Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr mar 18, 2009 1:28 pm

Ne, Kie imajo navadno belo, čeprav odtenek niti slučajno ni podoben belim avtom izpred parih let. Je taka svetleča bela, škoda ko nisem slikal enkrat poleg parkiranega Mondea, še ne starega 10 let, razlika v odtenku kot dan in noč. Še en razlog več torej za belo, ker za metalik barve je doplačilo cca. 300 eur. Edino bojim se, da (nas) bo čez čas belih toliko, ko dreka. :P
Antiznačkar po prepričanju

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr mar 18, 2009 1:50 pm

Ko pa sem jaz kupoval svojega Cliota so bili najcenejši samo beli in sem tudi šel gledat, avti so bili stari 8 let pa že vsi nekaj rjavi (pri pokrovu za tankanje, okrog amortizerjev), pri drugih barvah tega ni bilo. Pa ne da se ne vidi, res ni bilo rjavo.
Res ni bila tista bela taka kot danes, za tisti čas pa se mi zdi, da je bila to slabša barva.
Drugače pa kaj je sploh prednost metalik barve pred navadno? Razen videza.

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Sr mar 18, 2009 1:51 pm

Lepa je bela. Deviško bela ;)
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr mar 18, 2009 2:20 pm

MacTron je napisal/-a:off: Ce bi avto pozabili pobarvati ne bi bil niti bel ampak kovinsko siv ali pa satinast
ne vem od kje tebi, da so taksne bele, ki so sedaj v kodnih zapisih - prve barve.

Ne, ne mislim dobesedno, sicer pa mi postopki barvanja še zdaleč niso poznani. Gre samo za tak občutuk, ki se je npr. porajal osebno pri meni, ko sem gledal nove avte. Kak naj razložim...bela se mi zdi kot pri številkah številka 0. Pa ne pravim, da ne zgleda sicer lepo na avteku, da ne bo spet kakšne pomote v razumevanju.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr mar 18, 2009 3:07 pm

dons sm na cesti vidu enega belega Santa Fe-ja (zadnje generacije) - če bi tisti barvi lahko rekel bela.... Bel avto mi je hud samo s črnimi "dodatki (npr. Corsa B&W al pa kkšn Audi A3, A4....).
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost