Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To feb 24, 2009 1:39 pm

Polo78 je napisal/-a:Če se ne motim, je 1.4 tdci motor ravno peugeotov oz. iz koncerna PSA.

Ja, to je 1.4 hdi.
Ampak meni se zdi v redu motor, tudi za probleme še nisem slišal. Ga imam tudi sam.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 24, 2009 2:22 pm

davorz je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Preverjeno najboljši dizli so Fordovi.

Kolikor berem na drugem forumu je Fordov 1.4TDCI en manj kvalitetnih in vzdržljivih dizelskih motorjev. Pa še ta ne vem če je Fordov.

Hehe...to imaš prav, vendar sem jaz govoril za originalne Fordove motorje (1,8TDCi in 2,2 TDCi (155KM) 2,0TDCi (115KM,130KM) ter njihove predhodnike (TDdi,TD,D). 1,6TDCi (90KM,110KM) in 2,0TDCi (136KM) in 1,4TDCi...so pa pač....neki "ponaredki"...ki se žal v Fordu ne "znajdejo" najbolje.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Neumnosti... ampak izobrazba šteje... :)

Napisal/-a Doktor To feb 24, 2009 3:26 pm

KrEn je napisal/-a:Pravkar sem imel burno debato s kolegom, ki trdi, da so eni najboljsih dizlov na trgu prav Peugeotovi... :) Človek si nič ne da dopovedat in pravi da so mu to povedali kolegi...

Uglavnem jaz sem trdil, da so Fiatovi (ki so zanj pod vsakim nivojem) in BMWjevi dizli trenutno v vrhu, medtem ko imajo (so imeli) sploh Renaulti 1.9dci precej težav...

Tak da - kregal smo se ze dost tle v okrogu, tako da nočem podpihovat novega "nerazumevanja" tle...

Enostavno bi rad imel par vaših mnenj, ki jih kolega še nikoli ni prebiral črno na belem...

Hvala!

LP

Treba je najprej vedet o katerih PEUGEOT motorjih se pogovarjamo !

LP

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To feb 24, 2009 3:29 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:...vendar sem jaz govoril za originalne Fordove motorje (1,8TDCi in 2,2 TDCi (155KM) 2,0TDCi (115KM,130KM) ter njihove predhodnike (TDdi,TD,D). ....

O katerem 2,2 TDCi (155KM) motorju govoriš? Ni ta tudi PSA-Ford produkt in ga najdemo tudi v npr Micka-PSA trojčku?

Uporabniški avatar
dinamic00
Nov uporabnik

Napisal/-a dinamic00 To feb 24, 2009 4:05 pm

Moj je disel in sem z njim zadovoljen , sem pa bral da nekaj hvalite fiatove disle ?!? wtf? Če pa je kaj podn od podna je pa to zihr ... Moj kolega ima avto stalno na servisu in so že eno mašino zamenjali , kljub temu nova spet zajebava. Zdaj ga bo prodal , če-ne ga bo v grob spravil.
!! Bolje bit mrtvo pejen , kot pa trezn mrtev !! Yeah:)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 24, 2009 4:41 pm

esem je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:...vendar sem jaz govoril za originalne Fordove motorje (1,8TDCi in 2,2 TDCi (155KM) 2,0TDCi (115KM,130KM) ter njihove predhodnike (TDdi,TD,D). ....

O katerem 2,2 TDCi (155KM) motorju govoriš? Ni ta tudi PSA-Ford produkt in ga najdemo tudi v npr Micka-PSA trojčku?

Ne. Ta je "povrtani" 2.0 TDCi (130KM).

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton To feb 24, 2009 4:43 pm

¸tudi toyota nima slabih dizlov. Čeprav se boste nekateri zmrdovali nad tem. So uglajeni in ne tako grobi kot recimo tdi. Hitrost skrivajo. Čeprav je pri hiši tdi mislim, da je toyotin 2.2 150 km, lepši za peljat kot 2.0 140 km tdi. Moje izkušnje pač.

Tukaj me nezanima toliko hitrost ampak udobje vožnje.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To feb 24, 2009 4:48 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
esem je napisal/-a:

LP!

a ni Ford tudi od VW-ja imel neke dizle?( galaxy....S -MAX prvi)?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 24, 2009 5:01 pm

sašo5 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
esem je napisal/-a:

LP!

a ni Ford tudi od VW-ja imel neke dizle?( galaxy....S -MAX prvi)?

Ja,je imel...V Galaxy-ju je Fa-U-Ve-jev 1.9TDI. S-max pa 1,8TDCi & 2.0 TDCi----pa mislim,da je to tudi bilo vse...čeprav se mi zdi, da ima S-max 2.0 TDCi PSA motor.

p.s.: Fordov 2,2TDCi (155KM) je bil samo v MK3 Mondeotu. Pri MK4 pa je že 2,2TDCi ali HDi iz PSA.

Malo branja:
http://en.wikipedia.org/wiki/Duratorq

LP!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To feb 24, 2009 5:11 pm

krypton je napisal/-a:¸tudi toyota nima slabih dizlov. Čeprav se boste nekateri zmrdovali nad tem. So uglajeni in ne tako grobi kot recimo tdi. Hitrost skrivajo. Čeprav je pri hiši tdi mislim, da je toyotin 2.2 150 km, lepši za peljat kot 2.0 140 km tdi. Moje izkušnje pač.

Tukaj me nezanima toliko hitrost ampak udobje vožnje.

tdi-ji so itak glasni proti kakim dci..
tudi tile toyotini 2.2 niso biser..
povem ti za enega rav4 2006 2.2, 136km menjali so že pol mašine, avto je pri 80.000km dost bol glasn kot na začetku..

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To feb 24, 2009 5:15 pm

čist po mojih osebnih izkušnjah so JTD mašine daleč pred TDIji in drugimi dizli...po performansih in po vzdrževanju...probal sem že marsikaj, ampak zadnji trije avti so bli pa izrecno JTD in še naprej bo tako, to sem siguren :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To feb 24, 2009 5:25 pm

Ker je debata stalen OFF (prvič samo pozitiven!?! :roll: :P :?:) - glede na naslov - bom spremenil naslov teme v "Razni avtomobilski dizli - izvor, značilnosti itd".

Ima kdo predlog za boljši naslov?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To feb 24, 2009 6:12 pm

Sam bi v ospredje postavil BMWjeve dizle 4 in 6 valjne. Resda se dogajajo tudi napake ampak so v vrhu - predvsem pri porabi.

Mogoče se pozablja na Volvov D5! Neupravičeno.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To feb 24, 2009 7:11 pm

TDI je prva liga, preverjeni motorji. Slabost ima pa glasnost, ampak tudi to se navadiš, če imaš 115 konjskega pumpe dize in te lepi na zic :D

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To feb 24, 2009 7:30 pm

dinamic00 je napisal/-a:Moj je disel in sem z njim zadovoljen , sem pa bral da nekaj hvalite fiatove disle ?!? wtf? Če pa je kaj podn od podna je pa to zihr ... Moj kolega ima avto stalno na servisu in so že eno mašino zamenjali , kljub temu nova spet zajebava. Zdaj ga bo prodal , če-ne ga bo v grob spravil.
Fak stari a res??Pol bom pa kr prodal avto če ima tvoj kolega skoz probleme!Kaj pa ostali ki jih nimamo??Kolega naj menja servis če mu tam kjer ga vozi ne znajo/ne morejo zrihtat oz. ga nategujejo.Če pa slučajno z avtom dela kot svinje z mehom potem pa ne moreš drugega pričakovat kot da te bo voz zajebaval.Jaz osebno mislim da s samimi motorji ni nič narobe če se redno vzdržujejo pa nima veze čigav je motor,ker v večini primer crkuje elektronika ki podpira delovanje motorja mehansko pa redko kdaj kaj crkne.Tudi turbina ne crkne sama od sebe ampak jim lastniki pomagamo.Ko kje slišimo da crkujejo šobe tudi crkne elektro del šobe mehanski ne crkne kar tako,je pa tudi res da imajo novejša vozila daljše servisne intervale kar za moje pojme ni v redu saj če ima interval na 30000 km se še vedno najde pacient ki jih bo naredil še 5000 potem pa jamral da piska,kleple,ruži...Sam vzdržujem enega HDI-ja,enegaVW-ja in 2 JTD-ja kar se dizlov tiče pa nima noben pod 150000 km pa z nobenim ni nekih resnih težav.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To feb 24, 2009 7:55 pm

dnovak24 je napisal/-a:TDI je prva liga, preverjeni motorji. Slabost ima pa glasnost, ampak tudi to se navadiš, če imaš 115 konjskega pumpe dize in te lepi na zic :D

No ja, v kakšnem golfu še mogoče, v galaxyju pa ta motor žal nič več ne "lepi" ampak zgolj zadostuje za normalno vožnjo (čeprav mu velikokrat zmanjka sape...)
Za moje pojme je naprimer toyotin 2.2 136 konjski dizel (pevozil sem ca 3000 km z corollo verso s tem motorjem) veliko boljši: prožnejši, tišji in bolj uglajen in neprimerno zmogljivejši...
Lep dan!

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To feb 24, 2009 7:59 pm

GoGo je napisal/-a:
dnovak24 je napisal/-a:TDI je prva liga, preverjeni motorji. Slabost ima pa glasnost, ampak tudi to se navadiš, če imaš 115 konjskega pumpe dize in te lepi na zic :D

No ja, v kakšnem golfu še mogoče, v galaxyju pa ta motor žal nič več ne "lepi" ampak zgolj zadostuje za normalno vožnjo (čeprav mu velikokrat zmanjka sape...)
Za moje pojme je naprimer toyotin 2.2 136 konjski dizel (pevozil sem ca 3000 km z corollo verso s tem motorjem) veliko boljši: prožnejši, tišji in bolj uglajen in neprimerno zmogljivejši...

vozil sem passata 115 in sem bil res presenečen, galaxy je verjetno težji

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To feb 24, 2009 8:01 pm

GoGo je napisal/-a:

najbrž je res neprimerno zmogljivejši, če pa ma pa 20KM in par 10NM navora več? meni so drgač tut volvotovi D5 dobri...

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To feb 24, 2009 8:08 pm

dinamic00 je napisal/-a:Moj je disel in sem z njim zadovoljen , sem pa bral da nekaj hvalite fiatove disle ?!? wtf? Če pa je kaj podn od podna je pa to zihr ... Moj kolega ima avto stalno na servisu in so že eno mašino zamenjali , kljub temu nova spet zajebava. Zdaj ga bo prodal , če-ne ga bo v grob spravil.

he, he, pridružen 05.01.09... čez 4 leta bo pa izpit naredil, tudi sam kaj peljal, pa se ne bo treba več na "rekla-kazala" od prjatla zanašat... :roll:

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed To feb 24, 2009 8:24 pm

Dej raj en konkreten primer povej, kaj so tvojemu priljatelju na servisi delal, ker neki na pamet se zna usak govort. Samo če je pa res to kar praviš mora pa bit tvoj prjatu res butast da na fiatu vstraja, v kar pa dvomim da je res. Zadne cajte so fiatovi dizli res vredu, čeprav mislim da ostali dizli tut niso slabi in je težko določit kateri je slabši in kateri bolši, pač stvar okusa. Nekaterim paše velika moč, nekteri imajo rajši dobro odzivnost, itd
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 3 gostov