Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če okt 16, 2008 7:15 am

Če ti je pomemben prtljažnik, potem Alfa SW v primerjavi s karavanskim Meganon ni boljša izbira.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Po okt 20, 2008 2:05 pm

Večina vas je za Alfo. Sam glede na to, da je Alfa ca. za dobrih 1000€ dražja od Megana, kaj bi se pol blo boljš odločit, za Alfo letnik 2004 ali Megana letnik 2005:?:

Kaj pa menite npr. o Ford Focusu karavanu letnik 2005 in Opel Astri Question

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Po okt 20, 2008 2:11 pm

Ford ni slaba izbira.
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po okt 20, 2008 2:56 pm

a si se že probal z avti zapeljat..
sem se odločal podobno kot ti astra in focus sta bla dražja in pomoje nič bolša! (opla tko nočem ker ima drage dele!!, ford pa tud nima najbolšega renomeja)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po okt 20, 2008 3:17 pm

ducky je napisal/-a:Večina vas je za Alfo. Sam glede na to, da je Alfa ca. za dobrih 1000€ dražja od Megana, kaj bi se pol blo boljš odločit, za Alfo letnik 2004 ali Megana letnik 2005:?:

Malce čudna dilema - osebno tu ne vidim nobenega dvoma - avtomoila sta tako/dovolj različna, da izbereš ali enega ali drugega.

"Nekje vmes" v tej dilemi praktično ni/ne obstaja.

LP

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če okt 23, 2008 4:29 pm

kolesar je napisal/-a:a si se že probal z avti zapeljat..
sem se odločal podobno kot ti astra in focus sta bla dražja in pomoje nič bolša! (opla tko nočem ker ima drage dele!!, ford pa tud nima najbolšega renomeja)

še vedno nisem našel časa, da bi preizkusil te avte - čeprav se mi ne mudi, upam da mi uspe naslednji teden..

praviš, da si se odločal tudi med focusom - a si ga mogoče sprobal (pa ker letnik, 2005 ali starejšega)? - kake vozne lastnosti ima focus v primerjavi z Grandtourom?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če okt 23, 2008 5:12 pm

ducky je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:a si se že probal z avti zapeljat..

še vedno nisem našel časa, da bi preizkusil te avte - čeprav se mi ne mudi, upam da mi uspe naslednji teden..

praviš, da si se odločal tudi med focusom - a si ga mogoče sprobal (pa ker letnik, 2005 ali starejšega)? - kake vozne lastnosti ima focus v primerjavi z Grandtourom?

je samo bol trd, manj udobni zici, skratka nič me ni tako prepričalo sploh pa ne poraba tdci motorja! (mel sm novega na testni vožnji)
mogoče so vozne lastnosti forda malo bolše zaradi tega ker je bolj trd..

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če okt 23, 2008 10:53 pm

Focus se dosti lepše vozi kot Megane, ker ima neprimerno boljši volanski mehanizem. Pravzaprav kar enega najboljših, primerljivega celo z Alfo. Samo podvozje je pri obeh ok, in je bolj stvar osebnih preferenc. Meni je bolj všeč pri Focusu. Sedeži so mogoče pri Meganu malo boljši kot v Focusu, čeprav nobeni niso ravno biser za moje pojme. Alfa ima daleč najboljše (je pač en razred višje). Astre pa ne poznam.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe okt 24, 2008 5:05 am

tha_man je napisal/-a: Focus se dosti lepše vozi kot Megane, ker ima neprimerno boljši volanski mehanizem. Pravzaprav kar enega najboljših, primerljivega celo z Alfo.

Imel Focusa in 156 pa se glede volanskega mehanizma ne morem strinjat. Glede vožnje nasploh je Focus eno samo povprečje, če sploh. Za moj okus, seveda.

Se pa strinjam glede sedežev, Alfini so zakon... :D

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe okt 24, 2008 6:41 am

Ps: Golf je pa tak za 3 razrede višji od obeh....das Auto! :har :har :wink:[/quote]

Kera huda :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Pe okt 24, 2008 7:53 am

hladni je napisal/-a:ena off: meni se je dokončno zameril reno-megan, ker oglašujejo kao, da so najbolj varni avtomobili, pri tej prometni nesreči pri kočevju pa je megan cel zgorel. kaj ti koristi 5 zvezdic? A3 pa ni zagorel. Btw: tank je zadaj, trčenje je blo spredaj, prekinitev dotoka goriva očitno ne deluje. Zato se upravičeno sprašujem o varnosti.
LP

Avte ne testirajo pri 100km/h ampak 50/64km/h!
TIGR

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe okt 24, 2008 8:40 am

hladni je napisal/-a:ena off: meni se je dokončno zameril reno-megan, ker oglašujejo kao, da so najbolj varni avtomobili, pri tej prometni nesreči pri kočevju pa je megan cel zgorel. kaj ti koristi 5 zvezdic? A3 pa ni zagorel. Btw: tank je zadaj, trčenje je blo spredaj, prekinitev dotoka goriva očitno ne deluje. Zato se upravičeno sprašujem o varnosti.
LP

Kako lahko en človek, ki je pomoje končal vsaj osnovno šolo in je sposoben vsaj malo kritičnega razmišljanja, en tak sklep skup spravi, meni ni jasno. Upravičeno bi se spraševal o varnosti, če bi določena znamka vozila velikokrat zagorela ob določenih trkih. Nisem fen nobene znamke, ampak močno dvomim da bi ti isto napisal, če bi zagorel audi. Če bi isto bedarijo napisal o avdiju... bi se jaz isto oglasu. Mislem... kar je preveč, je pa preveč.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Pe okt 24, 2008 9:22 am

@ a_sist -se strinjam.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Pe okt 24, 2008 10:12 am

no ja, v tem tvojem postu ravno ni velik ironije in se ti sedaj ni treba zgovarjat na ironijo..

Vsaka znamka pač igra na svoje adute. In Audiju ravno ni treba oglaševati ravno z vidika varnosti, zato ker je Audi znan bolj kot "prestižna" znamka.. Renault pa pač oglašuje 5 zvezdic - saj si niso oni zmislili teh chrash testov, ampak ti standardi veljajo za vse in bi to naj bili vsaj neki minimalni standardi.. vendar je veliko drugih avtov, ki ne izpoljnjujejo teh bogih crash testov... sploh če pogledaš kaki Chevrolet..

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Pe okt 24, 2008 10:30 am

hladni je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:
LP

Kako lahko en človek, ki je pomoje končal vsaj osnovno šolo in je sposoben vsaj malo kritičnega razmišljanja, en tak sklep skup spravi, meni ni jasno. Upravičeno bi se spraševal o varnosti, če bi določena znamka vozila velikokrat zagorela ob določenih trkih. Nisem fen nobene znamke, ampak močno dvomim da bi ti isto napisal, če bi zagorel audi. Če bi isto bedarijo napisal o avdiju... bi se jaz isto oglasu. Mislem... kar je preveč, je pa preveč.

Mišljeno je blo z vidika ironije za vse tiste, ki posta niste razumeli. Oglašuje se varnost, pri avdiju se ne! Gre za negativni občutek pri nakupu avta, neglede na to, al je gorel upravičeno ali ne. Zakaj nekaterim tukaj gor treba vedno dat komentar na nekaj, kar je bolj posredno napisano? Dajte se naučit brat MED VRSTICAMI.
Vsak, ki napiše spodaj....se strinjam....ni dojel bistva. No, mogoče je moja krivda ker pišem posredno. Se bom popravil. :har :har

Ko so noviceo prvič objavili, je bil poudarek na tem, da je bil megane predelan na plin! Mogoče je pa tudi tukaj nekaj na tem, da je zagorel.

LP

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Pe okt 24, 2008 10:33 am

če je pa bil še predelan na plin, pol pa itak sploh.. no comment..

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe okt 24, 2008 12:08 pm

to da je bil predelan na plin pa res nima veze, vse je bilo preizkušeno in atestirano s strani proizvajalca, vsaj naj bi bilo, ne poznam dotičnega avta, ampak močno dvomim, da je prišlo do tega zaradi plina, videl sem da je bil avto še poln muzke....

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe okt 24, 2008 2:03 pm

TOYOTA je napisal/-a:videl sem da je bil avto še poln muzke....

ki je seveda precej bolj vnetljiva od plina! :?

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Pe okt 24, 2008 5:38 pm

M je napisal/-a:
TOYOTA je napisal/-a:videl sem da je bil avto še poln muzke....

ki je seveda precej bolj vnetljiva od plina! :?

itak, muzika zažiga :lol:

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Re: Nakup avtomobila (Megane grandtour vs. Alfa 156 SW)

Napisal/-a ducky Po okt 27, 2008 2:56 pm

M je napisal/-a:
ducky je napisal/-a:-kakšno število kilometrov je sprejemljivo - Predvsem realno, tudi če je višje. Je pa bolje vzet npr. Alfo s 120.000 prevoženimi km in preverjeno narejenim velikim servisom, kakor z 90.000 km, pa brez. Isti princip velja seveda za vse.
;)

zakaj pa naj raje vzamem enga s 120.000km z oprvljenim servisom kot pa enga s 90.000 km pa brez ? a ni boljš, da vzamem tistga za 90.000 km pa sam peljem na velki servis - tako da pol vsaj 100 % vem, da je bil celoten servis narejen? (sprašujem ker ne vem, verjetno se cenovno bolj splača vzet tistga s 120k km?)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov