Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So okt 04, 2008 2:02 pm

lol, selfpwned :mrgreen:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So okt 04, 2008 3:15 pm

SpeedyRS je napisal/-a:To je res. Se strinjam. RS značka je dokaj nova stvar, ubistvu so pa v zakulisju stari inžinerji, ki so delali na legendarnih Renault avtomobilih, kot so Williams, serija Turbo 5, Clio 16v itd.

Sicer pa komj čakam da pride Megane III RS, da bote vtihnli glede GTI-a, ker ga bo zmlel v prah :twisted: GTI bo kmalu samo še značka, nič več. Konkurentov je preveč, VW je pa zaspal na lovorikah.

RS je vse kar lahko Megan ponudi (če gledamo striktno konje), GTI je pa nek osnovni začetek, kje so šele močnejše verzije :lol: :lol: Edition, R itd...

Pr takih avtih je pa sama kvaliteta ključna, razlike v legi, zmogljivosti so zanemarljive, ker jih na navadni cesti ne boš izkositil, sploh če ne voziš na 100% meji avta, kar je nemogoče.

Razlike so videne na pisti, z profesionalnim voznikom, kar ti pa pol k. pomaga. En avto ima lahko v teoriji boljšo lego, samo če jo voznik ne zna koristit, si lahko tist nekam vtakne :lol:

Rata pa problem, ker eni nimate pol k. izkušenj pa znate sam članke in teste na netu brat :lol: :lol: Da bi pa kdo kaj mel v lasti oz vozil pa lahks am sanja..

Da smo si na jasnem, ne GTI ne RS mi ne potegneta, samo so v vsakdanjiku razlike med temi hothatch modeli tako zanemarljive da nima smisla razglablat kaj je boljše :? :? Pač stvar okusa, predvsem kar ti je vizualno všeč, kaj rabš od opreme, kolk denarja maš. Več ali manj je pa kars e tiče zmogljivosti in lege vse isti k. Daleč od resnega športnika, ki ga pa valda za 30.000eur novga ne morš pričakovat..

BTW, RS je turbač, začuda še nism zasledu da bi se kkšn čipan prodajal, hm le zakaj..

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So okt 04, 2008 3:47 pm

Tudi za BMW 335i jaz še nisem zasledil, da bi se kakšna čipana prodajala. :roll:
Pa tudi za GTIje lahko prešteješ na prste ene mizarjeve roke število čipanih (kar je kvečjemu - kot + za uporabnika ;) )

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So okt 04, 2008 6:53 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Tudi za BMW 335i jaz še nisem zasledil, da bi se kakšna čipana prodajala. :roll:
Pa tudi za GTIje lahko prešteješ na prste ene mizarjeve roke število čipanih (kar je kvečjemu - kot + za uporabnika ;) )

....zakaj?

Naj pove Wizz (on ima že kar nekaj časa čipanega) iz prve roke....

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So okt 04, 2008 6:55 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Tudi za BMW 335i jaz še nisem zasledil, da bi se kakšna čipana prodajala. :roll:

Polno jih je v tujini čipanih, tako starih 1.8T kot 2.0T. Zakaj? Zato ker dela bp..

In zakaj -. Maš izkušnje?? Ti iz prve roke povem da ni problemov..

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So okt 04, 2008 7:32 pm

off:

da se dotaknem bmw 335, sicer bi ti @dr.m3 to moral že vedeti ali pač ne...

obstajata 2 podjetji, ki čipata 335 in sicer Xede in Vishnu, pravtako so tudi clipi na netu ;)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So okt 04, 2008 8:05 pm

Sej ni fora v tem ali se jih da čipat.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz So okt 04, 2008 8:08 pm

Sploh ni res, vse lastnike gtijev, ki jih poznam, imajo čipane in že teh je več kot pa število mizarjevih prstov ene roke.. ;)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So okt 04, 2008 8:10 pm

W|zz je napisal/-a:

Sploh ni res, vse lastnike gtijev, ki jih poznam, imajo čipane in že teh je več kot pa število mizarjevih prstov ene roke.. ;)

Kokr sm reku, ker pač pišejo ljudi stvari ki nimajo blage veze o njih..

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So okt 04, 2008 8:19 pm

Problemi z branjem? Govora je bilo nekaj o čipanih in prodajah le teh. :roll:
Zgleda da sem pozabil detaljno citirati naslednje.
BTW, RS je turbač, začuda še nism zasledu da bi se kkšn čipan prodajal, hm le zakaj..

Od tod tudi moj post.

Kakor vidim na avto net se prodaja nekje ena čipirana verzija. Ko je že bilo govora o neki prodaji. Glede na to, da Wizz pozna zgolj čipirane GTIje... zanimivo, da se prodajajo zgolj nečipirani. Strah pred neprodajo (=?) :lol:

Imamo pa tudi daleč najmočnejši avto na svetu v obliki GTIja
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2128904
:lol:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So okt 04, 2008 8:53 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Imamo pa tudi daleč najmočnejši avto na svetu v obliki GTIja

tale post spada sem :!:

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 7399b1635c

off:
še malo nabijajte in bom zaklenil temo

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So okt 04, 2008 10:27 pm

adis je napisal/-a:off:še malo nabijajte in bom zaklenil temo

Kaj je bil moj prvi post v tej temi... :idea: Pa zakaj ste ga zbrisal?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So okt 04, 2008 10:53 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:
adis je napisal/-a:off:še malo nabijajte in bom zaklenil temo

Kaj je bil moj prvi post v tej temi... :idea: Pa zakaj ste ga zbrisal?

na to vprašanje ti bo moral odgovoriti tisti, ki ti je zbrisal post

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So okt 04, 2008 10:56 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Problemi z branjem? Govora je bilo nekaj o čipanih in prodajah le teh. :roll:

Od tod tudi moj post.

Kakor vidim na avto net se prodaja nekje ena čipirana verzija. Ko je že bilo govora o neki prodaji. Glede na to, da Wizz pozna zgolj čipirane GTIje... zanimivo, da se prodajajo zgolj nečipirani. Strah pred neprodajo (=?) :lol:

In kdo je omenjal naš trg??? Seveda bom dajal oceno glede na 2RS-a ki se prodajata. Si smešn :lol: :lol:

Sej pravm ti že veš kako se čipanje obnese :lol: :lol: in da se težko prodaj a ne :lol: :lol:

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So okt 04, 2008 11:44 pm

CupraR je napisal/-a:
Dr.M3 je napisal/-a:Problemi z branjem? Govora je bilo nekaj o čipanih in prodajah le teh. :roll:

Od tod tudi moj post.

In kdo je omenjal naš trg??? Seveda bom dajal oceno glede na 2RS-a ki se prodajata. Si smešn :lol: :lol:

Sej pravm ti že veš kako se čipanje obnese :lol: :lol: in da se težko prodaj a ne :lol: :lol:

Veni, vidi, vici dobi povsem nov pomen glede na to, da so vsi GTI-ji čipirani, prodajajo pa se skoraj izključno nečipirani. :tomidelej:
Veni, vidi, vici :arrow: kupil, čipiral, odstranil čip in prodal :yum
:pivo VAGovci :pivo

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Ne okt 05, 2008 8:47 am

točnu sm vedu da bo v tej temi spet kregarija ratala in ko da že ni dost da je non stop kreganje glede teh dveh avtomobilov, se potem še čiperanje prvleče na dan, ku da je zdj to pomembno.

no pa da povem zakaj mogoče RS-a ne čipa vsak k ga ma. ker nima usak RS zapore diferencjala, ima jo samo R26, in tega ma pri nas nekdo čipanga na malo več kot 260KM, čip pa je narejen v UK, kjer so norci na RS oddelek. drugi čipi niso niti podobni temu

pri nas pa vsak pelje GTI-ja čiperat k RSR, čipajo na 250KM in potem se gume veselo vrtijo v prazno, tko da menaš gume lahko na vsakih 5k km. ma kolega tko nrjeno in je sam povedal, da se rad vrti v prazno.

in če smo že pr tem...pejte probat 250KM GTI-ja vs. R26 megana, pa bota skupej,če ne bo r26 hitrejši, da vidte kaj pomen zapora diferencjala pr tej moči na prvi pogon.
Slika

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Ne okt 05, 2008 10:12 am

Pa se da za GTIja kje kupit in montirati zaporo (lsd) ? Je to drago ?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne okt 05, 2008 10:22 am

Sonny je napisal/-a:Pa se da za GTIja kje kupit in montirati zaporo (lsd) ? Je to drago ?

Z lahkoto, cca 600funtov (iz glave). Zapore se itak dobijo za več ali manj vse avtomobile.

Gede čipanja pa vsega, je zelo od lastnika odvisn kaj ma v glav. Avto bo lih tako zjb. če ma la pa nima tistih 40ps več. Tako da igra min vlogo pri prodaji če je mal več konjev, če je avto v nulo ohranjen. Kar pa verjamm da so redki.

Gume bp zdržijo če je več konjev,sam mal treba met v glavi pošlihtano. Če hočš hitr vozt še ne pomen da morjo gume prej it. V mojem primeru so serijske RE50A po 10.000km malo zrabljene, pa je več konjev v igri kot pr GTI-ju (avto iz drugega VAG hleva). Če si pa butl pa vsak semafor na polno, pol pa gre material..

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne okt 05, 2008 12:43 pm

Dr. M3. : Prejšnji teden sem bil v Udinah, kjer je bil majčken GTI meet. Bilo je vsaj 10 GTIjev (V), ki so bili čipani. In zaenkrat nobeden nima problema. Tudi sam imam čipanega in problemov zaenkrat ni. Pri RSRu so jih čipali sigurno okrog 25. Kje so še ostali SLO tunerji.

Res pa je, da z 245KM na prednjem pogonu ni optimalno, še posebej na mokrem. Te probleme imajo tudi drugi avtomobili ( OPC,... ). Saj za to bo poskrbljeno v VI GTI.

Sp..RS: Nikoli te nisem žalil. Tako, da prosim, da ne žališ.

Edini problem pri GTIjih so preslabe zavore. Evo to je problem, ki te lahko stane tudi glave in se mi zdi zelo pomemben - zato če dandanes kupuješ VAG koncern in te ne moti Cuprina notranjost je trenutno bestbuy Seat Leon Cupra.

Prav zanima me kako bo z novim Golfom VI 4-motion GTI-R.

Imam pa kolega, ki ima 335i čipanega in je tudi zadovoljen. Zato tudi sam v prihodnosti pogledujem k tem avtomobilu - ko le ne bi bil tako drag.
In še:

2. A ti si res malo čez les? Si malo preveč obseden z VAG-om ne? Ker VAG avtomobili držijo ceno, sepravi drugi ki manj so katastrofalni. Če bi katastrofalno držali bi po 5 letih imeli ceno kot kak Korejc. Renault prekleto dobro drži ceno, še posebej pri nas.

Nikoli nisem bil obseden z VAGom. Mislim, da sem "odprt" do vseh znamk. Ne boš verjel, celo Clia RS sem hotel kupit, ker mi je zelo dopadel za vozit. Prav tako nikoli nisem napisal, da so avtomobili, ki manj držijo ceno katastrofalni, le manj držijo ceno. :)
Nasprotno tudi nova Laguna mi je dopadla, še več, boljša mi je bila celo od novega Mercedes-a C razreda - ki sem ga vozil isti dan.

Zato ti priporočam, da ljudi ne sodiš po tem, kateri avto vozijo oziroma kaj si želijo, ker boš sam v "luknjo" padel.
Zadnjič spremenil simply, dne Ne okt 05, 2008 1:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne okt 05, 2008 1:03 pm

Sploh pr GTI ED30 mi ni jasn kaj so misilili da niso tudi upgrade zavor nardil
:? :?
Drgač je pa komplet prednje zavore so tm (R32, Cupra, S3) 550 funtov, glede na razne brembo kite kr ugodno. Sploh ko treba diske in ploščice menjat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov