Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Ne mar 30, 2008 1:34 am

Sicer je naslov teme malo zgresen... vendar je ze na zacetku napisal kaj mu je vsec. Mazda RX-8 in Alfa GT.

Sicer GT-ka ni pojem sportnosti, se posebej ne diesel, pa vendar bi jo sam takoj vzel - pred ostalimi tudi tukaj omenjenimi. Predvsem ker so mi Alfe vedno bile vsec. GT-jk je dokaj malo na nasih cestah (jih bo sicer vedno vec zaradi vedno bolj dostopne cene). Vzdrzevanje in tekoci stroski pa so na nivoju 147 ali 156.

Ce bi imel placo za enih 300-400€ visjo, bi si jo takoj privoscil, ker mi je to zelo hud avto - po designu. Z dobrih 9 sekund od 100 pa tudi ni nepremicnina (seveda odvisno z cim primerjas) - ni pa to sportnik. Le "hitra" eleganca ;)

PS:
Moje mnenje je kot vedno povezano predvsem z mesecnimi dohodki. Brezveze je dat dobro polovico place samo za registracijo. Se posebej to velja za tiste mocnejse motorje. Mat'r me je moj mali dieselcek cisto pokvaril :P
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne mar 30, 2008 3:49 am

a mi lahko en razlozi(pa utemelji) zakaj sportnost negre skupaj z novejsimi diesel motorji?
neki je govora or8 z dizlom
vozu a5 3.0 tdi tudi gre
voziu sem 335d+cip coupe,pa lah recem da leti,nevem zakaj s takimi avti nebi mogu hitro voziti cez ovinke.sj pomen sportaka je zame da se lah skoz ovinke htro vozis.po ravnini lah z usako ladjo hotr peles.ali pac?
aja nemi zj kle govort o zvoku pa to.
p.s. vem da sm nasteu avte ki imajoceno od 50.000 eur naprej ampak vseeno naj nekdo pove zakaj dizel in spotna voznja ne greta skupaj.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne mar 30, 2008 8:04 am

abbe je napisal/-a:a mi lahko en razlozi(pa utemelji) zakaj sportnost negre skupaj z novejsimi diesel motorji?
neki je govora or8 z dizlom
vozu a5 3.0 tdi tudi gre
voziu sem 335d+cip coupe,pa lah recem da leti,nevem zakaj s takimi avti nebi mogu hitro voziti cez ovinke.sj pomen sportaka je zame da se lah skoz ovinke htro vozis.po ravnini lah z usako ladjo hotr peles.ali pac?
aja nemi zj kle govort o zvoku pa to.
p.s. vem da sm nasteu avte ki imajoceno od 50.000 eur naprej ampak vseeno naj nekdo pove zakaj dizel in spotna voznja ne greta skupaj.

Večinoma predsodek!!!, drugo kar je pa res, je pa odzivnost, ki je pri dizlu tko ene pol sekunde v zaostanku. Sred ovinka naj bi avto takoj odreagiral na stopalko za plin, kar pa ravno ni varlina turbo dizlov. Mogoče še malo težji motor, relativno kratke brzine, :?: :!:

Kar se pa omenjenih (vseh) avtov tiče. Tukaj so spet bistvene razlike. Imet minija ali pa BMW 3 je bistvena razlika, tako v udobju kot v prostornini. Tako, da bi jaz gledal tudi na to, za kaj bo avto še rabljen. ...dvomim, da bo samo za nedeljsko gonjenje...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne mar 30, 2008 11:41 am

samo glej kar se te odzivnosti tice.ce mas dizla neke na 2500-3000 rpm v ovinku pa dodas gas on takoj povlece ni nobene zakasnitve.
pa sej vrjetno je pri turbo bencinarjih(impreza.evo...)ravno tako turbo lag
kar se pa teze motorja tice pa je res slabost ja ampak sj z dobrim podvozjem pa razporeditvijo teze se da to omiliti.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne mar 30, 2008 1:33 pm

Če pa si pripravljen še tisočaka vložiti v GTjko, pa me kontaktiraj in te peljem do kolega v Zagreb ki ima pooblaščen servis in salon AR, prav tako tunajo alfe... Tudi on ma GT1.9mjet, ki je na valjčkih pokazala 196HP (in ima garancijo ne samo na menjanje komponente ampak na kompleten avto, da ne sme biti nič narobe)...

Definitivno ni počasen avto ;) in strese marsikaj kar ima tudi po 10-20 mogoče celo več konjev...

Sicer pa je brezveze da te nekaj prepričujem... Sam obožujem Alfe nisem pa alfist, in zatorej kadar kupujem avto gledam veliko tega, je pa res da mi je malo avtov všeč...Da preidem k bistvu, lega GTjke je fenomenalna za po ovinkih, kdor se je peljal ti bo znal povedati, da se nisem zlagal in da ne gre za neko alfistično reklamo. Avto je neverjetno dobro uravnotežen, prav pa tako dobre sedeže v notranjosti dobiš lahko pri avtih ki so po 30.000evrov več. O sedežih pa je bilo veliko napsiano po forumih tudi tujih, saj so v marsikaterem avtu ki ni alfa ;)

Vozil pa sem se dosti tudi v Bmw 330d in lahko mirne vesti rečem, da je to za normalnega človeka več kot dovolj športnosti ;) Pri bencincu je pač samo feeling enkraten, k zbiješ dve brzini dol in se števec premika proti tistim 7700-7800rpm, kjer je blokada... Avto takrat res rohni, počutiš se kot v nebesih ..... .....

Drugače, pa če bi js imel sedaj 16.000 evrov bi šel gledat tko al tko samo dva avta. Alfo GT 2.0JTS in pa BMW 320Cabrio ;)

Verjemi 2.0 motor JTS in BMWjev ob normalni vožnji pijeta okoli 7,5-8L ob dinamični pa okoli 10-11... Avta sta pa vsak po svoje sex na kolesih in exluziva ;)

Casper1
Nov uporabnik

Kraj: šentjur

Napisal/-a Casper1 Sr maj 14, 2008 10:50 pm

no pa smo kupli, avtoček za mene.
kupil sem HONDA CIVIC type S. avto je super, ceste se drži tako kot se more:P v glavnem super avtoček.
malo sem prešaltal na drugo stran od mojih prejšnjih želja, sam tako pač pride :-P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov