Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Če okt 07, 2010 8:59 pm

Upam, da imaš neizpodbitne dokaze glede kilometrov, če ne, se zna zgodit, da boš toženec in tožitelj hkrati :lol:

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 Če okt 07, 2010 10:28 pm

maliBobi je napisal/-a:Upam, da imaš neizpodbitne dokaze glede kilometrov, če ne, se zna zgodit, da boš toženec in tožitelj hkrati :lol:

sploh se ne gre zaradi kilometrov. Poanta je ker je on rekel da je z mašino vse ok in pa da ni bil karamboliran. Izkazalo se je pa vse ravno obratno. Tako da za km me sploh ne gane.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe okt 08, 2010 7:02 am

Skrite napake.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe okt 08, 2010 8:56 am

dobro si ga z tem oglasom :lol:
upajmo da bos uspel cimbolje resit

aja...pa se to da dodam
http://www.avto.net/_DEALER/results.asp ... srubrika=1
to je ta prodajalec, ceprau ima trenutno se kr majhno ponudbo. ponavadi je se kak vec

brrr
Novinec

Napisal/-a brrr Pe okt 08, 2010 9:38 am

http://www.tzslo.si/Splosna-zakonodaja/ ... -garancija
http://www.zps.si/images/stories/zakono ... ,qVsE5hieb

dve povezavi, ki govorita mocno tebi v prid. bi napisal good luck, pa sreca pri tem ne igra nobene vloge. samo po pravni poti in svetujem, da cim vec stvari delas v pisni obliki. nobenih telefonov, ampak samo maili oz. se bolje dopisi poslani priporoceno!!! le to steje v pravnem postopku.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Pe okt 08, 2010 11:54 am

brrr je napisal/-a:http://www.tzslo.si/Splosna-zakonodaja/stvarna-napaka-garancija
http://www.zps.si/images/stories/zakono ... ,qVsE5hieb

dve povezavi, ki govorita mocno tebi v prid. bi napisal good luck, pa sreca pri tem ne igra nobene vloge. samo po pravni poti in svetujem, da cim vec stvari delas v pisni obliki. nobenih telefonov, ampak samo maili oz. se bolje dopisi poslani priporoceno!!! le to steje v pravnem postopku.

Uf, hvala lepa za tole. Sicer sem nekaj vedel, ampak vsega pa tudi ne. Tako da, danes sem mu priporočeno poslal obvestilo o reklamaciji avta + prilogo ( A.H. Vrtač o napakah ), tako da ima sedaj on 8 dni časa da mi odgovori.
Drugače pa ja, glede oglasa je bil pa čisto penast in mi začel groziti, hehe, ko mačku stopiš na rep zamjavka ;)

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Po okt 11, 2010 1:00 pm

Pozdravljeni!
No danes me je klical, ker je dobil moje obvestilo o reklamaciji avta, ki sem mu ga poslal. In sedaj je pa rekel, da bo on storil enako, torej bo šel tudi on na uradni servis in mu bodo naredili izračun glede napak na mojem avtu.. (naštel mi je slaba sklopka, slab medosni most, itd, )in da bi popravilo vsega tega prišlo 3500€ .. Toda ne smemo pozabiti da ima moj avto 220.000KM in da jaz nisem mehanik, da bi vedel kaj je narobe na motorju.
Sedaj pa spet nevem kaj naj naredim, razen posvet pri advokatu, vendar prej raje prašam tukaj, da vidim če ima kdo kakšno idejo.
Hvala in lp ;)

Uporabniški avatar
Rey
Novinec

Napisal/-a Rey Po okt 11, 2010 2:18 pm

sasocar123 je napisal/-a:Pozdravljeni!
No danes me je klical, ker je dobil moje obvestilo o reklamaciji avta, ki sem mu ga poslal. In sedaj je pa rekel, da bo on storil enako, torej bo šel tudi on na uradni servis in mu bodo naredili izračun glede napak na mojem avtu.. (naštel mi je slaba sklopka, slab medosni most, itd, )in da bi popravilo vsega tega prišlo 3500€ .. Toda ne smemo pozabiti da ima moj avto 220.000KM in da jaz nisem mehanik, da bi vedel kaj je narobe na motorju.
Sedaj pa spet nevem kaj naj naredim, razen posvet pri advokatu, vendar prej raje prašam tukaj, da vidim če ima kdo kakšno idejo.
Hvala in lp ;)

preveri še vse serijske številke (na šipi, karoseriji in ne vem kje use ima še Audi ponavadi označene...bo kakšen Audi majstr to povedal) na avtu če se ujemajo s tistimi na prometni. Nebi bil presenečen, če se kaj nebi ujemalo...

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Po okt 11, 2010 4:13 pm

Rey je napisal/-a:
Hvala in lp ;)

preveri še vse serijske številke (na šipi, karoseriji in ne vem kje use ima še Audi ponavadi označene...bo kakšen Audi majstr to povedal) na avtu če se ujemajo s tistimi na prometni. Nebi bil presenečen, če se kaj nebi ujemalo...

tudi jaz nebi bil. Bom pogledal.
Ampak ubistvu, če mi on ni poslal pisno o reklamaciji avta, pač kar je "narobe" z njim v 8 dneh, potem itak ne more nič, vsaj na podlagi zakona ne.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Po okt 11, 2010 4:25 pm

tip bi se rad igral :lol:
samo pazi, kr on je sposoben zjebat avto samo zato da ti da kontra. koliko krat je ze svoj avto unicil, zato da bi dobil par eurou ;)
tko da prasaj kakega odvetnika kaj in kako (kaj pa zveza potrosnikov)

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Po okt 11, 2010 6:07 pm

Hvala in lp ;)

Saj zakaj pa zahtevaš zastonj popravilo? Zahtevaj vračilo kupnine po ZVPOT, pod stvarna napaka lahko ti to zahtevaš, prodajalec pa ti ne sme ponuditi slabše možnosti, lahko samo boljšo. Koliko pa stane popravilo je v tem primeru irelevantno, gre se če napaka obstaja, in ali je stvarna.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Po okt 11, 2010 7:41 pm

ALIEn3001 je napisal/-a:
Hvala in lp ;)

Saj zakaj pa zahtevaš zastonj popravilo? Zahtevaj vračilo kupnine po ZVPOT, pod stvarna napaka lahko ti to zahtevaš, prodajalec pa ti ne sme ponuditi slabše možnosti, lahko samo boljšo. Koliko pa stane popravilo je v tem primeru irelevantno, gre se če napaka obstaja, in ali je stvarna.

Saj sem zahteval kupnino, ampak mi je noče izročiti, itak. Tako da bom kot kaže prisiljen vložiti tožbo. Ker ga ne premaknem, ni varjante .. Ja glede popravila pa nevem kako je s tem. Poglej, če je bil avto karamboliran in če mi je on to zamolčal ne mora biti to stvarna napaka. Mislim, to je namerno zamolčal. Napaka pa obstaja, saj se na notrjanji strani pritljažnika vidi, ko odpreš predal in vzamež tapeto dol, da je bilo klepano.. Na drugi strani je pa nedotaknjeno, tako da ..

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Po okt 11, 2010 9:33 pm

sasocar123 -- kot prvo verjamem da si razkurje...pač so te po domače povedali nate***...

..moje osebno mnenje... če boš šel v tožbo vedi da to ni poceni varijanta... + vleklo se bo kar nekaj časa ... + so nekatere stvari ki jih je-bo težko dokazati+ tvoji živci...

..jaz bi na tvojem mestu porihtal avto (se malo znajdeš ,popusti itd...) in se vozil dalje oziroma pa pač prodal...

..tako je pač življeneje ..življenska šola nekaj stane...nekatere več druge manj....

..raje dvakrat premisli kot enkrat naredi...

lp

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Po okt 11, 2010 9:35 pm

Potrebuješ mnenje sodnega izvedenca, katerega sam plačaš, potem pa v primeru tvoje "zmage" plača avtohiša tudi izvedenca, poleg vračila kupnine...
Ne more se pa zgovarjati, da on "ni vedel", da je bil avto popravljen, ali pa da je pač "takega dobil", ker je v tem razmerju on "strokovnjak", ti pa laik in ne moreš reklamirati samo napak, ki morajo biti očitne vsakemu povprečnemu lastniku vozniškega izpita.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Po okt 11, 2010 10:15 pm

ALIEn3001 je napisal/-a:Potrebuješ mnenje sodnega izvedenca, katerega sam plačaš, potem pa v primeru tvoje "zmage" plača avtohiša tudi izvedenca, poleg vračila kupnine...
Ne more se pa zgovarjati, da on "ni vedel", da je bil avto popravljen, ali pa da je pač "takega dobil", ker je v tem razmerju on "strokovnjak", ti pa laik in ne moreš reklamirati samo napak, ki morajo biti očitne vsakemu povprečnemu lastniku vozniškega izpita.

:con :tomidelej:

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 To okt 12, 2010 2:10 pm

ALIEn3001 je napisal/-a:Potrebuješ mnenje sodnega izvedenca, katerega sam plačaš, potem pa v primeru tvoje "zmage" plača avtohiša tudi izvedenca, poleg vračila kupnine...

Hvala za pojasnilo. V petek se dobim z advokatom, pa bomo videli kaj bo povedal.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To okt 12, 2010 2:15 pm

omeni temu advokatu, da ima tale Ojo veliko takih stvari na grbi. tko da nisi osamljen primer, ki se mu je pac zgodilo tko.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To okt 12, 2010 3:02 pm

Enkrat sem ze komentiral in bom se enkrat.
Logicno je, da je bila pogodba videno-kupljeno.
Skoraj 100% sem, da nikjer ne pise o prevozenih kilometrih. Kaj ce se prodajalec izgovori (tako, kot se bi naprimer kupec), da je on povedal kupcu, da je bil avto strihan na dolocenem mestu, da je treba dolocene dele na masini zamenjat. In mu v tem primeru po njegovem ponudu avto za manjso ceno.

Ne zagovarjam nategatorje in podobno ampak vendarle....pomoje nihce ne more nikomur dokazat nic. Oba se lahko izgovarjata na svoje in od drugega besede.
:)

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 To okt 12, 2010 3:11 pm

FLINK je napisal/-a:Enkrat sem ze komentiral in bom se enkrat.
Logicno je, da je bila pogodba videno-kupljeno.
Skoraj 100% sem, da nikjer ne pise o prevozenih kilometrih. Kaj ce se prodajalec izgovori (tako, kot se bi naprimer kupec), da je on povedal kupcu, da je bil avto strihan na dolocenem mestu, da je treba dolocene dele na masini zamenjat. In mu v tem primeru po njegovem ponudu avto za manjso ceno.

Ne zagovarjam nategatorje in podobno ampak vendarle....pomoje nihce ne more nikomur dokazat nic. Oba se lahko izgovarjata na svoje in od drugega besede.

pozdravljen !
Drugače videno kupljeno ne obstaja več .. O kilometrih piše na pogodbi (govorim o mojem avtu), drugače pa imam pričo, ki je bila zraven in ve o čem se je šlo, kaj se je povedalo in kaj se je zamolčalo.
furby Advokatu bom pa tudi omenil glede ostalih ja .. Brez skrbi..

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi To okt 12, 2010 3:43 pm

Prosim, da cel postopek natančno opišeš. Najbolje, da prilepiš kar "cenzuriran" dokument, ki ti ga bo odvetnik spisal, hvala.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov