Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rrezar
Nov uporabnik

Napisal/-a rrezar Sr apr 08, 2009 1:04 pm

rrezar je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:
rrezar je napisal/-a:
SELJO je napisal/-a:ja ce govorimo o 125 so itak vsi enovaljni in v 90% 2t....sveda je razlika v zvoku 2t se dere ko zival sicer ima bol rezek zvok ampak vseeno veliko galsnejsi od 4T. 4t ima sicer mogoce malo bolj globok zvok ampak pri 125 ni za pricakovat kaksne glasnosti :P sicer pa vsi vemo glede na moc kaj pocne 2t power...spomnite se gp 500 2t ko so sli na 1000 4t so postavljali sam za malenkost hitrejse case no sedaj je ze drugace....

Je res da 2t ima mocnejsi glas....zadnic so se mimo mene peljali 4-ji endurci enih 450 in nikakrsn glas...vem da je enduro da je bolj za po 5o-ih letah ;) samo krosii tako 450 mi ni usec glas ...taksen prdajoc je...pa ko se pelje imam obcutek ko da gas sploh nima tiste moci tako pri 2t...vem ko se je moj brat peljal zz mojemu je kar odmevalo po dolinah :D

Tok okol tega no...Nevem pac prisegam na 2t...raje tej dam vec benze not se bm sej hitrejs pelo zz vecjim adrenalinom in uzitkom ;)

Ja maš prav, vsak svoj drek hvali in tle notr spadaš tudi ti :) Poizkusi še kaj drugega, mogoče kakšen 525,530 exc, 4T itak, pa se o moči, navoru in glasu lahko še kaj premisliš. :lol:

Aja pa ti tut.........sem se z lastnimi iskušnjami pretesteru :P

Amm stari to sm pozabu =) a ti ves kok bi me prisu baz za yz250 pa olje za mašino pa kje bi js to dobu....pa po kaksni solidni ceni ce se da dobit kje bolj pocen =)

Hvala za v naprej!

Lp!

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr apr 08, 2009 2:49 pm

če se vozi samo ob vikendih in ne na progah se menja bat 1x letno. u sm motocenter u gorici se ga da dobit, ali pa na yamah uradnem servisu (uporabi google).

če nisi furu že dolg časa bi ti priporoču menjat olje v mašini, da se no3 transoil 10w30. za mešanco pa uporabi sintetično olje ( od 8e - 15€ stane, kerokol bo ok)

ps: sm te dodaw na msn, me klikni
Alergičen na rjo

Interscope
Novinec

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Interscope Sr apr 08, 2009 3:40 pm

rrezar je napisal/-a:
zuzek je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:4T itak. Ni debate, tako glede podajanja moči kot glede zvoka.

odvisno!
če hoče živo vožnjo, polno obratov, pospeški.. potem mu 4t sigurno nebo ušeč :D

Se Strinjam stari.....Vidim da obvladas ti to..pa da mas neke izkusnje ...kaj ti jaz sem Kupo Yamaho yz250...in zdej se 2 leti ni menjalo nic ne bat ne olje ....zdej pa mi bi ti to povedu morda ki bi js to dobu po ugodni ceni pa kok bi me prislo ??? Pa Opremo to bi tut rabu ...Rabu bi samo uni PuLover ko ima gor zelvo......Prosim da mi odpises kaj ti zunaj soncek sije js pa se u sobi jokam k se nemorem vozit ;)

Če pa šee kdo drug ve pa PLease Odgovor ;)

Hvala za v naprej :D

Lp

Si pa pacient. Olje ter filtri se menjajo vsaj trikrat na sezono. Ti pa dve leti nisi menjal nic? Pol se pa taki motorji prodajajo... Žalostno. Pa ko govoris da z 4 taktnim motorjem ni razgibana vožnja, si se peljal z 450 že? Sam imam crf 450 pa mislim da kar malo bol rukne kot pa 250 2-t. Kot pa ti je že prej nekdo omenil če ti je pa še to premalo, pol pa kupi excja 530 pa boš vido razgibano vožnjo.

rrezar
Nov uporabnik

Napisal/-a rrezar Sr apr 08, 2009 3:53 pm

Interscope je napisal/-a:
rrezar je napisal/-a:
zuzek je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:4T itak. Ni debate, tako glede podajanja moči kot glede zvoka.

odvisno!
če hoče živo vožnjo, polno obratov, pospeški.. potem mu 4t sigurno nebo ušeč :D

Se Strinjam stari.....Vidim da obvladas ti to..pa da mas neke izkusnje ...kaj ti jaz sem Kupo Yamaho yz250...in zdej se 2 leti ni menjalo nic ne bat ne olje ....zdej pa mi bi ti to povedu morda ki bi js to dobu po ugodni ceni pa kok bi me prislo ??? Pa Opremo to bi tut rabu ...Rabu bi samo uni PuLover ko ima gor zelvo......Prosim da mi odpises kaj ti zunaj soncek sije js pa se u sobi jokam k se nemorem vozit ;)

Če pa šee kdo drug ve pa PLease Odgovor ;)

Hvala za v naprej :D

Lp

Si pa pacient. Olje ter filtri se menjajo vsaj trikrat na sezono. Ti pa dve leti nisi menjal nic? Pol se pa taki motorji prodajajo... Žalostno. Pa ko govoris da z 4 taktnim motorjem ni razgibana vožnja, si se peljal z 450 že? Sam imam crf 450 pa mislim da kar malo bol rukne kot pa 250 2-t. Kot pa ti je že prej nekdo omenil če ti je pa še to premalo, pol pa kupi excja 530 pa boš vido razgibano vožnjo.

ja js sm ga lani novembra kupo .. on pa ni 2 leti nic menjo...motor je pa 1 leto mu stal u garazi...kaj glede mešance a TTS ni ok ?

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr apr 08, 2009 5:43 pm

drago je full, lihtako bo lawfal z motul ali kakšnim cenejšim oljem. glavno da je sintetično (ne pol)
Alergičen na rjo

rrezar
Nov uporabnik

Napisal/-a rrezar Sr apr 08, 2009 5:45 pm

zuzek je napisal/-a:drago je full, lihtako bo lawfal z motul ali kakšnim cenejšim oljem. glavno da je sintetično (ne pol)

Ahaaam Danke napolitanke =)

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Sr apr 08, 2009 10:57 pm

rrezar je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:
rrezar je napisal/-a:
SELJO je napisal/-a:ja ce govorimo o 125 so itak vsi enovaljni in v 90% 2t....sveda je razlika v zvoku 2t se dere ko zival sicer ima bol rezek zvok ampak vseeno veliko galsnejsi od 4T. 4t ima sicer mogoce malo bolj globok zvok ampak pri 125 ni za pricakovat kaksne glasnosti :P sicer pa vsi vemo glede na moc kaj pocne 2t power...spomnite se gp 500 2t ko so sli na 1000 4t so postavljali sam za malenkost hitrejse case no sedaj je ze drugace....

Je res da 2t ima mocnejsi glas....zadnic so se mimo mene peljali 4-ji endurci enih 450 in nikakrsn glas...vem da je enduro da je bolj za po 5o-ih letah ;) samo krosii tako 450 mi ni usec glas ...taksen prdajoc je...pa ko se pelje imam obcutek ko da gas sploh nima tiste moci tako pri 2t...vem ko se je moj brat peljal zz mojemu je kar odmevalo po dolinah :D

Tok okol tega no...Nevem pac prisegam na 2t...raje tej dam vec benze not se bm sej hitrejs pelo zz vecjim adrenalinom in uzitkom ;)

Ja maš prav, vsak svoj drek hvali in tle notr spadaš tudi ti :) Poizkusi še kaj drugega, mogoče kakšen 525,530 exc, 4T itak, pa se o moči, navoru in glasu lahko še kaj premisliš. :lol:

Po tvojih vprašanjih sodeč, sklepam da si fajn pretestiru. :lol: Ja, jst vozim nekaj od tega kar sem ti priporočal v test.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če apr 09, 2009 7:39 am

če pa kdo kupuje 2 valjni cestni motor (sv 650 - naked) me lahko kontaktira preko pm, ker ga prodajam. Motor je odličen za začetnike.

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Če apr 09, 2009 11:54 pm

Če bi rad iz 4-taktnika izvabu zvok,moreš gor nataknat kaki športni izpuh (ki ga lahko še naknadno odpreš :) ),tisto pa že je zvok pol.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Pe apr 10, 2009 8:24 am

Kaj pa mislite o Yamahini TTRki. Bajel da naj se ne bi nč kvaru in da je nasploh super moped za take zadeve. Smo se včasih kar dost prevozil po hostah z njimi...
Sam spet resno razmisljam o cem takem.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Pe apr 10, 2009 9:24 am

TTR ni bog ve kaj... za drek štukat je v redu. Ja...kvari se pa ne glih.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Pe apr 10, 2009 11:27 am

TT600R se mi zdi da ima najboljše razmerje med vsem,se pravi med kvaliteto,zanesljivostjo,dobavitev delov ...
Ni pa najmočnejši stroj v tem razredu (pač posledica zasterelega ampak preverjenega agregata) pa tudi teža jo malo tepe,ima pa že recimo nastavljivo vzmetenje.
Za povprečno fijakanje po hostah je super stroj.
Tudi sam sem lastnik TTR-ke,prej sem pa imel XT-jko in je TTR dosti boljši stroj,pač Hard enduro.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

rrezar
Nov uporabnik

Napisal/-a rrezar Pe apr 10, 2009 1:29 pm

SIMY001 je napisal/-a:Če bi rad iz 4-taktnika izvabu zvok,moreš gor nataknat kaki športni izpuh (ki ga lahko še naknadno odpreš :) ),tisto pa že je zvok pol.

Jahh....a iz 2 t pa ne ;)...no ok samo men je zee to Too Much :D ker tok denarja pa nebi vlagu not....samo tok 1 leto tko da se znoris vun potem pa kaksnega 4 kolesnika ko si ga zz skos zelim magari ce je kitajc ga malo ujacam kupim eno mašino 450 tm pa namoteram gor pa toto =) Drgac se strinjam steboj

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Re: Kupim cross motor!

Napisal/-a jack86 Pe apr 10, 2009 1:49 pm

SamoK je napisal/-a:Torej, kupujem krosko 125ccm. Nekje od 98 do 01, ohranjeno, redno vzdrzevano, skratka pripravljeno na sezono. Znamka ni toliko pomembna (razen Kitajske robe), cena pa do 1500€!

Ce ima, kdo kaj takega ali pozna koga ko prodaja, mi naj prosim javi na PM ali na kramberger.samo@gmail.com

PS. ne zaklepat ali brisat objave :pray:

Imam KTM SX 125 2001 letnik. Z motorjem sem zelo zadovoljen, samo premalo časa imam da bi se kaj vozil. Zapeljem se 1x na mesec al pa še to ne. Lani sem imel možnost da bi ga prodal in kupil kaj mlajšega, sam sem bil malo skeptičen, ker nikol ne veš kaj kupiš(glede ohranjenosti) in sem kar ostal na tem kar imam.

Glede motorja lahko samo to štejem pod minus, da so deli (bat, veriga, zobniki,..) drgai k žafran. Vse ostalo je pa velik korak pred ostalimi (yamaha, honda, kawasaki..)

Mel sem možnost voziti ostale motorje tega ranga. Če bi šeenkrat kupoval bi isto zbral

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe apr 10, 2009 2:25 pm

vem, da ni kroska a vseeno:

ktm super moto je ok, kar se tiče vzdrževanja? :P

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Pe apr 10, 2009 4:18 pm

adis je napisal/-a:vem, da ni kroska a vseeno:

ktm super moto je ok, kar se tiče vzdrževanja? :P

Adis, nisem te razumel, hočeš kaj vprašat ali povedat... Jst sem govoril za svojo cross

mito4556
Nov uporabnik

Napisal/-a mito4556 Pe apr 10, 2009 4:22 pm

Zanimam se za nakup motorja za čez poletje. Ker nimam izpita (razen za avto), si bom verjetno omislil 125ccm enduro/cross. Ne iščem nekega hudega motorja, pač pa le nekaj za preživljanje prostega časa. Se splača kupiti motor do nekje 800€? Vem, da je motor zame, a sem študent, denarja ni veliko, pa tudi nevešč sem vožnje. Kaj mi priporočate - enduro ali cross? Menda je pri crossu teba pogosto menjati bat, kar pa ni malo denarja. Kakšna pa je poraba takega motorja - 2L?

Pa še primer:

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=2715406

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Pe apr 10, 2009 4:27 pm

endoro ali cross, vsi mislijo da je to isto, pa ni! je čista razlika

za začetek ima cross še enkrat več KM, lažji je, predvsem se pa tu od čistega enduro motorja razlikuje vožnja (trd, z njim lahko skačeš) medtem ko pri enduri nebi priporočal skakanja, je pa mehak in bolj za gozd.. cross je bolj za dirkanje in po 2h urah vožnje te že vse boli :D je pa to dirkalni mator, navit tako da prva druga gre pr 125 po zadni, pr 250 in več pa kr use po zadnji :D

@mito: dodaj me na msn, če ga imaš (upam da) in ti bom kaj svetoval, ker nebi rad da kupiš mačka u žaklju, saj če ni servisa.. je vseeno če daš za motor 800€ ali 1300.. ker pri tistem za 800€ boš moral (ponavadi tako je) čez leto pa še dodat 500€ nanj :)
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Pe apr 10, 2009 4:39 pm

Moj KTM ima tovarniško 40KM, kar je občutno več kot 16 ;) Imam pa še brušeno glavo, tako da ima večjo kompresijo in s tem imam še par konjev.
Če misliš počasi vozit ti svetujem enduro, ker boš na cross-u motor zjebal če ga ne stisneš v obrate. Cross 2T je narjen da "diha s polnimi pljuči". Včasih si zaželim bolj umirjene vožnje, ampk motor postane zamorjen.

Cross ni za normalno vožnjo :lol:

rrezar
Nov uporabnik

Napisal/-a rrezar Pe apr 10, 2009 7:17 pm

rrezar je napisal/-a:
rrezar je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:
rrezar je napisal/-a:

Amm stari to sm pozabu =) a ti ves kok bi me prisu baz za yz250 pa olje za mašino pa kje bi js to dobu....pa po kaksni solidni ceni ce se da dobit kje bolj pocen =)

Hvala za v naprej!

Lp!

HeeeeeeeeH sma na istem.....kupujem glih to...enih max. 150 € te bo prislo ...pravijo da naj bi biu 1oo€ bat 11€ pa olje =)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov