Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr apr 01, 2009 9:53 pm

adis je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Kar se tiče udobnosti nista ne astra ne golf udobna.. z astro sm naredil 2000km, golfom pa 50km, tako da vem.

off:
zanimivo, da si prišel do tega dejstva šele po 50km-jih tistih 1500km je pa zanemarljivih a ne?
teste delate na podlagi česa? se testi delajo na asfaltirani cesti, makedamu, avtocesti? kakšne faktorje oz. kaj vsebuje ocenjevanje udobja? kakšen točkovnik imate?... res strokovne ocene nekaterih, ki prevozijo samo 50km z nekim avtomobilom in že mislijo kako je avto neudoben in še to "testiranje" je potekalo po makedamu...

torej ko boš prevozil vsaj 500km v ENO smer z GOLFOM potem boš lahko dal neko oceno udobja...

malo para a puno muzike je v octaviji ;)

Pa saj to ni res, če ti rečeš, da je šwaba udobeen potem pa res, ali živiš za časom, ali pa ti sama znamka toliko pomeni, da si raje zatiskaš oči. Samo poglej zelo grobo narejeno armaturo, Čeprav je material 1A, Sediš v njemu kot na klpci v parku, pa da je nadomestil Alfo Romeo (kraljica odstavnega pasu) sploh ne omenjam. Jap je bil Nemec dober avto tja do leta 2000 potem pa tak poraž da ........ :roll:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr apr 01, 2009 10:28 pm

ban je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:
Doktor je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:
Doktor je napisal/-a:Pri taki relaciji govorit o neudobju ?

Po mojih izkušnjah je v tem primeru nekaj (hudo) narobe predvsem z voznikom.

LP

Ni treba zagovarjat golfa... že iz prvih črk smrdi. Da ti je avto udoben rabiš 10km, včasih že ko se usedeš. Da pa totalka ugotoviš pa 30km zadošča. Mene je v bmw 5 525d, začela rit bolt po 40min vožnje. Pri astri po 2 uri vožnje sem komaj desno nogo premaknil, ko sem stopil iz avta. Vse sem mel lepo naštimano, tako kot mi je pasalo. Če pa hočš vidt razliko, se pa vsedi v kakega francoza, pa jo boš videl. Ni treba nabijat da ni izkušenj. Izkušnje so in to take, ko se zbira med nabavo avta! Tudi pri meni je bil v mislih golf 5, ter astra 1.7 cdti.

Govorim iz profesionalnih izkušen z različnimi vozili - od avtomobila do vlačilca oz prikoličarja - več 1000 km mesečno.

Tvojemu razmišljanju o udobju oz neudobju se lahko samo nasmehnem ... kakšne "sočne" iz šoferskega žargona pa bolje, da sploh ne omenjam.

LP

Tak doktor, da ma še vedno mnenje ljudi iz pred 40 let, ko je golf 1ka ugledal luč sveta. Vsedi se v cliota, avto vreden 11k€ , je bol udoben ko marsikatera nemška lesena klop. Ali pač te samo tok rajca značka, da bi najraje videl da bi bil cel avto poleplen z značkami, še pod blatniki? Seveda značka pa VW, ni bolšga. :pop: Hvaljenje z izkušnami je kot hvaljenje da maš dovzga tiča. Seveda pa tega noben neve.

Mogoče če maš ti 1,6 m, je clio dober, zase pa vem da mam tist volan nekje okol j**c, pa tud sedalni del sedeža je obupno kratek.

Sem pa kr 1.95 visok. Od kje vam da je blo testirano na makedamu? Ampak ste pristaši švabov eni šalabajzarji ej. Mah vozte vaše usrane kočije, preplačane.. jst se pa raje udobno, razkomoten prpelem. Takoj prvi vtis v avtu je pomemben. 50km pa kar zadošča, kajti 50km je 40min vožnje, 40min je hrbtenica v istem položaju, 40min rit sloni na istih mišicah in po 40min obutš udobje na riti, nogah, hrbtenici ter vratu. Zdj edin če vi na trepalncah sedite...? Ali more bit vaš test 15000km da pridete do prvega servisa a kljub temu še niste prepričani o udobju, ker vam v resnici ne sede, ampak ker je švaba in morte to razglasit vsem okrog vas kako je vaš avto udoben. Sicer pa nevem no, znanstveno dokazan je da nemc ni in nebo udobn, al mate pa sm sprane možgane....

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr apr 01, 2009 11:18 pm

Gosic je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:
Doktor je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:
Doktor je napisal/-a:Pri taki relaciji govorit o neudobju ?

Po mojih izkušnjah je v tem primeru nekaj (hudo) narobe predvsem z voznikom.

LP

Ni treba zagovarjat golfa... že iz prvih črk smrdi. Da ti je avto udoben rabiš 10km, včasih že ko se usedeš. Da pa totalka ugotoviš pa 30km zadošča. Mene je v bmw 5 525d, začela rit bolt po 40min vožnje. Pri astri po 2 uri vožnje sem komaj desno nogo premaknil, ko sem stopil iz avta. Vse sem mel lepo naštimano, tako kot mi je pasalo. Če pa hočš vidt razliko, se pa vsedi v kakega francoza, pa jo boš videl. Ni treba nabijat da ni izkušenj. Izkušnje so in to take, ko se zbira med nabavo avta! Tudi pri meni je bil v mislih golf 5, ter astra 1.7 cdti.

Govorim iz profesionalnih izkušen z različnimi vozili - od avtomobila do vlačilca oz prikoličarja - več 1000 km mesečno.

Tvojemu razmišljanju o udobju oz neudobju se lahko samo nasmehnem ... kakšne "sočne" iz šoferskega žargona pa bolje, da sploh ne omenjam.

LP

Tak doktor, da ma še vedno mnenje ljudi iz pred 40 let, ko je golf 1ka ugledal luč sveta. Vsedi se v cliota, avto vreden 11k€ , je bol udoben ko marsikatera nemška lesena klop. Ali pač te samo tok rajca značka, da bi najraje videl da bi bil cel avto poleplen z značkami, še pod blatniki? Seveda značka pa VW, ni bolšga. :pop: Hvaljenje z izkušnami je kot hvaljenje da maš dovzga tiča. Seveda pa tega noben neve.

Mogoče če maš ti 1,6 m, je clio dober, zase pa vem da mam tist volan nekje okol j**c, pa tud sedalni del sedeža je obupno kratek.

Sem pa kr 1.95 visok. Od kje vam da je blo testirano na makedamu? Ampak ste pristaši švabov eni šalabajzarji ej. Mah vozte vaše usrane kočije, preplačane.. jst se pa raje udobno, razkomoten prpelem. Takoj prvi vtis v avtu je pomemben. 50km pa kar zadošča, kajti 50km je 40min vožnje, 40min je hrbtenica v istem položaju, 40min rit sloni na istih mišicah in po 40min obutš udobje na riti, nogah, hrbtenici ter vratu. Zdj edin če vi na trepalncah sedite...? Ali more bit vaš test 15000km da pridete do prvega servisa a kljub temu še niste prepričani o udobju, ker vam v resnici ne sede, ampak ker je švaba in morte to razglasit vsem okrog vas kako je vaš avto udoben. Sicer pa nevem no, znanstveno dokazan je da nemc ni in nebo udobn, al mate pa sm sprane možgane....

Mislim da je kar to kar si nazadnje napisal, sprani možgani, saj ga dajejo šezmeraj v isti koš kot 10- 15 let nazaj. ko je bil res udoben avto. Samo pač nekateri so se pa res da takrat vozili z jugoti in podobnimi "avti" zato je bil tudi šwaba toliko cenjen. Zdaj ga pa že vsak korejec dol vseka z dizajnom. (seveda če si nekako normalen in gledaš avto kot avto in ne kot značko)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če apr 02, 2009 5:21 am

@lancia hf:
torej preberi si še 1x moj post pa če najdeš kje besedo udoben/udobje/udobnost mi jo z veseljem pokaži...

@gosic:
dajmo lepše izraze uporabljat... vem kaj je neudobnost in sem jo tudi izkusil pri veliko višjem rangu avtomobila kot je to en navaden golf

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: avto srednjega razreda

Napisal/-a Energetik81 Če apr 02, 2009 1:35 pm

roomeo je napisal/-a:LP vsem,rabim eno pomoč pri izbiri avtomobila.kupuje moj oče.
zelo veliko vozi (50.000 km na leto ali še več). in kupuje en rabljen avto do 10.000 evr. avto naj bo nižjega srednjega razreda (astra, golf...) in največ star 4 leta. lahko je karavan. renaulte ne svetovati, zaradi dosedanjih izkušenj z le-temi. ;)
aja, obvezno je, da je dizel in moč okoli 100 KM, lahko tudi kaj čez, a ne preveč zaradi zavarovanja. najmanj naj bo 80 KM[/i]

Če veliko vozi, je pomembno, da ima čimmanj kilometrov oz. da je nov. Drugače bojo kmalu prišli stroški za velike servise, popravila. Tako da tile pogoji se malo tepejo - čim novejši, čimmanj km, čimbolj udoben in čim cenejši. Tko da ima recimo izbiro (če gledamo ekstreme) ali 4 leta starega dizla, s 6. prestavo, ful udobnega, a hkrati z verjetno ogromno prevoženimi km, kjer bo zmetal kmalu še par 1000€ za popravila, servise.
Ali pa nov avto, z veliko garancije, nekim normalnim udobjem. Če mu 5 vrat ni pogoj, predlagam Pro Cee'da v akciji, za 10k€. Imel bo 7 let garancije, 0 prevoženih km, moderen bencinski motor, ki na relacije tudi pokuri malo in veliko opreme. Osebno bi izbral to varianto..
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Če apr 02, 2009 2:09 pm

Ker oče pozna lastnika ene avtohiše, in je ta imel notri Astro (ne karavan) 1.9 CDTI, mu je ta avto posodil za probat. Sicer je 2004 letnik, ima pa 1.9 120 CDTI motor, in ga je sprobal ter naredil nekaj čez 150 km. Kar dve ure in pol jo je imel.
Pravi,d a je navdušen.
Avto mu je všeč, tako je 100% da bo izbral astro. Motor mu je pa tudi zelo všeč. Udobje tudi, pravi proti golfu.
Tako da avto bo astra, v naslednjih tednih kupljena.Definitivno 1.9cdti

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe apr 03, 2009 11:37 am

roomeo je napisal/-a:Ker oče pozna lastnika ene avtohiše, in je ta imel notri Astro (ne karavan) 1.9 CDTI, mu je ta avto posodil za probat. Sicer je 2004 letnik, ima pa 1.9 120 CDTI motor, in ga je sprobal ter naredil nekaj čez 150 km. Kar dve ure in pol jo je imel.
Pravi,d a je navdušen.
Avto mu je všeč, tako je 100% da bo izbral astro. Motor mu je pa tudi zelo všeč. Udobje tudi, pravi proti golfu.
Tako da avto bo astra, v naslednjih tednih kupljena.Definitivno 1.9cdti

Odlična izbira! :clapclap Motor 1.9 cdti je fiatov, tako ne bi smelo bit problemov. Pa še če praviš, da se poznata, mu sigurno ne bo poturil kaka j***a, tako da naj kar kupi to astro. ;)
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov