No, vidim da se je tema kar razživela. Pa nardimo malo updejta
Danes sem imel 3 ure frai med predavanji in vajami, pa smo šli z dvema kolegoma malo po avtohišah. Prvi obisk avtohiša Avto Celje v guess where: Celju
Torej, fiesta je bila v salonu, s ceno 9400€ (kovinska barva). V pomoč mi je prišla zelo prijazna prodajalka, ki se mi je zelo posvetila, kot resnemu kupcu. Torej, avta za 8990 ni več za dobit, ker to je bilo le nekaj belih ter živo rdečih nemetalik. Sedaj so le te za 9400€. Pregledam avto, in se mi zelo dopade. Res so sedeži višje nameščeni, ter dokaj ravni, škoda da nimajo regulacije naklona sedalnega dela. So preveč ravni. Avtoradio špila na CDje in ne na MP3, vendar ima AUXin vhod za zunanje naprave. Vpašam, če imajo na zalogi modro barvo, prodajalka pogleda v računalik ter reče da jih je samo še 6 modrih v Sloveniji, vendar vse z malo boljšo opremo. Torej avtomatska klimatska naprava, potovalni računalnik ter ogrevano sprednje steklo. Takšna fiesta pride okroglih 10.000€. Naredima 4 izračune financiranja: kredit ter lizing za 9400€ ter 10.000€. Razlika med obroki je 9 evrov v prid kredita, ter 11€ v prid cenejše fieste, najdražji obrok pride 153€ na 7let. Celo dalo bi se zmenit, da se da v ponedeljek 300€ are, ter se potem avto kupi po novem letu, ker mi takrat poteče status mladega voznika tako da ne bo komplikacij z zavarovanjem. Aja, to še. Ponudila mi je tudi Ford zavarovanje. Maxi paket za 610€ (neglede na bonifikacijo, kar je pri meni plus) zajema kombinacije:AO, AO+, D,H,I,J,PRZ,NZG. Torej pravna zaščita, asistenca, nadomestno vozilo, parkirišče, divjad, stekla, kraja, polni kasko z 1% odbitne franšize. Doplačal bi le še primer toče! Res dobra ponudba, če sem letos plačal za polota 620 samo za osnovni paket zavarovanja z D kombinacijo.
Potem pa sem se oglasil še pri 100m oddaljenem Hyundai centru, pogledal sem getza. No, ženska mi je naredila izračun za 7 let, obrok pride 153€ Getz 1.4 Life, avta pa nismo pregledali, ker je bil zunaj in ne v salonu, zunaj pa je lilo kot iz škafa. 2 leti garancije, fiesta jih ima 5 z doplačilom 250€ v roku 9ih mesecev od nakupa.
Jah, kaj naj rečem, nad fiesto sem navdušen. Verjetno grem drug teden položit aro, še prej pa se bom zmenil za tesno vožnjo. Želte mi srečo