LaKi_ je napisal/-a:Za povprečnega voznika je to čist dost. Jst ga mam v A4 pa mi je čist cool. Res da po mestu kuri 9, ampak na relaciji ga spravim tut na 6,2.
Glede strani poraba.com, tm je tko, noben nepiše zraven, a je vožnja izključno mestna, al je večinoma AC, relacija, zato so taka nihanja v številkah.
AM je napisal/-a: Če pa hočeš res neuničljiv avto, si pa kupi Nissan Primero Lentik 99... Ampak v letniku 2000 je že renaultova mašina tako da res škoda, da se je renault moral vmešati tukaj. Avtomobilo so do letnika 99 res skoraj neuničljivi.
AM je napisal/-a:Glede renaulta in lagune.
Moj brat je imel Laguno 94 letnik 1.8 bencinarja, je imel non stop težave, je prodal kupil Laguno 1,9 Diesel 2002 letnik, enako non stop težave z turbino, kjuči, ..., prodal in kupil Forda S-max letnik 09, 2.2 diesel, zaenkrat zelo zadovoljen.
Kolega kupil pred pol leta laguno 2000 od svojih sorodnikov kot nova, v odličnem stanju.
Po parih km, avto začne cukati, ne vžiga, naredi generalni servis, na servisu avto dela ok, naslednji dan spet težave z vžigom in cukanjem, na servisu ne vejo kaj bi bilo, ....
Toliko o zanesljivosti lagun 2000.
Znanka 1 lastnik Clio letnik 99, povprečno 1 krat na mesec avto na servisu. Problemi z ključi, ki sem opazil je kar pogosta napaka, en kjuč samo vžiga drugi samo odpira vrata, ... Lansko leto je menjala zobati jermen 1 mesec po tem ji ga je na avtocesti snelo in ji zabilo ventile.... Zelo pogosti problemi z vžigom avtomobila...
Zanimivo je pa ravno to, da vsi lastniki renaulta po popravilu vsi rečejo, da zdaj se mi ga ne splača prodati, ker sem ga ravno imel na popravilu in bo zdaj enčas vredu.
Ko pa kaj crkne ga pa spet ne morejo prodati, ker bi prevč zgubl na ceni, je bolje dat na popravilo in potem se spet ne splača prodati...
Je pa res za laguno, kar se udobja tiče zelo pohvalno. Ampak za to udobje pomoje kar preveč stroškov.
Res je da laguna mogoče malo manj pokuri kot audi, pa vseeno pomoje če skupno sešteješ stroške servisov in vsega je audi veliko bolj varčen kot kakšen renault.
Jaz iz lastnih izkušenj lahko povem ker vozim Audi A4 Avant 1.6 bencinar, letnik 99, da mi avto pije v povprečju 8 - 8.5 litrov in se vozim ravno tako kakor meni paše in ne gledam na to da bom počasi vozil zaradi porabe itd... Presenetljivo avto kljub 1.6 mašini dober potegne. Se opazi ko je avto naložen ali ko v avtu sedi 5 oseb da izgubi na moči ampak vseeno avto je dovolj močan ravno zaradi prilagojenega menjalnika.
Pri audiju pa lahko pričakuješ manjše napake kot so menjava roke, kakšen luftmase, homokinetični zglob, ... Pri renaultu je pa vsak po mojih opažanjih, ko se kaj pokvari moraš cenovno zamenjat pol avtomobila, da spet dela...
Če pa hočeš res neuničljiv avto, si pa kupi Nissan Primero Lentik 99... Moj oče je 1 lastnik avtomobila in kar se pokvarljivosti tiče lahko rečem da avto dela res neverjetno. Nobenih težav. Povprečna poraba pa od 7,5 pa do 8 litrov.
Ampak v letniku 2000 je že renaultova mašina tako da res škoda, da se je renault moral vmešati tukaj. Avtomobilo so do letnika 99 res skoraj neuničljivi.
To je samo moje mnenje, pa vem da se nekateri ne boste strinjali z mano, ampak vsaj po mojih opažanjih, je renault jama za stran metat denar.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost