Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Ne jan 18, 2009 7:33 pm

fare je napisal/-a:Ja, moj primer pa je naslednji:
avto sem pred tednom prodal nekemu paru kao sociala brez sluzbe in mehanika sta kao mela zraven da je pregledal avto ker pac nimajo dnara in avto mora biti tip top, sem pa takoj vedel da so preprodajalci! Jaz sem za avto dobil tolko kolko sem hotel imeti in me ne moti kolko bodo pol dobili, moti pa me to da so zdaj avtu zbili skoraj 50.000km in da ga prodajajo po nepravih podatkih:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2545760&show=

zato bom vzporedno odajal oglas kot Janez Pravični z enakimi podatki in telefonsko in kopiranimi slikami samo z navedenemi resnicnimi podatki in o tem da sem pac km-je zasukal da avto lazje prodam in da je bil lazje karamboliran in da je mel izliv tekocine iz pralnega stroja v kuferamu kot sem tudi ob prvotni prodaji avta vse navedel, pa da vidim če jim bom malo vse skupaj zagrenil!
Pa se to avto je kupil Dejan G.... iz Šentjurja pri Celju, pri prodaji oz komisijska pa je bila narejena pri J... Avto isto iz Šentjurja.
lopovi lažnivski!!!
lp

To mi deli.
Kar takoj oglas z slikami gor in napiši realno kako je z avtom pa kilometri.
Neki cajta je tko laufu vsporedni oglas za enga rdečga golfa4.

Čimprej to nared, da mu mal zagreniš lajf.... :evil:
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Ne jan 18, 2009 7:37 pm

ja sigurno nebo mogel spat :P

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jan 18, 2009 7:48 pm

lumpii je napisal/-a:
avto sem pred tednom prodal nekemu paru kao sociala brez sluzbe in mehanika sta kao mela zraven da je pregledal avto ker pac nimajo dnara in avto mora biti tip top, sem pa takoj vedel da so preprodajalci! Jaz sem za avto dobil tolko kolko sem hotel imeti in me ne moti kolko bodo pol dobili, moti pa me to da so zdaj avtu zbili skoraj 50.000km in da ga prodajajo po nepravih podatkih, zato bom vzporedno odajal oglas kot Janez Pravični z enakimi podatki in telefonsko in kopiranimi slikami samo z navedenemi resnicnimi podatki in o tem da sem pac km-je zasukal da avto lazje prodam in da je bil lazje karamboliran in da je mel izliv tekocine iz pralnega stroja v kuferamu kot sem tudi ob prvotni prodaji avta vse navedel, pa da vidim če jim bom malo vse skupaj zagrenil!
Pa se to avto je kupil Dejan G.... iz Šentjurja pri Celju, pri prodaji oz komisijska pa je bila narejena pri J... Avto isto iz Šentjurja.
lopovi lažnivski!!!
lp

To mi deli.

sem ze!
pa iz principa ga bom jebal kak dolgo bom lahko ker takih malih lopovov pa ne prenesem!

miran000
Nov uporabnik

Napisal/-a miran000 Ne jan 18, 2009 8:21 pm

erixon je napisal/-a:GLede tablic se ne sekiraj. Sem imel enak problem, ko mi kupec ni hotel dokončati prepisa in je pač koristil moje zavarovanje dokler se ni izteklo. Dobil sem obvestilo da je potekla registracija in da naj avto ponovno registriram oz. vrnem tablice. Sem šel na občino z overovljeno kupoprodajno pogodbo in so za tablice nato terjali novega lastnika. Zame je bila nato zgodba zaključena.

Je pa res, da če bo ta avto uporabljal in povzročil nesrečo, bo šlo tvoje zavarovanje...

Ne razumem zakaj bi šlo moje zavarovanje če on naredi nesrečo, sej mam jaz dokaz kupoprodajno pogodbo, da nimam več tega vozila pr seb, isto je pri policiji (radarji) sem se pozanimal da mi velja kupoprodajna pogodba in da na podlagi nje se obrnejo na kupca in mene pustijo namir.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne jan 18, 2009 8:24 pm

fare; mi te podpiramo

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Ne jan 18, 2009 9:46 pm

Evo ga.....pravični....
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2546811

Samo dej ceno npr 2490 - zraven medela avta dodaj - PAZI ne kupuj ali podobno.....
SLike iste k jih on gor deva.
Mail odpri en brezveze na gmailu...
Številko pa kr njegovo gor prpali ( verjetne je tebe z druge klicu, zdej ma pa za prodajo drugo)....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jan 18, 2009 10:21 pm

fare je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:
avto sem pred tednom prodal nekemu paru kao sociala brez sluzbe in mehanika sta kao mela zraven da je pregledal avto ker pac nimajo dnara in avto mora biti tip top, sem pa takoj vedel da so preprodajalci! Jaz sem za avto dobil tolko kolko sem hotel imeti in me ne moti kolko bodo pol dobili, moti pa me to da so zdaj avtu zbili skoraj 50.000km in da ga prodajajo po nepravih podatkih, zato bom vzporedno odajal oglas kot Janez Pravični z enakimi podatki in telefonsko in kopiranimi slikami samo z navedenemi resnicnimi podatki in o tem da sem pac km-je zasukal da avto lazje prodam in da je bil lazje karamboliran in da je mel izliv tekocine iz pralnega stroja v kuferamu kot sem tudi ob prvotni prodaji avta vse navedel, pa da vidim če jim bom malo vse skupaj zagrenil!
lopovi lažnivski!!!
lp

To mi deli.

sem ze!
pa iz principa ga bom jebal kak dolgo bom lahko ker takih malih lopovov pa ne prenesem!

to kar delaš ni najbolj pametno, že iz stališča, da si avto prodal in defacto nimaš z njim več nič_popolnoma nič; novi lastnik lahko dela z njim kar se mu zahoče, če maš dokaze za njegovo početje, obstajajo ustanove, ki bodo potrkale na njegova vrata(se je že zgodilo) in ukrepale vzkladu z zakonom....

Uporabniški avatar
mwindis
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a mwindis Ne jan 18, 2009 11:01 pm

Dober mesec dni nazaj sem tudi jaz prodal svoj prejšni avto v okolico Celja.
Imam le kupoprodajno pogodbo novi lastnik pa še ni dvignnil novega prometnega dovoljenja!
Tudi mene počasi mineva potrplenje ... Pa tudi avto prodaja naprej na avto.net kilometri pa zbiti za 100k :|

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Ne jan 18, 2009 11:25 pm

Samo imaš pa korajžo Fare. Bil lastnik vozila in sedaj zaviraš prodajo naslednjemu prodajalcu. Bolje bo, da odmakneš tisti oglas doli. Naj dela kar če z avtom.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jan 18, 2009 11:44 pm

abcabc je napisal/-a:Samo imaš pa korajžo Fare. Bil lastnik vozila in sedaj zaviraš prodajo naslednjemu prodajalcu. Bolje bo, da odmakneš tisti oglas doli. Naj dela kar če z avtom.
abcabc, sem pač tak tip!
upam pa samo da naslednjemu kupcu ne bo vtrgalo jermena čez 50.000km misleč da ima še dovolj časa oz. km za na generalko narediti.
lp,
a pa se to upam da ko bom spet cez par let prodajal avto prideta k meni in dobita posteno "solo", a brez skrbi na obrazu se jima ne bi nic poznalo samo ritka bi bila rdeca!

miran000
Nov uporabnik

Napisal/-a miran000 Po jan 19, 2009 1:22 pm

No sem dans poklicu na policijo in preveril glede mojih tablic, in nisem več jaz lastnik, tako da sem se tega zdaj rešu. Sedaj kupujem Alfo Romeo 156, 2005 letnik, menda se pri Alfi ne da zbijat km oz se da ampak ima če jo priklopiš na rač vso svojo zgodovino not in to se ne da spreminjat. Tud če na primer avto hiša zbije dol km in potem greš ti k pooblaščenemu prodajalcu ti lahko on preveri če so res pravi km. Veste kaj več o tem? Gledam eno Alfo 156, ki je 2005 letnik in ima 92000km.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jan 19, 2009 1:36 pm

miran000 je napisal/-a:No sem dans poklicu na policijo in preveril glede mojih tablic, in nisem več jaz lastnik, tako da sem se tega zdaj rešu. Sedaj kupujem Alfo Romeo 156, 2005 letnik, menda se pri Alfi ne da zbijat km oz se da ampak ima če jo priklopiš na rač vso svojo zgodovino not in to se ne da spreminjat. Tud če na primer avto hiša zbije dol km in potem greš ti k pooblaščenemu prodajalcu ti lahko on preveri če so res pravi km. Veste kaj več o tem? Gledam eno Alfo 156, ki je 2005 letnik in ima 92000km.

največ vidiš če je bil kak poseg pod garancijo.. al pa kaki servisi kolk je blo takrat km..

pr kolegu je blo tko da je mel avto kao 80.000km..
v resnici je pa vidu da je blo pod garancijo pri 1,5 let starem nekam menjano in je mel avto že takrat 60.000km...

se pravi da je totalno nelogično da bi pol po 4 letih mel sam 80.000km..

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Po jan 19, 2009 2:21 pm

miran000 je napisal/-a:Rabim en nasvet. Prodal sem avto nekomu za katerega sem kasneje zvedel da je preprodajalec. Naredila sma kupoprodajno pogodbo, dal mi je dnar in odpeljal avto s prometno, jaz sem zadržal zavarovalno polico. Rekel mi je da bo ostalo on zrihtal v domačem kraju in da mi po pošti pošle prepis avta in fotokopija svojega zavarovanja oz registracije avta. Od tega je sedaj 2 dni, medtem pa sem videl da se že na avto netu prodaja ta isti avto z drugimi tablicami. Na policiji sem se pozanimal, ali so moje tablice odjavljene, vendar mi reče da še niso in da sem še vedno jaz lastnik. Mi lahko na podlagi tega poveste kaj naj naredim oz kako naj naredim da ne bom več jaz lastnik? Avtu poteče registracija čez 3 mesece. Hvala za nasvete!

Nič tebi nihče ne more. Saj imaš overjeno kupoprodajno pogodbo, naj dela z avtom kar hoče, tudi če ga ne prepiše. Sem pred leti imel podobni primer, se je naslednji lastnik vozil z mojimi tablicami še en cajt, tako da sem cca. 4 mesece po prodaji avta dobil na dom kazen da sem napačno parkiral al ne vem kaj, na drugem koncu slovenije. V pritožbi sem samo dodal kopijo kupoprodajne pogodbe in to je blo to. Ne bu ne mu več o tem. Na pogodbi pa piše kdo ga je kupil.

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Po jan 19, 2009 3:23 pm

kaj pa v primeru če nimas kupoprodajne pogodbe? da jo ima samo kupec?
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

ajkula
Nov uporabnik

Napisal/-a ajkula Po jan 19, 2009 3:24 pm

fare je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:
lopovi lažnivski!!!
lp

Mislim da je to isti tip, ki je od moje punce kupil avto, vsekakor je iz šentjurja pri celju, pa mislim da je Dejan. Najbolj mi je šlo na falus ko je skoz omenjal, da smo pošteni in da mu lahko zaupam (hotu je da mu overjeno komisijsko pošljem po pošti)
No v glavnem od mene je kupu passata 1.9 tDI, letnik99 1.reg 2000, z skoraj 200000 km, pred 2 meseci. Avto sedaj naprej prodaja kot letnik2000, z 147000 km, nezaleten (s tem da je cela leva stran štrihana), kao v družinski uporabi (dejansko je pa bil služben avto od mobitela-zdrkan do amena), po telefonu pa pove da ga ima že 3 leta (klical je moj tast za foro)...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2546010&show=

ajkula
Nov uporabnik

Napisal/-a ajkula Po jan 19, 2009 3:26 pm

ja sm zdele vidu da imata iste telefonske tko da gre 100% za istga tipa

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po jan 19, 2009 3:31 pm

ajkula je napisal/-a:
fare je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:
lopovi lažnivski!!!
lp

Mislim da je to isti tip, ki je od moje punce kupil avto, vsekakor je iz šentjurja pri celju, pa mislim da je Dejan. Najbolj mi je šlo na falus ko je skoz omenjal, da smo pošteni in da mu lahko zaupam (hotu je da mu overjeno komisijsko pošljem po pošti)
No v glavnem od mene je kupu passata 1.9 tDI, letnik99 1.reg 2000, z skoraj 200000 km, pred 2 meseci. Avto sedaj naprej prodaja kot letnik2000, z 147000 km, nezaleten (s tem da je cela leva stran štrihana), kao v družinski uporabi (dejansko je pa bil služben avto od mobitela-zdrkan do amena), po telefonu pa pove da ga ima že 3 leta (klical je moj tast za foro)...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2546010&show=
Ja mislim da je isti. Full prijazen mislis da se muhe ne bi ubil. Upam samo da bo naleto na kako zajebano stranko ki bo ugotovila kak je kaj z avti pa da mu gepis zravna, pa spet poudarjam ne zaradi tega ker avto naprej prodaja saj je to normalno ampak ker km-je dol suce pa dejansko stanje prikriva in take moramo zjebat kak znamo in moremo!lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 19, 2009 3:39 pm

Oglasa J. Pravičnega ni več! Že vejo na Avto.netu, s kom imajo več zaslužka.

Koliko pa je Dejan povišal ceno pri vajinih avtih?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po jan 19, 2009 3:44 pm

Ma te fake oglase lahko das tut komu drugemu, da jih objavi...
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 19, 2009 3:48 pm

Blinder je napisal/-a:Ma te fake oglase lahko das tut komu drugemu, da jih objavi...

Bi to malo razložil? Kakšna razlika je?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], IcEm4n, tomzzi in 9 gostov