tha_man je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:1.2 motor ne kupovat! Saj za po mestu je ok, če hočeš karkoli več, bo pa podhranjen. Osebno bi vzel 1.4 8V Active, poknu noter en pioneerjev avtoradio za 100 evrov, in to je to.
bobsaap je napisal/-a:Hmm, spet ena nova težava, še dobro da so opazili in da je avto v garanciji, je pa to prvič da slišim za to napako, pa čeprav sem jih zasledil (prebral) ogromno.![]()
Če je to edina izbira? Odločal sem se nekako takole. Gledal sem Corso, pa je ta model v rangu 7000€ že starejši in ni tazadnji, pa še všeč mi ni najbolj. Gledal sem Golfa 4, pa sta za njim že dva nova modela, 5ke pa za tak denar ne dobim. Gledal sem Cliota, in je tudi enak model že nevem koliko let in se ne vidi razlika če imaš 2001 letnik ali Storio 2008, gledal sem tudi Megana, ki je mogoče zraven Grandeta v ožjem izbru, ampak je Punto prevagal iz razlogov kot so atraktiven videz, zaden model, ogromno opreme in ne pretirano dosti napak ki bi se omenjale.
Je kak boljši predlog?
Doktor je napisal/-a:bobsaap je napisal/-a:Hmm, spet ena nova težava, še dobro da so opazili in da je avto v garanciji, je pa to prvič da slišim za to napako, pa čeprav sem jih zasledil (prebral) ogromno.![]()
Če je to edina izbira? Odločal sem se nekako takole. Gledal sem Corso, pa je ta model v rangu 7000€ že starejši in ni tazadnji, pa še všeč mi ni najbolj. Gledal sem Golfa 4, pa sta za njim že dva nova modela, 5ke pa za tak denar ne dobim. Gledal sem Cliota, in je tudi enak model že nevem koliko let in se ne vidi razlika če imaš 2001 letnik ali Storio 2008, gledal sem tudi Megana, ki je mogoče zraven Grandeta v ožjem izbru, ampak je Punto prevagal iz razlogov kot so atraktiven videz, zaden model, ogromno opreme in ne pretirano dosti napak ki bi se omenjale.
Je kak boljši predlog?
"Pločevine" je ogromno, ponudba je velika, cene so (vedno bolj) ugodne. Izbira je tvoja, izberi najboljše !
G. Punto načeloma ni slab avto, 1,4 8v motor je za povprečnega voznika solidno zmogljiv. Motijo nekatere napake na vozilih in ne preveč kakovostna izdelava.
Ohranjen in vzdrževan GOLF IV bo na tem področju boljši, kljub letom in km. TDI 90 je odlična izbira, če hočeš dinamično vožnjo in zmerno porabo. V vsakem primeru je na tem področju boljši kot G. PUNTO 1,4 8V oz podobno motorizirana konkurenca. Le nekoliko več časa si boš moral vzet, da najdeš dobro ohranjenega in vzdrževanega.
Osebno bi izbral CLIO STORIA - če gledaš (čim bolj) nov avto, oz CLIO 3.gen če izbiraš rabljene. V obeh primerih bi se odločil za DCI agregat.
LP
adis je napisal/-a:@bobsaap: če že "gledaš" za polo-tom raje poglej še po ibizi, saj za ta denar kolikor stane polo 03 dobiš ibizo 04
bobsaap je napisal/-a:Tudi o tem razmišljam, ... hvala za opozorilo. Baje sta si Polo in Ibiza na "ti" glede izdelavi in podobnih lastnosti. Bi moral recimo pri Polotu oz Ibizi biti pozoren na kateri motor oz ga izločiti iz ogledovanja, tako kot pri Grandetu recimo 1.2, ki je prešvoh?
roomeo je napisal/-a:bobsaap je napisal/-a:Tudi o tem razmišljam, ... hvala za opozorilo. Baje sta si Polo in Ibiza na "ti" glede izdelavi in podobnih lastnosti. Bi moral recimo pri Polotu oz Ibizi biti pozoren na kateri motor oz ga izločiti iz ogledovanja, tako kot pri Grandetu recimo 1.2, ki je prešvoh?
Pri polotu se izogibaj obeh 1.2 motorjev. V bistvu bi se jaz pri polotu izogibal vseh bencinskih motorjev, ker naj bi veliko pili (pravijo, da pod devet ne).
Ibiza, tudi 1.2 (nisem siguren če je v njej) se izogibaj, pa je.
Na tvojem mestu bi vzel 1.9sdi ali 1.4 tdi agregat.
Je pa res, da ima 1.4 tdi traktorski zvok zaradi treh cilindrov.
Sdi pa ima 4.
V bistvu bi se jaz pri polotu izogibal vseh bencinskih motorjev, ker naj bi veliko pili (pravijo, da pod devet ne).
bobsaap je napisal/-a:adis je napisal/-a:@bobsaap: če že "gledaš" za polo-tom raje poglej še po ibizi, saj za ta denar kolikor stane polo 03 dobiš ibizo 04
Tudi o tem razmišljam, ... hvala za opozorilo. Baje sta si Polo in Ibiza na "ti" glede izdelavi in podobnih lastnosti. Bi moral recimo pri Polotu oz Ibizi biti pozoren na kateri motor oz ga izločiti iz ogledovanja, tako kot pri Grandetu recimo 1.2, ki je prešvoh?
simply je napisal/-a:V bistvu bi se jaz pri polotu izogibal vseh bencinskih motorjev, ker naj bi veliko pili (pravijo, da pod devet ne).
Z 1.4 l mlinčkom VW z 75KM se da lepo shajati z 6,5l pri zmerni vožnji. Kje si dobil ti 9l pa mi ni jasno.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov