Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe feb 20, 2009 9:51 pm

Moja mami je pred dvema tednoma kupila čisto novega trivratnega grandeta 1.4 8V, pa vam garantiram da ima bolj penzionistično vožnjo (omejitve), res da je več mestne vožnje in ima zdele na 3/4 tanka povprečno porabo 8,4 litra, tako da t-jeta ne verjamem da ima 7,5 l mogoče če greš na daljšo relacijo npr morje, potlej je pa mogoče

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So feb 21, 2009 8:13 am

tha_man je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:1.2 motor ne kupovat! Saj za po mestu je ok, če hočeš karkoli več, bo pa podhranjen. Osebno bi vzel 1.4 8V Active, poknu noter en pioneerjev avtoradio za 100 evrov, in to je to.

Nekako takole tud jaz sedaj razmišljam,... v tem modelu ki ga omenjaš je noter vse kar potrebujem, le radio bi še dodal. S temi popusti, ki pa jih sedaj ponujajo pa bi ga dobil nekje za 9000€.

Moram resnično razmisliti o tej zadevi.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor So feb 21, 2009 11:25 am

bobsaap je napisal/-a:Hmm, spet ena nova težava, še dobro da so opazili in da je avto v garanciji, je pa to prvič da slišim za to napako, pa čeprav sem jih zasledil (prebral) ogromno. :D

Če je to edina izbira? Odločal sem se nekako takole. Gledal sem Corso, pa je ta model v rangu 7000€ že starejši in ni tazadnji, pa še všeč mi ni najbolj. Gledal sem Golfa 4, pa sta za njim že dva nova modela, 5ke pa za tak denar ne dobim. Gledal sem Cliota, in je tudi enak model že nevem koliko let in se ne vidi razlika če imaš 2001 letnik ali Storio 2008, gledal sem tudi Megana, ki je mogoče zraven Grandeta v ožjem izbru, ampak je Punto prevagal iz razlogov kot so atraktiven videz, zaden model, ogromno opreme in ne pretirano dosti napak ki bi se omenjale.

Je kak boljši predlog?

"Pločevine" je ogromno, ponudba je velika, cene so (vedno bolj) ugodne. Izbira je tvoja, izberi najboljše !

G. Punto načeloma ni slab avto, 1,4 8v motor je za povprečnega voznika solidno zmogljiv. Motijo nekatere napake na vozilih in ne preveč kakovostna izdelava.

Ohranjen in vzdrževan GOLF IV bo na tem področju boljši, kljub letom in km. TDI 90 je odlična izbira, če hočeš dinamično vožnjo in zmerno porabo. V vsakem primeru je na tem področju boljši kot G. PUNTO 1,4 8V oz podobno motorizirana konkurenca. Le nekoliko več časa si boš moral vzet, da najdeš dobro ohranjenega in vzdrževanega.

Osebno bi izbral CLIO STORIA - če gledaš (čim bolj) nov avto, oz CLIO 3.gen če izbiraš rabljene. V obeh primerih bi se odločil za DCI agregat.

LP

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So feb 21, 2009 11:38 am

Doktor je napisal/-a:
bobsaap je napisal/-a:Hmm, spet ena nova težava, še dobro da so opazili in da je avto v garanciji, je pa to prvič da slišim za to napako, pa čeprav sem jih zasledil (prebral) ogromno. :D

Če je to edina izbira? Odločal sem se nekako takole. Gledal sem Corso, pa je ta model v rangu 7000€ že starejši in ni tazadnji, pa še všeč mi ni najbolj. Gledal sem Golfa 4, pa sta za njim že dva nova modela, 5ke pa za tak denar ne dobim. Gledal sem Cliota, in je tudi enak model že nevem koliko let in se ne vidi razlika če imaš 2001 letnik ali Storio 2008, gledal sem tudi Megana, ki je mogoče zraven Grandeta v ožjem izbru, ampak je Punto prevagal iz razlogov kot so atraktiven videz, zaden model, ogromno opreme in ne pretirano dosti napak ki bi se omenjale.

Je kak boljši predlog?

"Pločevine" je ogromno, ponudba je velika, cene so (vedno bolj) ugodne. Izbira je tvoja, izberi najboljše !

G. Punto načeloma ni slab avto, 1,4 8v motor je za povprečnega voznika solidno zmogljiv. Motijo nekatere napake na vozilih in ne preveč kakovostna izdelava.

Ohranjen in vzdrževan GOLF IV bo na tem področju boljši, kljub letom in km. TDI 90 je odlična izbira, če hočeš dinamično vožnjo in zmerno porabo. V vsakem primeru je na tem področju boljši kot G. PUNTO 1,4 8V oz podobno motorizirana konkurenca. Le nekoliko več časa si boš moral vzet, da najdeš dobro ohranjenega in vzdrževanega.

Osebno bi izbral CLIO STORIA - če gledaš (čim bolj) nov avto, oz CLIO 3.gen če izbiraš rabljene. V obeh primerih bi se odločil za DCI agregat.

LP

Osebno sem tudi razmišljal o Clio-tu, ampak me moti, da recimo kupim Clio Storia in je iz salon (nov), izgled je pa skoraj identičen kot pa je bil Clio pred 5 leti, ... iz tega razloga sem se nekako nagibal k G. Puntu, ki ima nov izgled in je takoj na prvi pogled vidno, da je avto nove oblike in novejše izdelave in pa seveda tudi bolj "atraktiven" izgled od Clia (moje mnenje).

Trenutno gledam tudi Polota recimo 2003 - 2004 letnik, ki bi se ga dalo dobiti za nekje 6000€ (plus minus 200€), ... ampak se mi porajajo pomisleki, ker za tak denar recimo dobiš Grandeta letnik 2006, kar pa je potem že 3 leta razlike in izpostavljanja prometu.

Vaše mnenje?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So feb 21, 2009 12:38 pm

moje mnenje..uzam grandeta...polo bi bil ful starješi za ta denar, clio storia se ne more primerjat z grandetom, kvečjemu z navadnim puntom, mojstra miho pa njegovih sanjarenj o golfu pa sploh ne poslušaj.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So feb 21, 2009 8:14 pm

Golf 4 me sploh ne "rajca" še sploh pa ne zato, ker za tak denar dobim letnik 2000, kar pomeni da je avto že skoraj na tisti meji, da bi ti v nekaterih tujih državah dali neki denar za njega, da se ga rešiš. :D

Glede na to, da za enak denar dobim 2006 Grandeta, ali 2003 Polota, se nikakor ne bom odločal za Golfa letnik 2000.

Trenutno sem v dilemi, ali Grande za 6000 - 7000 in letnik 2006, oz novi Grande za 9000€, ali pa Polo 2003-4 tam nekje za 5500€.

Fiat mi navzven deluje ZELO privalačen, moti me malce da nekateri pojamrajo nad temi Fiatovimi hibami (nekakovostna izdelava), Polo mi pa deluje malce bolj zanesljiv, ampak mogoče malo majn ličen. Trenutno še kolebam, ... bom se pa verjetno odločil na podlagi priložnosti, če bom v pravem trenutku naletel na "pravi" avto, ki mi bo padel v oči.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So feb 21, 2009 8:19 pm

@bobsaap: če že "gledaš" za polo-tom raje poglej še po ibizi, saj za ta denar kolikor stane polo 03 dobiš ibizo 04

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra So feb 21, 2009 8:37 pm

Samo tole, glede skrbi s porabo:

Danes sem prevozil pot Cerkno -> Lj (Skofjeloska stran), poln tank goriva, prtljaga, dve osebi + smuci na strehi pa sem imel povprecje 6,4. Rezim umirjen a nikakor nobeno "cjazenje". Imam pa T-jet agregat s cca 160 konji...na relacijah je lahko voznja navdusujoce varcna.

V razmislek ;)

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Ne feb 22, 2009 9:53 am

adis je napisal/-a:@bobsaap: če že "gledaš" za polo-tom raje poglej še po ibizi, saj za ta denar kolikor stane polo 03 dobiš ibizo 04

Tudi o tem razmišljam, ... hvala za opozorilo. Baje sta si Polo in Ibiza na "ti" glede izdelavi in podobnih lastnosti. Bi moral recimo pri Polotu oz Ibizi biti pozoren na kateri motor oz ga izločiti iz ogledovanja, tako kot pri Grandetu recimo 1.2, ki je prešvoh?

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Ne feb 22, 2009 10:29 am

bobsaap je napisal/-a:Tudi o tem razmišljam, ... hvala za opozorilo. Baje sta si Polo in Ibiza na "ti" glede izdelavi in podobnih lastnosti. Bi moral recimo pri Polotu oz Ibizi biti pozoren na kateri motor oz ga izločiti iz ogledovanja, tako kot pri Grandetu recimo 1.2, ki je prešvoh?

Pri polotu se izogibaj obeh 1.2 motorjev. V bistvu bi se jaz pri polotu izogibal vseh bencinskih motorjev, ker naj bi veliko pili (pravijo, da pod devet ne).
Ibiza, tudi 1.2 (nisem siguren če je v njej) se izogibaj, pa je.
Na tvojem mestu bi vzel 1.9sdi ali 1.4 tdi agregat.
Je pa res, da ima 1.4 tdi traktorski zvok zaradi treh cilindrov.
Sdi pa ima 4. :!:

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Ne feb 22, 2009 11:13 am

roomeo je napisal/-a:
bobsaap je napisal/-a:Tudi o tem razmišljam, ... hvala za opozorilo. Baje sta si Polo in Ibiza na "ti" glede izdelavi in podobnih lastnosti. Bi moral recimo pri Polotu oz Ibizi biti pozoren na kateri motor oz ga izločiti iz ogledovanja, tako kot pri Grandetu recimo 1.2, ki je prešvoh?

Pri polotu se izogibaj obeh 1.2 motorjev. V bistvu bi se jaz pri polotu izogibal vseh bencinskih motorjev, ker naj bi veliko pili (pravijo, da pod devet ne).
Ibiza, tudi 1.2 (nisem siguren če je v njej) se izogibaj, pa je.
Na tvojem mestu bi vzel 1.9sdi ali 1.4 tdi agregat.
Je pa res, da ima 1.4 tdi traktorski zvok zaradi treh cilindrov.
Sdi pa ima 4. :!:

Hvala za nasvet.

Kaj pa mogoče kake klasične napake pri teh avtomobilih? Je mogoče kaj na kar je treba biti posebej pozoren, ... ?

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Ne feb 22, 2009 11:17 am

Ne bi vedel, niti čul še nisem kaj takega.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Ne feb 22, 2009 11:26 am

Če je tako potem je super,...

Bom razmislil o alternativah, čeprav mi še vedno Grandič zelo diši. :D

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne feb 22, 2009 1:13 pm

V bistvu bi se jaz pri polotu izogibal vseh bencinskih motorjev, ker naj bi veliko pili (pravijo, da pod devet ne).

Z 1.4 l mlinčkom VW z 75KM se da lepo shajati z 6,5l pri zmerni vožnji. Kje si dobil ti 9l pa mi ni jasno.

Glede GP : Sami imamo pri hiši tudi Punta z 1.2 60KM in se poraba giblje med 5.5 in 6.2l. Seveda bolj malo mestnih voženj in nič avtocest.

V razmislek : Tašči so ta teden zamenjali motor pri GP in sicer 1.4 8v. Razlog : počen blok motorja. Zamenjano v garanciji.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Ne feb 22, 2009 5:05 pm

Uff, še dobro, da obstaja garancija,...

Sej zaradi takšnih malenkosti, ki jih prebiram o Puntu me malce skrbi za njga, čeprav je pa res, da se ti marsikaj lahko zgodi pri vseh avtih, pa če je Fiat al pa Audi.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne feb 22, 2009 5:09 pm

bobsaap je napisal/-a:
adis je napisal/-a:@bobsaap: če že "gledaš" za polo-tom raje poglej še po ibizi, saj za ta denar kolikor stane polo 03 dobiš ibizo 04

Tudi o tem razmišljam, ... hvala za opozorilo. Baje sta si Polo in Ibiza na "ti" glede izdelavi in podobnih lastnosti. Bi moral recimo pri Polotu oz Ibizi biti pozoren na kateri motor oz ga izločiti iz ogledovanja, tako kot pri Grandetu recimo 1.2, ki je prešvoh?

definitivno izloči 1.2 motor pri obeh avtih, doma imamo 1.4 ibizo z 75hp in je zadeva kar poskočna nad 2.300 obratov

poraba pri 1.4 ibizi je nekje med 6.2-6.5 litra

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne feb 22, 2009 5:11 pm

Od nobenega drugega še nisem šlišal podobno - da bi imeli kakšne večje probleme z b. motorji pri Fiatu, vendar sedaj ima v njem nov motor.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Ne feb 22, 2009 5:35 pm

simply je napisal/-a:
V bistvu bi se jaz pri polotu izogibal vseh bencinskih motorjev, ker naj bi veliko pili (pravijo, da pod devet ne).

Z 1.4 l mlinčkom VW z 75KM se da lepo shajati z 6,5l pri zmerni vožnji. Kje si dobil ti 9l pa mi ni jasno.

Za 6,5 l pri polu z motorjem 1.4 16V (75km) mora biti res zmeeernaaa vožnja (beri: vožnja "po jajcih"), da dosežeš to porabo. Jaz sem imel 7-7,5 (pa je bil to še oni starejši polo l. 2001 - manjši in lažji od aktualnega). Kdor pa pravi, da pod 9 ne gre pa spet pretirava v drugo smer.

Kar se pa tiče Grande Punta, bi bila to moja izbira, če bi kupoval avto iz tega avtomobilskega razreda. Sam bi se verjetno pozanimal še za kako podaljšano garancijo, če bi kupoval novega. Ozrl bi se pa za malo močnejšim motorjem.

Zdaj pa če kupuješ rabljenega, bi sam pogledal za kakega 1.9 M-jet in sicer 120 konjskega (NE 130km sport!). Res da so taki GP-ji bolj ali kar zelo redki, se pa sem in tja kak najde. Če ne pa vsaj 90km 1.3 M-jet, ki ima 6 prestav za razliko od 1.3 75km.

Če pa bencinarja pa jasno T-jet. :wink: Samo zdaj če ni financ pa vsaj 1.4 8V (1.2 je prešvoh).

Kakorkoli, veliko sreče pri nakupu. ;)
Antiznačkar po prepričanju

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Ne feb 22, 2009 6:34 pm

Hvala za odgovore,...

Osebno se ne oziram kaj preveč na porabo, ... ni mi sploh pomembno če ima porabo 6L ali 7,5L, se mi zdi to nekako še najmajn pomembno, ker delam zelo malo kilometrov.

Vsekakor bo pa za nakup najverjetneje odločala situacija oz priložnost, če se bo kje ponujalo kaj konkretnega za lepe denarce. So pa v vsakem primeru v igri najprej Grande, potem pa Ibiza in Polo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov