Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Sr maj 27, 2009 8:58 pm

Sam ne bi kupil testni avtomobil. Primer je sosed, ki je kupil golfa 5, starega manj kot leto dni in z 11 kkm. Ima ga že dobro leto in ima na vsaj dva meseca pred hišo stoji testni avtomobil. Naključje?
Drugače pa, karkoli boš kupil, delaj servise na 15 000 km ali maksimalno na 20 000, sam ne bi nikoli delal servisov na 30 000 km, saj olje v tem času sigurno nima več takšnih lastnosti, kot takrat, ko je novo. Ideja o intervalnem servisu na 50 000 je enostavno nora.

Še enkrat bom ponovil, kar sem ti že napisal. Če boš kupil rabljeno, kupi bencinarja.

Dwight
Nov uporabnik

Napisal/-a Dwight Sr maj 27, 2009 8:59 pm

kolesar je napisal/-a:
povprašaj o podalšani garanciji..
servisiran pa na 1 leto ali 30.000km kaj je prej..

poraba in drugi stroški pri tem avtu so res nizki...

drugače pa pelji avto na amzs pa naj ti ga pregledajo stane 60€ (zelo malo v primerjavi na to kaj lahko kupiš če se ne spoznaš..)

kaj to misliš, da ga preden, ko ga kupim, peljem na amzs? pa misliš, da bi prodajalec pristal?

Dwight
Nov uporabnik

Napisal/-a Dwight Sr maj 27, 2009 9:00 pm

kiki13 je napisal/-a:Sam ne bi kupil testni avtomobil. Primer je sosed, ki je kupil golfa 5, starega manj kot leto dni in z 11 kkm. Ima ga že dobro leto in ima na vsaj dva meseca pred hišo stoji testni avtomobil. Naključje?
Drugače pa, karkoli boš kupil, delaj servise na 15 000 km ali maksimalno na 20 000, sam ne bi nikoli delal servisov na 30 000 km, saj olje v tem času sigurno nima več takšnih lastnosti, kot takrat, ko je novo. Ideja o intervalnem servisu na 50 000 je enostavno nora.

Še enkrat bom ponovil, kar sem ti že napisal. Če boš kupil rabljeno, kupi bencinarja.

Praviš, da bi bil ta boljša izbira? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2395357&show=1

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Sr maj 27, 2009 9:03 pm

Dwight je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
povprašaj o podalšani garanciji..
servisiran pa na 1 leto ali 30.000km kaj je prej..

poraba in drugi stroški pri tem avtu so res nizki...

drugače pa pelji avto na amzs pa naj ti ga pregledajo stane 60€ (zelo malo v primerjavi na to kaj lahko kupiš če se ne spoznaš..)

kaj to misliš, da ga preden, ko ga kupim, peljem na amzs? pa misliš, da bi prodajalec pristal?

Poglej temo nategatorji, zadnja objava na 20 strani, imaš lepo pojasnjeno, kaj ti naredijo, če ga pelješ na amzs in ti ga tam pregledajo.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr maj 27, 2009 9:10 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2839686&show=1

nov je zagotovo najbol racionalen nakup..

tole sem skopiral iz druge teme:

No takole je bilo meni svetovano: Avto, preden ga kupiš pelješ na AMZS na pregled (stane cca 60 evrov). Tam ti avto dve uri u nulo pregledajo in stestirajo (tudi sodni cenilec) in ti povejo dejansko sliko. Dajo ti vse papirje s testov in na to nudijo tudi garancijo.

Dwight
Nov uporabnik

Napisal/-a Dwight Sr maj 27, 2009 9:20 pm

Vaši izčrpni odgovori so mi dali misliti. Vidim, da še ne poznam dovolj renaultovih motorjev. Moram še malo pogledati okrog druge dci-je. Zelo mi je všeč amzs varianta in se bom verjetno odločil, da jo izkoristim, preden grem v nakup vozila.
Nov sedane, pa mi nikakor ne sede, mi ni všeč, pa še nima avtomatske klime, kar je pri meni skoraj edini pogoj.
Zaenkrat hvala za vse odgovore. Lov se še nadaljuje, zato se še priporočam za kakšen nasvet.

Dwight
Nov uporabnik

Napisal/-a Dwight Sr maj 27, 2009 9:23 pm

Vse bi bilo prav, da bi jih še pogledat, še posebej taprvega. Cena se mi zdi zelo ugodna. Verjetno bom šel pojutrišnjem v akcijo.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Sr maj 27, 2009 9:28 pm

Dwight je napisal/-a:
Vse bi bilo prav, da bi jih še pogledat, še posebej taprvega. Cena se mi zdi zelo ugodna. Verjetno bom šel pojutrišnjem v akcijo.

z dizlom boš dosti bolj zadovoljen kot z bencinarjem, v mislih imam porabo, poskočnost avta...

imamo doma bencinarja 1.4 16v 98km in 1.5 dci 101km, razlika v vožnji je zaradi dizelskega navora zelo velika..

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Sr maj 27, 2009 9:29 pm

Na avtonetu sem našel identičen avto, kot je moj, 1. lastnik, dynamic lux oprema, malo kilometrov, še v tovarniški garanciji.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2799047&show=1
Avto je super, dosti prostora, poraba okrog 7 litrov pri normalni vožji.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Sr maj 27, 2009 9:33 pm

kolesar je napisal/-a:
Dwight je napisal/-a:

z dizlom boš dosti bolj zadovoljen kot z bencinarjem, v mislih imam porabo, poskočnost avta...

imamo doma bencinarja 1.4 16v 98km in 1.5 dci 101km, razlika v vožnji je zaradi dizelskega navora zelo velika..

Se strinjam.
Da me ne bo kdo narobe razumel - sam nisem proti dizlom, sem pa bolj previden, kar se tiče nakupa rabljenega avtomobila. Sam si tudi lastim dci motor - sicer v cliotu, pa moram reči, da je velika razlika med 1.4 bencinarju ali mojem dci.

Dwight
Nov uporabnik

Napisal/-a Dwight Sr maj 27, 2009 9:34 pm

kolesar je napisal/-a:
Dwight je napisal/-a:

Verjamem, da je dizel bolj poskočen, sam kolko mi je zdaj znano in kolikor sem slišal, je bencinc bolj zanesljiv. Res si želim, da bi lahko samo tankal in opravljal redne servise. Ko pa bom enkrat kupil avto, bo pa leta vsaj 100.000 km pri meni.

Dwight
Nov uporabnik

Napisal/-a Dwight Sr maj 27, 2009 9:35 pm

kiki13 je napisal/-a:Na avtonetu sem našel identičen avto, kot je moj, 1. lastnik, dynamic lux oprema, malo kilometrov, še v tovarniški garanciji.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2799047&show=1
Avto je super, dosti prostora, poraba okrog 7 litrov pri normalni vožji.

Ta je zelo lep... čeprav ni facelift, se bi ga tud splačalo it pogledat.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Sr maj 27, 2009 9:41 pm

mojega dci-ja zaenkrat samo tankam in opravljam redne servise..
pa mislim da drugi tudi nimajo nekih težav

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če maj 28, 2009 8:19 am

Dwight je napisal/-a:
Verjamem, da je dizel bolj poskočen, sam kolko mi je zdaj znano in kolikor sem slišal, je bencinc bolj zanesljiv. Res si želim, da bi lahko samo tankal in opravljal redne servise. Ko pa bom enkrat kupil avto, bo pa leta vsaj 100.000 km pri meni.

Zakaj pa potem kupuješ renoja? Kup kakšnega japonca, niso dosti dražji.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Če maj 28, 2009 9:08 am

Matjazy je napisal/-a:
Dwight je napisal/-a:

z japonci bo pa manj stroškov ja :roll:
morš met servis na 10.000 km pa še pol crkne isto ko pri drugih

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če maj 28, 2009 10:53 am

kolesar je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:
Dwight je napisal/-a:

Je pa precej težko najt avto v okvirju želja kupca, da bo moral na 10k km delat servise.
Verjetnost, da bo kaj crknilo, pa bo vsekakor malce manjša.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Če maj 28, 2009 11:08 am

Matjazy je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:
Dwight je napisal/-a:

Je pa precej težko najt avto v okvirju želja kupca, da bo moral na 10k km delat servise.
Verjetnost, da bo kaj crknilo, pa bo vsekakor malce manjša.

upam da veš kaj govoriš..
verjetno se ti sploh ne sanja kakšne težave imajo nekateri z novimi toyotami..

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Če maj 28, 2009 11:20 am

jaz bi pogledal še tale dva, pa predpostavljam da cena v teh negotovih časih ne mora bit zadnja ;)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2632607&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2820390&show=1

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če maj 28, 2009 12:17 pm

Sej nič ne rečem, sploh ta prvi more bit divji, samo kaj, ko pa ima tako grdo rit. :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov