Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So mar 15, 2008 8:04 pm

GoGo: Sedaj se bom počasi lotil popravila rje (prisotna le na zadnjih obrobah)... Ni še popolnoma prežrto, je pa pločevina že fajn načeta - ko sem postrgal dol napihnjeno barvo so šli preč tudi sloji pleha... Sedaj me zanima naslednje - ali bo ok, če zadevo dobro očistim rje, pločevino premažem z ferosanom, pokitam, pobrusim in barvam z osnovno + pokrivno barvo? Tega še nisem počel, vendar mora bit enkrat prvič - 200
eur pa lokalnemu ličarju ne dam... Nasveti dobrodošli!

Pusti tako kakor je naj se vozi do poletja pol boš pa videl če bo še sploh cel :D ker samo zaradi teh dveh malenkosti ne mora biti tolko cenejši ;)

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo So mar 15, 2008 8:10 pm

Ivan36 - tudi sam se sicer nekoliko v dvomih, a ma smisel popravljat to rjo, vendar res grdo zgleda. Zato ne bomo dajal par sto evrov ampak le nekaj ur dela pa nekaj 10 eur, da se zadeva (pa čeprav le za eno leto) zrihta. V tem času bo pa sestra že dokazala, da zna vozit...

Sicer pa je avto odličen - se ti zdi da je 650 eur ful premalo? Pa pogloej kaj dobiš za jurja, jest mislim da je to ralna cena za tak avto...Tisti ki pa pričakujejo, da bojo tak avto prodal za 1200 ali celo več, pa itak živijo v oblakih.
Lep dan!

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So mar 15, 2008 9:17 pm

naj ji (vam) avto služi. drgač, pa res bolje počaki z ličarskimi deli. bog ve koliko bo ga kam butnila. jst bi sam dal pregledat, če je res kar je bilo menjano in če dela airbagi (če sploh so-da ni bil karamboliran in potem ni bilo novega airbagi vstavlenga).prvo varnos, nato mašina na koncu pa pleh.pleh je zamenljiv, oseba pa ni. srečno vožnjo
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So mar 15, 2008 9:22 pm

Mislim da se okoli te aktivne in pasivne varnosti vseeno malo preveč pretirava. V čem smo se pa mi vozili? Da je le imelo 4 kolesa in je po 5 minutah verglanja vžgalo!

Seveda ne bo šel noben razumen človek popravljat / menjavat /servisirat AB-jev v avtu, kupljenem za 650 EUR.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So mar 15, 2008 9:55 pm

phoebus je napisal/-a:Mislim da se okoli te aktivne in pasivne varnosti vseeno malo preveč pretirava. V čem smo se pa mi vozili? Da je le imelo 4 kolesa in je po 5 minutah verglanja vžgalo!

Seveda ne bo šel noben razumen človek popravljat / menjavat /servisirat AB-jev v avtu, kupljenem za 650 EUR.

včasih, v kolikor vem ni blo tuk avtov in norcev na cesti, pa tut si ni mogel vsak 18 letnik privoščit avta ali izpita.avti so bili pa taki da je komi dosegel 80 km/h, dokler niso prišel yugo. omenil sem pa zato, ker je lahko tudi to ena varianta, da je bil tako poceni.
Lep pozdrav :)

Luky

Napisal/-a Luky So mar 15, 2008 11:10 pm

žajfa je napisal/-a:Gogo: Najbolje bo, da kupiš obe zadnji obrobi. Lej, če boš tisto ščistil, pobrusil, premazal bo držalo kako leto. Naslednja zima ti bo sigurno vse načelo. Najbolje bo, da se sam lotiš menjave zadnjih obrob za več pa si poglej (sam svoj moster). Itak boš imel v vsakem primeru delo, samo, če boš sedaj dobr zrihtal bo držal še veliko let, če boš pa sam tako na hitro mal naredu boš pa še enkrat imel delo.
Menjaj zadnje obrobe.
lp

in tu mu predlagaš naj si gre sam robe menjavat, bravo ej..
pa veš kuk vprašanj lahko obsega en tak projekt, lahk bi cel tedn odgovarju na ta vprašanja-pa vprašanje če bi mu blo use jasn ...
cena 200 za en rob al za oba, za oba ful pocen za enga pa skoraj mal drago!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So mar 15, 2008 11:19 pm

Sam s ferosanom ne mazat........

Lepo očistit temeljna... kit,špric, kit in barva.
Iz izkušenj drži tri do 4 leta potem se zgodba ponovi.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne mar 16, 2008 9:50 am

Glej sedaj imamo doma 2. Accent 1.5 GS letnik 98 za 1150€ samo je bolj tako pač ga je mama sama kupila :twisted: ( masten pokrov ventilov ) tesnilo gin kar verjetno pomeni, da je bil teran; Moj prvi je bil letnik 94 :D :shock: 1.5 GLS 4 vrata vse razen klime in AB motor suh in isti km 186000 8) samo 100% boljši od tega letnik 98 in celih 4 leta starejši , vse je odvisno od lasnikov za mojga je bila 1 lastnica :D
Ps nobeni ni gnil ali samo kaj rjav :shock: preveri km :idea:

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Ne mar 16, 2008 10:41 am

No, glejte... Airbag je sicer ok, vendar tudi če ne bi bil, se ne bi po zobeh metali..., avto ima 185.000 km, kupljen od druge lastnice, ki ga je vozila 8 let, redno servisiran z vsemi računi... Pač skrbna lastnica...
Ima sicer nekaj prask in vdrtin, vendar nič bistvenega... To je edini avto na katerega
se res spoznam, tako da tu ni panike da bi kupil mačka v žaklju :)

Najbolj pač moti tista rja, ki res zelo grdo zgleda, zato bomo pač to za male pare
sami zrihtali...Doslej je bil še najbolj koristen Liskotov nasvet - hvala, se bom lotil
dela po tvojih navodilih...

@Luky: ličar bi toliko računal za obe strani (zgloj čiščenje, kit in barvanje, samo 10 cm okoli roba, brez nekih prehodov itd), ne pa menjava obrob...pač toliko da se prepreči nadaljnje gnitje...
[/quote]
Lep dan!

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a Wolfgang Ullrich Če jul 17, 2008 3:38 pm

Da ne odpiram nove teme mislim, da bo tale kar ok, in sicer en kolega kupuje prvi auto in sicer sam da bo auto, prvi bo, naj bi bil tamm 1-2 leta brez posebnih problemov in da bo najceneje in ekonomično.Ni nujno da je majhen, mora bit pa ekonomičen, torej tam do 80 KM max! Cena do 500 eur!
Kaj pravzaprav od naslednjih bi bilo najprimerneje(vzdržljivost, ekonomičnot, udobnost, pločevina..ma za 500 eur me samo motor zanima, da bo ok....kako kaj z kilometražo najbol do 180000 km samo več odpade...svetujte najboljse

Renault clio 1.2 --do 1995
Ford fiesta 1.1, 1.3
*Skoda Favorit 1.3 57KM 1993-1994 ..... tale me ful zanima in me je privlekel. je kar avto, kakšen vtis je pa dejansko pustila ta favoritka?
.....še kaj....

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če jul 17, 2008 4:01 pm

Wolfgang Ullrich je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme mislim, da bo tale kar ok, in sicer en kolega kupuje prvi auto in sicer sam da bo auto, prvi bo, naj bi bil tamm 1-2 leta brez posebnih problemov in da bo najceneje in ekonomično.Ni nujno da je majhen, mora bit pa ekonomičen, torej tam do 80 KM max! Cena do 500 eur!
Kaj pravzaprav od naslednjih bi bilo najprimerneje(vzdržljivost, ekonomičnot, udobnost, pločevina..ma za 500 eur me samo motor zanima, da bo ok....kako kaj z kilometražo najbol do 180000 km samo več odpade...svetujte najboljse

Renault clio 1.2 --do 1995
Ford fiesta 1.1, 1.3
*Skoda Favorit 1.3 57KM 1993-1994 ..... tale me ful zanima in me je privlekel. je kar avto, kakšen vtis je pa dejansko pustila ta favoritka?
.....še kaj....

Favoritke se raje izogni. Motor se obnaša kot dizel, kar je sicer čisto vredu, vendar ni v njem nobene živahnosti. Načeloma je neuničljiv (naredil cca 10.000km z prenizkim tlakom olja zaradi slabe oljne črpalke) Vse ostalo pa je v teh avtomobilih zelo zastarelo in neprimerno. Pločevina zelo rada rjavi in težko najdeš takšno ki je še vsaj približno zdrave pločevine. Res pa je da lahko za proračun 500EUR kupiš skoraj dve (eno za rezervne dele).

Od izbranih poglej raje pri Renaultu, vzdrževanje ni problematično. 1.2 mlinček je precej varčnejši in zmogljivejši od Škode, samo vzdrževanje pa dosti poceni.

S fordom žal nimam izkušenj. Razen enega KA-ja ki pa me je na celi črti razočaral. Sicer pa vzemi tistega ki ga za dani proračun dobiš najbolje ohranjenega.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Dom3n
Novinec

Napisal/-a Dom3n Če jul 17, 2008 4:11 pm

Poglej malo za kakšno lepo ohranjeno r5.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Če jul 17, 2008 5:20 pm

Jes prodam suzuki swift l.93, 200t km, motor deluje BP, karoserija dobra poleg pa ti dam še enega swifta za dele. Cena: 500 evrov
Je pa opravljen servis (redni servisi od 0km pa do 201000km)
Zamenjan izpušni sistem
Rdeče barve
5 vrat
odbijači v barvi vozila.

Če ga zanima naj piše na P.S.

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a Wolfgang Ullrich Po jul 21, 2008 2:03 pm

Favoritke se raje izogni. Motor se obnaša kot dizel, kar je sicer čisto vredu, vendar ni v njem nobene živahnosti. Načeloma je neuničljiv (naredil cca 10.000km z prenizkim tlakom olja zaradi slabe oljne črpalke) Vse ostalo pa je v teh avtomobilih zelo zastarelo in neprimerno. Pločevina zelo rada rjavi in težko najdeš takšno ki je še vsaj približno zdrave pločevine. Res pa je da lahko za proračun 500EUR kupiš skoraj dve (eno za rezervne dele).

Od izbranih poglej raje pri Renaultu, vzdrževanje ni problematično. 1.2 mlinček je precej varčnejši in zmogljivejši od Škode, samo vzdrževanje pa dosti poceni.

S fordom žal nimam izkušenj. Razen enega KA-ja ki pa me je na celi črti razočaral. Sicer pa vzemi tistega ki ga za dani proračun dobiš najbolje ohranjenega.

LP Tristan01[/quote]

LP! Odločitev bo padla za favoritko, predvsem zaradi zelo ugodne cene, malo večje oblike, glede na motor 1.3 57KM 1993 letnik naj bi bil tudi ekonomičen :?: :idea: in še zbuja všečnost najbol tako vizuelno kot tehnološko. Bi lahko še kdo kaj dodal tu, najbol me zanima še motor(vzdržljivost)-) moči se ne potrebuje, ekonomičnost, morda še kakšna lega na cesti, obnašanje , itd...Hvala

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Po jul 21, 2008 2:32 pm

Favoritka zna piti tudi čez 8 litrov pri mestni vožnji, tako, da to za moje pojme ni ravno neka ekonomičnost.
Za 500€ bi jaz vzel kakšnega accenta, P106 ali pa cliota.

VasjaS
Nov uporabnik

Kraj: Vrtojba

Napisal/-a VasjaS Po jul 21, 2008 2:41 pm

Favoritka NI ekonomičen avto! Mel dve in obe sta pili kot da imata dvakrat toliko živine pod havbo, kot je je v resnici!

Če mene prašaš je dos boljša izbira R5 ...
Jaz sem nezmotljiv! Enkrat sem mislu da sem se zmotil, ampak sem se motil!

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Po jul 21, 2008 5:04 pm

No, če sem že odprl to temo, naj še sam pokomentiram...Accenta sem zrihtal kar sam,
in morem reč, da po 4 mesecih ni nastala niti pika rje na popravljenih pragovih.
Sestra ga ze 3 mesece in pol pridno vozi in je z njim ultra zadovoljna. Celo klimo je
dala nafilat in zdaj deluje BP!
In ce vrzemo vse strosle skupaj? Nabavna cena 650 eur + cca 80 eur za popravilo rje in
poliranje + 20 za filanje klime... Torej 750 eur za avto z klimo, elektriko, servom, airbagom, absom in letnikom 97?!

Sicer pa glede nakupa...Favoritka- tehnično in oblikovno dovršena???!!!

Wolfgang, naj najde dobrega accenta in doda se kakih 100-200 eur pa je zmagal...
Lep dan!

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Po jul 21, 2008 5:27 pm

VasjaS je napisal/-a:Favoritka NI ekonomičen avto! Mel dve in obe sta pili kot da imata dvakrat toliko živine pod havbo, kot je je v resnici!

Če mene prašaš je dos boljša izbira R5 ...

še boljša izbira pa je accent

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po jul 21, 2008 10:23 pm

Favoritka po mojih izkušnjah vsekakor daleč od ekonomičnega vozila.
Meli pri bajti 2 leti in je bila stara 8let (93 let.) ob nakupu. Kupljena od soseda z 50.000 km, mislili kak fajn avto smo dobili, ampak kasneje smo ugotovili, da je navadna podrtija.
Da naštejem okvare: kmalu po nakupu zlomlo zadnji amortizer, dvakrat počila sprednja gibljiva zavorna cevka, izpuh sprhnel, mašina mastna pa še je bilo verjetno kaj po se že ne spovnim več.
Finiš je pa bil nazadnje, ko je zaradi prerjavelosti odlomilo tisto šalco na amortizerju spredaj na kateri je vzmet in jo zapigalo 3 cm do gume. Sreča sem to opazil pri pranju avta in jo je prišel mehanik iskat z avtovleko, drugače bi se sestra lahko ubila s to šajtergo. Malo prej ko je šla od doma pa so še kontrolke kar nekaj začele utripati po armaturki, prižigat se je začela lučka za akumulator.
Seveda pa da ne pozabim, poraba poleti okrog 8,5 najnižja je bila na dolgi vožnji 7,6, med tem ko pozimi je pila 10 litrov pa smo hidili okrog mehanikov pa niso nič zrihtali.
Po drugi strani pa mehek avto v ovinkih zlo nagiba po avtocesti po ravnem ni šla več kot 140, v kake klance v drugi pa je kar dobro vlekla. Pa še rjavi zlo nahitro.
Če primerjam s Cliotom, ki ga imam sedaj, je star 10 let pa ima čez 180.000 km pa še ni noben amortizer poknil ali pa sprhnel, zavorne cevi so še tudi prve pa čisto cele, izpuh je prvi, mu še tudi nič ne manjka, pije 3 litre manj pa je 75km gre pa dosti bolj, rjavi pa še tudi ne.

Jaz ti pravim samo Favoritke ne kupovat, ker pije kot žovna - vsaj naša je

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po jul 21, 2008 10:46 pm

Načeloma si imel probleme s Favoritko ravno zaradi bajnih kilometrov. Moje mnenje. Avto ki stoji v garaži je dosti slabši kot tisti, ki se redno vzdržuje in vozi po cesti. V tvojem primeru Favorit vs. Clio :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov