Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Nova Laguna berline 2.0 16V

Napisal/-a Doktor To apr 07, 2009 11:49 am

tom2 je napisal/-a:Proračun mi dopušča, da lahko razmišljam o nakupu nove omenjene Lagune. Kot zaposlenemu v Revozu in trenutni akciji dodatnih 1000€ popusta, jo dobim za 19k€. Bencin zato, ker letno ne prevozim veliko km, Laguna pa zato ker potrebujem večji avto, kot je moj trenutni Megane. Opcija je tudi leto stara Laguna 2.0 Dci za praktično enako vsoto ali kakšen euro manj. Vprašanje ki se postavlja je, ima kdo izkušnje s tem benz motorjem? Poraba, odzivnost itd...? Kaj bi na mojem mestu storili vi?

Predvsem kupi tisto kar je tebi najboljše - avtomobila testiraj in izberi

V primeru, da se še vedno ne moreš odločit, izberi kakšen drug kriterij - recimo cena/stroški vzdrževanje, prodaja (cena, iskanost ...) čez x let,

V primeru, da ti bolj ustreza bencinar, bi osebno počakal na sodoben "nizkolitražen-turbo" - če bo deloval oz imel lastnosti kot pri konkurenci (1,4 TSI) bo zagotovo boljša izbira kot aktualni 2,0 l-brez turbine.

LP

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To apr 07, 2009 12:15 pm

Doktor je napisal/-a:
tom2 je napisal/-a:Proračun mi dopušča, da lahko razmišljam o nakupu nove omenjene Lagune. Kot zaposlenemu v Revozu in trenutni akciji dodatnih 1000€ popusta, jo dobim za 19k€. Bencin zato, ker letno ne prevozim veliko km, Laguna pa zato ker potrebujem večji avto, kot je moj trenutni Megane. Opcija je tudi leto stara Laguna 2.0 Dci za praktično enako vsoto ali kakšen euro manj. Vprašanje ki se postavlja je, ima kdo izkušnje s tem benz motorjem? Poraba, odzivnost itd...? Kaj bi na mojem mestu storili vi?

V primeru, da se še vedno ne moreš odločit, izberi kakšen drug kriterij - recimo cena/stroški vzdrževanje, prodaja (cena, iskanost ...) čez x let,

V primeru, da ti bolj ustreza bencinar, bi osebno počakal na sodoben "nizkolitražen-turbo" - če bo deloval oz imel lastnosti kot pri konkurenci (1,4 TSI) bo zagotovo boljša izbira kot aktualni 2,0 l-brez turbine.

LP

On ima kratke razdalje in je enako slabo če kupi turbo bencinca al pa turbo dizla. V primeru večinoma kratkih razdalj je še vedno boljše kupiti 2.0 atmosferski, pomoje. So pa mali bencinski turbinci res super.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 To apr 07, 2009 12:30 pm

Saj kaj veliko izbire oz. možnosti ni. Nov diesel 2.0 odpade, pride že predrago vse skupaj. Rabljenih tudi ni veliko, oz. se mi potem že bolje splača vzeti novega o katerem sprašujem. Težava pri slednjem je, ker ga je praktično nemogoče preiskusti, ker jih ni. Vse ostalo opcije (1.6 16V, 1.5Dci, itd...) pa ne pridejo v poštev iz objektivnih razlogov.

Tanovega 1.4 Tce ne bom čakal, ker akcija minus 1000€ tudi ne bo trajala več dolgo.
LP
tom2

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To apr 07, 2009 5:17 pm

Tanovega 1.4 Tce ne bom čakal, ker akcija minus 1000€ tudi ne bo trajala več dolgo.

Bo prišla pa nova akcija - verjemi.

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak To apr 07, 2009 10:00 pm

simply je napisal/-a:

Bo prišla pa nova akcija - verjemi.

vozil sem taksno laguno.kupi 2.0 bencinarja ne bo ti zal.stroski vzdrzevanja so cenejsi kot pri dizlu(ki pri renaultu niso ne vem kako kvalitetni-besede mehanika pri renaultu).z zmerno voznjo spravis porabo pod 9 l.ima pa tudi boljso lego laguna s to masino ker je lazja od dizla.
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Sr apr 08, 2009 8:52 am

a_sist je napisal/-a:
Doktor je napisal/-a:

LP

On ima kratke razdalje in je enako slabo če kupi turbo bencinca al pa turbo dizla. V primeru večinoma kratkih razdalj je še vedno boljše kupiti 2.0 atmosferski, pomoje. So pa mali bencinski turbinci res super.

Turbo bencinarji so že kar razširjeni in posebnih težav z njimi ni. Veliko težav z njimi si nakopljejo vozniki sami - vožnja, vzdrževanje ... - izključit gre le t.i. serijske napake na turbinah.

LP

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr apr 08, 2009 9:08 am

kdaj pa pride 1.4tce?
pomoje bi bila to optimalna izbira...
glede 1000€ pa verjemi da bo še trajalo..

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Napisal/-a tom2 Sr apr 08, 2009 9:16 am

Po moje bo to bolj nadomestek 1.6 16V. Prišel naj bi pa ven enkrat poleti s prihodom Scenica na naš trg.

Kolesar: Kako si prepričan (oz. veš), da bo akcija še trajala? Uradno akcija velja samo še za Modusa, Clia in Megana.
tom2

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr apr 08, 2009 9:25 am

Kot zaposleni v Revozu ne dobiš informacije o želenem motorju med sodelavci?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Sr apr 08, 2009 9:30 am

tom2 je napisal/-a:Po moje bo to bolj nadomestek 1.6 16V. Prišel naj bi pa ven enkrat poleti s prihodom Scenica na naš trg.

Kolesar: Kako si prepričan (oz. veš), da bo akcija še trajala? Uradno akcija velja samo še za Modusa, Clia in Megana.

Renault Slovenija zagotovil dodatno finančno pomoč
Oglasno sporočilo
vsi članki avtorja

8.4.09 07:00
1.000.000 EUR finančne pomoči pošlo hitreje, kot je bilo pričakovano.

Ljubljana, 8. april - Finančna pomoč [+], ki jo je Renault Slovenija ponudil svojem kupcem ob menjavi vozil staro za novo, je presegla vsa pričakovanja. Finančna pomoč v višini 1.000.000 EUR je namreč pošla v mesecu dni. Reanult Slovenija je zato že zagotovil dodatno finančno pomoč [+].

Finančna pomoč ob nakupu novih vozil je bila vroča tema že nekaj mesecev, zato je bil pozitiven odziv kupcev na Renaultovo akcijo, ki je finančno pomoč ponudil prvi, do neke mere pričakovan.

vir: finance
http://www.finance.si/243359/Renault_Slovenija_zagotovil_dodatno_finan%E8no_pomo%E8

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Napisal/-a tom2 Sr apr 08, 2009 9:31 am

CHAN je napisal/-a:Kot zaposleni v Revozu ne dobiš informacije o želenem motorju med sodelavci?

Ne, oz. nič več kot na kakšnem propagandnem gradivu. Obveščeni smo o raznih novitetah, to pa je tudi več ali manj vse.

Še nekaj glede akcije: http://www.akcije.renault.si/sl/novice/novicad
tom2

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr apr 08, 2009 9:44 am

Kot zaposleni v Revozu imaš, mislim da 21% popust pri nakupu Lagune. Popravi me, če se motim.
Tako, da nisi limitiran na raznorazne akcije, ki so časovno omejene. Vendar glede na trend prodaje Renaultov v Sloveniji, sem trdno prepričan, da bodo še vedno obstajali takšni in drugačni popusti - še posebej sedaj, ko Renault izgublja boj s tekmeci v tržnem deležu. Žal se globalno Laguna ne prodaja po pričakovanjuh (čeprav je 3. generacija zelo korekten avto), tako da predvidevam, da bodo še bolj napadali z nižjo ceno - tudi zaradi prihoda neposredne konkurence (Insignia, Avensis,...).
Sam žal poznam samo motor 1.5 Dci (sem bil skoraj že pred nakupom le-tega), ki me je zelo presenetil z živahnostjo (glede na navedene podatke) ter seveda 2.0 dCi s 150km, ki je optimum v tem razredu za voznike, ki delajo veliko km. Bencinarjev žal ne poznam - poglej kakšen tuj forum, kjer so večji trgi (predvsem nemške)
Strahu pred otroškimi boleznimi ni več toliko, kot pri 2. generaciji - kvaliteta naj bi šla bistveno gor. Definitivno pa priporočam paket opreme Dinamique, ki vsebuje vse, kar potrebuje voznik in ni predrag!

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr apr 08, 2009 9:46 am

Megane sedan za manj kot 10000eur! :o
če bi to malo bolj oglaševali bi bla huda konkurenca Ceedu

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr apr 08, 2009 9:49 am

berlonso je napisal/-a:Megane sedan za manj kot 10000eur! :o

Je le star model, ki se počasi poslavlja.

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Napisal/-a tom2 Sr apr 08, 2009 9:59 am

CHAN je napisal/-a:Kot zaposleni v Revozu imaš, mislim da 21% popust pri nakupu Lagune. Popravi me, če se motim.

To drži. Vendar je treba povedat, da imajo "običajni" kupci popust pri Laguni mislim da 4000€, kar je približno 400€ manj ugodno od zaposlenih v Revozu. Tem popustom se "doda" še 1000€ t.i. renaultove (subvencije) akcije, ki pa je limitirana. Razen seveda, če se bo teh 1k€ potem preimenovalo v kaj drugega...

http://www.akcije.renault.si/sl/novice/novicad
tom2

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Sr apr 08, 2009 11:07 am

CHAN je napisal/-a:

ceedu zagotovo konkurenčen ;)

Uporabniški avatar
LaKi_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LaKi_ Sr apr 08, 2009 11:12 am

V Ljubljani, točneje na Vodovodni, se prodaja nova Renault Laguna Break 2.0 16V, za 16.000 €. Sicer je letnik 2007, prevoženih ima 20 km, če te slučajno zanima ;)

LP, LaKi
Težko je danes biti norec, kajti konkurenca je velika.

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Napisal/-a tom2 Sr apr 08, 2009 11:14 am

LaKi_ je napisal/-a:V Ljubljani, točneje na Vodovodni, se prodaja nova Renault Laguna Break 2.0 16V, za 16.000 €. Sicer je letnik 2007, prevoženih ima 20 km, če te slučajno zanima ;)

LP, LaKi

Imaš morda kak link, oz. več podatkov? Lahko tudi na PM. Hvala.
Zadnjič spremenil tom2, dne Sr apr 08, 2009 11:15 am, skupaj popravljeno 1 krat.
tom2

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr apr 08, 2009 11:14 am

kolesar je napisal/-a:
CHAN je napisal/-a:

ceedu zagotovo konkurenčen ;)

Imel Megana II, imam Cee'd-a SW - slednji na večini področij le boljši. Ne poznam pa novega Megana.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr apr 08, 2009 11:16 am

LaKi_ je napisal/-a:V Ljubljani, točneje na Vodovodni, se prodaja nova Renault Laguna Break 2.0 16V, za 16.000 €. Sicer je letnik 2007, prevoženih ima 20 km, če te slučajno zanima ;)

LP, LaKi

Glede na to, da je letnik 2007, gre najbrž še za 2. generacijo?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov