Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Ne jun 29, 2008 11:55 am

nebivedu je napisal/-a:Če bi rad resnično zanesljiv avto, potem toyota, mazda ali subaru.

Vsi ti imajo prostorne karavane z dovolj opreme in na servisih so najmanj 2x manj kot opli in audiji. Na žalost so današnji poceni audiji le bled odtenek tistega kar so nekoč bili. Poleg tega v sloveniji vsi in brez izjem audijem zbijajo kilometre, tako da nikoli točno ne veš pri čem si, kar pa je tudi problem nemških vozil v sloveniji, da potem crkujejo pri "kao" majhnih kilometrih, u bistvu pa jih imajo lahko mnogo več, pa zato crknejo.

Ja mazdi, toyoti in subaruju pa ne morejo znižat KM?
Toyote mi niso všeč, pravtako ne subaruji, mazda mi je še kar fajn, ampak ne karavan.

@CoT: Mogoče si zgrešil, ampak odločam se ravno med vectro in a4 avant...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne jun 29, 2008 12:01 pm

Si že izbral? Če nisi bom pristavil svoje mnenje. Sicer nisem imel nobenega od naštetih. Vozil sem le novejšo Vectro. Torej trenuten model. Ampak le ta je bila last AH in sem jo imel kot nadomestno vozilo. Vozim pa že drugo Astro H. Tako, da nekaj izkušenj imam z Opli. In ja svetujem ti vseeno, da pogledaš za kakšnim Audi Avantom. Mene je Opel z sedanjimi modeli razočaral. In ja nisem tak tip ki bi hvalil tisto kar ima in trdil, da je nevem kako dober avto. Zakaj bi? Če pa nisem ravno najbolj zadovoljen z njim? Vectra je imela okoli 30.000 km prevoženih ko sem jo dobil kot nadomestno vozilo. Vozila se je dobro. Predvsem se mi je dopadel položaj za volanom in dokaj dobro udobje med vožnjo. Sam občutek med vožnjo je bil tudi fenomenalen. Me je pa motilo par stvari... Občasno se je že pojavil kakšen čriček sem pa tja. Predvsem plastika na armaturi okrog radia. Tudi pri okrasnih letvicah. Materiali bi lahko bili res malce boljši. Oziroma izdelava boljša. Sicer pa zelo ok avto za svoj denar. Astra je pa zgodba zase... Raje ne govorim... Leglo čričkov. In to šele pri cca 17.000 prevoženih. Ampak to so izkušnje z mojo Astro. Da ne bo kdo narobe razumel...
Nasvet: pojdi če le imaš možnost na testno vožnjo z obema. Lahko, da ti bo Vectra všeč. Lahko pa da ti bo Audi bolj...

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Ne jun 29, 2008 12:12 pm

V petek sem šel za spremembo peš v službo in sem šel mimo avtohiše kjer sem videl da majo vectro prav ta letnik, ampak ima malo plastike navešene, nisem videl kater motor je ker je z gobcom bila obrnjena proti pločniku, pa Audi A4 Avant, ampak 2,5 TDI mašina, sem mislil da bi šel kar sem sprobat, ampak se bojim da bi me lahko močnejša mašina zavedla oz. pripeljala do napačnih občutkov.
Drugače pa tisti kateri ste že vozili A4 limuzino in Avanta, ali je kaka razlika med vožnjo? Ker sem vozil 1,9 TDI limuzino in moram rečt da sem bil u iber zadovoljen, res da sem naredil samo par kilometrov

Odločil se še nisem, po resnici sem zdaj še bolj zmeden kot prej. :)

Nihče mi pa še ni odgovoril tega, na avto.net sem gledal avante 2003-2004 letnik, vsi od 12.000€ naprej približno, v nemčiji na mobile.de pa sem našel polno takih ki so tudi po 10.000€, lahko po tem sklepam da je z temi nekaj narobe ali so pač tam toliko cenejši?

Pa glede nižanja kilomterine, mislim da je ~150.000km realna kilometrina za 4-5 let star avto, ali pač?

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Ne jun 29, 2008 12:23 pm

AudiBoy je napisal/-a:Caki malo, kolikokrat si rekel, da se umikas iz foruma?

OK, priznam da je bila tista izjava debela, ker bolje da neves od kje sem pobral ta podatek.

pa zakaj bi se js umiku iz foruma,če pa ti priznaš da govoriš bedarije. mislim da imamo vsi pravico bit tle na forumu, vsaj tko piše v "navodilih".
lp
denis

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne jun 29, 2008 12:38 pm

denis099 je napisal/-a:
AudiBoy je napisal/-a:Caki malo, kolikokrat si rekel, da se umikas iz foruma?

OK, priznam da je bila tista izjava debela, ker bolje da neves od kje sem pobral ta podatek.

pa zakaj bi se js umiku iz foruma,če pa ti priznaš da govoriš bedarije. mislim da imamo vsi pravico bit tle na forumu, vsaj tko piše v "navodilih".
lp

Poanta je v tem, da ti ne priznas, da govoris bedarije!
Nikoli necesa ne recem na pamet, vedno podatek prej preverim, pa bolje da neves od kje sem tega pobral. Aja, sigurno 10x si rekel, da se poslavljas od a.com skupnosti, tako da nevem kaj bo s tabo. Opraviva raje po PM, da ne smetiva teme.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Ne jun 29, 2008 7:41 pm

Hvala AudiBoy. :)

Tako, nagnil sem se zelo k Vectri, odločitev končna še ni padla, ko bo povem zakaj. Ta teden, verjetno v sredo pa grem na testno vožnjo Vectre.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jun 30, 2008 8:36 am

Tak, ker sem v bistvu doma v obeh, Audija ima najbolsi kolega, prav to masino, prav ta letnik, v sluzbi pa vozimo '07 Vectro karavan, morem povedat sledece.

Audi me preprica predvsem z obliko, z dizajnom notranjosti, lepa barva stevcev, ki jih konec koncev gledas vsak dan, dobro ozvocenje, odlicen motor ter dobra oprema na voljo. Sam sem vozil Vectro C ze 4 leta nazaj, takrat z 1.6 motorjem, ki me ni preprical, medtem ko ta sluzbena, 1.9 CDTI me je kar navdusila in morem povedat da je trenutno najboljsi "delavski" avto kar jih imamo. Zelo prostoren, motor poskocen, nasa ima dosti opreme od big screena, usnja na sedezih, bixenon luci, skratka dosti dosti opreme, placali smo jo pa (na firmo) piclih 19k €.

Med tema dvema se kot ti nebi mogel odlociti, ti pa predlagam da se vsedes v oba, ju zapeljes in vidis v katerem se bolje pocutis. Jaz opsebno sem bolj domac v Audiju, se mi zdi da bolj udobno sedim, vendar kot sem povedal, odlocitev bi bila zelo zelo tezka. Je pa res da za isti denar dobis novejso Vectro ;)

PS.: Si razmisljal o uvozu ? Na mobile.de je nekaj konkretno zanimiivih ponudb.

LP
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jun 30, 2008 9:37 am

Courage, off: kako to misliš najboljši kolega ma Audija? A ti nimaš več tiste PIMPED zverine? :)
Vem da se bolje počutiš v Audiju sem te videl parkat v MB. :P

On: sem razmišljal o uvozu iz nemčije, tudi dvakrat sem vprašal tukaj in nisem dobil odgovora.
Torej še enkrat, tretjič:
Audi A4 Avant - ~150kkm prevoženih 12,5k€ v Slo
Audi A4 Avant - ~150kkm prevoženih 10,5k€ v Nem
Podobna oprema, enak motor itd.
Je to normalno?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Po jun 30, 2008 9:54 am

Vse je normalno, take so pac cene v Nemciji, ne mores verjet ampak nekatere so prav smesne :) Jaz ti priporocam uvoz, ce te kaj zanima samo vprasaj.

Audija se imam, ampak moj se ne more primerjat s serijskim avtom, ker se niti vozi vec ne tak :) Pa se bencinar je :)

Res, prvo zapelji oba, pa bos videl, jaz ko sem kupoval sem se zagledal v Grand Picassoja, ko pa sem peljal avte pa je odlocitev padla v trenutku.
Slika

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Po jun 30, 2008 10:05 am

Pa veste zakaj so take cene v Nemčiji? Ker so malo pametneji od nas in niso vsi mahnjeni na Audi, Bmw itd... Beri: Imajo okus, za razliko od nas (nekaterih seveda). Zato se slabše prodjajo in majo posledično nižje cene.

Tako da ja, splača se it pogledat kak avto in naredit uvoz.
Zadnjič spremenil SpeedyRS, dne Po jun 30, 2008 11:33 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jun 30, 2008 11:05 am

SpeedyRS je napisal/-a:Pa veste zakaj so take cene v Nemčiji? Ker so malo pametneji od nas in niso vsi mahnjeni na Audi, Bmw itd... Beri: Imajo okus, za razliko od nas (nekaterih seveda). Zato se slabše prodjajo in majo posledično višje cene.

.....pa ti si res en "telembus" daj vsaj preberi in premisli kaj "nakracaš" preden prisneš "pošlji"...

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jun 30, 2008 11:22 am

Courage™ je napisal/-a:Vse je normalno, take so pac cene v Nemciji, ne mores verjet ampak nekatere so prav smesne :) Jaz ti priporocam uvoz, ce te kaj zanima samo vprasaj.

Audija se imam, ampak moj se ne more primerjat s serijskim avtom, ker se niti vozi vec ne tak :) Pa se bencinar je :)

Res, prvo zapelji oba, pa bos videl, jaz ko sem kupoval sem se zagledal v Grand Picassoja, ko pa sem peljal avte pa je odlocitev padla v trenutku.

Dobro vem da se tvoj ne more primerjat z serijskim, niti ga nisem poskušal primerjat. ;)
Lahko bi me povabil na testni krog da vidim kaj tvoja zverina dela. :twisted:
Seveda se smao hecam. ;) Tudi jaz nebi neznanca spustil v avto.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po jun 30, 2008 11:23 am

SpeedyRS je napisal/-a:Pa veste zakaj so take cene v Nemčiji? Ker so malo pametneji od nas in niso vsi mahnjeni na Audi, Bmw itd... Beri: Imajo okus, za razliko od nas (nekaterih seveda). Zato se slabše prodjajo in majo posledično višje cene.

Tako da ja, splača se it pogledat kak avto in naredit uvoz.

Meni se zdi, da so Audiji v Nemčiji cenejši zaradi tega ker jih je še 10x več na mobile. de kot na avto. net.... Torej če je ponudba samo 10x večja in povpraševanje pri njih samo 9x večje to avtomatsko pomeni, da so tam cenejši kot pri nas... Pri nas dobrega Audija prodaš ponavadi ob prvem ali pa drugem ogledu, ker je dobrega prav tako težko dobit kot pri njih... Do tega da se pri nas vaški mojstri nekvalitetno zbijajo kilometre in zraven še kaj drugega sfukajo, ko resetirajo stvari v Nemčiji pa se to ne počne tako aktivno ker greš takoj sedet v arest ;)

Oz kako bi povedal... Za isto ceno kot je Audi,Opel oz skoraj karkoli drugega pri nas boš dobil pri njih isto stvar za isto denarja z vso možno opremo... Edino kar se mi zdi v nemčiji malo dražje so Toyote in pa nove Alfe, ki je ceneje če ju kupiš pri nas kot pa uvažaš....

Drugače pa, Audi je lepši (vsaj meni) Vectra je večja... Vectrin 1.9 je v bistvu Fiatov JTD (vsaj tako je bilo rečeno meni, da so pri oplu 1.3 in 1.9 dizli od Fiata), kar pomeni da imaš najverjetneje najbolj zanesljiv dizel na trgu, pa tudi z Audijevim 1.9 ni bilo veliko sranja, vsekakor pa več kot s Fiatovim... 2.5TDi ti priporočam, da se mu izogneš na veliko sploh če bo imel po 150k km ... Sam se namreč zanimal za nekaj podobnega in mi je na servisu mehanik na pooblaščenem servisu sam povedal, da za tak denar lahko servisiram S4ko, da gre rado kaj narobe pri teh 2.5TDI s 125kw se mi zdi da majo ;)

No toliko iz moje strani...

Ampak overall bi vseeno vzel Audija 1.9, in to enga lepo ohranjenega mogoče doplačal še tisoč evrov da bi imel še 20k km manj saj ga boš definitivno lažje prodal čez par let, kakor pa Opla. Prav tako bo padec cene manjši ;)

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Po jun 30, 2008 11:32 am

sašo5 je napisal/-a:

.....pa ti si res en "telembus" daj vsaj preberi in premisli kaj "nakracaš" preden prisneš "pošlji"...

Ou ja, sori vaša visokost. Pač sm se zmotu, se opravičujem sm človek, bom popravu.

P.S. Zanimivo če užališ Nemško znamko, si takoj napaden in se iščejo mini spodsljaji, da se lahko zmerja avtorja.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jun 30, 2008 11:58 am

SpeedyRS, malo preberi svoj post še enkrat.
Ne gre se za blatenje nemške znamke, ampak gre se za popolen nesmisel kar si napisal.
Audijev, BMWjev, Mercedesov in vsega tega nemškega pleha je po nemčiji OGROMNO, in se prav dobro in CENEJE prodajajo kot pri nas.
Ti si pa napisal ravno kontra, tudi jaz sem vprašal zakaj je avto tam cenejši kot pri nas, ti pa napišeš da so tam dražji.

Moje vprašanje je pa bilo ZAKAJ je tam toliko ceneje, ali zato ker je lahko z vozom kaj narobe in se prodaja pod ceno ali kak drug razlog. Odgovor sem pa že dobil, hvala Courage.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po jun 30, 2008 12:04 pm

Cene so nižje predvsem iz enega razloga, ki izvira iz osnove ekonomije; Ponudba je večja od povpraševanja posledično so nižje cene.

Ampak ne pusti se temu zavesti. Preveri koliko so še stroški uvoza ( kot celote). Torej zajami stroške poti, uvoza, homologacije itd.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Po jun 30, 2008 2:24 pm

LaMike je napisal/-a:Cene so nižje predvsem iz enega razloga, ki izvira iz osnove ekonomije; Ponudba je večja od povpraševanja posledično so nižje cene.

Ampak ne pusti se temu zavesti. Preveri koliko so še stroški uvoza ( kot celote). Torej zajami stroške poti, uvoza, homologacije itd.

Tocno tak.

Glede stroskov, za avto vrednosti 20k € se placa 2k € da je avto registriran v SLO. TOrej v bistvu za isto ceno kot v Sloveniji iz Nemcije lahko pripeljes avto z manj kilometri in boljso opremo.

PS: glede testne voznje pa sploh ni problema, ko me vidis ki mi reci, ni problema...
Slika

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Po jun 30, 2008 6:00 pm

Sm že popravu takoj, ko me je LEPO opomnil :roll:

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM To jul 01, 2008 8:55 am

Odločitev je padla....
Audi A4 Avant bo krasil garažo.
Zakaj,
Vectra je res malo cenejša in tudi večja, ampak velikost mi ni tako pomembna in bo Audi čist dovolj. Audija sem že popeljal in sem za dovoljen, notranjost mi je lepša, pa četudi bo avto leto do dve starejši. Po zunanjosti sta mi oba približno enako lepa.
Odločil sem se tudi da vzamem voz z Tiptronic menjalnikom.
Zdaj je potrebno samo še najti pravega in se "pomenit" z financ ministrom. Vozilo bom po vsej verjetnosti uvozil iz Nemčije.
Hvala vsem ki ste mi pomagali priti do odločitve. ;)
Ko bo voz na dvorišču priletijo še slike. :twisted:

Nekaj še, vedno sem bil anti-dizelaš in bom zdaj kupil dizla, dizl mi ima nekoliko traktorski zvok, če obesim na njega športni lonec se ta zvok kaj "popravi", ali samo poglobi?
Pa tudi športni filter, bo kaj "olepšal" ta zvok? Na bencincu je zvok pred in po športnem filtru 100 pa 1, kako je pa z dizelaši?
Ne mislim z filtrom pridobit hrčkov, kakor tudi ne z loncom, samo iščem malo lepši zvok, če bo premalo hrčkov bomo pa jih elektronsko razmnožili.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To jul 01, 2008 9:33 am

filter nebo naredil praktično nič na zvoku no tega vsaj jaz nisem opazil le da je pretok zraka večji kar je velik PLUS :D

svetujem, da pusti tko kokr je original tko je tudi najbolje 8)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov