Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe nov 28, 2008 2:12 pm

bi se strinjal glede 2.0 tdija(140) ob umirjeni vožnji je lahko poraba pri a4 quattru tam slabe 7 litrov, mogoče malo manj, po mestu, ko je tiščanje pa tut čez 11, vsaj meni to uspeva :D

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Pe nov 28, 2008 2:15 pm

Saj če tak pogledaš, kera mašina iz VW koncerna je pa sploh dobra sodeč po komentarjih in izkušnjah kolegov od uporabnikov a.com-a? 2.0 TFSI in 1.8 T pa, še ta se po novem nekaj šimfa da turbine odpovedujejo...

To je čist odvisno kako kateri ravna z avtom. Eni ne razumejo da je dizla brezveze tiščat čez 3500 in ga imajo konstantno na 4000, pol pa pridejo težave.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Pe nov 28, 2008 2:44 pm

Pr 1.8T je problematično izključno LMM. Turbina sigurno ne..

Jah ponudba je boga, kar se rabljenih tiče, best buy maš uno črno Cupro 07 za 20.000€. ( v kolikor je avto ok, ceno komot še zbiješ).

Razliko v ceni naprom rabljenim FR dizlom z lahkoto porabiš za benz in registracijo. Nevem, dat 23.000 za rabljenega dizla z precej manj vsega je smešno..

ironmann
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a ironmann Pe nov 28, 2008 2:54 pm

Cupra odpade je pa res, da je cena kar ugodna glede na to, da je cupra. Rajši mal počakam pa rablenga fr tdi kupim. Sam kok cajta bo trajal, da bo kdo prodajal to pa ne vem. Nov fr pa tud dost stane bliz cupri. S tok konji kukr jih ma cupra res ne vem kje bi jih lahko izkoristu. Edin radar detektor v avto, pa gas pa na lev pas :)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe nov 28, 2008 2:58 pm

moja šefica prodaja Leona FR, letnik 2008, mislm da ga je kupila junija. Avto ma okol 10000km, cena pa okoli 21500€, verjetno bi še spustila. je pa črne barve. če te zanima mi pošlji PM pa ti pošljem njeno številko.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe nov 28, 2008 3:54 pm

S|icKeR je napisal/-a:moja šefica prodaja Leona FR, letnik 2008, mislm da ga je kupila junija. Avto ma okol 10000km, cena pa okoli 21500€, verjetno bi še spustila. je pa črne barve. če te zanima mi pošlji PM pa ti pošljem njeno številko.

Če avto ni bil razbit + in je z njim vse uredu, je ta avto zastojn, glede nato da je nov vsaj 24.000 (s popustom) - uradni ceni 2.0 TFSI je 24.930 €, 2.0 TDI pa 25.768 €.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe nov 28, 2008 4:07 pm

CupraR je napisal/-a:Pr 1.8T je problematično izključno LMM.

...vsega boga in vraga sem v 400.000-tih kilometrih menjal na vseh treh turbačih, ampak tega "hudiča"......(sploh nisem vedel, da je gor :lol: :lol: :lol: )
Ne, ampak res; audi ni imel težav z LMM-jem, to dejansko prvič slišim :shock:

pravzaprav s samim strojem nikoli nisem imel nobenih težav, ampak "sve popratne stvari" pa ni, da ni da ne bi krepalo...

P.S. na B6 je bila celo posoda za vodo počena, prvi dan mlaka v garaži.... :P ....jezit te ne sme, pa še najvažnejše: po žepu te ne sme nič "udart" ima, da menjajo, pa nadomestni avto(bilo kter, tud lupota sam da je) oni se pa naj igrajo.....

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe nov 28, 2008 4:11 pm

nikoli razbit, kupljen v slo.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe nov 28, 2008 4:17 pm

Kael je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:moja šefica prodaja Leona FR, letnik 2008, mislm da ga je kupila junija. Avto ma okol 10000km, cena pa okoli 21500€, verjetno bi še spustila. je pa črne barve. če te zanima mi pošlji PM pa ti pošljem njeno številko.

Če avto ni bil razbit + in je z njim vse uredu, je ta avto zastojn, glede nato da je nov vsaj 24.000 (s popustom) - uradni ceni 2.0 TFSI je 24.930 €, 2.0 TDI pa 25.768 €.

J. ga ljudje, ki so pr koritu precej cenej avto dobijo in ga lahko za tako ceno tudi prodajp, pa niso na zgubi.

Isti primer doma: Cupra po ceniku nad 31.000eur je z 9.000km, pol leta stara pršla 24.500. Pač kolega od fotr, ki ima veze na Porsche Slovenija (žena mu tm dela) je fotru tako "avto uzel"..
Zadnjič spremenil CupraR, dne Pe nov 28, 2008 4:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe nov 28, 2008 4:20 pm

sašo5 je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Pr 1.8T je problematično izključno LMM.

...vsega boga in vraga sem v 400.000-tih kilometrih menjal na vseh treh turbačih, ampak tega "hudiča"......(sploh nisem vedel, da je gor :lol: :lol: :lol: )
Ne, ampak res; audi ni imel težav z LMM-jem, to dejansko prvič slišim :shock:

pravzaprav s samim strojem nikoli nisem imel nobenih težav, ampak "sve popratne stvari" pa ni, da ni da ne bi krepalo...

P.S. na B6 je bila celo posoda za vodo počena, prvi dan mlaka v garaži.... :P ....jezit te ne sme, pa še najvažnejše: po žepu te ne sme nič "udart" ima, da menjajo, pa nadomestni avto(bilo kter, tud lupota sam da je) oni se pa naj igrajo.....

Aha Audi ni mel težav, ostali z tem Audijevim motorjem pa :lol: :lol: GTi, Leon 1.8T Škoda 1.8T

Lej simptomov je več, pr čipanih zadevah gre lahko prej, večina pa sploh ne opazi da mu je LMM crknil, oz da mu avte malce slabše gre ker je šel LMM v pm (simptom v 90%) VAG com ti ne pokaže okvare le tega.

ironmann
Nov uporabnik

Napisal/-a ironmann Pe nov 28, 2008 4:22 pm

Pri črnem leonu njegove linije ne pridejo tako do izraza. Zato pa gledam bolj za drugimi barvami. Drgač pa cena je čist poštena glede na vse.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe nov 28, 2008 4:27 pm

Jah zdej če boš še barvo gledal, ti tujina ne uide.

Res da je črna bolj tako (sploh za vzdrževat) sam če resno kupuješ maš recimo v takem primeru odlično priliko da ugodno skoz prideš. Barvo pač požreš..

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe nov 28, 2008 4:31 pm

CupraR je napisal/-a:Aha Audi ni mel težav, ostali z tem Audijevim motorjem pa :lol: :lol: GTi, Leon 1.8T Škoda 1.8T

Lej simptomov je več, pr čipanih zadevah gre lahko prej, večina pa sploh ne opazi da mu je LMM crknil, oz da mu avte malce slabše gre ker je šel LMM v pm (simptom v 90%) VAG com ti ne pokaže okvare le tega.

...možno, da so audijevi bili kvalitetnejši oz. je bil imun na tezadeve...

dva B5 sem imel čipana.....

pri dizlu nad 3000 "vrže" v safe-mode_definitivno simptom da je fuč.......pri bencincu misliš, da takega simptoma ni :?: da bi račumalnik v zasilni program vrglo.....

P.S je pa to moj "tester" (trotl zihr sistem) drugače(že od časov z 101) da vroč avto vsaj 1x na teden v rdeče polje poženemo v drugi in tretji prestavi........pokaže se marsikatera napaka, če bi slučajno kaj "scuknilo" proti koncu rpm-jev.... :lol:

SEM pregledal net: trije- štirje lepi 1.8 tfsi 161 ps, se prodajajo za okol 18.000 eu......za razmislit.....

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe nov 28, 2008 4:35 pm

Pa z novimi 2.0 TFSI-ji so že kakšni problemi?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe nov 28, 2008 4:36 pm

Niso bile bolj kvalitetni ker je vse ena in isto motor. Audijev.

Enostavno ti crkne in pobere nekaj moči (lahko samao 15ps) in ne boš opazil razn po občutko da malce manj vleče oz da daš na valarje avto.

To je en simptom, zelo redek pa je da enostavno avto ni vozen (crkne ko daš gas) in rabiš samo LMM odklopit pa gre dalje.

Da bi avto bil vozen in da bi kaj gorelo oz v zasilni program vrglo pa ni pojav pr bencinarju. Skozi 7 let v 80.000km, je bil v mojem primeru 3krat menjan LMM. 2krat bolj ko ne po sumu da manj vleče avto (in je blo pol takoj bolš).

Sm fantje velik spraševal glede tega, nima veze kolk km delaš, na 2-3 leta samo menjaj, preventivno..

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe nov 28, 2008 4:37 pm

simply je napisal/-a:Pa z novimi 2.0 TFSI-ji so že kakšni problemi?

noben, ampak prav noben TFSI nima problemov (vsaj do sedaj znanih servisejem) tudi vpoklicev ni bilo nič.......le nekaj moči so zmanjšali novemu golfu, da ustreza normam Euro 5 (1.4 motor, se mi zdi, da je namesto 170 sedaj 160konjev)

P.S sicer pa imaš takega golfa.......pa veš, če kaj crkuje... :shock: ;)

ironmann
Nov uporabnik

Napisal/-a ironmann So nov 29, 2008 10:17 am

Evo mal sem pogledu po nemški strani in sem najdu par takih ponudb:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Sam je pa še eno vprašanje kolk davka pride še na to ceno? Drgač tadrug avto nej bi bil kao nov. pa se mi zdi, kr v redu cenu glede na to, da je nov.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So nov 29, 2008 3:42 pm

@ironman: ko nabaviš povej, da pridemo družino pogledat. Če bo slučajno novega Leona naročal, si poglej nova odtenka - oranžna in modra. Ti dve barvi zažgeta k nori... če maš kakšen € odveč... črnega Leona pa tut js nebi kupil, prvič ker so vsi Leoni v temnih barvah grdi - ne vidiš prave oblike avta in črnega sploh ne, ker je v njem tuk bolj vroče :)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So nov 29, 2008 5:52 pm

Nove barve so hude+ obvezno črne feltne 8) noro pride..

ironmann
Nov uporabnik

Napisal/-a ironmann So nov 29, 2008 5:56 pm

Kael: ko bom prišel do željenega leona, ga bom z veseljem poslikal in objavil slike na forumu. Drugače se pa lahko zmenimo tudi za ogled, ampak raje nič ne rečem, dokler ga nimam :oops: Novega pa vseeno rajše ne bi vzel, predvsem zato, ker prehitro izgubi ceno. Meni je še zmeraj najlepši v beli barvi, ker poudari njegove linije. Črnih je pa tako ali tako največ. Drugače bi pa še prosil, če slučajno kdorkoli karkoli ve glede teh davkov za uvoz vozil iz npr. Nemčije; pa tudi, kakšni so postopki. Zaenkrat v Sloveniji ni velike izbire, tako da sem že razmišljal o nakupu avta v tujini.
Lp, hvala za vsak odgovor ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost