Psepi je napisal/-a:Ni da ne maram VAGa. Ne maram preveč VW. Mogoče zato ker ga imajo vsi sosedje (torej slab že ni), mogoče ne vem mi niso preveč lepi. To sploh ni važno. So mi pa všeč recimo Audiji(prejšnji avto je bil A3) in to od nekdaj. Ali pa recimo novi model Seat Leona ali pa Altea. Je res, da po dizajnu mi je ni čez Alfo, ampak kot sem rekel sem pripravljen na druge opcije v planu B.
Gledal sem Honde Accord pa so predrage, Leon tudi, Alteo bi mogoče dobil. Osebno najlepši model Audija A4 mi je tudi dosegljiv a le v letniku 2002 in z 150k + km), kar pa ni moj cilj, vseeno gledam da bi bilo vsaj 2004 za ta denar. Mazda 6 ne ponuja 6 stopenjskega menjalnika tako da bom moral kar zoožati izbor.
Kaj pa novi model Forda Focus 2.0TDCI z 6 stopenjskim menjalnikom. So kake izkušnje?
SpeedyRS je napisal/-a:Če hočeš nekaj res varčnega potem vzemi dCi motor. Daleč najvarčnejši dizli na tržišču.
Če hočeš res varčen avto, samo je majhen... Clio dCi 82, čipaš na 100km in si zmagau. V povprečju bo imel ene 5L na avtocesti porabe, ali pa še manj. Samo pa ni 6 brzine.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Psepi je napisal/-a:In ja čeprav nisem lih fan renaultov, kaj letnik 2004 in naprej so že porihtali DCIje al je isti šmoren kot prej?
dros je napisal/-a:Za udobno, varno in varčno vožnjo si nabavi Volvo V70, je križarka na cesti, pije meni osebno, pa vozim skoraj samo po mestu 7l... motor 2.5tdi... Za 10 do 12 jurjev imaš ogromno izbire....
tristan01 je napisal/-a:SpeedyRS je napisal/-a:Če hočeš nekaj res varčnega potem vzemi dCi motor. Daleč najvarčnejši dizli na tržišču.
Če hočeš res varčen avto, samo je majhen... Clio dCi 82, čipaš na 100km in si zmagau. V povprečju bo imel ene 5L na avtocesti porabe, ali pa še manj. Samo pa ni 6 brzine.
Tole ni ravno avtomobil za AC in vsak dan 130 do 200km. Sam si ga lastim. Poraba je večinoma res pod 5l, tudi če si hitrejši od AC omejitev. Ampak tudi če je z najboljšim paketom opreme se ne more primerjati z razred ali dva večjimi avtomobili. Avtor te teme pa je napisal da v avtu preživi veliko časa. Sam sem npr letel s Cliom non stop CE- Dunaj in zvečer nazaj. Vožnja je lahkotna, vendar ob vsakodnevih preletih čez pol slovenije ponuja premalo udobja (preskusil tudi tak način, v pol leta dnevno na relaciji CE-LJ in nazaj).
Za 12k raje predlagam kakšnega BMW E46 320d in 6P menjalnik, ali pa 525d oz Audi A6.....
LP Tristan01
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov