Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
3furious
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a 3furious To mar 25, 2008 2:36 pm

Če vzameš lizing, moraš plačat polog pa imaš potem mesečne obroke. Na koncu pa avto vsakič preplačaš za recimo 10%.
Če špraraš (in še nimaš avta) vzameš za ceno pologa rabljen avto, vsak mesec pa daš par sto evrov na kakšen varčevalni račun. Ali še bolje, ga vložiš v sklad, pa dobivaš obresti. Z dobro naložbo dobiš 5-10% (že všteta inflacija) več denarja na koncu ven.
Z lizingom imaš čez 3 leta avto, ki je izgubil skoraj polovico cene, z šparanjem pa popolnoma nov avto, s tem da si pri rabljenem izgubil samo 15% cene. V obeh primerih pa je bilo potrebno tri leta vzdrževati avto. V nekaterih primerih je ceneje vzdrževati nov avto, v drugih pa starejšega...
V glavem, moj point je, da dolgoročno te pride ceneje, če šparaš, kot da vzameš lizing.
Zadnjič spremenil 3furious, dne To mar 25, 2008 3:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Mazda 3 G165

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To mar 25, 2008 2:59 pm

:tomidelej:
Mislim enako. Poleg tega si v boljšem položaju, če gre kej narobe (izguba službe itd) Pač nehaš varčevati, se naprej voziš s starim in to je to. Če maš kredit, ga pa moraš odplačat.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To mar 25, 2008 4:45 pm

Se strinjam. Najboljše je kar celo življenje šparat, zalagat banko in živet kot klošar, s kilo kruha dnevno in denarjem na banki. Ker kdo pa ve, kaj bo jutri. Potrebno je poskrbeti za svojo varnost. Jaz tudi razmišljam, da bi začel šparat. 10-15 let denar na kup, potem pa, če bo zunaj dovolj varno, mogoče vse zagonim, razen če se tačas navadim na skromno življenje in občutek denarja na banki, ki mi ščiti hrbet in daje vedeti, da ni stvari, ki si je ne morem kupiti, ampak si je zato ker sem preveč pameten, ne kupim.

Dnar je zato, da kroži. Sploh pa varnosti ne predstavlja količina denarja na računu, pač pa mesečni prihodek, od katerega je odvisen tudi standard življenja, ki ga živimo. Nikakor nam tega ne zvišuje kup dnarja skrit pod postlo oz. na banki z mizernimi obrestmi. Kdor čaka ne dočaka. Niso več tisti časi, ko se je čakanje splačalo in so vsi samo čakali in zraven živeli precej udobno življenje.

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo To mar 25, 2008 8:31 pm

cordo je napisal/-a:
mihajlo je napisal/-a:Odkrivate umetnost glede izgube vrednosti ob nakupu avtomobila. Zadeva je popolnoma enaka ob naklupu TVja, računalnika, počitnic... a tam pa dobiš kaj nazaj?

Samo pri dopustu ne izgubiš cene. Pri lepih počitnicah pa vrednost ZELOZELO naraste.

Vrednost česa pa naraste pri dopustu? Lahko ovrednotiš to kot "dober feeling"? Istoje z avtom - enim je to "dober feeling".

Uporabniški avatar
KANZYANI
Novinec

Napisal/-a KANZYANI To mar 25, 2008 10:15 pm

Kot kaže ste odkrili največjo pogruntavščino kapitalizma :arrow: varčujmo in se odrekajmo, da bomo lahko potem nekje v prihodnosti še bolj zapravljali.

Enim je všeč poln štumf, drugim pa lep avto. Kakor komu paše, samo da ste zadovoljni s svojimi odločitvami in življenjem...

Uporabniški avatar
3furious
Novinec

Napisal/-a 3furious To mar 25, 2008 11:38 pm

Jaz osebno raje varčujem, pa dam vsak mesec toliko na stran kot si lahko privoščim. Ne pa da v šusu zapravim četrtino plače za naslednjih X let. Saj za odplačilo lizinga se je potrebno tudi odrekati.
Mazda 3 G165

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To mar 25, 2008 11:43 pm

evo imam lizing.. na tri leta obresti bo točno za 1.1k e od tega sem dobil kasko gratis za prvo leto kar je -400e torej 700e bo me stal leasing v treh letih. no ja, imam pa novi avto kar verjetno povzroči manjše stroške kot rabljen avtomobil.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To mar 25, 2008 11:53 pm

jst sm delau pa sm sparau kokr sm lahko.meu sem pa se eno tozbo,in sm reku da bom sparau do takrat dokler ne dobim odkodnine.in sm nasparau kokr sm.pa sm dau nastran za dmv,eko takso pa registracijo in zavarovanje.ostalo pa u zep pa v nemcijo po avto :D
je pa nazalost tko da dons je tezko na kes avto uzet.tko da naslednja pametna odlocitev je vrjetn lizing al pa kredit.
ne razumem pa folka k dvigne tok kredita da bi lah kupu stanovanje z nemu.po pa kup avto pa poj doma 10 let je sam pastete ampak vazn da sosed vid da ma on nou avto.
p.s.pokri se tok kokr si doug pa sirok
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov