Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Ne feb 22, 2009 6:51 pm

Brezveze sploh nebom več komentiru...

Kangoo pa P307 negreta skp nemorš jih preimerjat v nobeni stvari...
P307 je višji razred in...skratka bolši avto v vseh pogledih...

Ženska se bo samo odločila sigur nebi rada mela drevarnice v avtu in gajbo navzven samo zato ker Kangoo pride v 1 sekundi prej do 100kmh....druzga ni nič čist nič da bi lahko primerjal...
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 22, 2009 9:44 pm

Enostavno - Kangoo zaradi višine in manj aerodinamične oblike (in delno tudi drugačne namembnostI) ne more dosegat takih hitrosti kot 307, zato so mu dali krajša prestavna razmerja, kar se kaže v večji prožnosti, boljših pospeških (oboje še + manjša teža) in manjši hitrosti.

skatka
Nov uporabnik

Napisal/-a skatka Po feb 23, 2009 8:59 am

Naj se še enkrat "javim" kako sem se odločila.Tisti P307 je bil noter zelo slabo ohranjen, moj 10 let stari avto je proti tistemu kot nov.... in kot sem rekla, sploh ne rabim velikega avta, tavečja sedi spredaj, tamala dva pa zadaj.Pomembno mi je, da avto ni toliko star in zato sem se že 99% odločila za Seat Ibizo 1.4 l.2007 15000 km.Le podpisala še nisem nič, kar pa bom verjetno storila danes ali jutri.

Pozdravčki vsem in HVALA za pomoč!

Katka

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Po feb 23, 2009 9:28 am

hehe pa je kangoo in P307 izvisu.... heheh:shock: :twisted:

sam usejn je Kangoo ---> GAJBA !:twisted:

Veliko varnih kilometrov z Seat Ibizo (jo nebom komentiru :P :lol: )

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po feb 23, 2009 1:19 pm

skatka je napisal/-a:.... in kot sem rekla, sploh ne rabim velikega avta, tavečja sedi spredaj, tamala dva pa zadaj....

Seveda z avtom, kot je Ibiza, nikoli ne boš šla z otroci na kakšno daljše potovanje ali dopust, ker ima enostavno premajhen prtljažnik. Razmisli o tem, če avto rabiš samo za po mestu in krajše vožnje ali tudi kaj več. Kupi vsaj karavana, če bo že avto manjši.

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo Po feb 23, 2009 1:23 pm

Na hitro preletel debato, zato ne zamerit komentarju:

RES PREMISLI če je ibiza prava izbira ! Jaz je NE bi vzel, saj bo verjteno premajhen avto za vašo družino! Samo zaradi velikosti, drugače fajn avtek.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po feb 23, 2009 1:34 pm

Naj se še enkrat "javim" kako sem se odločila.Tisti P307 je bil noter zelo slabo ohranjen, moj 10 let stari avto je proti tistemu kot nov.... in kot sem rekla, sploh ne rabim velikega avta...

Pa kaj vam ni jasno, rekla je da ne rabi velikega avta, vi pa še kar po svoje gonite... :roll: Sej na dopust se gre lahko tudi z letalom ali bus-om, saj se ne vozijo vsi z avtom. :roll: Sploh pa Ibiza spet ni tako zelo majhen avto, pravzaprav je med večjimi v svojem razredu.

Katerikoli avto že bo na koncu, naj služi čim dlje brez problemov! ;)
Antiznačkar po prepričanju

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po feb 23, 2009 2:54 pm

Madonca ste eni res tako razvajeni pa tečni s temi večjimi avti pa karavani...
Če reče, da ne rabi karavana, zakaj bi ga potem kupovala?
Dosti ljudi vidim, tudi mamic z otroki, ki se vozijo v malih avtih pa to dosti slabših kot je ibiza. Že samo, če malo po vasi pogledam kake avte imajo pa koliko jih je pri hiši. Pa se ravno tako vozijo v raznih starih puntotih pa imajo po tri otroke noter. Na morje pa na potovanja pa verjemite, da tudi ne hodijo vsi, ker dosti jih niti ne more, pa ne zato, ker bi imeli premali avto. Ampak zato, ker nimajo, imajo še bajto za zrihtat....Dosti je takih, ki imajo kredite na bajte in jim res malo ostane in potem vsako leto recimo po en prostor v bajti opremijo itd. Za fasado pa že ponavadi zmanjka denarja in jo potem bajta še več let čaka.
Zato mi je to tak glupo, ko kar vsem povprek, kdor koli vpraša za nasvet, vsem bi ponujali večje avte. Pa kdo sprašuje za avto razreda clio, polo, punto in se že zlo hitro najde nekdo, ki reče naj razmisli o kakšnem iz razreda, megan, golf, astra. Če pa sprašuje za megana, ja potem pa spet nasveti naj raje kupi laguno, pasata...
Seveda se to nadaljuje v smislu, da za tak avtu je 100 konjev premalu in je treba nekaj močnejšega in ....v čem je smisel tega? Večina avtov na cesti je pa praznih. Ja hudiča dvakrat na leto bojo pa tud štirje najdli prostor v kakem manjšem avtu. Ni treba zato se celo leto vozit v praznem avtu, ki ima 1,5 tone in temu primernu tudi pije - celo leto, čeprav se mogoče v njem prevaža samo ženska, ki ima 60 kg pa zasluži 600 eur.

P.S. skatka, ne ciljam to na tebe, da ne bo pomote, ampak na splošno, ker je v vseh takih temah podobna zgodba.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Po feb 23, 2009 3:58 pm

passat letnik 00,01,02 turbo dizel, dobiš od 4 do 6 jurjev, to je to, dost placa, dost konjev, minimalna poraba....

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Po feb 23, 2009 4:07 pm

Ok da še jest neki priporočam kar sm sam hotu uzed sam tip ni spustu cene, mislm da noben ne najde bol opremlenega avta in bol močnega in lepši letnik kot je ta:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2356490&show=

Ampak še zmeri sm za P307 mimo grede! hehe
Ibico je pa škoda sploh kj komentirat :P :twisted:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po feb 23, 2009 4:23 pm

mišek je napisal/-a:..... Pa kdo sprašuje za avto razreda clio, polo, punto in se že zlo hitro najde nekdo, ki reče naj razmisli o kakšnem iz razreda, megan, golf, astra. Če pa sprašuje za megana, ja potem pa spet nasveti naj raje kupi laguno, pasata...
Seveda se to nadaljuje v smislu, da za tak avtu je 100 konjev premalu in je treba nekaj močnejšega in .....

S tem se sicer popolnoma strinjam in se na A.comu žal to prevečkrat ponavlja - lep primer sta dva posta za tabo (ki se sicer zdita bolj "špikanje" kot kaj drugega) - a vseeno mislim, da pri treh otrocih, ki BTW zahtevajo več prtljage kot odrasli, velikost prtljažnika (in ne celega avta!) je stvar, o kateri je treba dobro razmislit. Ibiza ima manj kot 300 litrov (ne vem točnega podatka - ga ima kdo za prejšnji model?) in pri treh otrocih jo to bo kdaj omejevalo! Zakaj torej o tem (oz o karavanu, četudi majhnem) ne bi razmislila še enkrat?
In edino to sem predlagal. :oops:

Skatka
Bi pa bilo dobro vedet, koliko naj bi stala ta Ibiza, kot tudi, kaj sedaj voziš oz s čem si zadovoljna glede prostora, vožnje, udobja itd. Vsekakor pa si avto oglej v prisotnosti prijatelja, ki se nanj spozna (po možnosti prav na Ibizo ali VW)!

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Po feb 23, 2009 5:22 pm

skatka
Nov uporabnik

Napisal/-a skatka Po feb 23, 2009 5:24 pm

No se bom še enkrat oglasila.Hvala vsem, ki ste me razumeli, da ne rabim nujno velikega avta:), pa tudi ostalim, ki ste mi ga vseeno priporočali oz. svetovali.Ja, sem s seboj vzela prijatelja, ki vsaj nekj ve o avtomobilih.Že to, da je preveril ali so gume časovno enake proizvodnje je bilo zame nekaj:)), no na koncu pa je celo poznal prodajalca v avtohiši, tako, da se ne bojim, da sem vzela slab avto.Za naprej pa tako ali tako ne veš.Lahko, da bo delal BP, lahko pa me na začetku ovinka čaka presenečenje.Je pa avto še 2 meseca v tovarniški garanciji.

Veliko srečnih km vam želim!

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Po feb 23, 2009 6:26 pm

A bi lahko mogoče dela ti kšn link te tvoje ibize da mal na avto.net počekiramo...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po feb 23, 2009 6:33 pm

@skatka je skirvnostna, pa prav ima. :tomidelej: Če bi zdaj pisala, kak avto je prej vozila pa kje bo zdaj tega kupila bi itak samo pregovarjali pa iskali vse možne napake, samo da bi prikazali, češ da kak narobe se je odločila.
skatka bolje tako, pa srečno vožnjo.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Po feb 23, 2009 6:39 pm

Kaki motor ima ibiza? 1.4? :)
No če boš zadovoljna, bo super!!!

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Po feb 23, 2009 6:48 pm

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Po feb 23, 2009 7:08 pm

bsheep je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2488506&show=

mislm da je ta:>

Čeprav je to testno vozilo, se mi zdi super. Poraba res majhna, edino traktorski zvok ni kaj preveč všečen, pa vendar.
Včeraj sem probal novo Fabio 1.4 tdi karavan, konjenica enaka, prav lepo potegne. :D

skatka
Nov uporabnik

Napisal/-a skatka To feb 24, 2009 8:24 am

bsheep je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2488506&show=

mislm da je ta:>

Joj FIRBCI!!!:)) Ne ni ta, nič nisem hodila po Štajerski:)
Vam bom probala prilepiti link (ceno so še malo spustili), pol si pa dajte duška, ampak pišite o njem samo dobro:)))No se mal hecam.Tudi od žlahte sem jih malo slišala, "A ne bo premajhen???", ker grem iz karavana (LAGUNE - no zdaj končno veste) na ta avto, pa vendar je bil Yugo včasih pravi družinski avto in kakor mi je rekel prijatelj je bil 20 ali 30 cm krajši od Ibize.Menda tudi golf 2 ni bil prav velik (smo ga imeli doma včasih) in se ne spomnim, da ne bi mogli iti na morje.Za vsakdanje vožnje in kakšen enodnevni izlet bo Ibiza čisto dovolj velika in čedalje bolj se jo veselim.Zdaj samo čakam, da se uredi vsa papiracija, ker bom vzela leasing za več let.Zato mi je važno tudi, da avto ni prestar in ima malo km.Očitno smo slovenčki postali razvajeni, potem pa kakor je nekdo zgoraj napisal se v ogromnih prostorcih vozi po eden.Uf sem se razpisala...))

Pozdravčki, pa brez zamere.

aja link...grem poiskat

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2626643&show=

No mnenja prosim, pa ne taka, da je majhen in da je boljši xy avto, ta bo sedaj moj:)

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor To feb 24, 2009 9:09 am

Lepa IBIZA !

Veliko srečnih km in obilo užitkov v vožnji !

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov