Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To jan 06, 2009 9:08 am

Dizel 2.0 89kw pa ima povprečno porabo 6,4 l/100km (pa tu je zelo veliko vožnje po mestu)

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy To jan 06, 2009 10:08 am

Malo sem gledal Mazde 6 na avto.netu in sem ugotovil da imajo mašine 2.0 različne KW, ali sta to 2 tipa mašin se pravi dizel 2.0 z 89 kW ter 2.0 z 100 kW. Katere mašine so novejše ter v kateri registracijski razred bi padel če bi imel 100kW? (80 - 100 ali 100 - 120)

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To jan 06, 2009 10:14 am

s 100kw še lih prideš v razred 80-100.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Ne jan 11, 2009 1:45 pm

Andriy je napisal/-a:Malo sem gledal Mazde 6 na avto.netu in sem ugotovil da imajo mašine 2.0 različne KW, ali sta to 2 tipa mašin se pravi dizel 2.0 z 89 kW ter 2.0 z 100 kW. Katere mašine so novejše ter v kateri registracijski razred bi padel če bi imel 100kW? (80 - 100 ali 100 - 120)

Mene tud zanima kakšna je razlika med tema dvema dizloma...
No escape from the mass mind rape...

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Sr jan 21, 2009 11:52 am

Nekako se odločam za nakup Mazde 6 dizel. Sedaj me pa muči vprašanje kakšen motor vzeti:

89 kW/121 KM ali
100 kW/136 KM

Rabil bi vaše mnenje kakšne izkušnje imate z mašinami, registracija me itak pride enako.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jan 21, 2009 12:57 pm

Med tema dvema motorjema je razlika baje zelo majhna, da ne rečem zanemarljiva tako glede zmogljivosti, kot tudi porabe. Močnejši se menda malo bolje zvrti, to je pa to (mislim, da je navor isti). Na tvojem mestu bi gledal tisti avto, ki je bolj ohranjen, motor naj ne bo prioriteta.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr jan 21, 2009 7:18 pm

Se strinjam s predhodnikom! Vzami tistega, ki je bolj ohranjen!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr jan 21, 2009 7:32 pm

točno tako. Se strinjam z predhodnima.
Morda bi kupil nekaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2310879&show=
pa še pri dilerju ni

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr jan 21, 2009 8:05 pm

sicer velja za nov avto, sem ravnokar bral, da če vzameš novo 6 na lizing ti polog podarijo, bilo je dovora za 22000 evro vradno dizlco, se pravi da polog in stroške podarijo, prihaniš pa cca. 2600 eur, za japonca kr dost :lol:

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Pe jan 23, 2009 3:13 pm

Spet imam eno vprašanje glede Mazde 6:

Nekje sem bral da je mazda prvo podjetje ki je začelo z elektronskimi servisi (ni več servisnih knjižic ampak se vsi podatki nahajajo v skupni bazi podatkov).

Sedaj me pa zanima kdaj so začeli s takimi servisi, ter če se da to preverit, ali rabiš kakšna poznansta na servisu?

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Pe jan 23, 2009 3:27 pm

Andriy je napisal/-a:Spet imam eno vprašanje glede Mazde 6:

Nekje sem bral da je mazda prvo podjetje ki je začelo z elektronskimi servisi (ni več servisnih knjižic ampak se vsi podatki nahajajo v skupni bazi podatkov).

Sedaj me pa zanima kdaj so začeli s takimi servisi, ter če se da to preverit, ali rabiš kakšna poznansta na servisu?

začeli so z prvo serijo 6k če se ne motim, da pa se preverit, če se jim "ljubi". Meni so že kar nekaj vozil preverili pa ni blo problemov.

lp, Aleš.
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe jan 23, 2009 3:41 pm

Pa nea more avto ki stane 6 miljonov pa letnik 2002 rjavet halo... Jaz samo zaradi tega avta nebi kupil... Še opel letnik 2002 več ne rjavi.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 23, 2009 3:49 pm

xandrej je napisal/-a:Pa nea more avto ki stane 6 miljonov pa letnik 2002 rjavet halo...

ne me f.... - mazda rjavi :?: nikamor ne gre, pa še rjavi....zanimivo :shock:

P.S. ne primerjaj opela: opel je pojem za mazdo...

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe jan 23, 2009 4:21 pm

sašo5 je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Pa nea more avto ki stane 6 miljonov pa letnik 2002 rjavet halo...

Glede rjavenja pri Mazdah - so kritični letnik 2004 (zrihtajo v garanciji).
Tudi Mondeoti rjavijo, pa MB: E in C klasa (tam nekje '02-'04) > problem rje na vratih.
Je bilo tudi na forumu dosti tega napisano.
Aja pa razloži mi tisto ''nikamor ne gre''. Si že vozil kakšno Mazdo :roll: ...ajajaaaaj.
Če smo že pr zanesljivosti > je Mazda daaleeč pred Opel-am ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 23, 2009 4:32 pm

chevy je napisal/-a:
Aja pa razloži mi tisto ''nikamor ne gre''. Si že vozil kakšno Mazdo :roll: ...ajajaaaaj.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

celo to ta novo šestico 140 konjev dizel - deklalirana hitrost 200km/h :shock: celotna konkurenca teh konjev in kubikaže, že po paprjih gre vsaj 210(audi 215 :P )
....ampak: glej ga zlomka, ko sem se vozil NM- Brežice in nazaj(avto 4500km) niti v eno stran ni šla več kot 195 :!: veš kolk je to realnih :?: 185 ČEEEEE

Ta kolega, ki si je ogledoval to šestico, pa ima trojko (2006) resda 1.4, če pa to probaš, je pa yugo EFI( če veš o čemu govorim) r a k e t a ....

fant: ne govorim nekaj na pamet in tudi ne, da je mazda "jajce"; prevozil preveč "zadev" v 28-setih letih odkar imam izpit.....(tudi takih, ki letijo_ni poanta debate) vendar se za vsako v moj post "vtakneš" in me sprašuješ, če sem vozil......pa veš sam, da sem generacija tvoje mame... :P )

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Pe jan 23, 2009 4:33 pm

sašo5 je napisal/-a:

sašo5, hvala za danjašnjo dozo smeha :D :D

xandrej je napisal/-a:Pa nea more avto ki stane 6 miljonov pa letnik 2002 rjavet halo... Jaz samo zaradi tega avta nebi kupil... Še opel letnik 2002 več ne rjavi.

Rjavele so obrobe blatnikov ipd. izpostavljeni deli. Mazda je ena redkih, ki je napako priznala in sanirala zadeve. Tudi Opli in ostale znamke rjavijo, vendar, ker servisi enostavno ne priznajo popravila, se noben ne obremenjuje. Vsi vedo, da so mazde bile serijsko na popravilu, opli pa ne. Vendar rjavita bolj kot ne podobno.
Edini avti, ki dejansko skoraj ne rajvijo so francozi in to zato ker so iz plastike. Kar pa je železnega pa ravno tako "zgnije".

Če pa se "sekiraš" za 6 miljonov pa bog pomagaj da si ne kupiš kakšnega mercedesa...

lp, Aleš.
Slika

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe jan 23, 2009 4:39 pm

sašo5 je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

celo to ta novo šestico 140 konjev dizel - deklalirana hitrost 200km/h :shock: celotna konkurenca teh konjev in kubikaže, že po paprjih gre vsaj 210(audi 215 :P )
....ampak: glej ga zlomka, ko sem se vozil NM- Brežice in nazaj(avto 4500km) niti v eno stran ni šla več kot 195 :!: veš kolk je to realnih :?: 185 ČEEEEE

Ta kolega, ki si je ogledoval to šestico, pa ima trojko (2006) resda 1.4, če pa to probaš, je pa yugo EFI( če veš o čemu govorim) r a k e t a ....

fant: ne govorim nekaj na pamet in tudi ne, da je mazda "jajce"; prevozil preveč "zadev" v 28-setih letih odkar imam izpit.....(tudi takih, ki letijo_ni poanta debate) vendar se za vsako v moj post "vtakneš" in me sprašuješ, če sem vozil......pa veš sam, da sem generacija tvoje mame... :P )

Tako, kot si napisal za Mazdo 2, da so ''j***a kot vse Mazde'' :D Zato sem se ''vtaknil''.
Itak je omejitev 130 ;)
Zadnjič spremenil chevy, dne Pe jan 23, 2009 4:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Pe jan 23, 2009 4:43 pm

graal je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

xandrej je napisal/-a:Pa nea more avto ki stane 6 miljonov pa letnik 2002 rjavet halo... Jaz samo zaradi tega avta nebi kupil... Še opel letnik 2002 več ne rjavi.

Rjavele so obrobe blatnikov ipd. izpostavljeni deli. Mazda je ena redkih, ki je napako priznala in sanirala zadeve. Tudi Opli in ostale znamke rjavijo, vendar, ker servisi enostavno ne priznajo popravila, se noben ne obremenjuje. Vsi vedo, da so mazde bile serijsko na popravilu, opli pa ne. Vendar rjavita bolj kot ne podobno.
Edini avti, ki dejansko skoraj ne rajvijo so francozi in to zato ker so iz plastike. Kar pa je železnega pa ravno tako "zgnije".

Če pa se "sekiraš" za 6 miljonov pa bog pomagaj da si ne kupiš kakšnega mercedesa...

lp, Aleš.

Majster ne serji klamf... Opel je pocinkan, Citroen je pocinkan že od leta 1993 pa tako naprej... Nisem videl novodobnega avta ki bi rjavel. Pa ne piši bedarij o plastiki pa nekem sranju. Pridi si podvozje pogledat od Avta ki ima 230 000 kilometrov pa je star 9 let... kaj šele barvo pa pleh... kot iz trgovine... ne pa da rjavi!
Zadnjič spremenil xandrej, dne Pe jan 23, 2009 4:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Pe jan 23, 2009 4:44 pm

sašo5 je napisal/-a:

primerjal sem opla ker je bil včasih sinonim za rjo kot alfa da žere olje oni ma mehki pleh v tretjem pa ti namesto po levi jajčki čoha po desni... ;)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe jan 23, 2009 4:46 pm

xandrej je napisal/-a:
graal je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

lp, Aleš.

Majster ne serji klamf... Opel je pocinkan, Citroen je pocinkan že od leta 1993 pa tako naprej... Nisem videl novodobnega avta ki bi rjavel. Pa ne piši bedarij o plastiki pa nekem sranju. Pridi si podvozje pogledat od Avta ki ima 230 000 kilometrov pa je star 9 let...

Fantje, noben avto ni pocinkan (razen prvih RR).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov