Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Če jan 01, 2009 10:53 pm

@sekretar, to sem pa opazoval, ko smo kupovali avto za brata...Ko smo obhodili sejem, sem šel k vhodu, in gledal, če se bo pripeljal kakšen ustrezen avto. Zraven pa so stali še drugi gospodje, in ko je pripeljal kdo s kakšnim starejšim avtom (ni važno kakšne oblike in velikosti), so že skočili k oknu, pa spraševali za ceno, za kilometre ali pa letnik sploh niso spraševali (verjetno jih ni zanimalo, ker jih bodo prevrteli :P)...ali pa druga situacija...so prišli eni s testne vožnje z golfom, in se je gospod odločil za nakup, mu plača, prodajlec pa že skoči na drugo stran, reče enemu gre naredit prepis, in že veselo prodaja naprej audija...kdo ve koliko avtov je imel tam :roll:

sekretar
Nov uporabnik

Napisal/-a sekretar Če jan 01, 2009 11:17 pm

Vrjemite ali ne nekateri preprodajalci imajo tudi direktorske plače s preprodajo, ampak je vse na črno.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jan 02, 2009 4:05 am

Sekretar - ne smeti po forumu, pjdi se raje sončkat v Banovce!

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Pe jan 02, 2009 12:01 pm

Ta na mariborski v celju ponuja nakup na obroke, da denar sam nosiš vsak mesec k njemu.
Kolikor vem ima pa tudi svoje iztirjevalce.
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Pe jan 02, 2009 12:08 pm

OLI je napisal/-a:Ta na mariborski v celju ponuja nakup na obroke, da denar sam nosiš vsak mesec k njemu.

Zmaga na polni črti.
Tja ne grem tud po nove gume kaj šele rabljen avto.
Izredno veliko dilerjev je na ce in mb koncu.

Zadnjič sem bil na Ptuju.
Sranje da večje ne more bit, skoraj 80% avtomobilov je zbitih od toče.....adijo pamet.
POl pa spet druga zgodba, na obali je poplavilo.
Švercerji spet dilajo posoljene avte, napol ribnjene, seveda z višjo ceno, ker so avti voženi le po primorskem.....:):):)

Železniki, gorenjska - ista fora. Švercerji so kr obletavali gor....

Mislim, človek bi vzel en gun pa samo še streljaš.
"Dobar dan gospa, bi prodali auto, gospa, !!!!!!" Uffffff.
E60 525dA M-Optic, 2005

Fermi
Nov uporabnik

Napisal/-a Fermi Pe jan 02, 2009 12:17 pm

esem je napisal/-a:Sekretar - ne smeti po forumu, pjdi se raje sončkat v Banovce!

Govorim samo resnico in nikakor ne smetim teme

Fermi
Nov uporabnik

Napisal/-a Fermi Pe jan 02, 2009 12:19 pm

lumpii je napisal/-a:
OLI je napisal/-a:Ta na mariborski v celju ponuja nakup na obroke, da denar sam nosiš vsak mesec k njemu.

Zmaga na polni črti.
Tja ne grem tud po nove gume kaj šele rabljen avto.
Izredno veliko dilerjev je na ce in mb koncu.

Zadnjič sem bil na Ptuju.
Sranje da večje ne more bit, skoraj 80% avtomobilov je zbitih od toče.....adijo pamet.
POl pa spet druga zgodba, na obali je poplavilo.
Švercerji spet dilajo posoljene avte, napol ribnjene, seveda z višjo ceno, ker so avti voženi le po primorskem.....:):):)

Železniki, gorenjska - ista fora. Švercerji so kr obletavali gor....

Mislim, človek bi vzel en gun pa samo še streljaš.
"Dobar dan gospa, bi prodali auto, gospa, !!!!!!" Uffffff.

Ja en v Franklovem ima obupne avte gre se pa za pravno osebo. Drugače pa gori so res slabši avti, kot pa tukaj doli v osrednji sloveniji.

Aldin20
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Aldin20 Pe jan 02, 2009 12:54 pm

smesno..na konc koncev auta v sloveniji nesmes kupit..ker v vsakem delu neke pripombe :D drugac pa je tak..vsak auto je danes loterija..tut z novim;)

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe jan 02, 2009 1:46 pm

Prekupčevalci so v vseh krajih, največ jih je v LJ in MB, in pa tudi CE. Ali bolj na kratko, tam kjer je največ južnih priseljencev. :)
Sem šel enkrat prodajat avto v LJ na sejem, to ti vsi mahajo da ustav, prvo vprašanje je kter letnik je, potem pa koliko denarja. :D In vse besede imajo malo naglasa :)
Vsi tisti, ki zdaj kupujete avte, boste pa težko našli avto od lastnika, ker je kriza. In je tudi prodaja rabljenih vozilov močno upadla. Tisti ki imajo dober avto, ki jim služi ga ne bodo prodali in kupili boljšega. Se pravi lahko kupite od prekupčevalca ki se ga želi na vse moči znebit, ali kakšno kripo ki se prodaja ker so same težave z njo.
lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 02, 2009 3:14 pm

To zadnje ne drži vedno, jaz namreč razmišlaj o prodaji svojega samo zato ker sem se ga naveličal, je pa breziheben. je pa res da ne delam 5kkm na leto tak k večina velikih dizelskih avtomobilov na internetu. :D

Zakaj pa vračajo kilometre? zato ker vsak pričakuje, da bo kupil 3-4 leta star avto z manj kot 50kkm :? ..ko sem pred časom prodajal avto, je prodajalec v avtohiši kjer sem ga dal v račun rekel, ja kilometrov bi pa lahko mel manj ( 9 let star avto je mel 180kkm ), pa sem mu samo rekel, da lahk to sam uredi, da se jaz tega ne grem in da prodajam avto tak kot je.

Sedanji avto ima 80kkm in še ni 3 leta star...so pa realni in dejansko voženi na relacije...po želji jih zavrtim na 30kkm..servisno bom pa zgubu :P
Zadnjič spremenil maniaxxx, dne Pe jan 02, 2009 3:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Pe jan 02, 2009 3:15 pm

Če mene kdo kaj vpraša sem še vseeno zato, da rabljen avto kupiš od lastnika.

Aldin20
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Aldin20 Pe jan 02, 2009 3:22 pm

ma ce je auto takot treba da se nekvari pa je lak tut uvoz ceprav ti rečejo da je v sloveniji kupljen..ce auto gre mislim da sploh ni pomembno :) pa tut lastnik te lak obrne..dans ti za mali dnar vseposod kilometre zbije in je to to..ceprav se vsi v to zapicijo kolk mas prevozeni :)

Fermi
Nov uporabnik

Napisal/-a Fermi Pe jan 02, 2009 5:08 pm

Še ena moja izkušnja.
Sem pred 1 mesecom šel gledat avto za okol 3000 evrov. Pokličem prodajalce in mu rečem, da bom to in to uro čakal na dogovrjeni lokaciji kot sva se zmenila prejšnji dan (on tako predlagal). Pridem tja in sem takoj zaslutil, da je preprodajalec. Takoj sem zahteval, da mi da prometno in glej ga na prometni piše drug ime, kot je njemu ime pa ga vprašam ali ste vi lastnik reče ne lastnik je moj stric, ki mi je rekel, da naj prodam jaz naprej avto. Potem mi je še pokazal ovirjeno pogodbo od njega. Seveda bil pa je tisti taspodni iz Juga doma. Še 5 minut nisem bil tam sem že šel.
Zadnjič spremenil Fermi, dne Pe jan 02, 2009 5:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Pe jan 02, 2009 5:15 pm

Osebno sem se naučil eno stvar, ko kličem koga za avto, in sicer:
V: Ste vi lastnik avtomobila ?
O: Da
V: Prometna je tudi na vas pisana?
O: Ne, na strica, sestrično, ....... :roll: :roll: ....Hvala, adijo!

Je pa zanimivo, nobeden ne prodaja avta od sina, hčerke, žene,.... itak, če pa priimek in naslov niti približno nista enaka! :) Preprodajalci! :?
lp

Fermi
Nov uporabnik

Napisal/-a Fermi Pe jan 02, 2009 5:29 pm

Večina se po telefonu laže. Sem dostikrat vprašal, kateri lastnik ste rečejo prvi, v kakšnem stanju je avto rečejo v odličnem, vprašam ali je bil avto zaleten rečejo nikoli, prva barva, torej. Prideš pa tja pa vse zjahano.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Pe jan 02, 2009 5:42 pm

Vsi se zelo po telefonu lažejo, ko pa prideš do njega po eni ali dveh urah vožnje pa ena velika podrtija pred tabo stoji.
Veliko ljudi, ki prodaja svoj avto pa sploh ne vedo koliko je avto dejansko vreden.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe jan 02, 2009 5:47 pm

sm šu enkrat enga gledat,tut kao ko nov pa tu,pol pridem pa ke,pa čista kap.sm popizdu čist,če ne bi blo moje takrat zravn,bi zagrabu štango pa nalomu prodajalca,in še avto bi mu razbu. res mi je zakuhalo takrat :twisted: :evil: :noro
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Pe jan 02, 2009 5:50 pm

Ja moraš človeku že po telefonu razložit da se spoznaš na avte, da misliš pregledat VSE (od mašine, do zadnjih robov, do vseh risov,.....VSE) !
Pa kar sem ugotovil je, da moraš vse sam vprašat, pove ti nobeden nič ne! Kakšni so robovi, je mašina kej mastna, a kiler pušča, je avto kaj od toče, kakšni so sedeži.......vse!
Enkrat sem klical za en avto, človeka vprašam vse, si mislim to je super nakup če je res tako. Pridem tja , avto je bil res tak kot sem ga vprašal. Hec je bil pa v tem, da sem ga pozabil vprašat če ga je kdaj dobila toča! :D Odgovor si pa zamislite sami.....škoda časa in bencina :oops:
Se pa sploh ne pogovarjam z ljudmi z "naglasom", oni bi še svojo mamo prodali ! :roll:

LP

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe jan 02, 2009 5:50 pm

1) avti z realno kilometrino niso ravno konkurenčni na avto.netu in dealerji to vedo. Ni važno, lahko je avto star 3 ali 15 let. Večina jih ima pod 150k km, tudi tistih starih. :P
2) bi sploh hodili gledat avto iz avto.neta, ki nima zraven "odlično ohranjen"?

Kupca zanima oz. pritegne na avto netu zgolj:
ohranjenost ("nov vnos -> atribut: odlično ohranjen :P "), kilometrina (vrtenje kilometrine) ter letnik.

Jebat ga. Kdo mislite da bo prej prodal avto:
1) dealer, ki dobi eno podrtijo ter jo malce polepša ter pripravi na "avto.net".
2) recimo jaz, ki (hipotetično) prodajam avto 5 let star s 130k KM (torej nekaj povsem običajno voženega) in lepo ohranjenega ter zgledno poskrbljeno na servisih

:?: ;) :idea:

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Pe jan 02, 2009 5:55 pm

el_diablo je napisal/-a:sm šu enkrat enga gledat,tut kao ko nov pa tu,pol pridem pa ke,pa čista kap.sm popizdu čist,če ne bi blo moje takrat zravn,bi zagrabu štango pa nalomu prodajalca,in še avto bi mu razbu. res mi je zakuhalo takrat :twisted: :evil: :noro

Bi ja... Usral bi se.....
Sej taki pravi svercerji nikol na hodijo sami, vedno je kdo kje v ozadju.
Na kuncu bi se oni tebe prefukali, denar pobrali pa se tvoj avto bi ti stolkli.
Ne mors tko delat.
Tud jst sem sel parkrat u MB ali CE pač zastonj, ker je prodajalec rekel da je avto v nulo, prideš tja pa tema.....
Kaj cmo, ne morš kr mlatt folk naokol. ( sicer bi ga brez problema polomil).....rečem pač a boš dal keš vsaj za pijačo, pa gremo neki spit in to je to....
E60 525dA M-Optic, 2005
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Zodd in 13 gostov