Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Ne maj 18, 2008 7:09 pm

Ma ja sj sm tko mislu ja... edin LUMPI nima pojma pa sam folk zajbava,sploh pojma nima o avtih( glede na njegove komentarje)
denis

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne maj 18, 2008 7:11 pm

denis099 je napisal/-a:Ma ja sj sm tko mislu ja... edin LUMPI nima pojma pa sam folk zajbava,sploh pojma nima o avtih( glede na njegove komentarje)

off: jaz mislim da ti nimaš pojma kaj govoriš in samo poste nabijaš :!: vzdrži se nepotrebnih postov :!:

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Ne maj 18, 2008 7:17 pm

vem kaj govorim ,kr nism teoretik kot ostali.

lp
denis

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Po maj 19, 2008 4:03 pm

denis099 je napisal/-a:vem kaj govorim ,kr nism teoretik kot ostali.

lp

Na renaultih sem že 15 let, benz in dizel motorjih in vem kako in kaj......
E60 525dA M-Optic, 2005

spitbox
Nov uporabnik

Napisal/-a spitbox Po maj 19, 2008 5:16 pm

Konkretno se zanimam za ta avtomobil --> http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2065662#

Avto je uvožen iz Italije. Sedaj me zanima kako je s tem.
Pogovarjal sem se z dvema prijateljema, ki se spoznata na avte in sta mi povedala različne stvari.
Eden je rekel, da s temi avti ni nič narobe, da je le potrebno preveriti kako je avto bil vzdrževan itd. Drug pa mi je rekel, da naj sploh ne gledam uvoženih avtov, ker imajo vsi zbite km in jih je polovica ukradenih...

Kaj vse naj preverim, preden ta avto kupim? Prodajalec mi je posredoval številko šasije?
Ali je najboljša varijanta, da grem z enim mehanikom na ogled in da avto tam pregledava?
Ali naj raje pozabim na uvožene avtomobile?

Kupovanje avtomobila je danes očitno prava znanost... Žalostno.

Lp

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Po maj 19, 2008 5:31 pm

Če se ne motim se po TVjih vrti reklama o akciji za megana in sicer od 11.900 eur dalje, bi se splačalo preverit, ceno se da pa še vedno zbit, avto bo nov, poznal boš zgodovino, garancija, lažje prodaš... vredno razmisleka, zdej edin če so finance nek velik problem pol odpade, pač js bi premislil na tvojem mestu, vso srečo pri nakupu.

spitbox
Nov uporabnik

Napisal/-a spitbox Po maj 19, 2008 5:36 pm

Najcenejši novi megan grandtour stane 14500 €.
V linku omenjen avto s privilege opreme stane nov 19850 €.

Gre za kar bistvene razlike v ceni...
Ali ima kdo izkušnje z uvoženimi renaulti iz Italije?

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Po maj 19, 2008 5:50 pm

spitbox je napisal/-a:Najcenejši novi megan grandtour stane 14500 €.
V linku omenjen avto s privilege opreme stane nov 19850 €.

Gre za kar bistvene razlike v ceni...
Ali ima kdo izkušnje z uvoženimi renaulti iz Italije?

Avto obvezno pojdi pogledat z mehanikom.....
Več ali manj so bili vsi štrihani, vprašanje pa je koliko je bilo zbito vse skupaj....
S seboj vzemi merilec laka ( sposodi si ga ) in premeri cel avto.....
Drugače preveri servisno knjigo - če je redno servisirana na pooblaščenem servisu, se vidi tudi v slovenski renault mreži.
Zdej če je debelina laka okoli 120-130 mikronov, potem je avto v prvi barvi, čim je višje je štrihano.....
Tam do 160-170 mikronov je tudi OK, ker je bilo le prelakirano, se pravi je bil avto pač popraskan itd, v kolikor pa je na merilcu nad 200mikronov, potem pa je že avto kitan .....

Predlog z moje strani je da obvezno vzemi s seboj človeka, ki se na avtomobile spozna.
Če nimaš nikogar, se javi meni, grem jaz s tabo pogledat, imam tudi merilec laka, ker se pač s tem tudi ukvarjam ( baje nimam pojma o avtih, he, he), z veseljem ti za kako pivo postavim diagnozo na avtu....

Druga varianta je tudi to, da avto pelješ na testno vožnjo - prodajalci imajo po večini kake probne tablice ter ga spotoma odpelji na AMZS, kjer ti za če se ne motim slabih 100€ pregledajo avto od a do ž, ter ti podajo trokovno mnenje.... ( tudi merijo lak in izpuh.....).

Samo sam ne hodi, tudi če se mal spoznaš na avte, ker če je človeku avto všeč in mu padde v oči, ga bo preprodajalec, pardon, prodajalec rabljenih vozil pregovoril za nakup avta....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Po maj 19, 2008 7:01 pm

Tistle s tvojega linka je brez radia in brez vžigalnika - to dvoje mi je najprej padlo v oči. Tko da vprašanje kaj boš še ugotovil, če si ga boš bolje pogledal. Sicer so to malenkosti a verjetno marsikaj povedo o lastniku.

LP

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Po maj 19, 2008 7:04 pm

simimedi je napisal/-a:Tistle s tvojega linka je brez radia in brez vžigalnika - to dvoje mi je najprej padlo v oči. Tko da vprašanje kaj boš še ugotovil, če si ga boš bolje pogledal. Sicer so to malenkosti a verjetno marsikaj povedo o lastniku.

LP

Ravno sem mislil omenit.....
Pa še nekaj, ta avto se še od zime prodaja, tko da tega sploh ne hodi gledat, ker je verjetno kaj hudo narobe z njim....( ker se ponavadi vse proda v največ 3-4 mescih, če je ok).
E60 525dA M-Optic, 2005

spitbox
Nov uporabnik

Napisal/-a spitbox Po maj 19, 2008 7:10 pm

Hja, pa tudi od spodaj ni piše, da je nekaraboliran in nepoškodovan.
Torej vsekakor to odpade...
Hvala za nasvete.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po maj 19, 2008 7:53 pm

moj megan 1.5 dci 101 konj je bil uvožen z italije pri 110.000km, potem ga je pa mel še 20.000km edn v slo(znanec).. zdej ga mam pa jst
zanekrat vse super, poraba dobrih 5l (30% manj ko mamin bencinar enak megane...)
drugače pa tale joma pomoje nima slabih avtov, vsaj tko na pogled, pa takrat ko sm se zanimal so mi delovali pošteni.. (za razliko od večine ostalih)
tism megan od jome zgleda ful lep! dvomim da je bil razbit ker pol ga pomoje nebi uvozl..

vsekakor se pa prej pozanimi o avtu, pejd na servis pregledat zgodovino pa do mehanika avto obvezno peljat da on pogleda priklopi na rač...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po maj 19, 2008 8:23 pm

denis099 je napisal/-a:vem kaj govorim ,kr nism teoretik kot ostali.

lp

ja ka pa si ti da tolk veš?
zgleda da veš več kot vsi ostali a :twisted:

Krneki
Nov uporabnik

Napisal/-a Krneki Po maj 19, 2008 9:13 pm

spitbox je napisal/-a:Hja, pa tudi od spodaj ni piše, da je nekaraboliran in nepoškodovan.
Torej vsekakor to odpade...
Hvala za nasvete.

Pri nobenem avtu nimajo napisano, nepoškodovan oz. nekarmboliran. Že vedo zakaj, se zaščitijo že v naprej.

Malo počakaj, saj se bo našel avto od prvega lastnika, kupljenega v SLO, pa da bo vredu. Ne prenagli se!!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po maj 19, 2008 9:18 pm

moj avto je bil tud že barvan že sam ga bom po 3 meseih barval ker mi ga je na parkirišču edn potegnu..
ampak ni bil pa nikjer kitan smo zmerli z merilcem..

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To maj 20, 2008 6:59 am

spitbox je napisal/-a:Jaz sem laik in se na avtomobilr ne spoznam. Za grandtoura sva se s punco odločila zaradi tega, ker nama je vizulano všeč in ker je prostoren.
Če bi se moral odločiti v tem trenutku bi se odločil za dizel 1,5 100KM.
Sem ga testno vozil in ga ima tudi prijatelj in je zelo zadovoljen. Res pa je, da dela veliko km z njim.
Mene je strah, da bi dizlovemu motroji zelo škodovale krajšne tedenske razdalje (trgovina, fintes, prijtelji itd - do 5 km) in bi ga zaradi imel veliko stroškov, ki jih pri bencinu nebi imel....

Najprej bom rekel takole: Renault je verjetno po tržnem deležu na prvem mestu v Sloveniji, sicer pa med prvimi in "samoumevno" je (na žalost potrošnikov), da je nekaj vozil, s katerimi so sami problemi, mnogo pa takih s katerimi ni problemov. Zdrava pamet pa pove, da se tako ali tako za vsak model ve, kaj v kateri seriji crkuje in da se nikoli ne kupi prve serije avta. In meddrugim je zato toliko štorij o sfukanih renaultih. Če kr zdej vsem vsak mesec crknala na vseh modelih turbinah, bi se to pri kupcih MORALO začeti poznati, saj slovenci smo osli, vendar več kot dvakrat pa spet ne gremo na led. In crkujejo drugače vsi avtomobili: poznam primer Mercedesa S klase, ko se mu ni noben AIR BAG ofnil ob prometni na avtocesti, pa je fajn počlo, kupca alteje ko mu je to 100 km jermen vtrgal, primer kupca BMWja k mu je avto razpadu pred salonom itnp (s tem, da so slednji avto v 10minutah spravil v garažu, tipu dal najboljše testno vozilo, naročili drugega in dali čez nalepko shut da fak up...)

Druga stvar dizelskih in bencinskih avtovje, da v splošnem folk ne zna delat in pazit na avtomobile, zato so pri marsikaterem rabljenem problemi. Dejstvo je, da če mrzlega dizla teraš, bo slej k prej šel k hudiču. A mrzlega avta se tudi bencinskega ne tera.... Prav tako je nacionalni šport uvažanje avtomobilov, zbijanje kilometrov, njihovo popravljanje in podobne bedarije in zato težko veš, kakšen avto kupit. Sam sem videl dosti scenarijev, ko je folk kupil rabljen avto in prišel res dobro skozi, pa precej več, ko so se nategnal ko prasci kljub temu, da so mel zraven mehanika in nevemkogaševse. In zaradi v tej balkanski državi, js rabljenega vozila ne kupim. Prvi pogoj za nakup avtomobila je, da prekleto dobro poznam vse v salonu, da jim lahko v primeru problemov zavijem vrat (na mojem Leonu je neki drkala elektronika - mal se mu je zmešal po 6 mescih - sm zapelu avto tja, reku: nadomestnega prosim, so zrihtal in mir), naslednji pogoj pa da poznam ali imam mehanika zato znamko. Potem pride na vrsto denar in finančne sposobnosti, nato pa pogovor o modelu avta in pogajanja za kredit. Pač vsak ma svojo politiko, za našo vem, da se dobro obnese,... neskončno preračunavanje kuk boš s čim zgubu in nevem kaj še vse je pa tako: potem lahko tudi samo kruh pa vodo ješ, ker žreš vitamine, pa ravno tako zgubljaš na dnarju, ter pereš cote v bani, ker pride ceneje kot pralni in sušilni stroj - ja karikirana primerjava...

Glede bencinarja in dizla je pa tak: pelji enega, pelji drugega, primerjaj porabo & ceno ter se odloči. Ko sem se sam odločal med 1.9 TDI s 105 KM in 1.6 s 102 KM (MPI), je bilo razlike v porabi 3,87 litra / 100km. Odločitev povsem jasna zakaj sem vzel dizla. Drugače pa če bo sama mestna vožnja pol bencin absolutno, če pa bo mešano, pa paziš na dizla, je pa dizel ravno tako uredu, sej ne bo razpadel, če se 2x peleš do štacune pa nazaj.

spitbox
Nov uporabnik

Napisal/-a spitbox To maj 20, 2008 7:47 am

Najlepše hvala za tvoje izčrpne nasvete.
Vsekar bom zelo dobro vse preveril preden bom avtomobil kupil.
Trenutno mi je v oke padel http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2039051#
Na forumih sem zasledil da avtohiša MIK zelo korektna, da uvaža avtomobila iz Italije izključno tiste, ki so bili na leasingu in redno servisirani. Nudijo tudi garancijo na km in jamčijo, da so km realni.
Vsekakor bom v vsakem primeru avto pregledal z mehanikom in ga morda peljal v kak drug servis na pregled.
Imate morda kakšno mnenje o MIK d.o.o. iz Kopra?
LP

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To maj 20, 2008 8:10 am

@Kael: :tomidelej:
Končno en normalen komentar.
Vsak stroj je treba pazit ko je mrzel, pa ni važn al je bencinar, dizel al pa parni :)
Tko da ne človeka strašit z ne vem kakšnimi okvarami itd. Kupi tisto, kar ti bolj ustreza pri vožnji, mrzlega vozi pri malih obratih pa bo vse v redu - tudi če imaš majhne razdalje. Pokvari se pa itak vsak lahko.
Če hočeš pa ful šparat - potem boljš da nabaviš enga močno podcenjenega Korejca za 3000€ pa boš že na štartu prišparal 6000€. :!:
Pa če te skrbi kako je ohranjen 3 leta star uvožen Megane, imaš za 10.000€ NOVEGA Accenta z vso opremo, s katerim se boš prav lepo peljal in boš točno vedel kaj imaš. Moje mnenje.

LP
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi To maj 20, 2008 10:32 am

[quote="lumpii"]1.6 16V po mestu pod 10 litri sploh ne pije...... Izven mestna pa je krepko nad 8 litri.....
quote]

To ni res. Imam M. karavana 1.6 l.2006 in mešano porabo vidiš v podpisu. Ne divjam, ampak vozim po omejitvah ali +10%. Sama mestna vožnja okrog 8l (največ 8,8), kombinirana 7,5, samo relacija 6,5-7. Mojo porabo lahko vidiš: http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=3519

Ko sem kupoval (nov) avto sem zračunal, da z mojimi letnimi km prinesem razliko v ceni noter šele po 7-ih letih. Naredim pa letno do 15k km večinoma mestne vožnje. Nov dizel motor 1.5 proti benz 1.6 je 2k € razlike. Tako da edino merilo pri nakupu naj ti bo tvoja letna poraba in način vožnje (mesto benz, AC dizel). Če pa se razmere spremenijo še vedno lahko kasneje vgradiš avtoplin.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo To maj 20, 2008 10:39 am

@Energetik81: accent je nov z opremo oskubljen da glava boli. 2 airbaga in samo plastičen volan v danšnjih časih? To je z vso opremo? Halo? Jasno da niti približno ni na nivoju megana grandtoura. Je pa večna dilema kaj je bolje, nov slabši avto ali boljši rabljeni. Jaz rabljenega ne maram.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov