Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Če nov 13, 2008 10:55 pm

Zato je pa bolje kupiti od 1., 2. lastnika, fizicna oseba. Ti povem, da z S60 nimas kaj falit, samo zavedaj se, da je ta avto treba tudi vzdrzevati..
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Če nov 13, 2008 11:07 pm

blind3k je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:ja, pol morš pa kr pazit pr teh velkih kolah. ponavad gre za bl poslovna vozila, k delajo tud več kot 50 tisoč kilometrov na leto in znajo bit fuul velik voženi, po možnosti pa majo še kilometre nazaj vrtene (ravno zarad tega, k se jih precej nabere)

zato recimo velik pomen, kak "kader" vozil zbiraš, 1 leto lahko pomeni ogromno. osebno mam raje mal manj luksuza pa 2 leti mlajši avto

ampak je lahko avto z 250.000km prevoženimi lepše ohranjen od kakega razred majnšega z 150.000km

dan danes preko 200.000km za avto ni nič, še posebaj pa za vozila višjega razreda kjer se ve, da se bo delalo veliko kilometrov

Moraš vedet, da avto pa tud ni večen....vedi, da manj, ko ima avto kilometrov manj je vrjetno, da se bo kvaril ob predpostavki, da sta oba bila vožena lepo. Lahko rečem, da nekdo ima že pri 60 tkm težave z avtom nekdo pa tud pri 200tkm nima nobenih težav, razen rednih servisov.

Ampak kljub temu je bolje imeti avto z čim manj prevoženimi. Seveda, če se ga kupuje mora imeti tud servisno, servisne listke, če tega nima potem se že ve kje smo.

Sicer pa ne vem, zakaj kupuješ avto za toliko denarja (oz., če ga sploh imaš tok). Raje kupi avto za malo manj glej od 4000 evrov dalje + narediš velik servis + zimsko-letne gume pa si zmagal. Bog ne daj, da kupiš avto z skoraj vsem denarjem, ki ga imaš....

OFF topic: POznam enga možakarja iz vasi, ta b****r si je šel kupt novga terenca, ko se pa smeje pa vidiš, d aje škrbast. Je res ljudjem danes tako pomeben avto, vse bi dali za njega, potem pa še za položnice nimajo, hrano. Kaj ap redno vzdrževanje takega avta, bencin, izredna popravila, zavarovanje, registracija to ni mačji kašelj. Mene bo stala Honda, čez 1000 evrov samo velk servis + gume + registracija. Pa tud, če bi bil velk servis narejen pred 20tkm bi ga ponovično delal.

In še en tak primer NOV AVTo človk pa škrbast in redcimo moja mami, brez avta, NOVE ZOBE.

Tud z starim avtom se, da lepo vozt notri samo ljudje so preveč zahtevni, dns bi rad mel čist vse.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če nov 13, 2008 11:12 pm

Ti me tudi znaš nasmejat :EE
OFF: Drgač vem tudi jaz za take bumbarje. Je pravla punca ko so šli pelat sestrico k nauku, da so k faroži prišle familije po tisto pomoč (hrana, pašta, mleko...), ki ti jo da karitas al RK (nevem kateri je bil)...pa so se pripeljali z BMW-ji, Golf 5-ka, ipd. dej dej, nesposobneži primitivni :evil:

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Če nov 13, 2008 11:32 pm

chevy je napisal/-a:Ti me tudi znaš nasmejat :EE
OFF: Drgač vem tudi jaz za take bumbarje. Je pravla punca ko so šli pelat sestrico k nauku, da so k faroži prišle familije po tisto pomoč (hrana, pašta, mleko...), ki ti jo da karitas al RK (nevem kateri je bil)...pa so se pripeljali z BMW-ji, Golf 5-ka, ipd. dej dej, nesposobneži primitivni :evil:

Nemores pomagat, eni se znajdejo..

Kaje zdaj volvas, a si se odlocil zaj? Ali bos palamutil do novega leta?
[size=75]Volvo. For life.[/size]

volvo-boy
Nov uporabnik

Kraj: zagorje

Napisal/-a volvo-boy Pe nov 14, 2008 6:28 am

ja zdej sm se ker odločil za kakšno hondo civic si al pa kaj podobnega.... ali accord .... bom pa malo gledal še po intrnetu če se bi dobil pameten avto za pametno ceno..... vsekakor vem da je potrebno takšen avto vzdrževati in se zavedam de ma volvo kar drag servis....

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Pe nov 14, 2008 8:25 am

volvo-boy je napisal/-a:ja zdej sm se ker odločil za kakšno hondo civic si al pa kaj podobnega.... ali accord .... bom pa malo gledal še po intrnetu če se bi dobil pameten avto za pametno ceno..... vsekakor vem da je potrebno takšen avto vzdrževati in se zavedam de ma volvo kar drag servis....

:clapclap :clapclap :wiihuu :wiihuu :woohoo

Naj bo Honda naj bo vw naj bo volvo pri vseh je enaka cena rednih servisov.
Zadnjič spremenil trust, dne Pe nov 14, 2008 8:28 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Pe nov 14, 2008 11:51 am

volvo-boy cena pri vseh na pooblaščencih ne bo zelo odstopala... saj boš videl da vzdrževanje katerega koli avtomobila ni tako poceni, kot si to mogoče sedaj predstavljaš

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe nov 14, 2008 7:39 pm

trust je napisal/-a:Moraš vedet, da avto pa tud ni večen....vedi, da manj, ko ima avto kilometrov manj je vrjetno, da se bo kvaril ob predpostavki, da sta oba bila vožena lepo. Lahko rečem, da nekdo ima že pri 60 tkm težave z avtom nekdo pa tud pri 200tkm nima nobenih težav, razen rednih servisov.

Ampak kljub temu je bolje imeti avto z čim manj prevoženimi. Seveda, če se ga kupuje mora imeti tud servisno, servisne listke, če tega nima potem se že ve kje smo.

Sicer pa ne vem, zakaj kupuješ avto za toliko denarja (oz., če ga sploh imaš tok). Raje kupi avto za malo manj glej od 4000 evrov dalje + narediš velik servis + zimsko-letne gume pa si zmagal. Bog ne daj, da kupiš avto z skoraj vsem denarjem, ki ga imaš....

OFF topic: POznam enga možakarja iz vasi, ta b****r si je šel kupt novga terenca, ko se pa smeje pa vidiš, d aje škrbast. Je res ljudjem danes tako pomeben avto, vse bi dali za njega, potem pa še za položnice nimajo, hrano. Kaj ap redno vzdrževanje takega avta, bencin, izredna popravila, zavarovanje, registracija to ni mačji kašelj. Mene bo stala Honda, čez 1000 evrov samo velk servis + gume + registracija. Pa tud, če bi bil velk servis narejen pred 20tkm bi ga ponovično delal.

In še en tak primer NOV AVTo človk pa škrbast in redcimo moja mami, brez avta, NOVE ZOBE.

Tud z starim avtom se, da lepo vozt notri samo ljudje so preveč zahtevni, dns bi rad mel čist vse.

Tukaj mamo tipičn primer ko hoče nekdo izpast poznavalec izpade pa klovn. Kaj majo zobi veze z avti ? Kolko jaz vem si ti tudi pisal po eni temi da mas gnile zobe, pa si pravtako kupil avto. Prvo pometaj pred svojim pragom.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Pe nov 14, 2008 7:41 pm

Courage™ je napisal/-a:Tukaj mamo tipičn primer ko hoče nekdo izpast poznavalec izpade pa klovn. Kaj majo zobi veze z avti ? Kolko jaz vem si ti tudi pisal po eni temi da mas gnile zobe, pa si pravtako kupil avto. Prvo pometaj pred svojim pragom.

a sm nov avto kupu :bonk :bonk :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe nov 14, 2008 7:49 pm

ljudje se pač bojijo zobozdravnika no :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Pe nov 14, 2008 9:14 pm

Prvi avto za toliko denarja je že skoraj kretenizem... Vsaj za začetek si kupi kaj bolj skomnega in po enem letu zamejaš za kaj boljšega... Ko narediš izpit si šele na začetku... štejejo zgolj in samo izkušnje, roza knjižica je bolj za okras. Sam imam izpit slabo leto... moj prvi avto je Seat Cordoba SDI, 2001 letnik.. Na srečo nisem imel še nobene nesreče a bi kar nekajkrat že lahko plačal zaradi svoje neizkušenosti... Na žalost večina mladih voznikov niti nima take sreče/znanja.. koliko ljudi poznam, ki so zleteli s ceste ali kaj podobnega... Sam si nameravam kaj boljšega kupit čez kako leto, ko presežem 50000km, prej pa zagotovo ne.
Zadnjič spremenil Mindflash, dne Pe nov 14, 2008 10:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Pe nov 14, 2008 9:30 pm

Prav tako jaz vozim mali avto Citroen Saxoja in mi nikakor ni žal da sem se oločil za njega!
Sem mnenja da najprej kupi nek "povprečni" avto in boš z njim pridobil izkušnje ter predvsem definiral svoj način vožnje!
Tako boš po letu vožnje zagotovo vedel kateri avto kupiti, saj boš vedel kaj ti paše, ali hitra pospeševanja, trša vožnja, ali se pelješ raje udobneje ...
;)
Slika

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Pe nov 14, 2008 11:21 pm

Ma ljudje, kaj vam bodo luksuzni avti s seboj potegne poleg nabavne cene še en kup stroškov, recimo gume, bencin, registracija, servisi, kasko, če imaš nov avto, izredna popravila (avto pač ni večen)....

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 14, 2008 11:52 pm

Če te oče sofinancira in zahteva večji avto zaradi tvoje varnosti, dobro razmisli o gornjih nasvetih (najprej izkušnje, nato...!) - pa tudi o tem, da ti tudi oče (z zahtevo po večjem avtu) ne zaupa kaj preveč, da implicitno predpostavlja, da se bo kaj zgodilo. In on te verjetno najbolje pozna.

Vsekakor pa (še) ne kupi Civica, to je avto za instant dokončne izkušnje raznih mladcev, ki vedno vsi obvladajo (me zanima, kaj rečejo sv. Petru - morda: "Ti, posluš, kako znam blokadirat" :P ?). In točno to je problem mladih voznikov - pbvladajo in počasno in hitro vožnjo, vmes jih je bolj malo oz. - ali mislijo, da slabo oz malo obvadajo ( nekatere ženske, ki se bolj (preveč?) zavedajo nekaterih zakonov fizike) ali pa, da vse obvladajo (in nato obiskujejo Sočo ali sv. Petra) in da se njim ne bo nič zgodilo. Civic (Accord niti ne) je za te druge idealen avto - za malo denarja dobiš konjenico, ki hitro postane prevelika - in ta hitro pomeni dostikrat prehitro, neopazno, prepozno itd - pač pomanjkanje izkušenj.

Počasi si nabiraj izkušnje z manj močnim in vrednim, manjšim oz starejšim avtom, i ga ne bo toliko škoda in šele po vsaj nekaj 10000 km se odloči za kaj večjega. Ne dovoli iracionalnim željam po velikem, močnem avtu, da prevladajo. Bodi zrel in si postavi neke limite. Preostanek denarja raje vloži v delnice, ki so zdaj po nižjih cenah, kot bodo čez npr 3 ali 5 let - še vedno si lahko takrat privoščiš boljši avto. Vmes pa tudi prihraniš pri popravilih zvitega pleha, ki gotovo bodo, a pri večjem, novejšem avtu bodo bolj nujna in toliko dražja.

Vso srečo

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Kraj: Strunjan; Dom hondašev

Re: komentarji glede nakupa prvega vozila

Napisal/-a escape Pe nov 14, 2008 11:54 pm

volvo-boy je napisal/-a:ali mi lahko predlagate kakšen avto bi biu vredu za prvi avto (komaj izpit).....
katerega bi vi zbrali med (cena ni pomembna, ter do 100 kW- 136 KM):
-Audi A4
-Bmw serije 3 ali 5
-Saab 9-3
-Volvo S40 ali S60
-Honda Acoord
-Toyota Avensis
-Mitsubishi Lancer
-Subaru Imprezo
-Ford Mondeo
-Alfa Romeo 156 ali 159

Vozi to kar custi da si zmozn vozit....nasveti drugih ti ne bojo nic pomagal...
Ice_Angel it's the way u call me.....or just ICE

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po nov 17, 2008 1:30 pm

trust je napisal/-a:Ma ljudje, kaj vam bodo luksuzni avti s seboj potegne poleg nabavne cene še en kup stroškov, recimo gume, bencin, registracija, servisi, kasko, če imaš nov avto, izredna popravila (avto pač ni večen)....

Glej ce si s kmetov pa ne rabis avta si kupi neko jajco nena pa vseh meci v isti kup. Ne moremo si vsi vozit z kantami, jaz po mestu se ne bom vozo z prerjavetimi katrcami, ti pa izvoli.

Pa ce ne bi noben novih avtov kupoval, od koga bi ti potem kupo rabljenega ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Po nov 17, 2008 2:01 pm

Ok nekaj mi ne gre v glavo. Zakaj bi kupoval rabljen avto 2002 letnik za 17.000€.

Če že kupiš rabljen avto 2002 letnik, potem sam nebi zapravil več kot 12.000€, ostalo bi bi imel za nepredvidene stroške.

Če pa že hočeš dati toliko denarja, pa bi vseeno razmislil o teh ponudbah.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=2213972
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2294031
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2420403
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2295619
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2161940#

Ne vem no. Za prvi avto mislim da je razred golfa čez in čez zadosti.
Pa tudi glede varnosti je tako, da se raje peljem v novem avtu, kot pa 4 leta staremu, kjer je marsikaj že zdelano + 4 leta razvoja varnostih sistemov in pripomočkov tudi ne gre prezreti.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], weasel in 4 gostov