Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So mar 28, 2009 3:43 pm

težka bo za ta dnar dobit kej dobrga, raj vzemi eno a4-ko ali pa bmw3 z dobrim motorjem mislim 3.0d za ta denar.
lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So mar 28, 2009 3:49 pm

In to je največji in zavajajoči problem. Da se da takšen avtomobil ( serijo 5, A6 ) kupiti za 17.000 EUR kolikor stane osnovni Golf 6 oziroma malo bolje opremljen Megane.

Cene zavarovanja ( osnovno + kasko ) in servisi so pa primeni - namenjeni tistim ki si lahko kupijo novega.

Po treh letih uporabe mu boš namenil še dodatnih 15k EUR ( gorivo, servisi, zavarovanje... ).

Je še tako ugoden?

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI So mar 28, 2009 4:04 pm

Je eden rekel da če kupiš takšen avto ni debate da ne bi imel za servis :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa veliko je takšnih, ki si kupijo avto in nimajo pojma koliko te vzdrževanje stane.

Pa velika razlika je ali si kupiš avto za vozit ali za v garažo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

kemolovac
Nov uporabnik

Napisal/-a kemolovac So mar 28, 2009 4:44 pm

ma sej to je tut res za ta dnar dobis glofa pa ma novga pa je mer

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek So mar 28, 2009 5:17 pm

Kupi en model, ki je bil pred tem z 3,0 dieselskim motorjem pa si zmagal. Seveda, če boš našel kakšnega lepo ohranjenega.

BMW; letnik tam nekje 2002-2003.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So mar 28, 2009 5:46 pm

kemolovac je napisal/-a:ne se razburjat sam prašu sm nism ne vem kok premožn sam pač bi rd meu mau bolši avto.pa taki avti ne stanejo zdj več 30.000 amkak se da dobit solidnga že za 18000.mislm letnik od 04 do 05.

Jaz ti želim tak avto upam pa , da imaš res dovolj za servis in pazi KASKO je tu ubijalski , če pa ne si pa brez možnosti pri kraji ;)

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE So mar 28, 2009 8:17 pm

OLI he he si duhovit :lol:
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 So mar 28, 2009 9:07 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:drugače pa 5ko ma res že usak "kmet", kr mal poglejte kake cene so kej na netu za 5ke. sej jih bo na cesti kmal več k klijotov :?

A6 je moja izbira, pa kvatro maš že serijsko 8)

jaz svoje mnenje sem že povedal, če komu ni všeč, je to čist njegov problem. Glede na tvoj način izražanja sem te pičil tja ko te najbolj boli, ker očitno voziš Audi.
Če praviš kako so poceni 5-ke, je potem to še en razlog zakaj kupiti bmw in prišparat 5000 euro ;) :D

P.S. Ker očitno ne poznaš rabe besede "kmet" se pelji mimo več kmetij in poglej njihov vozni park, iz katere grupe so vozila!

ne ne, mal si pomešou pojme. beseda kmet se ne uporablja samo za prebivalstvo ki se ukrvarja s kmetijstvom,ampak ima bolj širok pomen, zato sem tud uporabu navednice ;) ni mišleno tuki izrecno nč slabga glede kmetov.

sam osebno ne vozim audija, tko da kle si mim ustrelu, sem pa naredu z 6ko že precej kilometrov in vem kako se avto pelje in bi bil moj izbor v tem primeru, ker že v štartu dobiš kvatro pogon, za katerga usi vemo da je TOP off! in kle je še en razlog zakaj audija. je pa serija 5 z M paketom bomba :shock:
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe apr 03, 2009 9:32 am

juhica je napisal/-a:pr kok km se menja ketna? kok je dela?

Včasih je veljalo pregled pri 250kkm, menjava kakih šponarjev pri pol miljona km, menjava veriga pri 1 mio. km. (upam da se nisem zmotil)

Dvomim da so novi avti z izboljšanimi materiali tu slabši.
Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe apr 03, 2009 12:04 pm

Mal off primerjava, ampak vseen:
v firmi smo mel A3 tdi in 320d. Oba približno enako vožena, isti voznik, ker sta pač bila za splošno službeno uporabo. Po šestih letih je bil A3 neprimerno bolj zgonjen v notranjosti kot 320d, oba sta imela med 250k in 300k km. Tko da materiali v notranjosti so bili definitivno boljši pri BMW.
Stroški vzdrževanja so bili nekoliko višji pri Audiju, vendar ne občutno. Audiju je enkrat dol padel auspuh, šibedah je proti koncu puščal, enkrat so se menjali amortizerji. Pri BMWju pa je bilo trebat menjat glavo, ker je bila počena. To je bilo v bistvu več ali manj vse izrednega, ostalo so bili redni servisi.
Po mojem je res najbolje, da greš probat, kateri se bolje pelje, jaz sem vozil 330xd in je raketa, čez 4x4 pri BMW ni kaj rečt. Audija še nisem vozil, sem bil pa sopotnik v A4 3.0tdi in moram rečt, da je občutek prostornosti boljši kot v 330xd. BMW je nekam majhen znotraj. Je pa res, da sta oba manjši razred od tvojih želja...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe apr 03, 2009 6:36 pm

Audija še nisem vozil, sem bil pa sopotnik v A4 3.0tdi in moram rečt, da je občutek prostornosti boljši kot v 330xd.

Čudno
Sam sem imel občutek da je Audi bolj "športen" oziroma "prilegajoč" - utesnjen pri vozniku - predvsem pri A4. V BMWju sem imel več prostora oz. se mi je vsaj tako zdelo.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po apr 06, 2009 10:02 am

V BMW trojki si bolj utesnjen kot v A4, prtljažnik je pa tudi precej manjši. Kako je v BMW 5 v primerjavi z A6 ne vem...

M156
Novinec

Napisal/-a M156 Po apr 06, 2009 10:20 am

Dego je napisal/-a:
M156 je napisal/-a:Hmm vozil že vse in ti pravm če se težko odločiš med tema dvema pejt korak višje in si ubod Mercedes E-klaso!

Če ti ni blema vzam 420CDI in boš meu taprav avto ter ne dilerskeg BMW-ja in zvodniškeg Audija!

Vzam Mecko pa boš direktor! res da daš največ keša in tut vzdrževanje je verjetno dražje, ampak pr taki limuzini se ne gleda vsak cent!

Vozi se pa tako udobno in tako neslišno da pozabiš na una dva Bavarca!

Švabi so vedno znal, vzam Mercedes-Benz!

ZIEG HEIL še fali pr totem postu :P

hehe res je SIEG HEIL :lol:

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat To apr 07, 2009 1:05 pm

mastr1 je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:pr kok km se menja ketna? kok je dela?

Menda avto prej razpade oz. zariba, preden je potrebno menjati ketno.
Jest bi se odločil za tretjo varjanto-VW Phaeton. Res orng voz. Pa kakšen 5.0 TDI V10 motor. Leti ko žval, preverjeno. Čeprav sta prava vozova tud Audi in BMW....

:lol: :lol: :lol: Drgač pa lahk uprašaš v kazinoju Grosuple če prodajo limuzino... tud en orng voz... :lol: :lol: :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov