Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Tanja_Vinder
Nov uporabnik

Kraj: Žalec

Napisal/-a Tanja_Vinder To mar 31, 2009 5:44 pm

KiNOS je napisal/-a:Videno-kupljeno ne joči zdaj.

Pa kdo k***a bi faking kupu 2.4 benciarja,aja pa še mladino mata..juhej res.

Pelta nazaj, povejta da hočta avto tko k mora bit.S tožbami ne bote nič naredl. Testo voznjo ste naredl..Zrd MENE če avto crkne k prideta dam vama nebi dal keša nazaj.Kakšna je politika avtohiš ne vem.

In če že sprašuješ za napako..je tle en bataljon napak ki bi ble lahko vzrok..bencinska pumpa,šobe,dovod zraka..itd itd.

OK. Očitn nisi kej vlk prebral. Na probni vožnji je blo vse kul. Kaj ti ni kul če kupiš bencinarja 2.4 pa imaš otroka?? loool

Pa glih zato se gre,če js pridem domov in mi avto crkne more nekak odgovarjat, če je prodal avto, ki naj bi bil izpraven. Tk da.....

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed To mar 31, 2009 5:50 pm

Tanja_Vinder je napisal/-a:
BS-speed je napisal/-a:Po zakonu je da imaš časa 8 dni da vrneš rabljen ali nov izdelek ko ga kupiš, če nisi z njim zadovolen, ali pa da se pojavijo napake. Tko da bote težko kej dosegel, ker če hočeš mu poslat inšpekcijo ali pa ga tožit, morš met kr konkreten razlog. Najbolša varianta je da probate odkriti napako avtomobila ali pa ga prodat. Lahko pa najdete odvetnika in bo svetoval kaj storiti.

Čau. Glede na to, kar sem prebrala mislim da imam eno leto časa da se pritožim in da uredimo, glede na to, da je bila to prikrita/skrita napaka.

Čas že mate eno leto za pritožbo, samo trgovec se bo zgovarju da je prodal izpraven avto, tko da škoda živcu in usaga dnarja, ker ne bote neč dosegel, no mrbit pa bote mel srečo. Ker recimo bi lahko js kupu en avto, in gor dal pokvarjene dele in bi lahko se potem pritoževav, da mi niso prodali izpraven avto. Pa ne miselt da bote prestrašel trgovca, ker on dober pozna zakon, ker je vrjeten že več let v tem poslu.

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS To mar 31, 2009 5:55 pm

KiNOS je napisal/-a:Videno-kupljeno ne joči zdaj.

Pa kdo k***a bi faking kupu 2.4 benciarja,aja pa še mladino mata..juhej res.

Pelta nazaj, povejta da hočta avto tko k mora bit.S tožbami ne bote nič naredl. Testo voznjo ste naredl..Zrd MENE če avto crkne k prideta dam vama nebi dal keša nazaj.Kakšna je politika avtohiš ne vem.

In če že sprašuješ za napako..je tle en bataljon napak ki bi ble lahko vzrok..bencinska pumpa,šobe,dovod zraka..itd itd.

OK. Očitn nisi kej vlk prebral. Na probni vožnji je blo vse kul. Kaj ti ni kul če kupiš bencinarja 2.4 pa imaš otroka?? loool

Pa glih zato se gre,če js pridem domov in mi avto crkne more nekak odgovarjat, če je prodal avto, ki naj bi bil izpraven. Tk da.....

Tople vode nebomo odkril..

Prodal ti je izpraven avto, kar ti je pokazal na testni voznji, draga Tanja? JE res? JE.

Če bo prodajalec tolk prijazen vam bo vrnil denar in verjel na besedo in se metal na glavo..drugače pa se bote moral znajt preko servisov.Vprašaj kaka je politika hiše če se kupi rabljen avto pri njih.

Tanja_Vinder
Nov uporabnik

Napisal/-a Tanja_Vinder To mar 31, 2009 5:55 pm

BS-speed je napisal/-a:
BS-speed je napisal/-a:Po zakonu je da imaš časa 8 dni da vrneš rabljen ali nov izdelek ko ga kupiš, če nisi z njim zadovolen, ali pa da se pojavijo napake. Tko da bote težko kej dosegel, ker če hočeš mu poslat inšpekcijo ali pa ga tožit, morš met kr konkreten razlog. Najbolša varianta je da probate odkriti napako avtomobila ali pa ga prodat. Lahko pa najdete odvetnika in bo svetoval kaj storiti.

Čau. Glede na to, kar sem prebrala mislim da imam eno leto časa da se pritožim in da uredimo, glede na to, da je bila to prikrita/skrita napaka.

Čas že mate eno leto za pritožbo, samo trgovec se bo zgovarju da je prodal izpraven avto, tko da škoda živcu in usaga dnarja, ker ne bote neč dosegel, no mrbit pa bote mel srečo. Ker recimo bi lahko js kupu en avto, in gor dal pokvarjene dele in bi lahko se potem pritoževav, da mi niso prodali izpraven avto. Pa ne miselt da bote prestrašel trgovca, ker on dober pozna zakon, ker je vrjeten že več let v tem poslu.

Verjamem da maš prov, ampak midva sva se isti dan vrnila s to napako, čez kakšne 15min ko sva avto odpeljala in je šel na testno vožnjo da je videl napako.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 To mar 31, 2009 5:57 pm

BS-speed je napisal/-a:

Verjamem da maš prov, ampak midva sva se isti dan vrnila s to napako, čez kakšne 15min ko sva avto odpeljala in je šel na testno vožnjo da je videl napako.

Vse lepo in prav mi ti vrjamemo. In kak bosta to dokazala?
Žal je tako, da če tožiš moraš ti dokazovati krivdo drugega in ne on nedolžnosti.
Slika

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed To mar 31, 2009 6:01 pm

BS-speed je napisal/-a:

Pa imata kak dokaz da sta bila tam. Če imata pol najbolš poiskat kaga odvetnika in on naj uredi zadeve naprej.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To mar 31, 2009 6:15 pm

BS-speed je napisal/-a:

Takole berem poste pa vidim kako naivna sta bila z fantom.

Kot prvo; AH Adria NI pooblaščeni prodajalec in serviser za AUDI. Kar pomeni; da je nekdo turil to kanto njim pri nakupu staro za novo za neki drugi avto. Če sta mislila, da bo AH zdej takšen avto pregledala u nulo in popravila vse v piko sta se res pošteno zmotila.
99% teh prodajalcev pregleda le najosnovnejše zadeve preden jih sprejmejo v račun, ker njim je poglavitna prodaja NOVEGA vozila NJIHOVE znamke.

Oni so zadevo le prodali čimprej naprej; torej vama.

Kot drugo; šla sta na testno vožnjo in je bilo vse OK a ne? -Potem si še napisala da ste se pogovarjali o garanciji in da vama je lepo rekel da gresta v nakup vozila na katero nimata nobene garancije - a se vam ni nobena lučka v glavi prižgala v kakšen riziko se spuščata pri avtomobilu? Vseeno sta lepo zavestno in naivno odprla tošl in se odpeljala.

Žal je sedaj po toči prepozno zvoniti; sicer imata zakon o t.i. "skritih napakah" ampak iz prakse vem da bodo rekli da gre za rabljeno vozilo, pri katerem sta med testno vožnjo ugotovila da je OK. Zakaj je vama, pa čeprav isti dan, nekaj šlo v p.m. pa ni njihov problem; torej brezveze pljuvaš po AH - vidva morata znat uporabit glavo naslednjič.

Kot tretje; ko kupuješ rabljeno vozilo; si kupil rabljeno vozilo in ne novo - logično kaj ne?
Ja, to pomeni da bo vsak inteligenten človek, ki kupuje takšno vozilo dodobra pregledal zadevo pri kakšnem pooblaščenem servisu ali AMZS recimo ter se šele nato pogovarjal naprej o nakupu vozila.

In nenazadnje; ko kupuješ rabljen avto; vedno rezerviraš določena sredstva za zamenjavo izrabljenih in izstrošenih delov; pri nas pa folk gre do zadnjega centa zagont denar na največ kar si lahko privošči in potem jamra da nima za servis.

Oprosti res, ampak me resnično razjezi ko preberem takšen naslov potem pa vidim, da gre za lastno nepremišljenost in naivnost.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 To mar 31, 2009 6:20 pm

Jao, pa vi kaj poznate in berete zakon, pa seveda spremljajočo sodno prakso?

Res ste trmoglavi. Tukaj se uvaljavlja skrito stvarno napako (ZVPOT), ker se gre za RABLJENO blago je uveljavljanje možno 6 mesecev po nakupu (12 mesecev če je kupljen pri pravni osebi če se prav spomnim)

Potrošnik mora svojo zahtevo sporočiti podjetju pri očitni napaki v osmih dneh po opravljeni storitvi, pri drugih napakah pa v enem letu po opravljeni storitvi.

No, tale člen zna biti rahlo problematičen, samo sta napako prijavila že takoj, tako da bi to moralo biti OK.

V glavnem - k prodajalcu, naj napiše zapisnik da uveljavljata stvarno napako in zahtevata (na primer) vračilo kupnine. Potem pa čakati 8 dni :twisted: :twisted:

Anyway, 8 dni za vračilo stvari brez napake (ko se NE gre za sklenitev pogodbe na daljavo) že vsaj 10 let ni več.

Čas že mate eno leto za pritožbo, samo trgovec se bo zgovarju da je prodal izpraven avto

Prodal je avto brez očitne napake, to je res. Skrita napaka je pa drugo...
Vse lepo in prav mi ti vrjamemo. In kak bosta to dokazala?
Žal je tako, da če tožiš moraš ti dokazovati krivdo drugega in ne on nedolžnosti.

Zelo preprosto - vsedeš se v avto in se pelješ :D Seveda je pametno imeti kakšno izjavo od pooblaščenega serviserja, da je nekaj narobe in niso čisto prepričani kaj je. Napako sta pa prijavila v pol ure, tako da tukaj sploh ne vidim težave.

Drugače pa se pri stvarni napaki v prvih 6 mesecih smatra, da ima kupec prav in mora prodajalec dokazovati da stvarne napake ni. Nisem pa 100% da isto velja za rabljen produkt.
Prodal ti je izpraven avto, kar ti je pokazal na testni voznji, draga Tanja? JE res? JE.

Če bo prodajalec tolk prijazen vam bo vrnil denar in verjel na besedo in se metal na glavo..drugače pa se bote moral znajt preko servisov.Vprašaj kaka je politika hiše če se kupi rabljen avto pri njih.

Avto ni izpraven. Napaka se lahko pojavi tudi kasneje, čeprav je razlog za napako obstajal že prej. Politika hiše je točno takšna, kot jo določa zakon. Če je slučajno drugačna (torej ti dajo za podpisati 999 pogodb, da se odpoveduješ svojim pravicam iz zakona), je še vedno enaka, kot jo določa zakon.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To mar 31, 2009 6:35 pm

Poznam tole AH. Ampak jaz imam če dobro razmislim pozitivno mnenje o njih. Predvsem kar se tiče direktorja. Človk na mestu. Pri mojem problemu se je potrudil maksimalno kolikor je mogel. Žal pa ni vedno vse odvisno od njega... Ampak to nima veze s tem primerom preveč. Prvo kontaktiraj prodajalca (mislim da vem kater je bil) in se poizkušaj dogovorit z njim prvo po telefonu (ne email). Potem osebno. Če ne bo šlo pa kar kontaktirat direktorja. Vsekakor pa se zadeva bi morala rešit...
Moti me pa ena stvar pri njih... Ne bom trenutno razlagal kaj to točno je. Predvsem je problem reševanje stvari pod garancijo. Malenkosti že odpravijo a pri kakšni večji stvari se pa že zatakne. Oziroma niso zainteresirani za problem in imajo tisoč in en izgovor.
Kako komentirate tole: na barvi so se pojavili mehurčki (tri leta star avto) in izgovor je bil, da je to od zavor ali pa da je nekaj v zraku (onesnažen zrak) v okolici kjer ta avto stoji... :lol:

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza To mar 31, 2009 6:47 pm

tomzzi je napisal/-a:Poznam tole AH. Ampak jaz imam če dobro razmislim pozitivno mnenje o njih. Predvsem kar se tiče direktorja. Človk na mestu. Pri mojem problemu se je potrudil maksimalno kolikor je mogel. Žal pa ni vedno vse odvisno od njega... Ampak to nima veze s tem primerom preveč. Prvo kontaktiraj prodajalca (mislim da vem kater je bil) in se poizkušaj dogovorit z njim prvo po telefonu (ne email). Potem osebno. Če ne bo šlo pa kar kontaktirat direktorja. Vsekakor pa se zadeva bi morala rešit...
Moti me pa ena stvar pri njih... Ne bom trenutno razlagal kaj to točno je. Predvsem je problem reševanje stvari pod garancijo. Malenkosti že odpravijo a pri kakšni večji stvari se pa že zatakne. Oziroma niso zainteresirani za problem in imajo tisoč in en izgovor.
Kako komentirate tole: na barvi so se pojavili mehurčki (tri leta star avto) in izgovor je bil, da je to od zavor ali pa da je nekaj v zraku (onesnažen zrak) v okolici kjer ta avto stoji... :lol:

ej to je blo isto pri našem primeru oz. še vedno je...kot,da boš prodajalcu od plače uzeu...
pa res ste eni trmasti na prešnji strani sem vam dala odlomek moje odločbe v podobnem primeru v isti avtohiši pa še kar ne verjamete, da se da marsikaj rešit.

povej nam tomzzi kako si zadevo rešil ali ste?

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To mar 31, 2009 7:22 pm

@rumena ibiza
Ne bi zdaj javno govoril o mojem problemu. Lahko ti na pm napišem če hočeš. Problem ni rešen. Ampak to je druga zgodba, ker se je kupil nov avto in je veliko odvisno od samega proizvajalca in ne toliko od avtohiše. Gre se za stvar katera je vidna a tole firma zavrača. Zadeva še vedno ni rešena in ne vem če bo kdaj.
Sem jih pa opozoril tudi na par drugih stvari a je to baje v mejah normale (ropotanje plastike, škripanje)??? Kot pravim malenkosti ni problem rešit. Ko bi morala pa ah naročit kakšen del ali pač kaj zamenjat... Tukaj se ustavi. Pa čeprav delaš redno servise pri njih... Tvoje mnenje ne šteje velik. Za moj problem se mu tudi slikat ni dalo prvič...

Lej sej če hočeš lahko tudi vidiš kaj je problem pri meni. Se včasih srečava v Straži. V glavnem po eni strani sem z servisom zadovoljen po drugi pa ne vem kaj si oni razlagajo pod garancijo... Pa še par stvari je katere vem in jih resnično javno zaenkrat ne bi govoril...

Tanja_Vinder
Nov uporabnik

Napisal/-a Tanja_Vinder To mar 31, 2009 7:22 pm

INFINITI je napisal/-a:
BS-speed je napisal/-a:

Takole berem poste pa vidim kako naivna sta bila z fantom.

Kot prvo; AH Adria NI pooblaščeni prodajalec in serviser za AUDI. Kar pomeni; da je nekdo turil to kanto njim pri nakupu staro za novo za neki drugi avto. Če sta mislila, da bo AH zdej takšen avto pregledala u nulo in popravila vse v piko sta se res pošteno zmotila.
99% teh prodajalcev pregleda le najosnovnejše zadeve preden jih sprejmejo v račun, ker njim je poglavitna prodaja NOVEGA vozila NJIHOVE znamke.

Oni so zadevo le prodali čimprej naprej; torej vama.

Kot drugo; šla sta na testno vožnjo in je bilo vse OK a ne? -Potem si še napisala da ste se pogovarjali o garanciji in da vama je lepo rekel da gresta v nakup vozila na katero nimata nobene garancije - a se vam ni nobena lučka v glavi prižgala v kakšen riziko se spuščata pri avtomobilu? Vseeno sta lepo zavestno in naivno odprla tošl in se odpeljala.

Žal je sedaj po toči prepozno zvoniti; sicer imata zakon o t.i. "skritih napakah" ampak iz prakse vem da bodo rekli da gre za rabljeno vozilo, pri katerem sta med testno vožnjo ugotovila da je OK. Zakaj je vama, pa čeprav isti dan, nekaj šlo v p.m. pa ni njihov problem; torej brezveze pljuvaš po AH - vidva morata znat uporabit glavo naslednjič.

Kot tretje; ko kupuješ rabljeno vozilo; si kupil rabljeno vozilo in ne novo - logično kaj ne?
Ja, to pomeni da bo vsak inteligenten človek, ki kupuje takšno vozilo dodobra pregledal zadevo pri kakšnem pooblaščenem servisu ali AMZS recimo ter se šele nato pogovarjal naprej o nakupu vozila.

In nenazadnje; ko kupuješ rabljen avto; vedno rezerviraš določena sredstva za zamenjavo izrabljenih in izstrošenih delov; pri nas pa folk gre do zadnjega centa zagont denar na največ kar si lahko privošči in potem jamra da nima za servis.

Oprosti res, ampak me resnično razjezi ko preberem takšen naslov potem pa vidim, da gre za lastno nepremišljenost in naivnost.

Lej, sj prov, vsak ma svoje mnenje in se ne mislim prepirat, ampak verjetn skor vsi razumejo kaj hočem povedat. Pa nwem kje si prebral da sva zagonla vsa sredstva....to si ti reku....verjetn pa ne bom res zapravla vsega zaradi enih noob-ov!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To mar 31, 2009 7:29 pm

A to govorimo o AH kjer tud ople prodajajo al o spodnji AH (poleg Cubusa) kjer majo samo rabljene?

Tanja_Vinder
Nov uporabnik

Napisal/-a Tanja_Vinder To mar 31, 2009 7:30 pm

ban je napisal/-a:A to govorimo o AH kjer tud ople prodajajo al o spodnji AH (poleg Cubusa) kjer majo samo rabljene?

Ja to je ta ko prodajajo tudi Ople!!!

backspace
Novinec

Napisal/-a backspace To mar 31, 2009 7:53 pm

Tommzi:

Lahko meni na ps kaj se dogaja. Namreč imam namen kupiti novega opla prav tam.

hvala

lp

dars
Nov uporabnik

problemi pri nakupih rabljenih vozil

Napisal/-a dars Sr apr 01, 2009 9:54 am

Spoštovani kolegi na forumu!

Naj še jaz povem svojo izkušnjo. Tudi sam sem kupil Opel Astro v AH Adria. Kupoval sem rabljen avto in sem tudi pričakoval, da bo temu primerno tudi vozilo. Kupil sem astro 1.6 16V G. Vozilo je staro 9 let in prevoženimi 185.000 km, sem za njega tudi plačal ustrezno plačilo.

Kupil sem ga februarja in ga vozil en mesec, ko sem ugotovil, da mi ne dela klimatska naprava. Kaj zdaj sem se vprašal. Lepa beseda lepo mesto najde.... S prodajalcem sem se pogovoril in mi je brezplačno napolnil plin za katerega se je izkazalo, da ga ni v sistemu klime.

Kaj hočem s tem povedat.
Res je, da imamo kot kupci rabljenih vozil veliko pravic. Vendar smatram, da ni fer blatiti podjetja zaradi tega ker se kupec ne drži protokola. Zakaj nista šla, ko so se pojavile težave direktno do prodajalca in se poizkušala dogovoriti (lahko tudi "izsiliti")za popravilo? Če sta si naredila velike stroške s popravilom vozila pri drugem podjetju preden sta izkoristila vse možnosti. Osebno smatram, da tako postopanje ni fer! Sploh pa blatenje firme - jaz imam kljub omenjenemu problemu pozitivno mnenje!

Še eno vprašanje? Koliko kilometrov pa je imel vaš Audi?

lp

jony
Novinec

Napisal/-a jony Sr apr 01, 2009 10:38 am

jst mam s to avtohišo tud zelo dobre izkušnje. Kupili smo rabljeno in novo vozilo pri njih, uveljavlali garancije itd...Je pa tako vsakič ko kupiš rabljeno vozilo moraš imeti še nekaj sto evrov na rezervi za servise. Upam da boste rešili zadevo.

Crvaena Zvezda
Nov uporabnik

Napisal/-a Crvaena Zvezda Sr apr 01, 2009 11:23 am

V AH Adria so prodajalci na nivoju. To lahko povem iz svojih izkušenj in izkušenj mojih znancev.
Menim, da takšnega suporta kot ga dobite pri njih ga v Novem mestu nikjer.
Mislim, da bi se tudi vajina zadeva rešila, če bi se o tem z odgovornim v AH pogovorili.
Mogoče pa ni še nič prepozno.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr apr 01, 2009 10:36 pm

Kaj pa lahko pričakuješ od 10 let stare ladje? Da bo delala kot nova? :roll:
Smešno je, ko folk kupuje 10 let stare bmw ter audije in mislijo da so neuničljivi... :P Kupite raje manjši ter predvsem novejši avto in je večja možnost, da dela... ;)

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Sr apr 01, 2009 10:40 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Kaj pa lahko pričakuješ od 10 let stare ladje? Da bo delala kot nova? :roll:
Smešno je, ko folk kupuje 10 let stare bmw ter audije in mislijo da so neuničljivi... :P Kupite raje manjši ter predvsem novejši avto in je večja možnost, da dela... ;)

a si lahko še mal bl nesramen?!pa naj bo to forum za javno izražanje mnenja sm nekatere stvari zadržte zase, vsaj jst bi jih...
folk kupuje kar si hoče kupt, kar zmore in kakršne so želje...kaj ste eni jst ne razumem, res ne...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov