Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

edo-lj
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a edo-lj Sr feb 27, 2008 10:42 pm

gasperozimek je napisal/-a:kje vam rata spravt porabo pod 7 ...to se moraš res penzjonersko vozt, pol bi mogoče šla na 6 :?

OWNED :pivo

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr feb 27, 2008 10:49 pm

@hartge: evo moj resn odgovor glede fiat-a...glede na videno v prejšnjem modelu punta in v zdajšnjem modelu stila me nekako kvaliteta notranjih materialov ni prepričala, mi je izgledala reci in piši cheap - trda in še ne kvalitetno obdelana plastika...žal

so pa jtd motorji eni najboljših v evropi oz. svetu, to dokazujejo razne nagrade ki jih je jtd-oznaka s tem pridobila...

evo malo za info-tema ki je bila obdelana in predelana - kvalit. avtomob. znamk po pokvarljivosti ;)
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0

edo-lj
Novinec

Napisal/-a edo-lj Sr feb 27, 2008 10:52 pm

adis je napisal/-a:@hartge: evo moj resn odgovor glede fiat-a...glede na videno v prejšnjem modelu punta in v zdajšnjem modelu stila me nekako kvaliteta notranjih materialov ni prepričala, mi je izgledala reci in piši cheap - trda in še ne kvalitetno obdelana plastika...žal

so pa jtd motorji eni najboljših v evropi oz. svetu, to dokazujejo razne nagrade ki jih je jtd-oznaka s tem pridobila...

evo malo za info-tema ki je bila obdelana in predelana - kvalit. avtomob. znamk po pokvarljivosti ;)
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0

ok adis tle se pa strinjam s tabo .. glede notranjosti so italijani kr precej poznani po "cheap" plastiki .. npr. v alfi isto cela armatura poka :)
ampak ok osredotočmo se na motorje in ne notranjosti avtomobilov :D :roll:

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Sr feb 27, 2008 10:56 pm

Jah izbirm med VW in FIATom. tale jtd masina mi je cool mal porabi

ampak avto ni lep not,

Med tem ko VW pa je bolj cool wse.. sam ki (Polo ) ma ekonomicen motor

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Sr feb 27, 2008 11:12 pm

FIAT DOBLO 1.9JTD 100KM-90000km-letnik2004-3 leta sem ga vozil: motor brez vsake pripombe nikoli se ni nič pokvaril poraba 7-10l, 3x problemi zaradi našega umazanega goriva, 1x pozimi (-22°C) je crknil akumulator (avto je bil zuni na odprtem), na samem začetku ko sem ga kupil je šla turbina ker ker je avto dolgo stal in je bil poln praha;v glavnem glede motorja brez vsake pripombe! no pa drugo: gretje 2x crknlo, notranjost je za en drek!
FIAT DOBLO 1.9 MultiJet 120KM letnik2007: notranjost so malo popravili, avto ima ročno klimo ki vredu deluje vendar pa je spet navadno gretje zafrkavalo, spet sem imel probleme zaradi umazanega goriva...

Motorji so res the best vendar na ostale stvari pa FIAT ne da veliko...
Pa morem povedat da ima Doblo v primerjavi s Kangoojem (sem ga vozil dober mesec dni) veliko boljše vozne lastnosti in zmogljivosti! Pa novi Doblo mi je tudi veliko bolj udoben od Kangooja (vendar imam pri tem Dobloju kupljeno vso možno opremo)!

Z JTD motorjem res ne moreš zgrešit (vendar pa se vedno lahko najde nekdo, ki tudi uniči najboljšega Mercedesa...)!

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr feb 27, 2008 11:56 pm

Glede te notranjosti in plastike in obsedenost slovencev z njo, mi nikoli ne bo jasno. Imamo Hondo, prjatu ima VW, plastika je za en falus vredna, površno sestavljena, sem celo poslikal, poka pa celo ne. Imam Alfo doma, razlika neka ni, sicer pri meni samo poka, štrli pa nč vn ne kokr pri Hondi ali VW. Kokr naletiš, ampak ker ste vi taki strokovnjaki glede plastike, da bi vam zavidu še sam Bog, pa oprostite in kupite še naprej Golfa, ker ima SUPER plastiko. :D

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 27, 2008 11:57 pm

ne vem, a sm slučajno spregledu, katerga fiata z JTD mašino gledaš?
Slika

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Če feb 28, 2008 7:02 am

gasperozimek je napisal/-a:kje vam rata spravt porabo pod 7 ...to se moraš res penzjonersko vozt, pol bi mogoče šla na 6 :?

jaz če vozim Stila po omejitvah brez naglih pospeševanj imam porabo 5...najvišjo ob bolj dimanični vožnji sem imel 6.3, je pa res da delam relacije cca. 45km v eno smer od tega je 30km po regionalnih cestah 15km po LJ-obvoznici.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če feb 28, 2008 9:08 am

Sm4jli je napisal/-a:

jaz če vozim Stila po omejitvah brez naglih pospeševanj imam porabo 5...najvišjo ob bolj dimanični vožnji sem imel 6.3, je pa res da delam relacije cca. 45km v eno smer od tega je 30km po regionalnih cestah 15km po LJ-obvoznici.

jst če vozim konstantno po avtocesti po omejitvah, potem računalnik pravi nekje med 5 in 5.5. Ampak povprečna poraba na tank je pa skor skus 7,5-7,8...od tega s tankom nardim recimo pol po avtocesti relacija NM-LJ in obratno, drugo pa večina po ljubljani.
Tko da...svaka ti čast, super mašino imaš, moji zgleda nekaj fali...al si pa sam ti tako odličen šofer ;) :D

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če feb 28, 2008 10:52 am

Ni fora koliko hitro voziš ampak kako voziš hitro, da imaš majhno porabo.
Jaz sem imel z vožnjo 140-150 AC in polovico mestne vedno 6,1 (računano na roke). :D

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Če feb 28, 2008 11:12 am

Moj avtoček ima komaj 15.000 prevoženih, mogoče tukaj tiči vzrok :D

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Napisal/-a 5cho Če feb 28, 2008 11:56 am

Moj Stilo MW 115 KM ma pri dobrih 80.000 km porabo med 6,1 - 6,5, pa je pretežni del mestne vožnje po LJ, neki po obvoznici (predvsem so krajše fure). Ko sem šel lani polet na Mali Lošinj je bil po BC poraba 4,7. Drgač pa po AC vozim 140-150 km/h. Zadnji tank je bla poraba 6,2 (s tem da je bilo več relacijske vožnje po AC).

Splošno sem zelo zadovoljen z motorjem in tudi avtom.

lp
Matej

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Če feb 28, 2008 12:08 pm

Kolko pa vas stanejo kaj servisi? Jermeni pa to...

poraba se prawi nekje med 5 in 6,5 L na 100km mestne?

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Če feb 28, 2008 12:27 pm

hartge, Fiat je zelo dober Avto, posebej JTD in ta popolnoma enak motor imajo Alfe in tisti lulek, ki ti govori, da je svetlobna leta za Renaultom, je mislil nase. Samo poglej kakšne volane imajo pa ti bo jasno za Reno. Bilo napisano, vsi so dobri, važno je kako ga kdo vzdržuje in neguje.14 let vozim Fiate in sem zelo zadovoljen z njim oz. Italjane. Tisto kar pa eni zatrjujejo samo to in nič drugega govorijo, ker nevedo kaj govorijo in so kot fiakarski konji, ki ne vidi ne levo ne desno. Kupi zase ne za druge ali pa vprašaj tiste, ki vozijo Fiat. Jaz vozim oboje Renault in Fiat, pa poznam do neke mere. Da pa so problemi z vsakim avtom pa je normalno, še avto z 10x ceno Fiata ali Reno. se kvarijo. Poraba pa je pretežno odvisna od šoferja, relacije in pogojev, v bistvu pa so ti predhodniki odgovorili o porabi. Če ga kupiš nisi pljunil na krbit, pa še armaturko ima zelo lepo urejeno, ni pa svetovna.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Če feb 28, 2008 2:32 pm

V preteklosti sem imel tri leta 147 JTD in do 130000km tiščanja (vsako sezono menjal 3 komplete gum 215/45 R17) nisem imel enega samega problema z motorjem, no pa resnici na ljubo tudi ne z avtom. Porabo sem imel pozimi na 16" kolesih okoli 5,8, poleti pa na 17"tkah med 6,5 in 6,8. Vedno računano na roke, ker ne zaupam čisto potovalnemu računalniku.

Glede motorja torej same pohvale z moje strani.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če feb 28, 2008 2:38 pm

De_Tomaso je napisal/-a:V preteklosti sem imel tri leta 147 JTD in do 130000km tiščanja (vsako sezono menjal 3 komplete gum 215/45 R17) nisem imel enega samega problema z motorjem, no pa resnici na ljubo tudi ne z avtom. Porabo sem imel pozimi na 16" kolesih okoli 5,8, poleti pa na 17"tkah med 6,5 in 6,8. Vedno računano na roke, ker ne zaupam čisto potovalnemu računalniku.

Glede motorja torej same pohvale z moje strani.

pa kaj te ti tukaj nekaj potem lažeš. Pri tiščanju zagotovo nebi imel avto samo 6.5 ali pa 6,8l porabe,kaj nekaj glumiš pm. eni res živite v svetu pravlic
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

edo-lj
Novinec

Napisal/-a edo-lj Če feb 28, 2008 2:45 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:

pa kaj te ti tukaj nekaj potem lažeš. Pri tiščanju zagotovo nebi imel avto samo 6.5 ali pa 6,8l porabe,kaj nekaj glumiš pm. eni res živite v svetu pravlic

sej tvoj podpis nam pove vse ;) :roll:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če feb 28, 2008 2:57 pm

kaj ima moj podpis tukaj kake veze slučajno??? pač naj nena nekaj zavaja ljudi o njegovi porabi,itak pa tukaj gori vas ma tričetrt tako ekonomično porabo da brezveze že vse skup...
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

edo-lj
Novinec

Napisal/-a edo-lj Če feb 28, 2008 3:02 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:kaj ima moj podpis tukaj kake veze slučajno??? pač naj nena nekaj zavaja ljudi o njegovi porabi,itak pa tukaj gori vas ma tričetrt tako ekonomično porabo da brezveze že vse skup...

ja le kdo zj tle glumi nacionalista ? ok dost o tem ..

ON: ja ok pač nej majo tako porabo,sj če lažejo lažejo seb ;) tko da sploh nevem kaj se sikiraš .. a ni brezveze ??

PEACE ;)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če feb 28, 2008 3:07 pm

hartge je napisal/-a:Jah izbirm med VW in FIATom. tale jtd masina mi je cool mal porabi

ampak avto ni lep not,

Med tem ko VW pa je bolj cool wse.. sam ki (Polo ) ma ekonomicen motor

ma fiat je res znan po lepoti...bolj kot po kvaliteti....meni so tej novi prav lepi not (punto grande in bravo nov..)..
drugace pa 1.3 masina 75 konjev voznja u easy...ampak ne penzionisticno imam porabo 5.2-5.5 punto grande......
drugace js pravim tako.....noben avto ni vecen in nepokvarljiv...pa recte kaj ceste...vsak avto se lahko pokvari in to se tudi dogaja pri VSEH avtih...pa ne mi rect da pri WV se nic ne kvari..ker sam vem da se!!!
drugace pa vzami tistega ki ti je vsec in caw....so pa vsi dizelcki vec al manj varcni, ce gledas na benzinca.... ;)

LP
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: whitee in 10 gostov