Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

double_m
Nov uporabnik

Napisal/-a double_m Sr okt 29, 2008 9:37 am

ste me prepricali...100k ni tko hudo. zdej sam upam da je na splosno z avtom vse vredu, da je redno servisiran in da je prejsnji lastnik dobro skrbel zanj.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr okt 29, 2008 9:38 am

Lej double, tole niso ravno neki kilometri. Pomembno je le, da je avto res redno in kvalitetno servisiran, drugače pa zgleda lepo in celo avtomatik je.
Ne vem na koliko km ima tale Pug, ampak preveri če je narejen veliki servis, kjer so jermeni in druge večje zadeve za zamennjati. Če imajo račune še toliko bolje. Počekiraj vse zadeve, ki se obrabljajo; kakšne so zavore, gume, vzmetenje, končnike ipd.
Jaz ti svetujem, da žrtvuješ tistih nekaj eur in greš na AMZS, kjer imajo strokoven pregled in test rabljenih vozil in se potem zmeniš za realno ceno nakupa.

LP
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

double_m
Nov uporabnik

Napisal/-a double_m Sr okt 29, 2008 9:51 am

itak sm mislu avto peljat na pregled ... tam so le strokovnjaki in mi bodo povedal ce je kej narobe. raj dam par evrov k pa da kupim eno kripo.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr okt 29, 2008 10:13 am

Pozabi kilometre. Raje se osredotoči na ostale stvari.

JSt delam cca 30k letno torej je to čist realno. In sploh ni velik. Še maja mat jih je v 4 letih 100k naklepala :)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr okt 29, 2008 10:24 am

double_m je napisal/-a:no ja, jst sm mel 10 let en avto, pa samo 87.000km ... zato se mi 100k za 3 leta star avto zdi kar veliko. avtohisa mi zagotavlja da je avto odlicno ohranjen in redno servisiran.

Mogoče se boš težko strinjal, ampak, iz mojih izkušenj je boljša izbira leto dni star avto z 87.000 km, kot 10 let star avto z enakim št. km.

Toliko km (87.000) naredi marsikdo v enem letu, nekateri tudi 2 x toliko.

Tak avto (posebno tisti, ki "slovi" po kakovostni) bo po temeljitem čiščenju in odpravi morebitnih manjših "lepotnih" napak ( poškodbe laka na parkirišču, kamnčki izpod koles ... npr.) zgledal kot tisti z bistveno manj km.

Avto je treba le temeljito pregledat in ocenit njegovo stanje. Lahko je dober nakup.

LP

double_m
Nov uporabnik

Napisal/-a double_m Sr okt 29, 2008 10:49 am

Tole sem ravnokar dobil od avtohise
Vozilo je s poslovnega najema iz italije( bančna grupacija arval- bnp paribas) ,
Ima pa :
Servisno knjigo potrjeno z zadnjim servisom dne 14.02.08, in 92.183kilometrov,
Ima dva ključa in kodno kartico,
Ima cd navigacijo glavne ulice evrope in cd za instalacijo jezikov…
Damo pisno garancijo,
Zaleteno ni bilo,
Lahko pa je bilo kaj lepotno urejeno( torej če so bile kake praske ali odrgnine smo dali to urediti)

any comments?

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr okt 29, 2008 11:25 am

Vozila iz poslovnega najema so ponavadi vsa redno servisirana pri pooblaščencu. Če drži vse kar so napisali ni strahu
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

double_m
Nov uporabnik

Napisal/-a double_m Sr okt 29, 2008 11:52 am

kaj sploh pomeni, da je vozilo iz poslovnega najema?
tisto "bančna grupacija arval- bnp paribas" pa sploh ne razumem :oops:

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr okt 29, 2008 12:12 pm

Poslovni najem imajo firme. To je leasing. Imaš operativni in finančni leasing. Pri finančnem ti odplačuješ avto, in na koncu je avto tvoj. Pri operativnem (poslovni najem), pa se avto vsak mesec plačuje, ko pa se odloči firma menjat, pa ga samo vrne leasing hiši. Ni nikoli v njihovi lasti.

Kot da bi imel stanovanje v najemu in plačeval vsak mesec zanj vse življenje oz. dokler se ne odločiš zamenjat. :D
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

double_m
Nov uporabnik

Napisal/-a double_m Sr okt 29, 2008 12:23 pm

hvala za razlago.
prej sem postavil eno vprasanje, pa ni bilo odgovora: kako je z barantanjem? se da kej ceno zbit tut v avtohisah?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Sr okt 29, 2008 12:34 pm

Se da vsekakor. Dam pa ti en nasvet kot prodajalec rabljenih avtov. Niti slučajno naj nebo prvi stavek ko boš šel avto gledat "Kolko se še da ceno zbit", ker te nebo več noben resno jemal, sploh pa si pušno pri barantanju.
Najprej prideš z zanimanjem tja do avta, poveš kaj bi rad, narediš testno vožnjo, cel avto pregledaš, poiščeš napakice, upam da so samo lepotne (Italija pač, kot sem že pisal v enem izmed prejšnjih postov), pol pa ko si cel avto v nulo pregledal, pa začni omenjat ceno. ;)

double_m
Nov uporabnik

Napisal/-a double_m Sr okt 29, 2008 12:41 pm

to je pa dobra taktika. lepo je videt ljudi, ki so ti pripravljeni pomagat.

Da pa ne bom pricakoval prevec in ker si ravno prodajalec rabljenih avtov... kaj pravis ... za kok bi se dal ceno zbit? avto se prodaja za 12.000.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Re: rabljen avto z 100.000km - je pametno kupit?

Napisal/-a AXioN Sr okt 29, 2008 12:47 pm

Vontz je napisal/-a:
double_m je napisal/-a:Zanima me, če se splača kupit avto letnik 2005, z prevoženih 100.000km.
Če kupim ta avto, ga bom mel vsaj 3-leta in vsak dan prevozil dobrih 100km.
Gre pa za Peugeot 407.

Pa ti ves, kaj je 100.000 kilometrov? Pa to je ja verjetno avto, ki je na odpadu. Pa še 2005 letnik je.

Mislim, da je zate bolje, da kupis novega.

Lep pozdrav

Na takih pacientih kot si ti in tebi podobni se zasluzi najvec denarja.

100tkm, ja prevec je, kar na odpad bo treba peljat, ni druge.

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Re: rabljen avto z 100.000km - je pametno kupit?

Napisal/-a TriCikl Sr okt 29, 2008 12:50 pm

AXioN je napisal/-a:
Vontz je napisal/-a:
double_m je napisal/-a:Zanima me, če se splača kupit avto letnik 2005, z prevoženih 100.000km.
Če kupim ta avto, ga bom mel vsaj 3-leta in vsak dan prevozil dobrih 100km.
Gre pa za Peugeot 407.

Pa ti ves, kaj je 100.000 kilometrov? Pa to je ja verjetno avto, ki je na odpadu. Pa še 2005 letnik je.

Mislim, da je zate bolje, da kupis novega.

Lep pozdrav

Na takih pacientih kot si ti in tebi podobni se zasluzi najvec denarja.

100tkm, ja prevec je, kar na odpad bo treba peljat, ni druge.

Mislim da je več kot očitno da gre za sarkazem.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Sr okt 29, 2008 12:56 pm

double_m je napisal/-a:to je pa dobra taktika. lepo je videt ljudi, ki so ti pripravljeni pomagat.

Da pa ne bom pricakoval prevec in ker si ravno prodajalec rabljenih avtov... kaj pravis ... za kok bi se dal ceno zbit? avto se prodaja za 12.000.

Pri rabljenih je tak, odvisno, za koliko so ga oni odkupili in koliko so pol nastavili ceno. Čist odvisno od RVC-ja (razlika med odkupno in prodajno ceno). Če imajo dost lufta po domače rečeno, pa če niso požrešni, pol ti lahko precej spusti. Se pa zgodi, da imaš malo maneverskega prostora pri ceni, kar se dostkrat zgodi, sploh če že imaš avto dalj časa na zalogi, pa nima kaj dost za spuščat.
Sej pravim, probaj najt čimveč napakic. Osredotoči se na lepotne glede na to, s katere džrave avto prihaja. :D

Glede spuščanja cene pa ti težko kaj rečem in obljubljam. Vsak prodajalec oz. hiša imajo svojo politiko, koliko hočejo po avtu minimalno.

Drugač pa ti samo z nasmeškom navali tja k prodajalcu pa mu povej za kateri avto se gre, pa da ti izpolnjuje vse pogoje, pa da bi si ga rad ogledal itd. To pali. Vsaj pri meni je. :lol: Ker bo vido da si resen, pa da te bo moral s ceno še obdržat, da boš odpeljal avto.
Če pa prideš tiho ko mufl, pa mu omeniš na hitro Pugija, pa kolk bi lahko ceno spustil, pa si pušno prvo minuto. :D

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Sr okt 29, 2008 1:14 pm

Lahko uporabiš taktiko preprodajalcev v svojo korist, glede na to da vsi prevrtavajo števce nazaj lahko malo zbijaš ceno tako da pojamraš glede veliko prevoženih kilometrov :D
Pa res ga dobro stestiraj in med vožnjo ne hvali na glas če je dober, ker si s tem manjšaš možnosti za barantanje.
Vse manjše napakice malo omeni in pač pojamraj da boš moral vložiti nekaj denarja na avto, pa seveda če ni narejen glavni servis pojamraj glede stroškov.
Realno bi ga moral dobiti na keš za nekih 11.000-11.500eurov
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Sr okt 29, 2008 1:16 pm

To je tud dobra fora ko je napisal alan ja. :lol:

Pa nevem al je samo fora zaradi slike ali je res desni prag na sredini poškodovan? Al zaradi svetlobe in sence samo tako deluje.

double_m
Nov uporabnik

Napisal/-a double_m Sr okt 29, 2008 1:22 pm

po moje je samo opticna varka. men je prodajalc reku da so kozmeticne napakce odpravli... tko da ce bi bil prag poskodovan bi pomoje zadevo porihtal.

sej grem jutri osebno pogledat pa bomo prec vidl kako pa kaj.

double_m
Nov uporabnik

Napisal/-a double_m Sr okt 29, 2008 8:38 pm

prej se je govoril o racunalniskem preverjanju rednih servisov.
oni men jutri lahko pokazejo servisno knjizico ampak je lahko tut ponarejena.

recimo da se da racunalnisko pogledat servisno zgodovino. mislite da obstaja tut kaksna spletna aplikacija za to, da lahko sam pogledas (tako kot recimo obstaja stran za podatke o vozilih: https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava)

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Sr okt 29, 2008 9:27 pm

Tu_Nera je napisal/-a:
aklan86 je napisal/-a:
double_m je napisal/-a:hm, zdej mi je ena stvar sinla v glavo. tale avto mi je vsec ker ma navigacijo...sam zdej pa studiram...ce je avto s tujine, a je mozno da nima slovenije v navigaciji? se dajo ti zemljevidi dodatno nalozit?

Ni nujno da to drži, pozanimaj se na servisu če dela. Na toyoti recimo ne!

iz nemčije uvožena mecka ima celo slovensko karto gor

Toyota sem rekel!! In ni važno ali je kupljena v SLO ali pa DE. Razen če ti je dovolj AC križ v sloveniji. Pravim ti da nekatere firme preprosto nimajo slovenske mape.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], IcEm4n in 20 gostov