Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po avg 25, 2008 11:29 am

kljukec je napisal/-a:ne kupovati megana, gofa, mazde,.....
so že predolgo na trgu in se pripravlja menjava- zdej al počak pa kupi nov model, al pa počak da pride nov pa si boš lahko privoščil več za manj denarja pri starem modelu
jst bi uglavnem čakal v vsakem primeru
lp

Vsak nov model ki pride na tržišče ima porodne težave, ki se odpravljajo z leti, tako da je boljš počakat kakšno leto ali dve pa potem kupit avto, tako imaš vsaj statistično več verjetnosti da ti bo avto delal brez napak. Če nisi glih mahnjen na nove modele potem je boljš počakat pa kupt starga za ugodno ceno.

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Po avg 25, 2008 2:10 pm

No limit za nakup avta se je povečal na 18.000 €...

...dam raj 3jurje na banko pa kupm megana grandtour ...mislim da ni vredno te razlike ...nevem pač moje mnenje

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Po avg 25, 2008 3:39 pm

krho je napisal/-a:Glof ima trenutno ponudbo rabbit modela oglasi se v salonu, ter okvirno pobaraj za cene.
1,9 105 KM 6 prestav s tempomatom se skoraj zagotovo dobi za nekje okoli 18k€

Tako je! Ce se je takle (le brez tempomata) dobil pred 1 letom za 18k, se bo tudi zdaj.

Zal pa mazde ne poznam in ne morem komentirati.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal To avg 26, 2008 1:01 am

hladni je napisal/-a:
H-FReAK je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:no če smo relani, za 16k nebote dobili prav nič, sploh pa golfa ne, še najmanj pa s 6 prestavami. Zaj jaz ne vem no, ampak kaj si niste pogledali malo cenikov, mal mi je tole smešno ne. :roll:
V tem rangu bi izbral golfa če bi mel na izbiro le te...zakaj? Uf najmočnejši razlog je to, da je odhajajoč model in je maksimalno izpopolnjen. pogledal bi še astro, medtem ko ostali kandidati, predvsem mazda 3 je tu slabotna.(povprečen izgled,povprečen motor, slaba lega na cesti, izguba cene). Bravo je šminka, še najboljši adut je njegov motor, vse ostalo je tralala.
Drugače pa definitivno kio /proceed, ker le to dobiš za ta denar. 140+sport paket. Bomba za ta denar!

poz!

Saj ni druga, sam razkuri me ko nekdo piše o avtomobilu, ki ga sploh ne pozna. Golfa pojem in v legi in motorju, opel (govorim za bencinarja ki sem ga vozil 1.6 16V) pa sploh ni a od avta napram mazdi, Od znotraj sta oba za videt ko švabski bunker, od zunaj pa te vsaj opel ima nekakšen izgled.

Hladni povej ti meni koliko si imel v življenju opravka z mazdo3?

Se pa strinjam za kio, vendar kot kii še ji je vedno pisano na pleh da ima polno nekih brezzveznih napak.

lp, Aleš.
:lol:

Veš, mazdo 3 zelo zelo če ne odlično poznam, zato tudi to pišem. Glede armaturke nebom kometiral, lega na cesti in vodljivost en sam jok in stok.Da z svojim 196 ne morem normalno sedet spredaj niti ne omenjam. Sicer pa smo skočili iz a3 na mazdo 3 in dejansko je tak, ko da se preseliš iz gradu v krtovo luknjo. Verjamem pa, da je tebi najboljši, veretno ga tudi imaš.

Poz!

Da ta avto res imam. In motiš se, ta avto mi ni "najboljši" kot si interpretiraš. Vendar ne ti meni primerjat A3 in mazde 3. med nijma je dobrih 7k€ razlike. Če je tebi všeč manj-direkten volan in nedirektno podvozje, to še ne pomeni da imajo zato ostali avtomobili avtomatsko katastrofalno podvozje. Volvo, Ford in Mazda si v tem segmentu delijo enega najboljših podvozij. Če ne verjameš sem skoraj vsak mesec večkrat, na pisti novi marof (sicer ne z avtomobilom), pa se lahko hitro ugotovi kakšna je lega vozila. Kar se pa tiče udobja v avtomobilu pa je čisto odvisno od anatomije človeka. Nekdo se bo najbolje počutil v tovornjakarskem touaregu ali pa kakšnem renault traficu, spet drugega bo bolel križ, če ne bo pri tleh s kakšno hondo civic.
Tukaj pa mislim, da teče debata o avtomobilih, ki so krepko pod cenovnim razredom audija in niti avtor te teme ni izražil želje po tem nemškem vozilu (švabskemu vozu po domače). Dal pa sem realno primerjavo napram ostali podani konkurenci, saj sem tudi sem pred nekaj meseci kolebal med podobnim izborom vozil. Le, da so pri meni v konkurenci ostali le mazda 3, alfa 147 in bmw 1ka. Naj omenim, da mi niti malo ni žal moje izbire.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To avg 26, 2008 6:54 am

ban je napisal/-a:
so že predolgo na trgu in se pripravlja menjava- zdej al počak pa kupi nov model, al pa počak da pride nov pa si boš lahko privoščil več za manj denarja pri starem modelu
lp

Vsak nov model ki pride na tržišče ima porodne težave, ki se odpravljajo z leti, tako da je boljš počakat kakšno leto ali dve pa potem kupit avto, tako imaš vsaj statistično več verjetnosti da ti bo avto delal brez napak. Če nisi glih mahnjen na nove modele potem je boljš počakat pa kupt starga za ugodno ceno.

po mojem je pač novo podvozje, nova karoserija, nova tehnika vredna porodnih težav
zdej seveda kakor za koga, upoštevati pa je potrebno tudi izgubo cene starega modela (če avto kupiš sedaj) ob prihodu novega
tudi kolega je hotu letos kupiti CCja pa sem ga prepričal, da bo počakal, saj so na trgu praktično sami relativno stari modeli
lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To avg 26, 2008 7:06 am

kljukec je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
lp

po mojem je pač novo podvozje, nova karoserija, nova tehnika vredna porodnih težav
lp

Men pa tud slučajno ni do tega da hodm po servisih pa zgubljam cajt zarad tega. Mi je avto, ki je zanesljiv velik bolj pomemben, pa tud če nima tolk tehnike pa elektronike notr, ki jo veliko niti ne potrebuješ.

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS To avg 26, 2008 9:02 am

Za ta dnar dobiš Novega Megana 1.5 dCi 105 z dynamic opremo(Ta srednja oprema). 105 pa ima tudi 6 prestav in tempomat. Pa tudi avto je na trgu že dolgo in ima preverjene stvari notr.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To avg 26, 2008 9:58 am

SpeedyRS je napisal/-a:Za ta dnar dobiš Novega Megana 1.5 dCi 105 z dynamic opremo(Ta srednja oprema). 105 pa ima tudi 6 prestav in tempomat. Pa tudi avto je na trgu že dolgo in ima preverjene stvari notr.

pa skor 4000€ je cenej ko golf, to je miljon če ste že pozabl..

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To avg 26, 2008 10:38 am

Poznam enga ki kupuje novga megana grand tour 1,5 dci (100KM) dynamic plus oprema, polna cena nekaj čez 20 k €, on ga dobi z vsemi mogočimi popusti (dela v Revozu) za 15 k €.

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo To avg 26, 2008 11:18 am

Jest pa ne delam v revozu, pa mi ga isto ponujajo za nekih 15k EUR?! :roll:

Pa je j**c, se nagiba v ovinkih k katra, notr je plastik fantastik, vse se neki maje in poka. Po testni vožnji se ga ognem tudi na cesti, če se le da...

Uporabniški avatar
podgurc
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a podgurc To avg 26, 2008 11:22 am

Doma bomo najbrž tud kupili novega megana grandotourja, sicer se najbolj nagibamo k bencinarju 1.6 16V, druga izbira je pa 1,5dci 105HP, obakrat je oprema Dynamique plus.
Bencinarja dobimo za 13,500 dizelna pa za 15000. V to je sicer vštet že fotrov revozov popust. Vprašat sva šla s fotrom u TPV, sm kolkr gledam na avto.netu so cene še cenejše kot v TPV avtu novo mesto. Mislim da se nam bolj splača kupiti megana kot pa golfa z nekje isto močjo in opremo, z razliko 4000€.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To avg 26, 2008 11:23 am

mihajlo je napisal/-a:Jest pa ne delam v revozu, pa mi ga isto ponujajo za nekih 15k EUR?! :roll:

Pa je j**c, se nagiba v ovinkih k katra, notr je plastik fantastik, vse se neki maje in poka. Po testni vožnji se ga ognem tudi na cesti, če se le da...

uf joj, česa si pa navajen ''mercedesa cl'''

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To avg 26, 2008 11:25 am

mihajlo je napisal/-a:Jest pa ne delam v revozu, pa mi ga isto ponujajo za nekih 15k EUR?! :roll:

Revozovci majo še dodatnih 10% popusta, ti ga dobiš za tako ceno samo če tam koga poznaš pa da ga nase vzame ali pa če imaš koga od ožjih družinskih članov tam zaposlenga. Glede komentarja o kakovosti megana sem se pa raj zadržu oz. nisem hotu nič izjavt ker bi me vsi napadal, se pa strinjam s tabo kar si napisal :P

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo To avg 26, 2008 11:28 am

Če bo čakal na nove modele, jih sigurno ne bo dobil za tak denar. Recimo Meganu so itak dodali pred časom lita platišča pa še neki opreme "zastonj", sedaj je pa očito še dodaten popust, ker prihaja nov. Če kdo misli da bo dobil nov model Megana s tako opremo za tako ceno, se presneto moti. In isto bo sigurno pri Golfu in ostalih.

Če ga ne moti, da se bo čez pol leta vozil v starem modelu in ima avto za dalj časa, so odhajajojči modeli čist smotrn nakup.

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo To avg 26, 2008 11:30 am

kolesar je napisal/-a:

uf joj, česa si pa navajen ''mercedesa cl'''

Brihtnež...

Ko kupujem nov avto, ga prej sporbam. Kako se pelje, kako se sedi in podobno. Ni vsak avto enak in ni vsak avto za vsakega šoferja "pravi". Ker si verjetno peljal veliko avtov potem veš, da sta samo dva razreda opreme in kvalitete: Renault Megane in Mercedes CLa ne :roll:

Bi bil presrečen če bi mi renault ustrezal ker je cena fajn nizka... Sam ni brez razloga taka cena gor nalimana a??

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo To avg 26, 2008 11:32 am

To glede Revozovih popustov je kr neki, vsak prodajlec ti bo zrihtal skoraj enako ceno, sam sem tudi kupil na službeni popust (ne Revozov) pa je razlika bila zanemarljiva, edino kar se je splačalo so bili dobri finančni pogoji.

Pozna se bolj pri modelih, ki še nimajo nekih hudih akcij, pri Meganu ki ma sedaj že full popustov za navadne kupce, pa seveda nikoli ne boš dobil še 10% nižje cene.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To avg 26, 2008 11:37 am

geronimo je napisal/-a:To glede Revozovih popustov je kr neki, vsak prodajlec ti bo zrihtal skoraj enako ceno, sam sem tudi kupil na službeni popust (ne Revozov) pa je razlika bila zanemarljiva, edino kar se je splačalo so bili dobri finančni pogoji.

Pozna se bolj pri modelih, ki še nimajo nekih hudih akcij, pri Meganu ki ma sedaj že full popustov za navadne kupce, pa seveda nikoli ne boš dobil še 10% nižje cene.

To men ni jasno kako ti da lahko nekdo 4-5 k eur popusta na avto? Pa to je 25% polne cene. To še pr čevlih z napako ne dobiš kamo li pr avtu. Prvo kar se vprašaš je, zakaj tak popust, a je z avtom kej narobe...? Men to nikakor ne potegne kar dela renault s temi "akcijami". Pr vagu ni take politike, tam ti dajo 5-6% popusta, če hočeš vzem če ne pa pejt drgam. Čist simpl. Pa je še zmeri več golfov prodanih kot pa meganov.

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo To avg 26, 2008 11:47 am

ban je napisal/-a:To men ni jasno kako ti da lahko nekdo 4-5 k eur popusta na avto? Pa to je 25% polne cene. To še pr čevlih z napako ne dobiš kamo li pr avtu. Prvo kar se vprašaš je, zakaj tak popust, a je z avtom kej narobe...? Men to nikakor ne potegne kar dela renault s temi "akcijami". Pr vagu ni take politike, tam ti dajo 5-6% popusta, če hočeš vzem če ne pa pejt drgam. Čist simpl. Pa je še zmeri več golfov prodanih kot pa meganov.

Zato ker folk raje kupi avto, če dobi 5k€ popusta kot če ga dobi 1k€? Renault se je malo zašil s temi popusti in še novih modelov ne more prodajat brez popusta, ampak pač malo naviješ ceno, pa daš popust pa so vsi zadovoljni. Torej to da je tak popust ne pomeni, da je z avtom kaj narobe, samo da je osnovna cena navita, plača jo pa itak nihče ne.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To avg 26, 2008 11:53 am

ban je napisal/-a:To men ni jasno kako ti da lahko nekdo 4-5 k eur popusta na avto? Pa to je 25% polne

...zato, ker se revoz gre neke vrste "ciganijo" najbolj so pa na udaru njihovi delavci, ki mislijo kaj so dobili, ko kupijo avto z "ogromnim" popustom, nevedoč(vsaj nekateri) da prodajalci le tega nudijo prav vsakemi stranki, ki misli vsaj malo resno na nakup omenjenega modela

P.S. znanca, ki dela prav tako na mejnem prehodu kot jaz(torej nima veze z Renaultom) so ko je rekel, da je resen kupec za megana grandtur vprašali, ali ima sam koga zaposlenega v Revozu, ali naj mu oni zrihtajo nekoga(200 eur ga je prišlo......) in resnični je dal za 1.5 dci nekaj manj kot 16.000 eur(po ceniku okoli 20.000)....

P.S.1 čeprav ga nebi imel niti "pod razno" se mi "karavanček" ne zdi napačen in celo tega denarja( s popustom seveda) je vsekakor vreden.....

aha, pa še to: ker je "pimplar" mu sedaj po prevoženih 4-5 tisoč BC kaže 4.3 litre povprečja(kolk je točen, ne vem ampak tud če je 5 je o.k. in zagotovilo, da je motor na mestu.....)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To avg 26, 2008 11:55 am

vozu sm megana, golfa, aurisa, pa pri nobenem nism vidu nekaj bistvenega zakaj so dražji, pri tem da ima renault (dizel) najnižjo porabo..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov