Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr avg 06, 2008 7:39 am

Ne bo potrebno. :D

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr avg 06, 2008 12:38 pm

Sedaj pa pomislimo kaj se jim bolj splača. Prestavit plan plačil in nabit 3% obresti in stržit vsaj 19k€ ali avto odvzet in prodat za 15k€?

Ti si še vedno leasing hiši dolžan nek znesek (ali pa oni tebi) po prodaji. ;) Pomoje je tako logično. Oni v svojo zgubo ne bodo šli.

Če recimo oni prodajo avto za 15k EUR, od tebe dobijo pa vse skupaj 16k EUR, morali bi jih pa recimo 18k EUR si jim še vedno dolžan 2k EUR. Če pa pri prodaji ostane viška denarja pa pač oni tebi plačajo nekaj nazaj.

Podoben je kredit s hipoteko. Vzameš na 30 let. Sproti plačuješ 20 let. Potem pa recimo zgubiš službo in ne moreš več. Recimo da potem nepremičnino prodajo. Kar je viška denarja dobiš ti. Če pa dobijo premalo pa si jim itak razliko še dolžan. :tomidelej:

trakus
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Re: Najugodnejsi nakup avta?

Napisal/-a trakus Pe mar 29, 2013 9:58 pm

Že celi dan berem o teh kreditih, leasingu in podobnih stvareh, pa mi je vse skupaj vedno manj jasno. Torej kupuje se avto-nova octavia, katere MPC je dobrih 18 tisočakov. Našparanega denarja je trenutno tam 5, 6k€ in me zanima kaj bi se najbolj splačalo.Odplačevali bi pa 4 oz. bolj verjetno 5 let. lp

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re: Najugodnejsi nakup avta?

Napisal/-a MBtouran Pe mar 29, 2013 11:25 pm

trakus je napisal/-a:Že celi dan berem o teh kreditih, leasingu in podobnih stvareh, pa mi je vse skupaj vedno manj jasno. Torej kupuje se avto-nova octavia, katere MPC je dobrih 18 tisočakov. Našparanega denarja je trenutno tam 5, 6k€ in me zanima kaj bi se najbolj splačalo.Odplačevali bi pa 4 oz. bolj verjetno 5 let. lp

Naredi info izracun kredita in leasinga in vidis kaj se bolj splaca. Pri novi octaviji ni tistega financiranja 1% mesecno
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: blasfemik in 16 gostov