Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Sr jul 30, 2008 9:03 pm

ggg je napisal/-a:kaj se pa ti razburjas? pejt na en spricer, ce imas probleme z zivci. :rofl

On je jasno napisal da ne išče avta kot je Doblo, ti mu ga pa vsiljuješ!!! Nimam nič proti Dobloju ker ga sam imam ampak Doblo se pa sploh ne more primerjat s temi malimi avtki!!!

No pa ko že omenjate: Prijatelj ima Fiat Ideo mislim da 1,3 Multijet pa avtek kr luškan za vozit pa sedi se spredaj brez problema! Pa tist motorček niti ni tak slab za ta Avtek čeprav bi jz predlagal 1,9 MultiJet (če ga ima)!!! Pa če kupiš kerga JTDja mislim da ne rabiš pričakovat težav z motorje, vsaj jaz jih v 6 letih še nisem imel!
TIGR

ggg
Novinec

Napisal/-a ggg Če jul 31, 2008 3:55 am

Bakfark je napisal/-a:Citiram iz svojega prvega posta:
Predlagam neko konstruktuvno debato, da bi poskušali ugotoviti vse prednosti in slabosti tako enih kot drugih za mogoče lažjo izbiro konkretnega vozila enkrat v prihodnosti.

Roomster, Meriva, Fiat Idea, Chevrolet Tacuma, Lancia Musa...

Je tukaj res kaj nejasnega???

ker je mogoce tacuma razred renault senica in xsare picasso ta dva sta pa razred visje od ford fusion, fiat idea... hkrati pa omenjas, da ti je vsec stari berlingo, ki je po prostornosti spet se razred visje od picassojev in senicov... :bonk

zjasni se sam kaj hoces, lahko pa o gallardu debatiramo, ce ti je mogoce tudi ta model vsec.

Bakfark
Nov uporabnik

Napisal/-a Bakfark Če jul 31, 2008 4:52 am

Za Berlingota in podobne "katrce" mislim, da sem rekel edino da so praktični, pred mano jih je omenil nekgo drug.

SIcer pa stari, daj se malo skuliraj. Tema je o manjših enoprostorcih, nobeden ni vozil omejil točno po velikosti, kubatori, naj pa ne bi presegali nekih osnovnih dimenzij po kateri bi se lahko ločili od večjih bratcev. V prvem postu sem napisal par modelov, da folk približno vidi kam ciljam. Nisem videl, da bi se še kdo bunil razen tebe.
Ne bodi picajzlast, sprovociral boš ljudi okoli sebe, tema katera se bo mogoče dopadla še komu razen meni pa bo šla zaradi tvoje malenkostnosti v goli qrac...
Skuliraj!

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če jul 31, 2008 6:37 am

mbseat je napisal/-a:Ja kar se tiče prtljažnika je res med manjšimi se pa ne bi strinjal kar se tiče vozička vsaj nam ne dela problemov.Ja kar se tiče opreme pri francozih je pa tako tako meni osebno niso nič pri srcu.A to jemoje mnenje.
Ja mogoče bi blo za pomislit za Alteo XL ta je 20 cm daljša in tu je kar zajeten prtljažnik
Na Porscheju Slovenija in njegovih trgovcih so imeli akcijo ob 15 letnici in si dobil kar v redu popust ne vem pa če akcija še traja.Velja pa popust za vse zname ki jih Porsche Slo uvaža.Probaj vprašat.

Hm, če mene konkretno vprašaš, je nakup male Alteje skoraj neumnost, razen če se res vpikneš v točno ta avto, ker ti je tako neznansko všeč, da od spredaj ločiš alteji al pa leona, pa itak rabiš precej prakse :). Da pojasnim zakaj.

Prvič je Altea neizmerno težka 1.9 TDI s 105 KM tehta 1480 kg, medtem ko enak Leon tehta le 1365kg, kar je lep prihranek pri teži avtomobila in se pozna tudi v pospeških in porabi goriva. Razlike v ptrljažniku je za 65 L ter 10 cm višine in mogoče še to vzdolžno nastavljivi zadnji sedeži, kar je tudi edina omembe vredna razlika v avtu (leon je od alteje celo daljši) in seveda od 700-1000 € razlike v ceni. Znotraj sta avtomobila si podobna kot jajce jajcu. Vozil oba avtomobila, v oba avtomobila složil otroški voziček in za oba velja: nakup truge je obvezen pri enem ali drugem, če želiš kaj konkretnea pelajt seboj na dopust (tudi prikolica je uredu).
Na drugi strani pa je seveda Altea XL, ok o izvirnosti imena in obliki zadnjega dela naj sodi vsak sam, vendar pa je to funkcionalnost mnogo bolj praktičen avto. Prva stvar je pomična zadnja klop, s katerim lahko povečaš oz zmanjšaš, ogromen skoraj 580L prtljažnik, strešne sani in pa nekoliko več serijske opreme ter še ena podrobnost: altea XL je za okoli 40-50 kg lažja (odvisno od modela) od manjše sestre, kar se mi zdi kar lep dosežek. Res je, da je altea xl od male altejee sped dražja za nekje 800-1000 €, vendar tokrat upravičeno.
Kar se pa samih voznih lastnosti tiče, sta pa res tako mala altea kot leon prilepljena in bolj namenjena tistim, ki moramo bit vedno prvi, altea xl je bolj poudarja družinsko naravnanost, zadnji previs se namreč v obvinkih pozna, vendar se nampram podobnim enoprostorcem lahko pelje precej hitro.

ggg
Novinec

Napisal/-a ggg Če jul 31, 2008 5:36 pm

kaj toliko pises, ce se sam ne ve kaj bi rad :rofl

Bakfark je napisal/-a:Za Berlingota in podobne "katrce" mislim, da sem rekel edino da so praktični, pred mano jih je omenil nekgo drug.

SIcer pa stari, daj se malo skuliraj. Tema je o manjših enoprostorcih, nobeden ni vozil omejil točno po velikosti, kubatori, naj pa ne bi presegali nekih osnovnih dimenzij po kateri bi se lahko ločili od večjih bratcev. V prvem postu sem napisal par modelov, da folk približno vidi kam ciljam. Nisem videl, da bi se še kdo bunil razen tebe.
Ne bodi picajzlast, sprovociral boš ljudi okoli sebe, tema katera se bo mogoče dopadla še komu razen meni pa bo šla zaradi tvoje malenkostnosti v goli qrac...
Skuliraj!

aja se mi zdi, da se je sombody new zacel prvi sekirati :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov