maliBobi je napisal/-a:Upam, da imaš neizpodbitne dokaze glede kilometrov, če ne, se zna zgodit, da boš toženec in tožitelj hkrati
brrr je napisal/-a:http://www.tzslo.si/Splosna-zakonodaja/stvarna-napaka-garancija
http://www.zps.si/images/stories/zakono ... ,qVsE5hieb
dve povezavi, ki govorita mocno tebi v prid. bi napisal good luck, pa sreca pri tem ne igra nobene vloge. samo po pravni poti in svetujem, da cim vec stvari delas v pisni obliki. nobenih telefonov, ampak samo maili oz. se bolje dopisi poslani priporoceno!!! le to steje v pravnem postopku.
sasocar123 je napisal/-a:Pozdravljeni!
No danes me je klical, ker je dobil moje obvestilo o reklamaciji avta, ki sem mu ga poslal. In sedaj je pa rekel, da bo on storil enako, torej bo šel tudi on na uradni servis in mu bodo naredili izračun glede napak na mojem avtu.. (naštel mi je slaba sklopka, slab medosni most, itd, )in da bi popravilo vsega tega prišlo 3500€ .. Toda ne smemo pozabiti da ima moj avto 220.000KM in da jaz nisem mehanik, da bi vedel kaj je narobe na motorju.
Sedaj pa spet nevem kaj naj naredim, razen posvet pri advokatu, vendar prej raje prašam tukaj, da vidim če ima kdo kakšno idejo.
Hvala in lp
Rey je napisal/-a:sasocar123 je napisal/-a:Pozdravljeni!
No danes me je klical, ker je dobil moje obvestilo o reklamaciji avta, ki sem mu ga poslal. In sedaj je pa rekel, da bo on storil enako, torej bo šel tudi on na uradni servis in mu bodo naredili izračun glede napak na mojem avtu.. (naštel mi je slaba sklopka, slab medosni most, itd, )in da bi popravilo vsega tega prišlo 3500€ .. Toda ne smemo pozabiti da ima moj avto 220.000KM in da jaz nisem mehanik, da bi vedel kaj je narobe na motorju.
Sedaj pa spet nevem kaj naj naredim, razen posvet pri advokatu, vendar prej raje prašam tukaj, da vidim če ima kdo kakšno idejo.
Hvala in lp
preveri še vse serijske številke (na šipi, karoseriji in ne vem kje use ima še Audi ponavadi označene...bo kakšen Audi majstr to povedal) na avtu če se ujemajo s tistimi na prometni. Nebi bil presenečen, če se kaj nebi ujemalo...
sasocar123 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Hvala in lp
ALIEn3001 je napisal/-a:sasocar123 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Hvala in lp
Saj zakaj pa zahtevaš zastonj popravilo? Zahtevaj vračilo kupnine po ZVPOT, pod stvarna napaka lahko ti to zahtevaš, prodajalec pa ti ne sme ponuditi slabše možnosti, lahko samo boljšo. Koliko pa stane popravilo je v tem primeru irelevantno, gre se če napaka obstaja, in ali je stvarna.
ALIEn3001 je napisal/-a:Potrebuješ mnenje sodnega izvedenca, katerega sam plačaš, potem pa v primeru tvoje "zmage" plača avtohiša tudi izvedenca, poleg vračila kupnine...
Ne more se pa zgovarjati, da on "ni vedel", da je bil avto popravljen, ali pa da je pač "takega dobil", ker je v tem razmerju on "strokovnjak", ti pa laik in ne moreš reklamirati samo napak, ki morajo biti očitne vsakemu povprečnemu lastniku vozniškega izpita.
ALIEn3001 je napisal/-a:Potrebuješ mnenje sodnega izvedenca, katerega sam plačaš, potem pa v primeru tvoje "zmage" plača avtohiša tudi izvedenca, poleg vračila kupnine...
Ne more se pa zgovarjati, da on "ni vedel", da je bil avto popravljen, ali pa da je pač "takega dobil", ker je v tem razmerju on "strokovnjak", ti pa laik in ne moreš reklamirati samo napak, ki morajo biti očitne vsakemu povprečnemu lastniku vozniškega izpita.
FLINK je napisal/-a:Enkrat sem ze komentiral in bom se enkrat.
Logicno je, da je bila pogodba videno-kupljeno.
Skoraj 100% sem, da nikjer ne pise o prevozenih kilometrih. Kaj ce se prodajalec izgovori (tako, kot se bi naprimer kupec), da je on povedal kupcu, da je bil avto strihan na dolocenem mestu, da je treba dolocene dele na masini zamenjat. In mu v tem primeru po njegovem ponudu avto za manjso ceno.
Ne zagovarjam nategatorje in podobno ampak vendarle....pomoje nihce ne more nikomur dokazat nic. Oba se lahko izgovarjata na svoje in od drugega besede.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov