi 100KM je povsem dovolj za Megana. Oče ima Scenica s 105KM ima avto gre veliko boljše kot 1,6 16V bencinar. ne bo ti žal če ga kupiš! če lahko 100KM poganja passata, lahko tudi Megana!!!
Lp

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Po jan 21, 2008 6:40 pm

:D :D Tipa zanima, če je mašina uredu, če je pocen za vzdrževanje itd., ne pa kolk je bol od TDI, JTD...
Jest sem vozu cliota 100ks 15.dci. Sej zadeva laufa, sam maš bolj filing da voziš bencinarja. Ni une dizelske eksplozivnosti. Je pa res treba mal več v obrate priganjat, da kam gre. Tud je dosti manj robat kot 1.9 dizli.
Men osebno ni navdušil. Mogoče bi me, če ne bi vozil 1.9 dizle :D

Uporabniški avatar
vinccent
Nov uporabnik

Napisal/-a vinccent Po jan 21, 2008 6:43 pm

a je kakšna razlika v vožnji med vagovim 1,9 tdi 105ps in renojevim 1,5dci 105 konjev?
Pač renoja še nisem vozil pa nijam pojma, kakšna je razlika glede na to, da je kubikatuta večja pri vagu.
lp
Luxus je najhujša oblika primitivzma.

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Po jan 21, 2008 7:47 pm

a mi lohka en pove kwa je vag? VW?

Drgač sem pa vozil sharana, sicer 115 KM. Uibr len v nizkih, pol pa kar eksplodira. Skor zmer koplje. Mal čudna mašina. Totalno nekultivirana in povsem zadovoljiva za tako velik avto kot sharan.

lebica
Novinec

Kraj: BELAKRAJINA - SEMIČ

Napisal/-a lebica Po jan 21, 2008 7:54 pm

Vzemi 1.5 dci 100km motor je bolj zanesljiv kot 1.9 dci ....glede moči neboš razočaran ...če voziš umirjeno boš navdušen nad porabo .....meni dosedaj služil dobor (94000km) menjal sem samo grelene sveče ..pa še to nism jst pogruntal ker mi je vžigal normalno...drugače je dosedaj B.P. ...jst sem ga dal še dodatno tunat ker se vozim po taki cesti ki zahteva odločno prehitevanje tako da če se ob bok postavim pri prehitevanju passatu 2.0 tdi in če ta pohodi plin (kar se pogosto dogaja :? ) se samo nasmejem in pihnem mimo 8)
Clio INITIALE Paris 1.5 Dci
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jan 21, 2008 7:56 pm

Dazi je napisal/-a:a mi lohka en pove kwa je vag? VW?

Drgač sem pa vozil sharana, sicer 115 KM. Uibr len v nizkih, pol pa kar eksplodira. Skor zmer koplje. Mal čudna mašina. Totalno nekultivirana in povsem zadovoljiva za tako velik avto kot sharan.

VAG - volkswagen audi grup.al neki v tem smislu.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jan 21, 2008 8:43 pm

a se splača kje s tujine takšen avto pripeljat? v nemčiji baje rabljei niso nič kaj več cenejši ko pri nas...

pa na kaj je treba pazit če je avto pripeljan s tujine recimo francije, italije, ker za vsaki rabljen avto skoraj ko se zanimam je uvožen...

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jan 21, 2008 9:27 pm

kolesar je napisal/-a:a se splača kje s tujine takšen avto pripeljat? v nemčiji baje rabljei niso nič kaj več cenejši ko pri nas...

pa na kaj je treba pazit če je avto pripeljan s tujine recimo francije, italije, ker za vsaki rabljen avto skoraj ko se zanimam je uvožen...

lp

trba je merkat na kilometre,radi jih previjajo nazaj,pa pac na potrjeno servisno knjigo,sam itak se jo da ponaredit,ampak se pa tut da v dolocenih primerih ugotovit a je ponarejena.majo pa renaulti svojo mrezo tko da lah na servisu pregledas zgodovino avta,ce je biu servisiran na pooblascenem servisu.
drgac nj te pa prevozeni ne motijo ce jih bo nekaj vec,bl je pomembn kako je avto nasploh ohranjen
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov