No jaz ti bom napisal drugače, po drugi strani pa iz prve roke ker imamo Cliota dci doma že 4 leta in smo kupili novega takrat.
Če boš avto uporabljal za primestne in mestne vožnje je to vsekakor dober izbor. Tudi sam sem ga večkrat vzel od doma, če je bil moj na kakšnem servisu in podobno ali pa če sem vedel da bom naredil veliko kilometrov.
Sicer se je utopično pogovarjati da ta avto pije manj kot 4,5L/100km. Pije a le v idealnih pogojih. To pa je 70-90km/h v peti prestavi po ravnicah in po AC torej brez nekih ekstra zaviranj posledično pospeševanj. Naj se to sliši kot TDI izjava leta, ampak meni ga je ratalo spravit pri takšni vožnji iz faksa domov na 240km relacije na 2,9L/100km preračunano na roke, pa še to sem ga moral tako lepo peljati zato ker nisem mel za bencin (recimo temu tako, kot ti študent)

. . Vsaka nadaljna ekshibicija s tem Cliojem je računaj okoli 4,5-5L/100km pri normalni vožnji kar pa ne vključuje burnoutov in gasiranja ter podobnih mladostniških bedarij kajti avto že v osnovi ni temu namenjen. Za po AC ga načeloma odsvetujem, ker je majhen, ne pretirano stabilen pri višjih hitrostih, prav tako to ni nikakršen biser udobja pa tudi prehitevanje in vključevanje na prehitevalni pas po AC mu ni v krvi. Če hočeš prehiteti koga ki se pelje 140-150km/h brez da povzročiš kolono od Brezovice do izvoza Vič moraš dobesedno vzeti zalet, drugače sicer ne povzročiš kolone kaj hitro pa oviraš ostale v prometu. Avto je pri višjih hitrostih tudi požrešen in nič več varčen saj pri okoli 160km/h kar jaz smatram kot neko človeško obvladvljivo potovalno hitrost po AC pije nekje med 7 in 9L/100km ker avtomobil enostavno ne premore dovolj konjenice. Po drugi strani gre pohvaliti podvozje na teh cliotih ali pa je na našem pač malo boljše ker je nek športni paket, kajti avto se zelo pelje po mestnih ulicah in ovinkih ki so zaprti. Presenetljivo dobro in nekako bolj stabilno kot Punto (vsaj v mojih očeh, in da ne bo krega kar komentiram sem tudi že testiral). Bom pa rekel tako, Punto ima za moje pojme boljši motor ki pa za odtenek več tudi porabi a je tudi nekako bolj kultiviran ob večjih obremenitvah. Clio pa je nekako bolj mestni avto kot punto (pa čeprav imajo te City funkcije) in tudi lažji za manevriranje po mestnih parkiriščih , vsaj meni.
No če te bo še kaj zanimalo pa kar vprašaj.