Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi Če sep 11, 2008 3:11 pm

valvoline je napisal/-a:Vsekakor boljša izbira je diesel. Če ga boš enga dneva prodajal naprej ga prej prodaš več dobiš zanj,pa tut kilometre pr dizlih folk manj gleda. Seveda poraba je en glavnih vzrokov saj tistih extra EEE si kar hitro povrne nazaj. Noben ni omenil poraba goriva ko pa je klima vklopljena. Takrat je razlika tudi do 4-5l med bencincem in dizlom.
Bratranec ima cliota 1.5dci.... matr gre k šus. Edina pripomba glede teh novih dci mašincah... nima rad cvička tako k moj golf3 in golfa2 prej. :D

To s klimo in večjo razliko v porabi benz/dizel ne drži. Na sploh ne opazim razlike v porabi ko je klima prižgana in ko ni, ampak recimo da bencinar porabi 0.5 litra več, to je 8,5l/100km

Dizel predvidevam bi mi pil 5l/100 brez klime, kaj ko bi vklopil klimo bi se mi poraba zmanjšala na 3,5-4,5 :) Buče prodajate s to porabo, naj proba avte pa zračuna kaj mu je cenej.

Počakaj na kakšno akcijo (oprema)-jaz sem vzel dynamiqe -srednji nivo, saj mi preveč elektronike v avtu pomeni več možnosti okvar.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če sep 11, 2008 3:42 pm

A se hecaš al kaj :D
Sprobaj mal hude mestne vožnje pr zunajnih 35+ stopinj pa se bomo še enkrat pogovarjal o porabi. Stricev Daewoo lanos z vllopljeno klimo pride do 15l na 100km k se pelje po mestu in dostikrat vmes pauzira.
Sam sem imel audi80 1.9 tdi z klimo poraba je tud šla za kakšne 2 al već litrov gor.
Če pa ga pelješ po avtocesti in na daljše relacije potem je res minimalna razlika v porabi. Po mestu je katastrofa. Verjetn da nimaš klime al pa je zelo mal uporabljaš. :D
PS. Trenutno res vozim golfa3 brez klime :D ampak kaj češ,pač takega sem ga dobu,kupil od prvega lastnika in sploh nisem gledu če je klima gor ker je avto bil tapravi.
Včasih pogrešam klime pa ne kaj dost. Jebat ga težko dobiš ohranjenega dizla pa da je klima zravn. Audia sem prodal pred 3mi leti enemu bolgaru z prevoženimi 350.000km(kokr vem,mogoče še več :D )

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če sep 11, 2008 4:03 pm

res nevem kaj vam ni jasno pri porabi s klimo.. na VAG group potovalnih računalnikih je pri dizlu poraba 0,5l/uro! v mirovanju. ko je zunaj 35 stopinj in klima dela na ful je poraba 0,8-0,9l/uro.

to pomeni večjo porabo za do 4dl na uro. in če v eni uri narediš samo 40km (mesto, hribi) je jasno, da je potem poraba večja za vsaj 1liter/100km zaradi klime!! Res pa je da na relaciji se naredi tudi 120km v eni uri in da ni tako vroče in je dodatna poraba zaradi klime lahko le 3dl/100km, kar pa se skoraj ne zazna..

on topic: samo če bi se vozil le po mestu bi imel bencinarja. noben več me ne prepriča da nebi imel dizla. ker tisti, ki ste pošteni vozniki bencinarjev poveste koliko vam v povprečju porabi. in za to vaše povprečje sem moral nekoč z dCIjem in moram danes s TDI-jem (oba 1.9) voziti non stop cigla gas, pa še ne dosežem tako visoke porabe. da o relacijah kjer poraba astronomsko pade sploh ne govorim. enostavno čakam na bolj sodobne bencinske motorje ala 1.6 turbo od PSA in 1.4TSI. morda si takrat premislim(o)

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če sep 11, 2008 9:14 pm

Jerch_, pozabljaš povedati da obožuješ ropot + črni dim + vonj po nafti :D Kr mej traktor, ti ga nism fauš, jaz imam raje avto kot traktor.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če sep 11, 2008 9:23 pm

Traktor ja,ampak v kakšnih 10tih letih pršpara enga novega traktorja al pa bencinca
:D :D :D Moj stari Golf2 je že pol bajte pršparal pr 400.000km :lol:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če sep 11, 2008 9:39 pm

dnovak24 to da imam traktor občutim samo še takrat ko na semaforju ko stojim odprem prednje šipe. res je da ni tistega užitka ob poslušanju zvoka pri priganjanju kot ti ga da lahko bencinec (še nejbolj me je fasciniral bokser).
=> povej ti meni zakaj ne sprejemaš drugačnosti? Žal mi je, da avta nimam za užitek.. Na žalost je del mojega posla. in je sredstvo, ki me prevaža med dvemi točkami in to kljub temu da kadi in smrdi in z lahkoto v 6. prestavi vozi 150 in pri tem porabi vedno manj kot 7,5litra. Zaradi navora, ki znaša 390nM pa me na nobenem klancu ni sram, tudi če je polno naložen.

Vesel ti dnovak24, ki imaš avto iz čistega užitka in ne razmišljaš kako boš plačal 40.000km na leto in več

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi Pe sep 12, 2008 6:58 am

valvoline je napisal/-a:A se hecaš al kaj :D
Sprobaj mal hude mestne vožnje pr zunajnih 35+ stopinj pa se bomo še enkrat pogovarjal o porabi. Stricev Daewoo lanos z vllopljeno klimo pride do 15l na 100km k se pelje po mestu in dostikrat vmes pauzira.

Lahko poveš kje živiš, jaz sem iz KP in letos mislim, da niti enkrat ni bilo na +35. V izjemnih vročinah je bilo 33(parkrat, manj kot 10x) .
Huda vožnja, no jaz se trudim voziti po omejitvah zaradi varnost in zadnja leta imamo takšne zastoje na poti v službo in nazaj da namesto 10 min v eno smer vozim 15-20.
Klimo imam pa avtomatsko in avto najprej prezračim, dam klimo na 25-notranje in nato auto in res več kot 0,5 l večje porabe ne dosegam pri prižgani klimi. (če imaš klimo na 18C stalno na ful verjamem da kuri, ampak več kot 9 stopinj razlike zunaj :notri ni zdravo in po mestu za par minut sploh ne).

Tema je odprta za Renault Megane 1,6 : 1,9 oz. 1,5 dizel tko da kako ti voziš Daewooja, ali golfa3 (ki ima by the way slabši bencinski motor-1.6 105km) avtorja najbrž ne zanima.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Pe sep 12, 2008 8:54 am

Navijam za dizla,o tem se pogovarjamo a ne ??? Moj golf3 je dizel ne bencinc nisi prejšnih postov prebral. Sej je že star ampak spoštlivih 5,5 l na 100 (pa ne bom reku kaj kurim ker ne nafte :) ) pr 240.000 km. Pogovarjal smo se o prednostih dizla vs bencinca.
Diesel vs bencinc megane.... definitivno dizel.
Eni tolčejo o dizlih kot o traktorjih, men je pa zvok dizel mašine d best. Še posebej ti novejših tdi in dci.

...........počakaj na kakšno akcijo (oprema)-jaz sem vzel dynamiqe -srednji nivo, saj mi preveč elektronike v avtu pomeni več možnosti okvar...........

Tle smo na istem bregu,se popolnoma stinjam.
Zadnjič spremenil valvoline, dne Pe sep 12, 2008 9:02 am, skupaj popravljeno 1 krat.

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT Pe sep 12, 2008 9:01 am

men je pa zvok dizel mašine d best
:lol: .
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov