Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

boula
Nov uporabnik

Napisal/-a boula Sr jan 07, 2009 9:45 pm

ne pozabite mi predlagati, na koliko mislite da bi lahko zbil ceno dol, on je ponudil za 3800, vendar je morda poštena cena nekoliko nižja

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jan 07, 2009 9:53 pm

ti bi avto samo poceni kupil bognedaj kaj na njega dal in da ti pije 4 litre?? Prosim pojdi se naspat ker zgleda že rahlo sanjaš.Če nisi siguren v jermene ji hzamenjaj pa tista o servisu čez 30000 km pa grelci??Nikjer ni predpisano kdaj se grelci menjajo in če težko vžiga potem so lahko slabe šobe katerih obnova košta 500€ so pa not delphi-jeve ki niso ravno nek biser in jih je sodelavec v 200000 km kar ima avto že drugič obnavljal-je pa prvi lastnik redno servisiran vožen Bohinj-LJ-Bohinj...Mater eni res živite v pravljicah.Pa mi ki avta ne bomo videli naj ti prdlagamo na kok zbit ceno??Pomoje da več kotz 2147€ ta avto ni vreden!Kaj si vozil do sedaj??

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jan 07, 2009 10:50 pm

zakaj ma avto spojler na strani? ga je kak mulo vozu ko ne ve kak se dela z dizlom?
upam da si ga peljal h kakem mehaniku da ti ga je pregledu da ne boš pol prvi teden ugotovil da je res kaj s šobami..

boula
Nov uporabnik

Napisal/-a boula Sr jan 07, 2009 11:44 pm

hvala za vse komentarje. cenim vse tudi tiste k so mal name leteli.

Tako je:jaz sem vedno servisiral sproti avto tako kot je treba, ce pa se kupujem in do ne malo, vsaj zame je to dosti (saj je težko privarčevan denar - ŠTUDENT), pa priznam da imam manjše fin. sposobnosti kot nekateri ostali. Tako da prosim za razumevanje :)

Drugače ja ful hvala da ste me še na šobe spomnili, namreč je res to, da pozimi tukaj avto ne prižge iz prve ampak šele pol npr. v tretje:)

To so vse take stvari, ki sem vam hvalezen ce me spomnite pred nakupom.

Ja ga bom peljal k mehaniku, samo kot so rekli ne morejo dosti stvari vse preverit. le osnovno (kot vem se jermena, turbine in takih zadev ne preverja). za šobe tud ne vem...

Še kaj takega, iskrena hvala za pomoč

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Če jan 08, 2009 2:40 am

No jaz ti bom napisal drugače, po drugi strani pa iz prve roke ker imamo Cliota dci doma že 4 leta in smo kupili novega takrat.

Če boš avto uporabljal za primestne in mestne vožnje je to vsekakor dober izbor. Tudi sam sem ga večkrat vzel od doma, če je bil moj na kakšnem servisu in podobno ali pa če sem vedel da bom naredil veliko kilometrov.

Sicer se je utopično pogovarjati da ta avto pije manj kot 4,5L/100km. Pije a le v idealnih pogojih. To pa je 70-90km/h v peti prestavi po ravnicah in po AC torej brez nekih ekstra zaviranj posledično pospeševanj. Naj se to sliši kot TDI izjava leta, ampak meni ga je ratalo spravit pri takšni vožnji iz faksa domov na 240km relacije na 2,9L/100km preračunano na roke, pa še to sem ga moral tako lepo peljati zato ker nisem mel za bencin (recimo temu tako, kot ti študent) :lol:. . Vsaka nadaljna ekshibicija s tem Cliojem je računaj okoli 4,5-5L/100km pri normalni vožnji kar pa ne vključuje burnoutov in gasiranja ter podobnih mladostniških bedarij kajti avto že v osnovi ni temu namenjen. Za po AC ga načeloma odsvetujem, ker je majhen, ne pretirano stabilen pri višjih hitrostih, prav tako to ni nikakršen biser udobja pa tudi prehitevanje in vključevanje na prehitevalni pas po AC mu ni v krvi. Če hočeš prehiteti koga ki se pelje 140-150km/h brez da povzročiš kolono od Brezovice do izvoza Vič moraš dobesedno vzeti zalet, drugače sicer ne povzročiš kolone kaj hitro pa oviraš ostale v prometu. Avto je pri višjih hitrostih tudi požrešen in nič več varčen saj pri okoli 160km/h kar jaz smatram kot neko človeško obvladvljivo potovalno hitrost po AC pije nekje med 7 in 9L/100km ker avtomobil enostavno ne premore dovolj konjenice. Po drugi strani gre pohvaliti podvozje na teh cliotih ali pa je na našem pač malo boljše ker je nek športni paket, kajti avto se zelo pelje po mestnih ulicah in ovinkih ki so zaprti. Presenetljivo dobro in nekako bolj stabilno kot Punto (vsaj v mojih očeh, in da ne bo krega kar komentiram sem tudi že testiral). Bom pa rekel tako, Punto ima za moje pojme boljši motor ki pa za odtenek več tudi porabi a je tudi nekako bolj kultiviran ob večjih obremenitvah. Clio pa je nekako bolj mestni avto kot punto (pa čeprav imajo te City funkcije) in tudi lažji za manevriranje po mestnih parkiriščih , vsaj meni.

No če te bo še kaj zanimalo pa kar vprašaj.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če jan 08, 2009 8:25 am

Kupi malo cenejši avto pa maš kak € na strani če bo treba kaj zrihtat.

Jst sem mel recimo podoben problem kot ti. Kupil sem corso dizla, samo zato, ker je imela malo čez 100k km, ki so zanesljivo realni. Za 1400€. Po 10k km še nisem našel napake na 10 let starem avtu (tega cliota jst sploh ne bi pogledu, ravno zaradi vseh zadev, ki si jih naštel...)

boula
Nov uporabnik

Napisal/-a boula Če jan 08, 2009 11:42 am

jaz sem se ze odločil za ta tip avta.

samo še cena me zanima, ker ima pač te napakice še, pa streha malo potolčena od klime.pa ima že 140.000 km
na cenitvi pri avtohiši so rekli največ 3000, samo oni itak ful zbijejo. sem pa z enim preprodajalcem govoril, pa je ocenil glede na trg povprasevanje itd 3300 €

Je pol res tako? kaj pravite? sej na avto. net so povsod cene visoke, ampak to so začentne cene, vse padejo..

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če jan 08, 2009 12:18 pm

Potolčen od toče, zvit odbijač, pokvarjem sedež in ga označijo kot odlično ohranjen?? Seveda moraš ceno znižati vsaj za ceno teh popravil. Drugače raje kaj drugega najdi. Cliotov je ko dreka. Rajši vzemi katerega drugega odlično ohranjenega, boš več prihranil kot pri gorivu, ko ti ne bo treba popravljati.
@Psepi: vsak avto ti bo velik porabil pri povprečnih 160 na AC.. :roll:
Tu igra glavno vlogo aerodinamika, le manjši del igra boljši izkoristek močnejših mašin pri večjih obremenitvah.
In če misli šparati pri porabi, verjetno ne bo vozil 160, ampak lepo pri okoli 110km/h.

EDIT: hmm, tudi to mi je sumljivo, da ga pri 6 letih prodaja že drugi lastnik. Se je samo naveličal avta ali je imel morebitne probleme?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

boula
Nov uporabnik

Napisal/-a boula Če jan 08, 2009 12:25 pm

ja res bi vozil pocasi...

ne to da ga prodaja ni nic sumljivo, v to sem preprican.je vse povedal zakaj in je vse očitno(ne bi razlagal kaj-njegovo privat življenje:D:D vse je kul.
HVala za opozorilo
samo še ceno pravo morem najt

V italiji sicer prodajajo take avte za 2500-3000 evrov. tako da imam to v rezervi če ne bo upal spuščat. Raje pa seveda kupim tukaj. ITalija, uvoz pa tako. Če pa ne bo spustil, pa grem verjetno v italijo 1000 evrov pa je le 1/3 avta

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jan 08, 2009 2:17 pm

za 1000€ ti mislš dobit podobnega Cliota?
Slika

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če jan 08, 2009 2:47 pm

IcEm4n je napisal/-a:za 1000€ ti mislš dobit podobnega Cliota?

:roll: :roll: bejš stran od tega cliota, če si vsaj malo pameten! Kaj bo šele po tednu ko ga boš mel, napake se bodo dnevno pojavljale, če si že zj tuk jih opazu!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jan 08, 2009 2:54 pm

IcEm4n je napisal/-a:za 1000€ ti mislš dobit podobnega Cliota?

Za 1000 manj v It (1/3 cene tistega z linka)

boula
Nov uporabnik

Napisal/-a boula Pe jan 09, 2009 7:46 pm

Kupljen Renault clio 1.5 DCI :D

hvala vseeno za pomoč. zaenkrat še vedno zadovoljen kupec :D

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Pe jan 09, 2009 8:04 pm

boula je napisal/-a:Kupljen Renault clio 1.5 DCI :D

Upam, da ne tisti z linka. Ker kakšen z mojega linka bi bil super, pa še v tvoji ceni je. :)

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Pe jan 09, 2009 8:22 pm

boula je napisal/-a:Kupljen Renault clio 1.5 DCI :D

Malo več nam pa le pobej. Cena, ... Pa predstavi ga tuakj gor.

Pa veliko varnih km.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov