Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jul 17, 2008 9:49 am

tako je @sašo5 tema se "smeti" kajti sedaj je že govora o tem, koliko ima kdo porabu na ac

zakaj ne pogledaš avensis-a

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Če jul 17, 2008 11:52 am

Psepi je napisal/-a:Ni da ne maram VAGa. Ne maram preveč VW. Mogoče zato ker ga imajo vsi sosedje (torej slab že ni), mogoče ne vem mi niso preveč lepi. To sploh ni važno. So mi pa všeč recimo Audiji(prejšnji avto je bil A3) in to od nekdaj. Ali pa recimo novi model Seat Leona ali pa Altea. Je res, da po dizajnu mi je ni čez Alfo, ampak kot sem rekel sem pripravljen na druge opcije v planu B.

Gledal sem Honde Accord pa so predrage, Leon tudi, Alteo bi mogoče dobil. Osebno najlepši model Audija A4 mi je tudi dosegljiv a le v letniku 2002 in z 150k + km), kar pa ni moj cilj, vseeno gledam da bi bilo vsaj 2004 za ta denar. Mazda 6 ne ponuja 6 stopenjskega menjalnika tako da bom moral kar zoožati izbor.

Kaj pa novi model Forda Focus 2.0TDCI z 6 stopenjskim menjalnikom. So kake izkušnje? :?:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2162368
menjalnik: ročni menjalnik(6 pr.)

lp, Aleš.
Slika

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Če jul 17, 2008 12:36 pm

Če hočeš nekaj res varčnega potem vzemi dCi motor. Daleč najvarčnejši dizli na tržišču.

Če hočeš res varčen avto, samo je majhen... Clio dCi 82, čipaš na 100km in si zmagau. V povprečju bo imel ene 5L na avtocesti porabe, ali pa še manj. Samo pa ni 6 brzine.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če jul 17, 2008 1:07 pm

SpeedyRS je napisal/-a:Če hočeš nekaj res varčnega potem vzemi dCi motor. Daleč najvarčnejši dizli na tržišču.

Če hočeš res varčen avto, samo je majhen... Clio dCi 82, čipaš na 100km in si zmagau. V povprečju bo imel ene 5L na avtocesti porabe, ali pa še manj. Samo pa ni 6 brzine.

Tole ni ravno avtomobil za AC in vsak dan 130 do 200km. Sam si ga lastim. Poraba je večinoma res pod 5l, tudi če si hitrejši od AC omejitev. Ampak tudi če je z najboljšim paketom opreme se ne more primerjati z razred ali dva večjimi avtomobili. Avtor te teme pa je napisal da v avtu preživi veliko časa. Sam sem npr letel s Cliom non stop CE- Dunaj in zvečer nazaj. Vožnja je lahkotna, vendar ob vsakodnevih preletih čez pol slovenije ponuja premalo udobja (preskusil tudi tak način, v pol leta dnevno na relaciji CE-LJ in nazaj).

Za 12k raje predlagam kakšnega BMW E46 320d in 6P menjalnik, ali pa 525d oz Audi A6.....

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če jul 17, 2008 1:41 pm

js sm se s cliotom peljam na dalšo relacijo me je tko vse bolelo kot da bi sedel na enem fosnu!! clio je samo za v trgovino in nazaj!

sedaj imam pa p307, ne rečem da je nevem kakšna limuzina in udobje ampak peljem se kot gospod kamorkoli in nč me ne boli po vožnji(vrat)

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Če jul 17, 2008 2:36 pm

Za udobno, varno in varčno vožnjo si nabavi Volvo V70, je križarka na cesti, pije meni osebno, pa vozim skoraj samo po mestu 7l... motor 2.5tdi... Za 10 do 12 jurjev imaš ogromno izbire....

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če jul 17, 2008 2:39 pm

Mislim, da brez veze predlagate avtomobile, imam občutek, da je psepi že odločen... 8)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Če jul 17, 2008 3:05 pm

bo kr alfa jtdm najboljš izbira
denis

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če jul 17, 2008 3:18 pm

Pri mehkobi citroena nisem mislil na podvozje ampak na sedeže in vse ostalo..meni ne odgovarja žal.

Psepi, thesiska je dream car..poglej se kako lybro 2.4 jtd ali 166 jtd.....

Denis..s tabo se sploh ne mislim ubadat :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Če jul 17, 2008 3:24 pm

speedfreak je napisal/-a:Pri mehkobi citroena nisem mislil na podvozje ampak na sedeže in vse ostalo..meni ne odgovarja žal.

Psepi, thesiska je dream car..poglej se kako lybro 2.4 jtd ali 166 jtd.....

Denis..s tabo se sploh ne mislim ubadat :roll:

ja končno,js pa s tabo ne arivederci vanč
denis

recept
Novinec

Napisal/-a recept Če jul 17, 2008 5:16 pm

Psepi je napisal/-a:In ja čeprav nisem lih fan renaultov, kaj letnik 2004 in naprej so že porihtali DCIje al je isti šmoren kot prej? :?:

Za 1,5dci (105km) trdijo, da je kar OK motorček in se ne kvari tako zelo. Poraba menda nekaj nad 5, samo ne vem, če ima 105km Megane že 6-stopenjski menjalnik.

Kar se 1,9dci tiče, pa je kolega (mehanik) sicer rekel, da po 2004 ni težav, sem pa hudo nesrečen, ker ne vem, ali sem eden tistih, ki jih je pri letniku 2008 (Grand Scenic) zadela težava s sklopko.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če jul 17, 2008 8:49 pm

Mogoče tudi kaj takega: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2001185

Mondeo men precej kul zgleda, še posebej v črni ali temno modri barvi, je udobna avtocestna križarka, sicer pa je eden bolj dinamičnih avtov v svojem razredu.

Drgač pa Thesis itak zakon :D

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Če jul 17, 2008 9:16 pm

Ima kr bass prav, ko sem si vzel čas včeraj in videl da v Italiji za 13,5k eur dobiš kot novo Thesis ali pa za 11,5K eur kot novo 166 je padla odločitev, da bom ostal na Italjanih. Tokrat v tem primeru vseeno raje upam na Thesis zaradi katerega sem pripravljen nakup preložiti za kakšen mesec ali dva da oddelam še dodatna sredstva... :D

Bass ti pa itak dobiš za flašo najboljšega terana :tomidelej:

Ko pa bo zopet ena nova machinna italiana pr bajti pa Vam jo seveda predstavim. Upam , da kmalu. 8)

Temo pa lahko zaklenemo , kot eno izmed miroljubnih :tomidelej:

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če jul 17, 2008 10:55 pm

dros je napisal/-a:Za udobno, varno in varčno vožnjo si nabavi Volvo V70, je križarka na cesti, pije meni osebno, pa vozim skoraj samo po mestu 7l... motor 2.5tdi... Za 10 do 12 jurjev imaš ogromno izbire....

bi se strinjal, potegne še pa še, poraba je pa, hm, pod pričakovanji za tak avto, moreš videt, da vrjameš, udobje je pa itaq 1a, zdej je tk brezpomensko pisat, upam, da dobiš svoj dreamcar čimprej, lp :D

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Če jul 17, 2008 11:20 pm

tristan01 je napisal/-a:
SpeedyRS je napisal/-a:Če hočeš nekaj res varčnega potem vzemi dCi motor. Daleč najvarčnejši dizli na tržišču.

Tole ni ravno avtomobil za AC in vsak dan 130 do 200km. Sam si ga lastim. Poraba je večinoma res pod 5l, tudi če si hitrejši od AC omejitev. Ampak tudi če je z najboljšim paketom opreme se ne more primerjati z razred ali dva večjimi avtomobili. Avtor te teme pa je napisal da v avtu preživi veliko časa. Sam sem npr letel s Cliom non stop CE- Dunaj in zvečer nazaj. Vožnja je lahkotna, vendar ob vsakodnevih preletih čez pol slovenije ponuja premalo udobja (preskusil tudi tak način, v pol leta dnevno na relaciji CE-LJ in nazaj).

Za 12k raje predlagam kakšnega BMW E46 320d in 6P menjalnik, ali pa 525d oz Audi A6.....

LP Tristan01

Se popolnoma strinjam. Js sm ga predlagau samo zaradi tega, ker zelo nisko porabo.
Samo Clio ni spet tako zelo neudoben, je bolj udoben od kakih Nemcov nižjega srednjega razreda. Neudoben je zaradi majhne notranjosti, predvsem za tiste ki sedijo ozadaj. Če hočeš res udobno križarko potem vsekakor Francoza. Tu ni debate. Za primer Citroen C5, Peugeot 407, Laguno II (pogojno, če je več kot 04 letnik).

LP.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe jul 18, 2008 7:44 am

Hahaha sonček, daj ne gnjavi več s totimi škodami.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov