Nakup avta je v veliki meri subjektivna,odvisna od doživljanja zunanjega izgleda,"filinga" v avtu... In VSAK IMA PRAVICO DO SVOJEGA MNENJA.Če se kdo ne strinja z njim,lahko to pove brez žaljivk in "dejstev",ki so globoko zakoreninjena v njegovi "pameti".
Mogoče pa mi "kmeti",ki imamo golfa V 1.9 TDI l. 06 (kupljene po dolgem premisleku in primerjavi z ostalimi podobnimi modeli) in za daljše obdobje(10 let?) vemo nekaj malenkosti:
-podvozje je super,avto izredno vodljiv
http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=33&L2_ID=352
-zelo dobro držijo ceno in zlahka jih prodaš
-ugodno vzdrževanje,ugodne cene in dobavljivost rezervnih delov tudi ko je avto starejši(izkušnje z VW Transporter-500.000 prevoženih brez generalke v naši lasti)
-v njem lahko normalno sedijo tudi večji ljudje(visok sem 190 in v zelo malo avtih lahko tako lagodno sedim),dovolj prostora za noge,roke,glavo itd. brez izjeme
-armatura ipd. je kvalitetno izdelana in je po 50kkm kot nova,čvrsta(v rabljenih meganih iz izkušenj vem,da ni tavno tako-nekatera stikala,ročaj ročne zavore ipd. dajejo občutek kot da ti bodo ostali v roki)
-avto nam je LEP,čeprav "tebi" ni,meni je pa mogoče tvoj najljubši avto grd-OSEBNO MNENJE(ne pa dejstvo,kot si nekateri zamišljate)
-1.9TDI je kljub malenkost višji porabi od nekaterih konkurenčnih zelo preizkušen in zanesljiv motor
Z avtom sem ZEELOOO zadovoljen.Večkrat namreč vozim na meji zmogljivosti in oprijema(brez sekanja nepreglednih ovinkov,prehitevanja "v škarjice",ignoriranja ostalih udelžencev,agresije nad njimi in podobnih biserov.ki so vsakodnevnica na naših cestah).Kljub odsotnosti ESP-ja je avto lepo vodljiv tudi ob rahlem zdrsevanju pri relativno visokih hitrostih na npr. mokri in spolzki cesti in tolerira sunkovite popravke smeri.
Doslej ni bilo še nobenega problema z njim.Večina kolegov,ki se večkrat vozijo v njem,ga zelo hvali.
Še nasvet avtorju teme:
Odpravi se po salonih novih/rabljenih avtomobilov,oglej si jih,vsedi se v njih in potem na forumu poišči (objektivna) mnenja o tistih,ki so ti všeč.Po premisleku se odloči kaj bi rad.