Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So apr 18, 2009 12:06 pm

a33 je napisal/-a:Glede dizla idi peljat pa boš sam videl, 1,6 HDI( tdci ) je precej tišhji mehkejši in boljši od 1,8 tdci, nima turbo luknje ipd. razlika v navoru je 20 nm, moč pa 5 km.

Ja..1,6 TDCi je boljši v napakah...sploh v povezavi z klenkanjem, kar je pri 1,6 tdci "stalnica" zaradi napake na injektorju/ih, boljši je tudi v primeru "scanja" nafte izpod injektorjev in je treba vsake toliko časa menjat tesnila....in boljši je v primeru, ko je več olja na motorju in pod avtom, kot pa v samem motorju.Pa še bi se našlo.
Pri 1,8 teh napak ni..

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne apr 19, 2009 11:55 am

Kako je pa z zavarovanjem? Ali spada 1.6 v nižji razred?

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo Ne apr 19, 2009 12:02 pm

1.6 HDI spada v razred do 80 kw.

bp-car
Nov uporabnik

ford focus 1,8tdci sport

Napisal/-a bp-car Ne maj 03, 2009 2:28 pm

:cry: Lep pozdrav sem nov na forumu.Sam sem lastnik te znamke in moram reči, da tako slabega avta še ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Samo ne forda katerega koli drugega!!!!!!!!!!!!
Jaz se ga hočem čimprej losati!!
Če začnem naštevati probleme imam premalo prostora!!!!To je skret od skreta!!!!!!!!!!!Res ga ne kupuj!!!Rajši kupi kijo..

Avto je bil kupljen v Ljubljani v avtohiši blizu žal!!!
Pa tam tudi ne kupuj avta!!To ti priporočam iz srca!!!Ko pride do problem so zelo nevljudni!!!

MKS1
Nov uporabnik

Napisal/-a MKS1 Ne maj 03, 2009 5:12 pm

No to je to. Ljudje kupujejo avte iz avtohiš prvi lastnik vse b.p. te avti so ponavad iz italije, kilometri itak prvrteni nazaj pa še poglejte na ceste kak italjančki delajo z avti sem bil velikrat tam pa je hujš kot sred bevgrada.

Kolega je isto kupo pasata tdija meu kao 130tkm pa je po 5tkm mogo menjat šobe nevem še kaj.
Pa ni zato avto slab le zaribo se je pri nakupo so poznej ugotovil da ma že čez 300tkm, to je to ko je folk naiven pol mu je pa kriva znamka.

Res je 1.8 je fordov motor najprej je bil D, TD,TDDi in sedaj je TDCI. Ta motor je zelo trdoživ to zna povedat vsak, ki ga vozi torej posrečen motor. Kar nekaj taksistoiv je, ki ima že čez 300tKm nekateri že krepko več in jim lepo služi.

Torej, če nekdo nima izkušenj naj ne govori v tri dni, sem slišo da je enem na tem pa tem mašina zaribala in ta avto ni nč vreden ne moreš po enem gledat treba mal statistiko poznat.

Kar se tiče 1.4, 1.6 in 2.0 tdci (PSA) so motorji dokaj živi uglajeni vendar je zabeleženo več napak kot na 1.8 motorju.

Tako, da katerikol bo al 1.6 al 1.8 boš zelo zadovoljen. sam ti svetujem 1.8 iz lastnih izkušenj.

bp-car
Nov uporabnik

ford

Napisal/-a bp-car Ne maj 03, 2009 9:12 pm

Avto je slovenski in kupljen v SLOVENIJI in ne v Italiji!!!!
Avto 31.5.2009 bo star dve leti. Prvi lastnik je bila avtohiša summit in drugi jaz!!!
Naj malo naštejem probleme:
-šest krat že delan veliki servis(od 23000 km dalje)
Jutri ga spet peljem(avto ima zdaj prevoženih 38250km in ne 180000km kot si ti misliš)
- dvakrat že menjani sprednji amortizerji in še vedno ista pesem
-skozi zadnjo desno luč mi teče voda (zaradi tega je bil na servisu najmanj 8 krat in voda še vedno teče)
- ko sem ga kupil takoj čez dva dni so mi brusili vse štiri diske in bremze še vedno cvilijo
pri 9232 km so to delali
-zamenjana komplet ventilacija
-ko menjavam prestave še vedno cvili
-motorček za brisalce še vedno škripa
-avto naj bi vozil samo direktor rabljenih vozil
-tista dva fanta ki prodajata rabljena vozila sta dala roko v ogenj za ta avto,ko sem ga kupoval, zdaj o tem ne vesta nič,..........
Naj še povem ,da ima sprejemnik pri fordu na summitu c-maxa še ne starega eno leto z MAŠINO 1,8 tdci in je že dvakrat delal veliki servis!!!!!!!!!!!
In mu mašina še vedno cvili!!!!!!!!!
Kaj pa na to praviš?
In še nekaj, da ti povem, če še ne veš MOTORJI 1,8TDCI IN 2,0 FSI SO NEPOPRAVLJIVI!!!!
TO GOVORIM ,KER SEM SLIŠAL IZ PRVE ROKE PRED DIREKTORJEM RABLJENIH VOZIL, KO MU JE TO POVEDAL SPREJEMNIK NA SUMMITU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ŠE ENKRAT NE KUPUJ FORDA!TO JE NAVADEN SKRET JE JUGO MILIJONKRAT
BOLJŠI!!!!!!!!!
V SLUŽBI SE MI ŽE SMEJIJO KER VEČKRAT PRIDEM NA ŠIHT Z NADOMESTNIM AVTOM KOT PA Z SVOJIM!!!!!
ZAČETEK MARCA IMAM AVTO ENO LETO PA JE AVTO NA SERVISU NA VSAKE TRI TEDNE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Ne maj 03, 2009 9:27 pm

Mam enga jugeca, ti lahk zrihtam :twisted:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po maj 04, 2009 1:12 pm

Kdo ti je pa kriv,če voziš avto servisirat na summit? :D

Vsak motor se da popravit :) Tak da 1,8tdci ni nepopravljiv :) Praviš,da cvili ko menjaš prestave? ja..tudi meni je to delalo, ko sem motor opral. Malce masti na vilčkah na menjalniku ne škodi :P Pa kakšna kaplja olja v zajle tudi ne :)
Bremze cvilijo....Jah..je treba imet prave ploščice noter...:) Za ventilacijo ne vem kaj so ti menjali...ampak..ok..tega novejšega modela ne poznam in ne vem,kaj bi lahko bil problem. In kaj cvili v motorju? Morda kakšen defekten španer,ki ga niso menjali? Ali mikrojermen ki ni original?

Če se tebi sodelavci smejijo,ker prideš na šiht z nadomestnim avtom,se ti smejijo zato,ker pač servisiraš na summitu. Najdi si drug servis, pa boš imel mir :)

drgač pa ja...si redkost s temi problemi...ampak, po mojem zajec tiči v drugem grmu, da je tako...in ne v 1.8tdci.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

MKS1
Nov uporabnik

Napisal/-a MKS1 Po maj 04, 2009 4:31 pm

Jah kaj čmo. Sosed je bil z turanom starim tam leto pa pol 3 krat na izrednem servisu motor je 2.0 tdi pa je tud reko, da glede porabe bi blo lahk ka manj pa teh raznih zadev od senzorjev, ki crknejo pa za še ni avto slab.Mogoč je pa tud nepopravljiv pa tega ne ve.

Jes na tvojem mestu bi sigurno to uredil na servisu, če ne na enem pa na drugem sam treba je znat. Dručač pa summit res ni eden boljših servisov, dela tud na njem en bližnji znanec pa ko ga vidim ga mal poprašam o tem primeru, če kaj ve.

Če bi bil ta motor nepopravljiv bi šel sigurno že iz prodaje sam kok se ve so te motorji dobri. Ni pa nujno če kupiš avto na servisu, da bo pa uredi glih tle se ne ve kaj so delal po njem mogoč še kaka testna vožnja tam pa vemo ka eni delajo....

Lej svetujem ti, da avto prodaš kakor hitro lahk pa potem si kupiš npr. enega korejca naprimer kio al pa kaj taga.

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Če maj 14, 2009 5:32 pm

Ima tudi nova mazda 3 fokusovo podvozje?

bp-car
Nov uporabnik

Napisal/-a bp-car Po maj 18, 2009 6:18 pm

Jaz bi zelo premislil!

vidkul
Nov uporabnik

Napisal/-a vidkul Po maj 25, 2009 1:48 pm

Živjo,

Iz Opel Corse želim presedlati na Ford Focus karavan - razlog so psi

Trenutno imam dva favorita v igri, ki ju bi rad kupil.
prvi:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2320965&show=1

Lastnik je iz Kranja in dela pri Toyoti. Tako da si bo kupil Toyoto.
Avto je iz Nemčije. Je drugi lastnik. trenutno ima avto 160.000km, veliki servis je bil narejen pri 150.000. je malo udarjen ob strani, ampak ne zgleda kaj hujšega. Rekel je da ročna ne dela, ker jo je uporabil enkrat pozimi, ko je bil najhujši mraz. Zanima me koliko stane zamenjava ročne (predvidevam da ne preveč). Sprednja šipa je termična (ima nitke not, tako kot zadnja šipa) da se lahko odtaja. Avto izgleda solidno vzdrževan.

drugi:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2734924&show=1

Lastnica je iz Jezerskega. Avto prihaja iz Italije in je bil kupljen pri Finnovi v Lj. Kupljen je bil pri 130.000km, sedaj jih ima 160.000. Ob nakupu je bil narejen tudi veliki servis. Spredaj je imel dol loputko kjer gre kljuka za vlečt. Lastnica je omenila da je bil tudi enkrat kao vlečen - malo se mi zdi suljivo, ker je najprej rekla da ne ve pol pa neki omenjala vleko. Pri sprednji levigumi je blatnik počen na notranji stran, tam ko je kolo. Tako da blatnik gleda ven za kakih 5-8cm. Ni pa zelo očitno.
Lastnica je rekla da cena ni končna. Drugače se pa vozi zelo lepo.

Prosil bi vas za kakšno mnenje. Okvirna cena bi mi tudi zelo pomagala. Moč mašine mi ne pomeni veliko, obe sta čisto dovolj močni zame.
Prizam, da me lahko prodajalec hitro nategne, ker se pač ne spoznam kaj preveč na avte. Ravno zato bom s sabo vzel svojega mehaniha, ki tudi dila avte, da še on malo pogleda in poda svoje mnenje.

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po maj 25, 2009 2:07 pm

Pri prvem se najprej pozanimaj kaj ima zaen motor notri. Ker 1,8 TDCi in 90KM ne gre skupi. Tak da ali je 1,8TDCi s 100Km ali 115KM, ali pa je 1,8tTDDi z 90KM. Pri ročni je lahko problem v zajli. Obe zajli staneta cca 40€. Pa avto mi je malce sumljiv. Neki mi ne da mira in mislim,da je bil razbit.Pokrov volanskega airbag-a mi je sumljiv in pa ogrevana prednja šipa. Res da avto ni bil narejen za naš trg,ampak bi pa bilo dobro malo pogledat če je šipa originalna in če so cifre taprave. Drgač pa tak na oko izgleda da ima TREND opremo, tako da lahko računaš še na "športno" podvozje.

Za drugega pa: Kje je pokrovček iz odbijača??Očitno je avto bil na avto vleki. Zakaj že?

EDIT: Pri drugemu ne računat na GHIA opremo,ker je nima.

LP!

vidkul
Nov uporabnik

Napisal/-a vidkul Po maj 25, 2009 2:14 pm

Hvala za pomisleke.
A vse šipe morajo imeti isto številko če sem prav razumel?

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po maj 25, 2009 2:21 pm

Originalno prvo vgradnjo stekel na tem avtu proizvaja proizvajalec SEKURIT. Na originalnih šipah (vseh) je tudi fordov emblem. Potem pa še poglej DOT številko,ki mora biti na vseh šipah enaka. Če ni, potem je bila šipa menjana.

LP!

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Pe jul 24, 2009 5:50 pm

Koliko je razlika v višini podvozja med navadnim focusom in sport opremo? Nekateri trdijo 1.5cm, drugi 2cm.

ucmanster
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a ucmanster To feb 19, 2013 10:28 am

Polo78 je napisal/-a:1.8 tdci naj bi bil čistokrven fordov motor, medtem ko so 1.6 tdci motorji od PSA. Sicer sam nimam izkušenj ne z enim, ne z drugim, a po pričevanjih lastnikov, naj bi bil 1.8 tdci manj problematičen od 1.6 tdci. So pa v testih pri 1.8 pograjali občutno turbo luknjo (motor naj bi bil do 2000 obr. povsem "mrtev") in pa manjko 6. prestave (kar pa mislim da je tudi 1.6 nima). Pa če se ne motim, so 1.6 motorji novejši (sodobnejši) od 1.8 tdci, poleg peugeotov, citroenov in fordov pa se vgrajujejo tudi v Mazdo 3.

Mogoče bo še kaj več povedal kdo, ki si lasti avto s takim motorjem. Izkušnje iz prve roke so običajno vredne največ. ;)

Punca ima fusiona 1.6 tdci, jst pa tourneota 1.8 tdci. oba 90 km

!.6 tdci je presej tišji, varčnejši (čeprav je to težko primerjat, ker je tourneo manj aerodinamičen in skoraj 500 kg težji) Tako je tudi težko primerjat poskočnost, ampak je pa gotovo turbo luknjo precej bolj čutit pri 1.6 tdci.

fordfocus
Nov uporabnik

Re: Ford 1.8TDCI

Napisal/-a fordfocus Sr nov 13, 2013 10:53 pm

pozdravljeni

sem novi na forumu in kupujem tale avto. Zanima me vaše mnenje o njemu predvsem o mašini? se vam zdijo km realni in kokliko lahko pričakujem da bom naredu s tem motorjem km?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?id=7805361&avto=Ford Focus Karavan 1.8 TDCi oprema X-roa...

hvala za odgovore

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če nov 14, 2013 9:34 am

o mašini ti dost piše že na forumu, skratka, če je vzdrževana je BP. o realnosti ne morem preko slike, nardiš jih pa laho še veliko če ga boš normalno vzdrževal.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če nov 14, 2013 9:42 am

Zelo redek model je (mislim da par 100 narejenih), tako da zna bit problem v primeru da ga kam nasloniš ($$$).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov