Polo78 je napisal/-a:Če se ne motim, je 1.4 tdci motor ravno peugeotov oz. iz koncerna PSA.
Ja, to je 1.4 hdi.
Ampak meni se zdi v redu motor, tudi za probleme še nisem slišal. Ga imam tudi sam.
davorz je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Preverjeno najboljši dizli so Fordovi.
Kolikor berem na drugem forumu je Fordov 1.4TDCI en manj kvalitetnih in vzdržljivih dizelskih motorjev. Pa še ta ne vem če je Fordov.
KrEn je napisal/-a:Pravkar sem imel burno debato s kolegom, ki trdi, da so eni najboljsih dizlov na trgu prav Peugeotovi...Človek si nič ne da dopovedat in pravi da so mu to povedali kolegi...
Uglavnem jaz sem trdil, da so Fiatovi (ki so zanj pod vsakim nivojem) in BMWjevi dizli trenutno v vrhu, medtem ko imajo (so imeli) sploh Renaulti 1.9dci precej težav...
Tak da - kregal smo se ze dost tle v okrogu, tako da nočem podpihovat novega "nerazumevanja" tle...
Enostavno bi rad imel par vaših mnenj, ki jih kolega še nikoli ni prebiral črno na belem...
Hvala!
LP
esem je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:...vendar sem jaz govoril za originalne Fordove motorje (1,8TDCi in 2,2 TDCi (155KM) 2,0TDCi (115KM,130KM) ter njihove predhodnike (TDdi,TD,D). ....
O katerem 2,2 TDCi (155KM) motorju govoriš? Ni ta tudi PSA-Ford produkt in ga najdemo tudi v npr Micka-PSA trojčku?
TrijoAdijo je napisal/-a:esem je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:...vendar sem jaz govoril za originalne Fordove motorje (1,8TDCi in 2,2 TDCi (155KM) 2,0TDCi (115KM,130KM) ter njihove predhodnike (TDdi,TD,D). ....
O katerem 2,2 TDCi (155KM) motorju govoriš? Ni ta tudi PSA-Ford produkt in ga najdemo tudi v npr Micka-PSA trojčku?
Ne. Ta je "povrtani" 2.0 TDCi (130KM).
LP!
sašo5 je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:esem je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:...vendar sem jaz govoril za originalne Fordove motorje (1,8TDCi in 2,2 TDCi (155KM) 2,0TDCi (115KM,130KM) ter njihove predhodnike (TDdi,TD,D). ....
Ne. Ta je "povrtani" 2.0 TDCi (130KM).
LP!
a ni Ford tudi od VW-ja imel neke dizle?( galaxy....S -MAX prvi)?
krypton je napisal/-a:¸tudi toyota nima slabih dizlov. Čeprav se boste nekateri zmrdovali nad tem. So uglajeni in ne tako grobi kot recimo tdi. Hitrost skrivajo. Čeprav je pri hiši tdi mislim, da je toyotin 2.2 150 km, lepši za peljat kot 2.0 140 km tdi. Moje izkušnje pač.
Tukaj me nezanima toliko hitrost ampak udobje vožnje.
Fak stari a res??Pol bom pa kr prodal avto če ima tvoj kolega skoz probleme!Kaj pa ostali ki jih nimamo??Kolega naj menja servis če mu tam kjer ga vozi ne znajo/ne morejo zrihtat oz. ga nategujejo.Če pa slučajno z avtom dela kot svinje z mehom potem pa ne moreš drugega pričakovat kot da te bo voz zajebaval.Jaz osebno mislim da s samimi motorji ni nič narobe če se redno vzdržujejo pa nima veze čigav je motor,ker v večini primer crkuje elektronika ki podpira delovanje motorja mehansko pa redko kdaj kaj crkne.Tudi turbina ne crkne sama od sebe ampak jim lastniki pomagamo.Ko kje slišimo da crkujejo šobe tudi crkne elektro del šobe mehanski ne crkne kar tako,je pa tudi res da imajo novejša vozila daljše servisne intervale kar za moje pojme ni v redu saj če ima interval na 30000 km se še vedno najde pacient ki jih bo naredil še 5000 potem pa jamral da piska,kleple,ruži...Sam vzdržujem enega HDI-ja,enegaVW-ja in 2 JTD-ja kar se dizlov tiče pa nima noben pod 150000 km pa z nobenim ni nekih resnih težav.dinamic00 je napisal/-a:Moj je disel in sem z njim zadovoljen , sem pa bral da nekaj hvalite fiatove disle ?!? wtf? Če pa je kaj podn od podna je pa to zihr ... Moj kolega ima avto stalno na servisu in so že eno mašino zamenjali , kljub temu nova spet zajebava. Zdaj ga bo prodal , če-ne ga bo v grob spravil.
dnovak24 je napisal/-a:TDI je prva liga, preverjeni motorji. Slabost ima pa glasnost, ampak tudi to se navadiš, če imaš 115 konjskega pumpe dize in te lepi na zic
GoGo je napisal/-a:dnovak24 je napisal/-a:TDI je prva liga, preverjeni motorji. Slabost ima pa glasnost, ampak tudi to se navadiš, če imaš 115 konjskega pumpe dize in te lepi na zic
No ja, v kakšnem golfu še mogoče, v galaxyju pa ta motor žal nič več ne "lepi" ampak zgolj zadostuje za normalno vožnjo (čeprav mu velikokrat zmanjka sape...)
Za moje pojme je naprimer toyotin 2.2 136 konjski dizel (pevozil sem ca 3000 km z corollo verso s tem motorjem) veliko boljši: prožnejši, tišji in bolj uglajen in neprimerno zmogljivejši...
GoGo je napisal/-a:dnovak24 je napisal/-a:TDI je prva liga, preverjeni motorji. Slabost ima pa glasnost, ampak tudi to se navadiš, če imaš 115 konjskega pumpe dize in te lepi na zic
No ja, v kakšnem golfu še mogoče, v galaxyju pa ta motor žal nič več ne "lepi" ampak zgolj zadostuje za normalno vožnjo (čeprav mu velikokrat zmanjka sape...)
Za moje pojme je naprimer toyotin 2.2 136 konjski dizel (pevozil sem ca 3000 km z corollo verso s tem motorjem) veliko boljši: prožnejši, tišji in bolj uglajen in neprimerno zmogljivejši...
dinamic00 je napisal/-a:Moj je disel in sem z njim zadovoljen , sem pa bral da nekaj hvalite fiatove disle ?!? wtf? Če pa je kaj podn od podna je pa to zihr ... Moj kolega ima avto stalno na servisu in so že eno mašino zamenjali , kljub temu nova spet zajebava. Zdaj ga bo prodal , če-ne ga bo v grob spravil.
dinamic00 je napisal/-a:Moj je disel in sem z njim zadovoljen , sem pa bral da nekaj hvalite fiatove disle ?!? wtf? Če pa je kaj podn od podna je pa to zihr ... Moj kolega ima avto stalno na servisu in so že eno mašino zamenjali , kljub temu nova spet zajebava. Zdaj ga bo prodal , če-ne ga bo v grob spravil.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 3 gostov