Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po sep 29, 2008 5:44 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:Zanima me mnenje, predvsem tistih, ki so v tej temi proti dizelskim agregatom in Slovenca, ki kupi dizla takoj ožigosajo z negativnimi predznaki - zakaj potem Italijani, kjer so davščine za dizel agregate (bistveno) manj ugodne, več kot očitno (zelo) radi kupujejo dizel različice v tem razredu ?

LP

Kdo pa je rekel, da je ravno tisto kar dela večina, vedno dobro in prav??

Naj ima vsak tak avto k mu najbolj paše in naj se briga zase! A je sploh važn za kaj kdo denar porabi?

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po sep 29, 2008 7:15 pm

1. Ne mi z EURO normami ker je res da je razlika pri CO2 v par procentih, je pa OGROMNA razlika tudi z filtri pri trdih delcih, dušikovih spojinah in monoksidu. Vsi ta CO2 gledate, NOX ki pa so rakotvorni in trdi delci ki ostajajo v ozračju po par let in se nabirajo v plučih in na ledenikih pa nihče.

2. Vsi pozabljate da se pri izdelavi novega avtomobila ki jih vsi "zavedneži menjujete" vsake 4 leta spusti v zrak več CO2 kot jih v svoji celotni življenski dobi izpusti povprečni "gas guzzler". Najboljše za okolje je da bi vsak ki bi kupil avto le tega vozil vsaj 15-25 let(ga primerno vzdrževal in popravljal) ne glede na motor.

3.Dragi pridigači in prepovedovači: če vi avto menjate da je bolj čist in EKO in trendy se morate zavedat da vaš avto NE IZGINE ko ga pustite pri prodajacu staro za novo, ampak ga nekdo kupi ker NIMA DENARJA ZA NOV AVTO itd. In ne zdaj zmerjat nekoga ki vam je omogočil nakup novega avtomobila tako da je kupil vaš star avto!

Cartman bi rekel: "FU*CKING LOW LIFE HIPPIES!!!"

4. Spet smo na OFFtopic.
Zadnjič spremenil Templar, dne Po sep 29, 2008 7:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a Proton-Blaž Po sep 29, 2008 7:16 pm

Men je sam važn,kaj ti tisti avto ponuja za določeno porabo... Men pije 8.2 litra in sem čisto zadovoln glede na to kar mi ponuja...

lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po sep 29, 2008 7:20 pm

Sam bi rekel, da pri Volvu ni prave izbire bencincev. Eni so prešibki - kljub visoki prostornini - V8 pa je druga skrajnost. V novem S80 je pa D5 najoptimalnejši motor price=performance=uporabnost

V UK je pa zgodba drugačna. Bolj preferirajo bencince.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po sep 29, 2008 8:08 pm

Templar je napisal/-a:1. Ne mi z EURO normami ker je res da je razlika pri CO2 v par procentih, je pa OGROMNA razlika tudi z filtri pri trdih delcih, dušikovih spojinah in monoksidu. Vsi ta CO2 gledate, NOX ki pa so rakotvorni in trdi delci ki ostajajo v ozračju po par let in se nabirajo v plučih in na ledenikih pa nihče.

2. Vsi pozabljate da se pri izdelavi novega avtomobila ki jih vsi "zavedneži menjujete" vsake 4 leta spusti v zrak več CO2 kot jih v svoji celotni življenski dobi izpusti povprečni "gas guzzler". Najboljše za okolje je da bi vsak ki bi kupil avto le tega vozil vsaj 15-25 let(ga primerno vzdrževal in popravljal) ne glede na motor.

3.Dragi pridigači in prepovedovači: če vi avto menjate da je bolj čist in EKO in trendy se morate zavedat da vaš avto NE IZGINE ko ga pustite pri prodajacu staro za novo, ampak ga nekdo kupi ker NIMA DENARJA ZA NOV AVTO itd. In ne zdaj zmerjat nekoga ki vam je omogočil nakup novega avtomobila tako da je kupil vaš star avto!

.

Se popolnoma strinjam s tabo! Sam se že večkrat povedal popolnoma enako, ampak to noben ne razume tko, da nima nobenga smisla!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po sep 29, 2008 8:10 pm

simply je napisal/-a:V UK je pa zgodba drugačna. Bolj preferirajo bencince.

saj v ameriki tudi!!

Aja, sem pozabil, da so v ameriki itak sami bedaki!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po sep 29, 2008 8:12 pm

Od b***** do junaka.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 10 gostov