Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne maj 11, 2008 5:04 pm

2.0 tdi 170 ps uzames pa si zmagau...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne maj 11, 2008 5:33 pm

kolk pa so zdej cene novih golf v s 170ps pa z solido opremo?

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Ne maj 11, 2008 5:34 pm

če si mel vse avte tok močne pol ti bo 105 ziher premal, 140 pa že kr konkretno potegne mislim da ne boš razočaran

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne maj 11, 2008 7:36 pm

snikerson je napisal/-a:kolk pa so zdej cene novih golf v s 170ps pa z solido opremo?

Pri GT Sport si hitro na 28k EUR. :P

Vsaj ESP bi pa pri teh močnejših izvedenkah lahko bil serijsko. :roll:

Jaz si solidno opremo poleg te standardne predstavljam vsaj:
ESP, avt. klima, mult. volan, sredinski naslov spredaj - zadaj z odprtino za smuči, električna nastavljiva zunanja ogledala+ogrevana,boljši radio+ ozvočenje, morda še doplačilo za kakšne lepše feltne + športno podvozje, še kakšna kovinska barva ...

warmaster
Novinec

ff

Napisal/-a warmaster Ne maj 11, 2008 10:19 pm

foter ma golfa 1,9 105 tdi letnik 04 prevoženih 60k. Do sedaj edina napaka, da mu je crknila zadnja klučavnica na prtlažniku...

Drugač pa ka naj rečem vam, ki govorite, da so golfi tko dragi. Evo mi smo dali za njega leta 2004 okol 4,2 mio. Pač avto ma esp avtomatsko klimo, naslon za roke, radio cd, 8 zvočnikov, 10 varnostnih blazin. ZDEJ PA NAJ MI EN POVE; DA BI KONKURENČN AVTO DOBILI ZA VEČ KOT POL MILJONA AL PA CELO MILJON CENEJ. Sam ne mi tule bučnic lupit. Poleg tega, tud če daš za golfa MAL več ko ga kupuješ, se ti pri prodaji vse VRNE. Zato pa pogljte cene golfov 5 al pa celo 4, ter ostalih "konkurenčnih" avtomobilov.
primer: cena novega golfa(našega) cca->18k pa je ati od sodelavca dobil ponudbo za 14,5k. Se pravi cca 3,5-4k v slabih štirih letih? Pa glede na ohranjenost verjemem da bi avto tudi za 14 al pa najmanj 13,5k šel. Tko da v razmislek....

Poleg tega ko marsikdo pravi da nemci niso več nemci.... je že res da morda niso več to kar so bili.... samo vseeno, še vedno samo v razmislek koliko golfov 4 in 5 je čipanih, pa ne poznam nikogar ki bi imel kakeršne koli težave zaradi tega. Da o čipanju ostalih avtomobilov ne govorim, ne vseh ampak poznam 2 k sta cipala cliota, in po 20k prevoženih se opazi kdo "špara na materialih" in dela na meji.

Poleg tega ko boste te avte vozili pol pište kak se avto vozi.

Je pa razlika med 4 in petko zelo veliko, sam namreč vozim štirico in je udobje med 4 in petko zelo v prid petici.
Slika

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Re: ff

Napisal/-a im nobody Ne maj 11, 2008 10:27 pm

warmaster je napisal/-a:foleg tega ko marsikdo pravi da nemci niso več nemci.... je že res da morda niso več to kar so bili.... samo vseeno, še vedno samo v razmislek koliko golfov 4 in 5 je čipanih, pa ne poznam nikogar ki bi imel kakeršne koli težave zaradi tega. Da o čipanju ostalih avtomobilov ne govorim, ne vseh ampak poznam 2 k sta cipala cliota, in po 20k prevoženih se opazi kdo "špara na materialih" in dela na meji.

kolk jih pa poznaš ko so imeli težave zarad tega?itak bo vsak svoje hvalu za ta denat pa dobiš pomoje boljši avto ne pa neki kar videvaš na vsakem koraku vsak dan...nisem pa reku da je golf 5 al pa 4 slab avto...nikakor ne...moje mnenje
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne maj 11, 2008 10:35 pm

Jao warmaster. A si d**** al kaj? :roll: Kaj ima tema veze s tvojim postom? Pa saj ne bi rekel. Ampak eno in isto tuliš povsod. Si pač VW fanboy z velikim F!
Golfi so hudo precenjeni. Mentaliteta folka, ki gre kupovati 4 leta star avto za 20% ceneje od NOVEGA identičnega Golfa je pa tudi ... :-P Sploh so precenjeni, ker za podoben denar dobiš že BMWje, Audije (pač roko na srce - dva razreda boljša vozila). Folk se pa neki boji kaki so stroški vzdrževanja... Ne prav višji kot pri Golfu, če sploh. Sploh ker je večina takih v prodaji z 90 ali hudo 105konji in opremo, katero bi me bilo sram imeti celo v Twingotu.

Golf je seveda odličen avto. Ampak taki posti mi gredo pa tako na k....

ps: dej si ta tvoj post shrani v notepad, da boš drugič lahko le copy/pasteal pa ne vse na novo pisal. :roll:

Opica!

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne maj 11, 2008 11:04 pm

smeh :D :D

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne maj 11, 2008 11:06 pm

:lol: :lol: :lol: :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne maj 11, 2008 11:18 pm

EMiR je napisal/-a: do zdaj sem imel avtomobile use s 150 km + tako da se mi zdi nekam malo teh 105 km ceprav se nism nikoli

....jaz sem tudi imel tako dilemo dve leti nazaj - sem takrat prodal turbota A4 180KM (pred tem sem imel enega preko dvesto konjev...).....in sem potem kupil golfa V 90 konjev :D :D in res je bilo :cry: ampak ga je Dr. Ogrinc "popravil" oz mu izgnal lenobo, ko še motorček 1000km ni imel - potem je bila to druga pesem.....mesec dni nazaj sem ga prodal z 48.000 km brez problema in avto dela o.k. - pa tudi vožnje sem se navadil - tako, da je zopet "padel" dizel.......105PS pa lako čipaš na spodobnih 135 konjčkov in če maš šest prestav je navora preko 300nm in si verjemi mi - zelo hitr(kr hitr tudi prehiter)
tako, da nakup 105 priporočam, bolj kot 2.0 140(cenovno predrag)...
Dr.M3 je napisal/-a:Vsaj ESP bi pa pri teh močnejših izvedenkah lahko bil serijsko. :roll:

Modelsko leto 2008 imajo vsi golfi ESP

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po maj 12, 2008 12:26 am

Iz uradnega cenika z dne 04.02.2008 je ESP še vedno pod opcijsko opremo. Razen pri GTIju ter R32. Prav tako v konfiguratorju (kolikor je že ažuren). ;)

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Po maj 12, 2008 7:46 am

sej jst bom rablenega uzev tm letnik 05 06 gledam nebom cist novga kupu sam 2.0 tdi sm zaenkrat opazu samo pri 2004 letnikih kpa kasnej so jih tud imel not al so sam 2004 modeli s tem motorjem na internetu?
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Po maj 12, 2008 7:58 am

EMiR je napisal/-a:06 gledam nebom cist novga kupu

....2006/2007 so "rešeni" problemi z vztrajnikom, ki so se pojavljali na prejšnih letnikih teh avtov(dobro preglej teh. knjižice, kajti menjava pod garancijo je upisana notri, Lukove so zamenjali s Sachovimi in težav več ni.....)

Dr.M3 je napisal/-a:Iz uradnega cenika z dne 04.02.2008 je ESP še vedno pod opcijsko opremo. Razen pri GTIju ter R32. Prav tako v konfiguratorju (kolikor je že ažuren). ;)

tukaj piše pod opombami:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1564107

P.S je pa res, da akcijski modeli, kot so rabbit, Si, Edition...ESP-ja nimajo...

P.S 1. Dr.M3 : tega ti bodo še "jurja" spustili in potem za ta denar, "boljši" avto v tej klasi NE OBSTAJA - dal sem boljši pod narekovaje, ker je boljši/slabši relativna stvar, lahko bi se izrazil: BOLJŠI NAKUP.....

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po maj 12, 2008 8:47 am

sašo5 je napisal/-a:
Dr.M3 je napisal/-a:Vsaj ESP bi pa pri teh močnejših izvedenkah lahko bil serijsko. :roll:

Modelsko leto 2008 imajo vsi golfi ESP

Da ne bo prišlo do kakšnih nesporazumov...Golfi (z izjemo modelov GTI in R32) za modelsko leto 2008 NIMA že serijsko vgrajenega ESP-ja! Sicer se strinjam, da je ESP eden izmed najpomembnejših varnostnih sistemov in bi morali biti že serijsko vgrajeni v prav vseh novih avtomobilih...vendar realnost je zaenkrat precej drugačna in kateri konkurent ima ESP že serijsko?!?

sašo5 je napisal/-a:P.S je pa res, da akcijski modeli, kot so rabbit, Si, Edition...ESP-ja nimajo...

Ravno obratno je...ravno akcijski modeli (Si / Edition) imajo v paket vključen že tudi ESP! ;) Več si pa lahko preberete tu:

http://www.volkswagen.at/files/si/downl ... 0577230860

Dr.M3 je napisal/-a:Sploh so precenjeni, ker za podoben denar dobiš že BMWje, Audije (pač roko na srce - dva razreda boljša vozila).

Prosim če ne trosiš bučk, ker to enostavno ne drži...povej mi katerega od BMW / MB / Audi z enako (ali pa vsaj podobno) opremo dobiš za "podoben denar"?! Sedaj je edino vprašanje, kaj ti smatraš za "podoben" denar - če je nekaj tisoč evrov razlike za tebe "podoben denar" potem so pa res primerljivi z Golfom! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Po maj 12, 2008 8:55 am

Tattoo- je napisal/-a:Ravno obratno je...ravno akcijski modeli (Si / Edition) imajo v paket vključen že tudi ESP! ;) Več si pa lahko preberete tu:

...to ni res.....kot dokaz poglej tega z avto neta:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2057256#

P.S na spodnji sliki desno je vidna tipka ASR....

P.S1. tako je, kot sem napisal - prerekat in nekom nekaj "tupit" ne mislim

P.S 2. najdi mi SI-ja oz. Rabbita ki ima ESP.....

P.S 3. če je pa Comforline edition, potem pa Esp ima( ža sam sem imel v modelu2006/2007 Comforline+Europaket, ESP)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Po maj 12, 2008 9:16 am

sašo5 je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:Ravno obratno je...ravno akcijski modeli (Si / Edition) imajo v paket vključen že tudi ESP! ;) Več si pa lahko preberete tu:

...to ni res.....kot dokaz poglej tega z avto neta:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2057256#

P.S na spodnji sliki desno je vidna tipka ASR....

P.S1. tako je, kot sem napisal - prerekat in nekom nekaj "tupit" ne mislim

P.S 2. najdi mi SI-ja oz. Rabbita ki ima ESP.....

P.S 3. če je pa Comforline edition, potem pa Esp ima( ža sam sem imel v modelu2006/2007 Comforline+Europaket, ESP)

OK...se nisva čisto razumela

P.S1.: Tudi jaz se ne mislim prerekati in nekomu nekaj "tupit", ker si imel ravno toliko prav / narobe, kot jaz! ;) Zakaj - glej P.S2.: in P.S3.:

P.S2: Tudi Comfortline Edition / GT Sport Edition sta AKCIJSKA modela in vsebujeta ESP! ;) In enako je bilo tudi prej pri modelih SI...

P.S3: No pa sva prišla skupaj...sam sem imel v mislih Comfortline Edition, ki je prav tako akcijski model in vsebuje ESP (serijski Comfortline ga pa ne)! Navaden Edition, ki je narejen na Trendlinu pa ESP-ja nima.
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po maj 12, 2008 10:18 am

Jst imam model SI in NIMAM ESP-ja, je zgolj na spisku dodatne opreme.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Po maj 12, 2008 10:37 am

ban je napisal/-a:Jst imam model SI in NIMAM ESP-ja, je zgolj na spisku dodatne opreme.

Dajmo razčistit..."modeli SI" so bili:

- Golf SI Trendline (brez ESP)
- Golf SI Comfortline (z ESP)
- Golf SI GT Sport (z ESP)

In enako je sedaj pri akcijskih modelih Edition:

- Golf Edition (brez ESP)
- Golf Comfortline Edition (z ESP)
- Golf GT Sport Edition (z ESP)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po maj 12, 2008 11:01 am

Jst mam SI trendline, ta model naj ne bi imel ne pot. računalnika ne prednjih meglenk ampaj jst to imam, kljub temu da tega nisem posebej naročal. Mogoče dobijo kakšen avto, ki ima tud kakšen kos opreme več kot ostali, tako je lahko tudi z esp-jem, kaj pa vem.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po maj 12, 2008 11:26 am

Lej, nimajo veze razni avti na zalogi. Tukaj je ponavadi kakšna taka zaželjena stvar (ESP, naslon za roko :P ) že vključeno (če pogeldaš imajo vsi malce dražji že avt. klimo pa četudi ni serijska - niti pri GTIju recimo).
Saj so kakšne posebne serije ... Ampak po ceniku je ESP za doplačilo.Tako uradno je torej za doplačilo. Kaj se pa potem zmeniš s trgovcem pa tukaj nima ravno veze. Če kupuješ novega in po naročilu moraš kar računati z doplačilom.

glede ESPja: če se ne motim imajo Civicu to serijsko pri vseh prodajnih modelih - kot primer enega od mlajših tekmecev. Upam da pri Golfu 6 ne bodo škrtice in bodo to skorajda nujno varnostno komponento že vključili v osnovno opremo (tudi pri Trendlinu...) ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov