Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe feb 29, 2008 4:19 am

s čipanjem bi dosegel/presegel moč 2.0tdi(140konjskega) vožnja je pa pomoje kr dost trša s "športnim" podvozjem, ma foter a4ko sline, včas je mel pa navadnega in je kr razlika, navadn je dost mehkejši, po moje je neki podobnega tut s passatom..

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe feb 29, 2008 7:53 am

klasicni je napisal/-a:Pozdravljeni vsi na forumu!
Tudi jaz se odločam o popolnoma istem zadevi pri Passatu kot bluesman, zato bi se kar pridružil debati. Poleg odločitve med mašino 1.9 in 2.0 me zanima tudi še par drugih stvari.
2. Pri športnem podvozju me zanima a to močno vpliva na udobje vožnje?
3. Pri sami mašini me pa zanima to, kaj pravite če bi vzel 1.9 in naredil chiptuning? Pa prideš potem blizu moči 2.0?
bluesman a lahko poveš kje si bral ta test za Passata comfortline (link)?
Hvala za odgovore in LP!

No mene pri WV-ju ne prepričaš v športni paket, pa če je avto cenejši od unega z navadnim podvozjem - vsaj v WV Touranu v kombinaciji s 17" 225/45/R17 pnevmatikami. Vožnja poleti po malo slabših cestah - beri večina slovenskih cest razen avtocest je močna mora. To te tako ruka in premetava, da je preprosto neznosno za vozit. Čeprav sam osebno sumim, da je so za trdoto avtomobila krive nizko presečne pnevmatike - vožnja v Aleti se športnim podvozjem je za odtenek prijaznejša, podobno je tudi zimskimi pnevmatikami na Touranu, vendar osebno še vedno precej trdo. Serijsko podvozje WV grupe je meni ravno prav.

jony
Novinec

Napisal/-a jony Pe feb 29, 2008 8:03 am

Men ni jasno zakaj kupovati avtomobile te klase z športnim podvozjem. Že navaden ma dost dobro lego in je tud kar dost trd. Pol te bo pa vsaka luknjica zrukala. Jst sm vozu 2.0 140 PD, potegne dobr, sam ga moraš kar tiščat.

LP

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Pe feb 29, 2008 10:53 am

Zanima me kakšen ja lahko "utemeljen" argument za nakup Passata karavana namesto Golfa karavana. Govorimo o novih vozilih.

klasicni
Nov uporabnik

Napisal/-a klasicni Pe feb 29, 2008 11:50 am

Najprej vsem hvala za mnenja.... bom če bom alu. platišča kupoval ta kupil posebej :D

cordo je napisal/-a:Zanima me kakšen ja lahko "utemeljen" argument za nakup Passata karavana namesto Golfa karavana. Govorimo o novih vozilih.

Jaz sem recimo precej velik (194cm), pa sem do sedaj imel Golfa, tak da je glavni razlog za nakup Passata prostor pri sedenju. Mislim da je to eden najbolj prostornih avtomobilov za voznika.

LP

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe feb 29, 2008 12:15 pm

jony: bling-bling baby.... toj to.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Pe feb 29, 2008 1:23 pm

.
http://www.mojavto.net/testi/test-766.html

je mogoče ta link pravi?
LP

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe feb 29, 2008 2:48 pm

cordo je napisal/-a:.

je mogoče ta link pravi?
LP

jst tega ne zastopin, avto dobi minus ker ima prešibek motor ampak še vedno dobi 4 zvezdice za motor...

sinesport
Nov uporabnik

Napisal/-a sinesport Pe feb 29, 2008 2:59 pm

od kolega fotr pelje avte z nemcije in se vozmo skoraj v vsakem avtu.vozili smo se tudi v passatu 105km. avto skoci se ne do 3tisoc obratou pol pa je hujsi ku 1.2 res na zacetku je navor potem ko bi pa rabil moc jo pa zgubi.sej 105 kojnov ni malo ampak je sam avto tezk in pol pride do teega problema da avto negre.
AL SM JACK. MURN MOJ RALY SOVOZNIK

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe feb 29, 2008 10:25 pm

kolesar je napisal/-a:
cordo je napisal/-a:.

je mogoče ta link pravi?
LP

jst tega ne zastopin, avto dobi minus ker ima prešibek motor ampak še vedno dobi 4 zvezdice za motor...

To može biti samo folcvagen. :P
http://www.youtube.com/watch?v=dVln5owk0pM
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso So mar 01, 2008 12:16 am

V podjetju, kjer sem nekaj časa delal imajo dva passata 2.0 TDI 140 konjev. Vožnje ne bom komentiral, ker nobenega od teh nisem dovolj vozil, da bi si lahko ustvaril sliko, lahko pa povem, da imata oba v prtljažniku kantici za olje. Je res, da sta to službena avtomobila in se temu primerno dela z njima, ampak kolikor sem tudi drugje uspel slišati je poraba olja pri teh motorjih prej pravilo kot izjema.

Pa ne me popluvat, ker sem samo napisal osebno izkušnjo in vsekakor dovoljujem, da morda nimam prav in sta samo tista dva, ki jih poznam pač toliko zmučena, da pijeta olje.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK So mar 01, 2008 1:27 pm

imeli smo doma pasata 140ps priblizno en teden. Je dober avto, samo ni bilo to zame,ni me preprical za nakup. nekako ne deluje vse vrhunsko,ampak cisto povprecno-saj za moj okus. Primerjava z audijem ni na nivoju....mu ne seze do kolen.
Lp
:)

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So mar 01, 2008 6:13 pm

Čist tko btw..
Dajejo VW trgovci tudi kakšne bolj konkretne popuste (pa to ne mislim kakšnih 3,4,5%) :?: Za Audi vem da je težko iztržiti kaj drastičnega. Kako je pri VW?

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman Ne mar 02, 2008 6:29 am

Jaz sem poslal mail človeku, ki je zadolžen za prodajo pod posebnimi pogoji. Do danes še nisem dobil odgovora. Dva kolega kupujeta Passata pri istem človeku in popusta ni skoraj nič.

Razlog je pa zelo preprost. VW se prodaja zelo dobro in ni potrebe po nekih hudih popustih. Tako vsaj pravi ta prodajalec. V Španiji je konkurenca bolj ostra. Tam prineseš predračun od ene avtohiše v drugo in so takoj na delu prodajalci in računajo kot nori, da bi ponudili nižjo ceno. ;)

Kolega je kupoval novega Mondea in so mi v Sloveniji zagotovili, da ni govora o kakem popustu, ker je avto že razprodan do konca leta in gre za med. Pol ga je kupil v Španiji po obisku treh avtohiš in v v vsaki je bila cena nižja od prejšnje. :lol:

Tako, da nekega hudega popusta ne pričakujem, nekaj pa bo moral pokazati preden se bom odločil za nakup.

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Ne mar 02, 2008 8:28 am

Se da dobiti popust, samo pravega prodajalca je treba najti - malo telefon v roke pa poklicat okoli. Moj oče je pred dvema letoma sodelavcu rihtal passata novega in je dobil okoli 600.000 sit popusta.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne mar 02, 2008 10:20 am

Dr.M3 je napisal/-a:Čist tko btw..
Za Audi vem da je težko iztržiti kaj drastičnega. Kako je pri VW?

..vse je odvisno kakšna strnka si oz koliko vozil si že(ni važno vw/audi) kupil pri njih....
Sam sem pri "mojem" prodajalcu v domačem kraju v 14-stih letih kupil tri audije in enega golfa, tako da sem sedaj iztržil za novega A4 10+% .....

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman Ne mar 02, 2008 12:27 pm

baucek je napisal/-a:Se da dobiti popust, samo pravega prodajalca je treba najti - malo telefon v roke pa poklicat okoli. Moj oče je pred dvema letoma sodelavcu rihtal passata novega in je dobil okoli 600.000 sit popusta.

saj to je točno problem v Sloveniji. Da moram jaz iskati prodajalca, namesto, da bi bili prodajalci veseli, da lahko prodajo avto. Če grem v avtohišo in mu povem, da bom kupil nov avto in ga "skeširal" bi po neki logiki moral biti prodajalec navdušen. Vsaj v Španiji je tako.

klasicni
Nov uporabnik

Napisal/-a klasicni Ne mar 02, 2008 12:56 pm

Ja pri nas trgovcem nič ne pomeni takojšnje plačilo... jim je čisto vseeno kako plačaš. Jaz imam isti "problem". Povsod drugod se da s kešom kaj iztržit. Ko sem šel po parih avtohišah se mi zdi da jim je po večini (ne vseh) čisto vseeno če prodajo avto ali ne... praktično nisem mogel verjet! Pa to za avto, ki ni najnižji cenovni razred....

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Ne mar 02, 2008 1:10 pm

Saj zato pa greš k drugemu, če se enemu ne da ukvarjat s teboj pa če ti ni pripravljen dat popusta - mu rečeš hvala lepa in greš. Saj Slovenija pa tud ni tak velika, da se nebi mogel z enega konca na drugega peljat pa avto kupit.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne mar 02, 2008 1:38 pm

Je pa slovenija tako majhna, da hitro zmanjka trgovcev po takem principu. :D
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 19 gostov