Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Ne sep 14, 2008 11:46 pm

Če imaš na mašino 7 let garancije, verjetno to vsebuje tudi turbino - kar se pa pri dizelski različici kar lepo sliši...

Pa tudi 5 let ni slaba garancija. Malo proizvajalcev jo ponuja (Nissan,Fiat)
C u O r E S p O r T i V o

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po sep 15, 2008 12:26 am

1) V roku enega leta pride ven par konkretnih modelov, nov megan in golf recimo. Jasno da bo to čisto druga sfera.

:roll: Seveda pridejo. Seveda (sploh Golf) bodo konkretno dražji - seveda dobro motorizirani in opremljeni - (in boš za razliko v ceni dobil še pol Kie zraven). Plus Kie napram "novi sferi" je seveda garancija ter zanesljivost vozil (Korejci so povečini zelo zanesljivi). Na nezanesljiva vozila seveda ne bi dajali 5 oz.7 letne garancije. In nekaj ta garanciaj tudi mora kriti kajne. ;)

Glede Gorenja: hladni; ampak če se ti pralni stroj pokvari po slabih petih letih ti ga bodo pa še vedno v garanciji popravili kaj? Stari hladilniki od Gorenja so praktično neuničljivi. Recimo v študentskih domovih je precej teh hladilnikov speljanih iz ne vem kje in staro 10,20 let in še vedno delajo kot novi. Pri pralnih strojih ti ali dela ali pa ne. Tako kot pri avtih. Lahko se tudi zgodi, da vam grelec prežge tisto zaščitno plastiko okoli motorja al kako bi rekel. :P Lahko pa dela 10 let Bp ;)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po sep 15, 2008 7:59 am

Miholl84 je napisal/-a:Če imaš na mašino 7 let garancije, verjetno to vsebuje tudi turbino - kar se pa pri dizelski različici kar lepo sliši...

Pa tudi 5 let ni slaba garancija. Malo proizvajalcev jo ponuja (Nissan,Fiat)

Fiat na žalost pri nas nima 5 let garancije. Ima jo pa npr. na Hrvaškem. :roll: Te čudne politike ne razumem. Prodajalec pri Avto Triglavu me je na vsak način želel prepričat, da so potem avti na teh trgih, kjer je toliko garancije, dražji. Samo jaz ne verjamem kaj preveč v to... :?
Antiznačkar po prepričanju

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Po sep 15, 2008 8:59 am

Kar verjemi ;)

LpF

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po sep 15, 2008 9:18 am

Polo78: oglaševanje pač in pospeševanje prodaje. ;)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Po sep 15, 2008 9:56 am

Ok, sem šel preverit na www.fiat.hr in primerljiv model je res za cca. 1000-1500€ dražji kot pri nas. :oops:

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Re: Kia pro ceed 1.4 16 v 109 km lx fresh oprema

Napisal/-a partty Po sep 15, 2008 11:03 am

Pro_ceed je napisal/-a:Pozdravljeni....Naročeno imam kio pro_ceed 1.4 16v 109 km lx fresh oprema+ lita platišča 16 col in pa 205 55 pnevmatike.

Zanima me kako je kaj z 1.4 motorjem v tem avtu?Ima že kdo izkušnje?Sicer koničkov ma kr neki.Na testni voznji sem lahko preizkusil samo 1.6 z 125 km , ker 1.4 prodajalec ni imel na voljo.

Prosim za kritike pohvale, mnenja.....

Odlično si se odločil, jaz v službi prevozim vseh avtov in sta mi najboljša avta I30 in Civic. Če pa še ceno in opremo dam zravn je pa cee'd nedvomno Num.1.
Tudi jaz se odločam med pro_cee'd-om 1.4 ali 1.6.
1.4 je zelo dober motor. Pospeške ima zadovoljive. Zanimivo je to, da ima že pri minimumu dovolj navora, da lahko enostavno startaš brez pritiskanja na gas, zaradi tega je tudi poraba zelo nizka po mestu. Kolega ma cee'da 1.4 in ga je po avtocesti vozil 130 s klimo pa mu je spil 5.5L/100km. Največjo porabo pa je mel 7.5 (po mestu)
1.6 je močnejši, sam se to začuti šele pri višjih obratih.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 To sep 16, 2008 3:51 pm

hladni je napisal/-a:
Dr.M3 je napisal/-a:
1) V roku enega leta pride ven par konkretnih modelov, nov megan in golf recimo. Jasno da bo to čisto druga sfera.

:roll: Seveda pridejo. Seveda (sploh Golf) bodo konkretno dražji - seveda dobro motorizirani in opremljeni - (in boš za razliko v ceni dobil še pol Kie zraven). Plus Kie napram "novi sferi" je seveda garancija ter zanesljivost vozil (Korejci so povečini zelo zanesljivi). Na nezanesljiva vozila seveda ne bi dajali 5 oz.7 letne garancije. In nekaj ta garanciaj tudi mora kriti kajne. ;)

Glede Gorenja: hladni; ampak če se ti pralni stroj pokvari po slabih petih letih ti ga bodo pa še vedno v garanciji popravili kaj? Stari hladilniki od Gorenja so praktično neuničljivi. Recimo v študentskih domovih je precej teh hladilnikov speljanih iz ne vem kje in staro 10,20 let in še vedno delajo kot novi. Pri pralnih strojih ti ali dela ali pa ne. Tako kot pri avtih. Lahko se tudi zgodi, da vam grelec prežge tisto zaščitno plastiko okoli motorja al kako bi rekel. :P Lahko pa dela 10 let Bp ;)

Garancija je pesek v oči, ker najbolj zanesljivi avti imajo napake po 5 letih, predvidevam da jih bo kia mela še več.

Prav nasprotno. Danes ogromno avtomobilov tudi tistih bolj pomenljivih in precej dražjih znamk na veliko crkuje že precej prej, kot po 5 letih. In sploh pri raznih dizlih znajo bit ta popravila lahko zelo draga. Iz tega vidika je ta 7-letna garancija na motor in menjalnik pri KIA zelo dobrodošla. Sploh pa sam osebno menim, da bo po 5 letih imel marsikater precenjen evropski avto več težav kot korejski, ki se kar se vzdržljivosti tiče zadnja leta precej vzpenjajo. Problem korejskih avtov je samo še v imidžu, ki je pa pri Slovenc(eljn)ih očitno še vedno zelo važen, da ja ne bo sosed imel bolj snobovskega avta od nas. :roll:

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To sep 16, 2008 4:27 pm

hladni je napisal/-a:verjemi, avto se kupuje tudi za dušo. Za koga si kupiš lepo obleko? Zase, zato da se ti fajn počutiš. Osebno kie tudi nebi kupil, ker pač mam slab občutek, nemrem si pomagat.

Ta tvoj slab občutek je po zanesljivosti pred skoraj vsemi znamkami VAG grupe. Vsekakor bom bolj verjel statističnim podatkom, ko vzamejo vzorec vozil določenega modela, kot pa fanom. Tako pač je. Korejci so se namesto v kvaliteto plastike usmerili raje v zanesljivost. :tomidelej:

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 To sep 16, 2008 4:39 pm

hladni je napisal/-a:verjemi, avto se kupuje tudi za dušo. Za koga si kupiš lepo obleko? Zase, zato da se ti fajn počutiš. Osebno kie tudi nebi kupil, ker pač mam slab občutek, nemrem si pomagat.

ne vem zakaj se potem sploh vključuješ v pogovore o Kii? Raje obiskuj in komentiraj samo poste o nemcih pa bo vse OK.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 To sep 16, 2008 5:34 pm

Se strinjam, v kolikor finančno zmoreš kupovat avto za "dušo". Jaz sem pač med tistimi, ki si tega ne morem privoščit, kot tudi ne raznih armani oblek ipd., zato je pri meni prvi vidik racionalnost.
Hec je pa ravno v tem, da si folk kupuje avtomobile, ki so izven njihovih finančnih zmožnosti in za katere se do konca zapufa in potem nimajo niti za poln tank. In pa 3x na dan jejo kruh in salamo, če sem lahko mal zloben. :roll:

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS To sep 16, 2008 6:10 pm

Moram reč, da se strinjam z vsem kar je reku Polo78 in M3.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To sep 16, 2008 6:31 pm

@hladni tvoje razmišljanje je popolnoma napačno. In kar verjemi, da so ravno korejci zanesljivi avti. Vsaj tej novejši. Imam lastne izkušnje z nemci kot korejci. In ravno pri "korejcu" nisem rabil v celih 100+-30k km uveljavljat niti enkrat garancije. Pa je bil tudi sesut vmes. Za "nemca" tega ne morem rečt.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To sep 16, 2008 6:58 pm

Polo78 je napisal/-a:Se strinjam, v kolikor finančno zmoreš kupovat avto za "dušo". Jaz sem pač med tistimi, ki si tega ne morem privoščit, kot tudi ne raznih armani oblek ipd., zato je pri meni prvi vidik racionalnost.

....pri meni tudi: zato kupim .. :D

P.S sedem let stara K I A (bilo ktera) tudi 2015-ega leta ta Ched - 2000 jurja max.(če?)
....(ne bom napisal Golf) pa čeprav boste vsi vedeli, da ciljam nanj: 9000.....- primer dobrega MK IV 2002/2003 letnik.... :P

Toliko o racionalnosti.

P.S. (pa kot sem napisal že dostikrat) nisem proti Korejcem: vozil tako Ponya kot Lantro 1990-1995) takrat so te avti bili poceni in racionalni, naspram golfa III, ki je gol stal 50% več kot omenjena Lantra 1.8 GT pa z 80% manj opreme, ampak danes je PRIMERLJIVA Kia/Hyundai v ceni skupaj z golfom/astro (japonci so pa itak dražji.....)

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 To sep 16, 2008 7:06 pm

sašo ne bluzi.malo pretiravaš s cenami rabljene kie, ker nihče ne v kolko bo vredna kia ceed čez 7 let. povej mi samo kje dobiš novega golfa za 12.000€?

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS To sep 16, 2008 7:10 pm

Pa js nevem no, vi sam gledate za kolk ga bote prodali. A vi kupite nov avto za 2 leta samo al kaj? Js sm kupu nov avto zato, da ga bom vozu in ne zato da se bo sekirau kolk bo vredn čez 5 let. AVTO ITAK NI DOBRA NALOŽBA! Če želite vložit v nekaj si kupite nepremičnine.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To sep 16, 2008 7:14 pm

robertos_664 je napisal/-a:sašo ne bluzi.malo pretiravaš s cenami rabljene kie, ker nihče ne v kolko bo vredna kia ceed čez 7 let. povej mi samo kje dobiš novega golfa za 12.000€?

golf (1.6) sicer je res okoli 14.000, ampak astra, megan, bravo.....pa je že to to...

Kolk bo vredna kia čez 7-8 let: Toliko kot sem napisal, da bo ironija še večja, pogledal je ne bo nihče...

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 To sep 16, 2008 7:20 pm

Kii bo ceno dvigovala prav garancija. Mi smo imeli včasih doma kie (clarus I in clarus II). Ene 2x smo uveljavljali garancijo (menjava sklopke,menjava diskov,menjava izpuha). Vse je bilo v garanciji in menjano popolnoma brez komplikacij,čeprav so vedeli da je bilo nekaj tudi voznikova krivda...

Padec cene bo, vendar nič večji kot recimo pri bravotu ali meganu...Golf je zaenkrat res malo nad povprečjem,samo tudi vsi pozabljajo da nabavna cena ni ravno "ugodna"...

Za 16k eu dobiš sodobni td agregat z 16 ventilsko tehnologijo in ketno, in izredno nizko porabo,tako da je tudi vzdrževanje ugodnejše.
V sami ceni je res malo konkurence, če gledaš da je model praktično nov na trgu,ima vso varnostno opremo, in na koncu...je zelo lep.

Časi Kie sephie,pride-a in ostale druščine je že zdavnaj preteklost....To so popolnoma nova generacija vozil tega proizvajalca.
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 To sep 16, 2008 7:36 pm

sašo5 je napisal/-a:
robertos_664 je napisal/-a:sašo ne bluzi.malo pretiravaš s cenami rabljene kie, ker nihče ne v kolko bo vredna kia ceed čez 7 let. povej mi samo kje dobiš novega golfa za 12.000€?

golf (1.6) sicer je res okoli 14.000, ampak astra, megan, bravo.....pa je že to to...

Kolk bo vredna kia čez 7-8 let: Toliko kot sem napisal, da bo ironija še večja, pogledal je ne bo nihče...

mogoče je ti ne boš pogledal. meni je pa bolj všeč (še posebej pro ceed) od vseh drugih v tej klasi. Pa tudi ne vem zakaj bi moral biti cenejši od astre, bravota in ostalih. Malo bo treba mišljenje sremenit, kot pred leti za japonce, ki so zdaj med dražjimi v klasi, včasih so pa veljali za krš.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy To sep 16, 2008 8:31 pm

Miholl84

Lol...samo čez sedem let nebo nič več z garancijo....pa zviševanje cene s tem :lol: :lol: :lol: :roll: :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov