Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre Sr jul 23, 2008 3:34 pm

Karletto je napisal/-a:
tha_man je napisal/-a:Torej ko avto enkrat ugasneš, ga prej kot v pol ure ne moreš več zagnat? Smeh...

+1
ona: "a greva?"
ti: "čakam olje, da pade" :huh:

skusam si predstavljat kako to zgleda, ko gres tankat? pol ure stojis na pumpi? :lol:
Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če jul 24, 2008 8:23 am

jurre je napisal/-a:
Karletto je napisal/-a:
tha_man je napisal/-a:Torej ko avto enkrat ugasneš, ga prej kot v pol ure ne moreš več zagnat? Smeh...

+1
ona: "a greva?"
ti: "čakam olje, da pade" :huh:

skusam si predstavljat kako to zgleda, ko gres tankat? pol ure stojis na pumpi? :lol:

Ja samo res :D Pa ste ziher, da je to res?? Potem ga moreš na pumpi na roke proč porinit, da daš drugim prostor. Kdo te bo pa gledal pol ure, da boš avto vžgal. Kaj pa, da ti recimo slučajno v križišču vgasne :?: A tud takoj za tem, ko ugasne ne vžge več? Saj ne, da bi ti zdaj kar tako ugašal, samo lahko se pa kdaj zgodi takrat, ko je najmanj treba, sploh, če je to tak, ki pol ure po tem ne vžge. Pa kaj si nor, pa če je to res nimam takega avta, če bi ga 1000€ dobil. Potem je zlo priporočljivo, da se ne voziš sam, je dobro met enga pomočnika zraven, da pomaga nastran tišat :)

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če jul 24, 2008 12:05 pm

Verjetno potem sploh avta ne moreš ustavit. :roll:

Dejte tisti, ki ste tako pametni in ki ste napisali da toliko časa ne morete nazaj prižgat ogrete mašine, še napište kako v primeru ko se gre tankat, ko vas ustavi policaj in morate ugasnit, recimo v čakanju v koloni, ...
;)

Uporabniški avatar
quasimodo
Novinec

Napisal/-a quasimodo Če jul 24, 2008 12:07 pm

Me zelo zanima, ce je to res in kaj lahko potem storis?

Uporabniški avatar
Slavc
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Slavc Če jul 24, 2008 12:48 pm

Skor ne vrjamem, da je to res. Če bi blo res, potem ne bi bil neuporaben za vsakdanjo uporabo. Verjetno je imel tisti pri katerem je to delalo nekašno napako...
kar je dobro ni slabo ... :)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Pe jul 25, 2008 12:59 am

quasimodo je napisal/-a:Me zelo zanima, ce je to res in kaj lahko potem storis?

jst se nc nespomnm da bi se kej tazga dogajal.... tko da to so buce
Slika

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe jul 25, 2008 11:19 am

Jaz tud menim da to ne more biti res, sicer bi zadevo že kje zasledil. Ima pa motor en drug problem: namreč ne smeš ga ugasnit hladnega, sicer lahko zalije svečke. Isto se rado zgodi če med vžigom prehitro spustiš ključ, tk da motor še ne zalaufa. Obstaja sicer nek cel postopek z verglanjem kako ga vžgati (opisan v priročniku za uporabo), ki pa ne uspe vedno, in takrat pomaga le servis.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe jul 25, 2008 11:43 am

In temu bi se naj reklo avto potem? :roll: Bolj moreš pazit kot pri ženski kaj delaš lol :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jul 25, 2008 3:12 pm

tha_man je napisal/-a:Jaz tud menim da to ne more biti res, sicer bi zadevo že kje zasledil. .........

....imel je znanec tak avtov Brežicah(prvi lastnik) in je povedal o tem, kar se tiče vročega zagona - enako je napisal pred leti Vinko Kernc v avtomagazinu v testu(komu se da iskat, naj išče, ali Vinaka pokliče, ali vpraša na avtomagazin forum, tam sodeluje pod "nickom" alfa 75........in sedaj meni razne "doktorje" M3, ali "AUDI rs boye", Slavce -ipd.prepričevat, da je to res ali ne, se mi zdi mal bolano.............kupite, ali si sposodite ali nevem kaj že, si tako mazdo, pa se prepričajte..........

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe jul 25, 2008 4:09 pm

al pa če je javi kdo,ki jo ima,oz. nekdo,ki pozna koga ki jo ma,pa nej napiše kaj pa kok glede tega zagona pa registracije,da ne boste vsak po svoje ugotavljali pa toplo vodo izumljali :idea: ;)

ker še vedno čakam na odgovor glede tiste 1300+1300,pa v dvajsetih postih ni še nihče nič konkretnega napisal :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Pe jul 25, 2008 5:18 pm

Sem sedaj govoril z kolegom in pravi tako. On se kar velikokrat na mesec spravi na kako pot, ki je daljša (50, 100km...recimo morje ipd.) in je rekel, da to ni res, da lahko takoj vžgeš tudi po tem, ko prideš iz npr. avtoceste in do svojega cilja. Nič ne ve o tem, da bi obstajale kake blokade. Morda edino ni pametno... to ne ve.
Edin problem je (so ga imeli nekateri vozniki mazd), da ko ga zjutraj hladnega vžgeš ga ne smeš ugasnit in potem spet vžgat takoj, ker lahko svečke zalije (kot je že nekdo pred mano napisal). Sicer je to že naredil in ni bilo nič ampak to ni ravno pametno početi. To je to.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Pe jul 25, 2008 5:23 pm

jaz sem bil lansko leto na testni vožnji in sem se ustavil in ugasnil, 2min pozneje sem ga nazaj prižgal brez problema...

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe jul 25, 2008 5:42 pm

Sašo: saj ni treba takoj oponašati užaljenega in tečnega čefurja.

Jaz sem pač napisal, da se mi ne zdi logično (kar sta potrdila tudi dva za tabo, da lahko užigaš BP), da bi imel nek serijski avto take omejitve. Ker potem je neuporaben. Kaj če ti vgasne sredi križišča, črpalke... Si zihr, da bi sploh dobil dovoljenje za vožnjo po cestah? Verjetno so kakšni standardi, ki jih avto mora izpolnjevati. To, da potem čakaš in čakaš, da lahko užgeš se mi zdi smešno. Morda je imel ta tvoj kolega kakšno napako na avtu.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe jul 25, 2008 7:27 pm

Tudi sam mislim da teh problemov ni oziroma niso tako drastični.

Res pa je da se je posameznikom to zgodilo, ampak posploševat tega ni treba.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jul 25, 2008 8:01 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Sašo: saj ni treba takoj oponašati užaljenega in tečnega čefurja.

..definicija le tega je :?:

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe jul 25, 2008 10:01 pm

sašo5 je napisal/-a:
Dr.M3 je napisal/-a:Sašo: saj ni treba takoj oponašati užaljenega in tečnega čefurja.

..definicija le tega je :?:

trenerka z beLo ćrto in star veLik avto na dieseL :P

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Pe jul 25, 2008 11:55 pm

sašo5 je napisal/-a:
tha_man je napisal/-a:Jaz tud menim da to ne more biti res, sicer bi zadevo že kje zasledil. .........

....imel je znanec tak avtov Brežicah(prvi lastnik) in je povedal o tem, kar se tiče vročega zagona - enako je napisal pred leti Vinko Kernc v avtomagazinu v testu(komu se da iskat, naj išče, ali Vinaka pokliče, ali vpraša na avtomagazin forum, tam sodeluje pod "nickom" alfa 75........in sedaj meni razne "doktorje" M3, ali "AUDI rs boye", Slavce -ipd.prepričevat, da je to res ali ne, se mi zdi mal bolano.............kupite, ali si sposodite ali nevem kaj že, si tako mazdo, pa se prepričajte..........

sm meu lep cajt ta avto v uporabi k je prsu vn in vem kako in kaj je bilo
Slika

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ To jun 02, 2009 8:59 pm

oj ...da obudim mal tole temo ....kopujem tale avto (rx8) vendar ko sem brau tale forum me je use skup minilo....najprej da bo šel motor pr hudiču pr 100.000km , da mi bo pil več kot 17L??? halo katastrofa čist ste mi pokvarl načrte :S

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To jun 02, 2009 9:07 pm

Ne sekiraj se in kupi 350Z ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ To jun 02, 2009 9:09 pm

je mal dražji .... bo treba najdit neki drugiga....bomo še mal študiral pa šparal pa bo :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov